|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
trcprc
|
Naslov: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 00:32 |
|
|
izvadicu samo jednu recenicu a ko hoce moze procitati cijeli tekst Citat: Fifty percent of marriages are still ending in divorce, and women continue to be the gender that initiates those endings. http://www.huffingtonpost.com/randi-gun ... mg00000063zasto su obicno zene te koje se razvode a ne muskarci?
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 01:24 |
|
|
trcprc je napisao/la: izvadicu samo jednu recenicu a ko hoce moze procitati cijeli tekst Citat: Fifty percent of marriages are still ending in divorce, and women continue to be the gender that initiates those endings. http://www.huffingtonpost.com/randi-gun ... mg00000063zasto su obicno zene te koje se razvode a ne muskarci? Ovisno od zemlje do zemlje, nu ovdje u Hrvatskoj, na temelju osobnih iskustava, mogu reći da su većinu razvoda pokrenule žene- ali nakon neizdrživoga života bez perspektive. Kad bi neka priopćila da je pokrenula razvodni postupak, moja bi reakcija obično bila: " A što si do sada čekala ?"
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 01:26 |
|
|
trcprc je napisao/la: izvadicu samo jednu recenicu a ko hoce moze procitati cijeli tekst Citat: Fifty percent of marriages are still ending in divorce, and women continue to be the gender that initiates those endings. http://www.huffingtonpost.com/randi-gun ... mg00000063zasto su obicno zene te koje se razvode a ne muskarci? Više ne moraju da ćute kad nisu zadovoljne. Mada, postoje i one večito nezadovoljne. Ali i one imaju pravu da se razvedu, ako se već našao konj koji će da ih oženi...
|
|
Vrh |
|
 |
trcprc
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 01:57 |
|
|
to su moguci scenariji..razvodi se zena jer je nezadovoljna. ali nije mi jasno kako to da su samo one nezadovoljne...ili da su one nezadovoljnije od muskaraca. moze se i pitanje postaviti obrnuto, podjemo li od toga da frustrirajuci brakovi jednako frustriraju obadva spola (a i zasto bi to bilo drugacije)...zasto su muskarci spremniji od zene da ostanu u propalim brakovima ili brakovima u kojima su nesretni?
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 08:26 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26884 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
To je zanimljivo jer imam nekih spoznaja o stanju u BiH po tom pitanju jer mi kolege rade na razvodu brakova i mogu vam reći da ovdje većinu zahtjeva za razvod, tj tužbi za razvod iniciraju muškarci, uglavnom kada nađu kakvu mlađu žensku.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 10:47 |
|
|
trcprc je napisao/la: to su moguci scenariji..razvodi se zena jer je nezadovoljna. ali nije mi jasno kako to da su samo one nezadovoljne...ili da su one nezadovoljnije od muskaraca. moze se i pitanje postaviti obrnuto, podjemo li od toga da frustrirajuci brakovi jednako frustriraju obadva spola (a i zasto bi to bilo drugacije)...zasto su muskarci spremniji od zene da ostanu u propalim brakovima ili brakovima u kojima su nesretni? Teško je dokučiti šta se tačno dešava u umovima ljudi u Americi, ako tamo ne živiš. A nameće se i pitanje zašto bi to uopšte radio... Koliko je meni poznato žene u Americi imaju povlastice na svakom koraku, jer su veći i verniji potrošači od muškaraca. A zna se šta Američku ekonomiju pokreće, trošenje para na gluposti koje ti u suštini nikad neće trebati. Neka mi neko razuman objasni zašto ima 120 pari cipela, za početak...
