Naslov: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama?
Postano: 16 ožu 2017, 17:18
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18371 Lokacija: Drina je na granici!
Osobe sa višim IQ od sugovornika u konfliktnim situacijama obično budu pitane, sta ti je, jesi li normalan? Ako vec ne mogu izaci na kraj sa njim, onda ga smatraju cudakom i često psihopatom.
Naslov: Re: Zašto ljude sa vecim IQ okruženje smatra čudacima i psihopatama?
Postano: 16 ožu 2017, 17:30
Osobe sa većim IQ-om su "čudne" jer su u svom životu upotrebile svoje prirodne talente i time razvijale svoj IQ , a to znači misliti svojom glavom.
Dakle , što ti je veći IQ imaš veću potrebu biti van stada i ne raditi šta ti se kaže u okviru ustaljenih društvenih normi.
Visok IQ kod čoveka ne podrazumeva visoke moralne vrednosti , ali veća je mogućnost da čovek sa manjih IQ-om bude manje moralan nego čovek sa većim IQ.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
Postano: 16 ožu 2017, 18:38
Mi sa ovih prostora nismo ludi i bolesni pa da veličamo ludake i čudake , već to rade drugi narodi koji su za potpuno ludi tipa Amerikanci pa prihvataju svakakve čudake i ludake iz normalnih zemalja tipa Srbija,Hrvatska,BiH,... , pa su u svojoj bolesnoj i čudnoj mašti prihvatili ni manje ni više nego onog ludaka i čudaka ludog sina od popa Milutina Tesle.
Šta je tek ćori.ćorkana,bubatora,....i ostalih ludaka i čudaka otišlo na ludi zapad jer Srbi i ostali ovdašnnji narodi nisu hteli dozvoliti da ti ludaci šire svoje ludačke fore o nekoj ludoj matematici i ostalim bolesnim naukama i onim čudnih spravama kompujterima.
Ali sva sreća pa su ovde ostali popovi i političari jer oni nisu ludaci i čudaci i izdajnici da odu na taj ludi zapad nego svoja znanja ponosno dele sa svojim normalnim narodom koji nije izgoreo po glavi da se bahće sa čudacima i ludacima.
Mi sa ovih prostora nismo ludi i bolesni pa da veličamo ludake i čudake , već to rade drugi narodi koji su za potpuno ludi tipa Amerikanci pa prihvataju svakakve čudake i ludake iz normalnih zemalja tipa Srbija,Hrvatska,BiH,... , pa su u svojoj bolesnoj i čudnoj mašti prihvatili ni manje ni više nego onog ludaka i čudaka ludog sina od popa Milutina Tesle.
Šta je tek ćori.ćorkana,bubatora,....i ostalih ludaka i čudaka otišlo na ludi zapad jer Srbi i ostali ovdašnnji narodi nisu hteli dozvoliti da ti ludaci šire svoje ludačke fore o nekoj ludoj matematici i ostalim bolesnim naukama i onim čudnih spravama kompujterima.
Ali sva sreća pa su ovde ostali popovi i političari jer oni nisu ludaci i čudaci i izdajnici da odu na taj ludi zapad nego svoja znanja ponosno dele sa svojim normalnim narodom koji nije izgoreo po glavi da se bahće sa čudacima i ludacima.
Kod mene u kraju se za takve kaže Poludio od knjige.
Postano: 16 ožu 2017, 18:50
Leeroy Jenkins je napisao/la:
Kod mene u kraju se kaže Poludio od knjige.
Što bi rekao pokojni Manda iz lepih sela :"Da se vi školavani šta pitate otišli bi Srbija i Srbi u kurac davno".
Koliko si puta čuo kad neko obrazovan i pametan dođe i nešto progovori ostali vele "Evo ga ovvaj filozof , sad će ti da nam filozofira".
Kod nas pojam "filozofija" i "filozof" imaju totalno negativnu konotaciju , a čim neko ume da poveže par prostoproširenih rečenica u jednu celinu smatra se opasnošću , gotovo kao neka pošast tipa kuga,lepra,..
