|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 3 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Brane
|
Naslov: (Ne)Kultura Postano: 15 sij 2026, 15:43 |
|
|
|
Već duže vrijeme pogotovo nakon razvoja društvenih mreža proširila se masovna nekultura vrijeđanja, da li osobnog ili obiteljskog nije ni toliko bitno jer i nema neke bitne razlike.
Dakle ne možemo tu govorit o lošem danu pojedinca koji komentira ili bio sam isprovociran drugim komentarom, nego isključivo o trendu koji je postao pravilo.
Nedavno čitam članak o Terezi Kesoviji našoj poznatoj pjevačici koja je sada već senator sa 87 godina. Uglavnom ispod nekakve bezvezne uvrede na osobnoj razini itd.
Od kud potreba za takvim nastupom ljudi u javnom prostoru, znaju da će to netko čitat.
Inače u Švedskoj je bio jedan zanimljiv experiment di su ljevičari tražili isključivo desne komentatore koji bi izvrijeđali nekog na društvenim mrežama. Suočeni s kamerama i TV javnosti 99% desni komentatora bi se javno ispričalo ili povuklo odnosno pobjeglo pred kamerama. Naravno da je bila riječ o pokušaju cenzure desnog spektra, ali opet se pokazalo da "prilika čini lopova" > "anonimnost čini hejtera"
Šta vi mislite o svemu tome ??
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: (Ne)Kultura Postano: 26 sij 2026, 15:14 |
|
|
|
Smeta me nekultura, ali nisam ni ja uvijek cvijeće, jbg. A onda me naknadno smeta i vlastita nekultura. Jedan od razloga zašto sam zadnjih godina drastično smanjio komunikaciju na internetu.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: (Ne)Kultura Postano: 26 sij 2026, 16:30 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 3 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|