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 10:50 |
|
|
Bobovac je napisao/la: To je zanimljivo jer imam nekih spoznaja o stanju u BiH po tom pitanju jer mi kolege rade na razvodu brakova i mogu vam reći da ovdje većinu zahtjeva za razvod, tj tužbi za razvod iniciraju muškarci, uglavnom kada nađu kakvu mlađu žensku. Mlade žene su opsednute formom, a zrelije žene umeju da uživaju u suštini... It takes a true gentleman to know a true lady.
|
|
Vrh |
|
 |
snezana mk
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 16:29 |
|
|
trcprc je napisao/la: to su moguci scenariji..razvodi se zena jer je nezadovoljna. ali nije mi jasno kako to da su samo one nezadovoljne...ili da su one nezadovoljnije od muskaraca. moze se i pitanje postaviti obrnuto, podjemo li od toga da frustrirajuci brakovi jednako frustriraju obadva spola (a i zasto bi to bilo drugacije)...zasto su muskarci spremniji od zene da ostanu u propalim brakovima ili brakovima u kojima su nesretni? Pa onda ispada da su zene hrabrije i odlucnije,a muskarci ne potegnu razvod ne zato sto zele raditi na odrzavanju braka vec da su inertniji i neodlucni za novi pocetak. 
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 16:49 |
|
|
snezana mk je napisao/la: trcprc je napisao/la: to su moguci scenariji..razvodi se zena jer je nezadovoljna. ali nije mi jasno kako to da su samo one nezadovoljne...ili da su one nezadovoljnije od muskaraca. moze se i pitanje postaviti obrnuto, podjemo li od toga da frustrirajuci brakovi jednako frustriraju obadva spola (a i zasto bi to bilo drugacije)...zasto su muskarci spremniji od zene da ostanu u propalim brakovima ili brakovima u kojima su nesretni? Pa onda ispada da su zene hrabrije i odlucnije,a muskarci ne potegnu razvod ne zato sto zele raditi na odrzavanju braka vec da su inertniji i neodlucni za novi pocetak.  Može biti, može biti. 
|
|
Vrh |
|
 |
snezana mk
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 18:23 |
|
|
Hunter je napisao/la: snezana mk je napisao/la: Pa onda ispada da su zene hrabrije i odlucnije,a muskarci ne potegnu razvod ne zato sto zele raditi na odrzavanju braka vec da su inertniji i neodlucni za novi pocetak.  Može biti, može biti.  Pa može,kako ne,ako oboje su u braku nesretni,a žena prva preseče onda je ona samo hrabrija i odlučnija.
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 19:06 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
 A možda muškarci više brinu za djecu. Ili žene kontaju ako se rastave da dobiju pola imovine.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
snezana mk
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 19:20 |
|
|
korrisnik je napisao/la: :neznam A možda muškarci više brinu za djecu. Ili žene kontaju ako se rastave da dobiju pola imovine. A u čemu se sostoji ta veća briga ocaza djecu, od majke?Možda žena razmišlja bolje dobar razvod nego loš brak?Odnosno da je bolja atmosfera za djete da ne raste u lošem braku uz svakodnevne svađe i nekomunikacija roditelja? Ima žena koje imaju svoju imovinu,pa im nije bitna imovina muža da bi ostale zbog toga u braku.
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 19:24 |
|
|
snezana mk je napisao/la: Hunter je napisao/la: Može biti, može biti.  Pa može,kako ne,ako oboje su u braku nesretni,a žena prva preseče onda je ona samo hrabrija i odlučnija. A gde piše da su u svim tim slučajevima razvoda i muž i žena nesretni? Šta ako je nekim muževima zapravo bilo dobro u braku? Hrabrost se ne ogleda nužno uvek u razvodu i ostavljanju, ponekad je hrabrost i ostati zajedno... Nije sve tako jednostavno.
|
|
Vrh |
|
 |
snezana mk
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 19:28 |
|
|
Hunter je napisao/la: snezana mk je napisao/la: Pa može,kako ne,ako oboje su u braku nesretni,a žena prva preseče onda je ona samo hrabrija i odlučnija. A gde piše da su u svim tim slučajevima razvoda i muž i žena nesretni? Šta ako je nekim muževima zapravo bilo dobro u braku? Hrabrost se ne ogleda nužno uvek u razvodu i ostavljanju, ponekad je hrabrost i ostati zajedno... Nije sve tako jednostavno. Nigdje ne piše,ja sam govorila u situaciji gdje su oboje nesretni,a i kad je situacija da je muž sretan u braku,a žena ne,a i obrnuto,nema tu sreće,kad ljubav prestane ,ne može se ničim vratiti,oni mogu i dalje pokušavati hrabro da ostanu zajedno ali po meni kad se kod jednoga ugasi ljubav,to je onda gotovo,nemaš se o čemu boriti više.
