Da se upišaš od smjeha. Obratite pažnju na naziv ove organizacije, a naročitu pažnju na "Bosanski".
"Bosanski Pokret Nacionalnog Ponosa", a sve same daidže.

Kad se već poistovjećuju sa državom bilo bi logičnije da su odabrali potpuni naziv "Bosanskohercegovački Pokret Nacionalnog Ponosa", a ne "Bosanski Pokret Nacionalnog Ponosa".
Meni ovo liči na "Bosanski Pokret Nacionalnog Penisa" (kurac od organizacije).
Ko stoji iza ove mrsimudanske dječurlije?

Evo im i sajta, to je već posebna komika.
http://www.bosanski-nacionalisti.org/"Bosanski" nacionalisti.
Čekaj, zar "Bosanci" nisu multi-kulti ljevičari i te stvari.
E sad vidite ovo:
Citat:
Ko smo mi?
Bosanski pokret nacionalnog ponosa je neslužbeni pokret bosanskih nacionalista koji u svoju ideologiju uključuju i određene aspekte nacional-socijalizma. Kao takav on promiče nacionalizam tj. jedinu misao koja dosad nije bila prisutna u glavama naših ljudi kao i rasnu svijest koja je garant opstanka naše rase u globalu.
Nema prečice do uspjeha!
Planiranje borbe, procjena političke situacije i naše strategije i taktike moraju uvijek biti na racionalnoj bazi i članovi BPNP se moraju paziti da ne budu žrtve iluzija i pustih želja. Mi zato ne trebamo kukati kako je teško ostvariti naše ciljeve, koji su i dalje ostvarivi kroz beskompromisnu borbu.
Nacionalna svijest
Svima je već jasno da je svaka negativna pojava u našem društvu uzrokovana nepostojanjem nacionalne svijesti. Nacija sa izgrađenim identitetom uvijek ima dobar zaštitni mehanizam protiv štetnih utjecaja kojih nikada ne manjka i koji kao rak nagrizaju nacionalno
Pojmovi
Nacionalizam : Kao jedan od najiskrivljenijih pojmova u današnjem političkom svijetu, nacionalizam se obično objašnjava kao mržnja i neprijateljstvo prema drugim narodima. Pogrešno ! Kako sama riječ kaže, nacionalizam je ideja koja promoviše nacionalne vrijednosti, nacionalni ponos