Ministry of Sound je napisao/la:
To je možda malo drukčije (nešto kao Venn diagram) čuvanje raznih skupina prijatelja dalje jedni od drugih kako ne bi došlo do kolizije svjetova

Ako si na primjer iz šljakerskog kvarta otišao u neko "elitno" društvo (novčano i intelektualno), a voliš i jedne i druge prijatelje, i rado provodiš vrijeme s jednima i drugima, ali dvije skupine uopće ne smiju doći u kontakt jer rezultat nikako neće biti dobar (po tebe).
Kompartmentalizacija u tom smislu je način razgovora i ponašanja s jednom i drugom grupom. Ja sam više ciljao na analitički dio - danas ću sagledati svari koliko god objektivno iz vizure Hrvata iz RH/Hrvata iz BiH/Srbina iz RH/Srbina iz BiH/Bošnjaka iz BiH/nacionaliste/liberala/religiozne osobe/liberala itd.
Prvenstveno na ovo sam i mislio, zato sam i napisao ono o diskursu i toleranciji na glupost i zatucanost. S time je povezan i analitički dio, jer i jedno i drugo zapravo proizlazi iz multidimenzionalnosti osobe.
Moj konkretan primjer za sve skupa bi bila rasprava na forum hr o Lex Perković. Budući da sam stvar pokušao sagledati stručno (i moji stavovi su kasnije valorizirani u nekim međunarodnim stručnim krugovima, što je bio konkretan benefit), odmah sam došao u sukob s većinom tamošnje desničarske ekipe.
Čak su me neki (i to najozbiljnije) proglasili Nobilom osobno.