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 19:32 |
|
|
snezana mk je napisao/la: Hunter je napisao/la: A gde piše da su u svim tim slučajevima razvoda i muž i žena nesretni? Šta ako je nekim muževima zapravo bilo dobro u
braku? Hrabrost se ne ogleda nužno uvek u razvodu i ostavljanju, ponekad je hrabrost i ostati zajedno...
Nije sve tako jednostavno.
Nigdje ne piše,ja sam govorila u situaciji gdje su oboje nesretni,a i kad je situacija da je muž sretan u braku,a žena ne,a i obrnuto,nema tu sreće,kad ljubav prestane ,ne može se ničim vratiti,oni mogu i dalje pokušavati hrabro da ostanu zajedno ali po meni kad se kod jednoga ugasi ljubav,to je onda gotovo,nemaš se o čemu boriti više. Većina i ne ume da voli.
|
|
Vrh |
|
 |
snezana mk
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 19:35 |
|
|
Hunter je napisao/la: snezana mk je napisao/la: Nigdje ne piše,ja sam govorila u situaciji gdje su oboje nesretni,a i kad je situacija da je muž sretan u braku,a žena ne,a i obrnuto,nema tu sreće,kad ljubav prestane ,ne može se ničim vratiti,oni mogu i dalje pokušavati hrabro da ostanu zajedno ali po meni kad se kod jednoga ugasi ljubav,to je onda gotovo,nemaš se o čemu boriti više. Većina i ne ume da voli. Nije tako.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 19:44 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
snezana mk je napisao/la: korrisnik je napisao/la: :neznam A možda muškarci više brinu za djecu. Ili žene kontaju ako se rastave da dobiju pola imovine. A u čemu se sostoji ta veća briga ocaza djecu, od majke?Možda žena razmišlja bolje dobar razvod nego loš brak?Odnosno da je bolja atmosfera za djete da ne raste u lošem braku uz svakodnevne svađe i nekomunikacija roditelja? Ima žena koje imaju svoju imovinu,pa im nije bitna imovina muža da bi ostale zbog toga u braku. Zavisi ako se razvede a ima djecu logično da jedno od njih ide iz kuće odijeljuje se i onda praviš djecu "siročad" prekrajanjem u novi brak. Ili samo razvodom bez prekrajanja. A ima i onih što se udavaju radi imovine (sponzoruše) ali to je druga priča.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 19:49 |
|
|
Žene češće imaju nerealna očekivanja, misle da u braku sve mora biti puno ljubavi i strasti, s godinama ih unište chick-lit i rom-komovi.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
snezana mk
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 20:36 |
|
|
korrisnik je napisao/la: snezana mk je napisao/la: A u čemu se sostoji ta veća briga ocaza djecu, od majke?Možda žena razmišlja bolje dobar razvod nego loš brak?Odnosno da je bolja atmosfera za djete da ne raste u lošem braku uz svakodnevne svađe i nekomunikacija roditelja? Ima žena koje imaju svoju imovinu,pa im nije bitna imovina muža da bi ostale zbog toga u braku. Zavisi ako se razvede a ima djecu logično da jedno od njih ide iz kuće odijeljuje se i onda praviš djecu "siročad" prekrajanjem u novi brak. Ili samo razvodom bez prekrajanja. A ima i onih što se udavaju radi imovine (sponzoruše) ali to je druga priča. Imala sam prijateljicu u osnovnoj školi kojoj su roditelji bili u užasnom braku,otac alkoholičar,milion puta je rekla da je njena majka treabala zajedno s njima da ode ili kako kažeš ti da budu siročad nego li da oni trpe njihove svakodnevne svađe i tučnjave.I moja prijateljica se udala za tipa sličnom njenom ocu no i se razvela.
|
|
Vrh |
|
 |
snezana mk
|
Naslov: Re: zasto bas zene? Postano: 18 kol 2014, 20:37 |
|
|
volvoks je napisao/la: Žene češće imaju nerealna očekivanja, misle da u braku sve mora biti puno ljubavi i strasti, s godinama ih unište chick-lit i rom-komovi. A muškarci ne očekuju ljubav i strast u braku?
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 43 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|