Postano: 16 ožu 2017, 19:17
Bobovac je napisao/la:
Pa dobro, ne mora značiti... ja nemam visok IQ pa sam opet čudak.
Čudak ne može biti čudak ako je svestan da je čudan jer ga okolina smatra čudnim a on je za sebe savršeno normalan.
Što znači da imaš zapravo visok IQ ali koji kurcu ne služi niti tebi ni ostalima , već se pretvaraš da si glup i čudan , tj.ti si od onih koji večito mudro ćute što zaista uvek izaziva čuđenje okoline.
Postano: 16 ožu 2017, 21:57
Ja sam veoma inteligentan i za većinu čudan. Međutim, taj svoj čudakluk nadomjestim svojom arogancijom, tako da, dok su ovi što sam im čudan u mom društvu, obično poniženi pred mojom ekscelencijom.
Postano: 16 ožu 2017, 22:20
Pridružen/a: 19 tra 2016, 11:56 Postovi: 888 Lokacija: Stockholm - Banja Luka
Tuta je napisao/la:
Ja sam veoma inteligentan i za većinu čudan. Međutim, taj svoj čudakluk nadomjestim svojom arogancijom, tako da, dok su ovi što sam im čudan u mom društvu, obično poniženi pred mojom ekscelencijom.
Ha ha, kolega Tuta - vi ste meni najkulerski tip na ovom forumu. Ovo iskreno mislim.
_________________ “To write well and to speak well is mere vanity if one does not live well."
Postano: 16 ožu 2017, 22:22
joe enter je napisao/la:
Leeroy Jenkins je napisao/la:
Kod mene u kraju se kaže Poludio od knjige.
Što bi rekao pokojni Manda iz lepih sela :"Da se vi školavani šta pitate otišli bi Srbija i Srbi u kurac davno".
Koliko si puta čuo kad neko obrazovan i pametan dođe i nešto progovori ostali vele "Evo ga ovvaj filozof , sad će ti da nam filozofira".
Kod nas pojam "filozofija" i "filozof" imaju totalno negativnu konotaciju , a čim neko ume da poveže par prostoproširenih rečenica u jednu celinu smatra se opasnošću , gotovo kao neka pošast tipa kuga,lepra,..
Postoji izopaceni pezorativni izraz koji glasi "filozoficar".
Cesto su me tako zvali kad sam bio mali a ustvari sam samo htio da mi objasne.
_________________ BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME
Postano: 16 ožu 2017, 23:39
Pa u životu se obično okružiš sa sebi sličnim. Ok u osnovnoj možda još ima svega i svačega, ali već na srednjoj i faksu... Kod nekih ljudi ima vjerojatno blaga ljubomora, ali realno za upast u Mensu nije potrebno veliko umijeće...
Postano: 17 ožu 2017, 00:29
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41726 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Kod nas pojam filozof se ne veže za inteligenciju nego za one koji puno melju a ništa konkretno ne poduzimaju.
Inteligentne osobe, pri tome mislim na genije u određenom području su većinom ekscentrični i kao takvi se teško uklapaju u okolinu. Joe spominje da je Tesla bio čudan nama, pa čovjek je i u Americi bio izoliran i umro je u samoći. Newton je tipa bio genij a čovjek je cijeli život bio opsjednut alkemijom i crnom magijom.
Postano: 17 ožu 2017, 00:40
Tako nekako. Ali mislim da najveći izmjereni IQ na svijetu ima ženska koja vozi kamione (preko 250ke). IQ nije nužno oznaka formalnog obrazovanja ili uspjeha u životu.
Postano: 17 ožu 2017, 01:55
Nikad nisam radio te testove za IQ niti me interesuju. Meni je vrhunac inteligencije provući se kroz život sa što manje stresova i problema ili ih znati što više zaobilaziti u širokom luku (ne nužno bježati od njih) a vrhunac gluposti mi je problem praviti i tamo gdje ga nema. Ima li to veze sa IQ nemam pojma ali više bih volio biti taj nego imati IQ 500.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.