HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 srp 2025, 06:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Vaš IQ
PostPostano: 15 ruj 2011, 20:17 

Prvi put sa takozvanim danskim IQ testom sreo sam se prije par godina prilikom prijave za posao, Iako sam imao najviši IQ od svih kandidata pao sam na testu iz logičke matematike :)

3 mjeseca poslije opet sam imao sličan test sa sličnim rezultatom.

IQ +-128

http://www.iqcomparisonsite.com/IQBasics.aspx

Hajde da vas čujem :) da vidimo kakvim kapacitetom raspolažemo, molim bez lažnih rezultata.

http://www.iqtest.dk/main.swf

Vrh

Naslov: Re: Vaš IQ
PostPostano: 15 ruj 2011, 20:24 

Otvorio si temu da bi se pohvalio visokim IQ =)) a postoji toliko vrsta inteligencije, tako da ja ne dajem pet para na te testove. Za matematiku sam teški duduk, ali sam vešta sa rečima i slikama.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2011, 20:28 

Zanimljiv mi je podatak da su upravo ljudi od 120 IQ bodova do 140 IQ bodova najinovativniji,odnosno najkreativniji , ne oni sa 140 +, no to ne niječe činjenicu da će ovi sa 140+ ipak biti ljudi koji će otkriti neke bitne stvari za ljudski rod :zubati

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2011, 20:35 

teranova je napisao/la:
Otvorio si temu da bi se pohvalio visokim IQ =)) a postoji toliko vrsta inteligencije, tako da ja ne dajem pet para na te testove. Za matematiku sam teški duduk, ali sam vešta sa rečima i slikama.

Ne hvalim se! Rezultat je takav kakav je i unatoč njemu nisam dobio posao od 1,400 € /mj gdje bi bio okružen zgodnima ženama :)

inače http://www.mensa.org/

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2011, 20:48 

Dobar neki posao, šteta što te nisu primili.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2011, 21:54 

ManInBlack je napisao/la:
Prvi put sa takozvanim danskim IQ testom sreo sam se prije par godina prilikom prijave za posao, Iako sam imao najviši IQ od svih kandidata pao sam na testu iz logičke matematike :)

3 mjeseca poslije opet sam imao sličan test sa sličnim rezultatom.

IQ +-128

http://www.iqcomparisonsite.com/IQBasics.aspx

Hajde da vas čujem :) da vidimo kakvim kapacitetom raspolažemo, molim bez lažnih rezultata.

http://www.iqtest.dk/main.swf

Ajme ManInBlack , ja obožavam rješavat ovakve stvari sada si me zarazio, trebam se ići spremat za provod a vrijeme provodim rješavajući ove zadatke :evotigana

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2011, 23:00 

ajd ajd

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2011, 23:10 

Najviše mrzim one zadatke tipa nastavi niz. E ne umem da ga nastavim!

Vrh

PostPostano: 02 stu 2011, 10:55 

Evo, i ja cu ujedno da se pohvalim da sam imao natprosjecno visok IQ kad sam radio taj danski test (koji je navodno najtezi), al kad je test gdje je u pitanju matematika, tad sam negdje na razinini idiota. :zubati Isto mislim da matematika jednostavno nema sta raditi na IQ testovima, jer je i matematika, kao i sve drugo stvar koja se uci, i nije mjerodavna za neciju inteligenciju. Upravo je taj danski test najbolje jer trazi neku logiku, razmisljanje, pamcenje itd... a ne znanje.

Zapravo, umalo sam pao na lijecnickom za vozacki kad sam se posvadjao s lijecnikom, jer me on pitao nesto oko tablice mnozenja :zubati , a ja nisam brzo reagirao, jer jednostavno nisam znao. Sta cu, kad sam se provlacio iz matematike.

Sjecam se da sam jedino morao polinome dobro nauciti. A i to sam zaboravio dok sam dobio ocjenu :kava

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 02 stu 2011, 11:21 

Ima ih raznih pa ne znas kojem vise vjerovati. Onaj pravi nisam nikad radio jer traze da platis clanarinu.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2011, 12:07 

Jel se onaj test inteligencije koji smo ispunjavali "na regrutaciji" računa u neke priznate testove??

Vrh

PostPostano: 02 stu 2011, 12:25 

Beat me.
slika

http://img412.imageshack.us/img412/1040 ... ametno.png

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2011, 12:28 

U zagrebačkoj Mensi su tolko pametni da imaju jedan te isti test već 10 godina.

I onda priređuju nekakve roštiljade na Jarunu, "roštilj za pametne". :D

Udruga komleksaša i pametnih danguba u koju se nitko a da je istovremeno i inteligentan i normalan neće učlanit.
Umjesto da kao inteligentni ljudi idu programirat nove aplikacije za iPhone ili se pridruže Radmanu u unapređivanju eliksira života ( :zubati ) , ova ekipa (veći dio njih) najveći dio vremena sjedi doma, rješava level 10 sudoku, i dive se sami sebi kako su pametni.

What a waste of talent.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2011, 12:29 

Robbie MO je napisao/la:

Čuo sam da svake godine imaju isti problem da zapale vatru. Najpametniji među njima pokušava šibicom upaliti cjepanicu.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2011, 12:30 

BBC je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Čuo sam da svake godine imaju isti problem da zapale vatru. Najpametniji među njima pokušava šibicom upaliti cjepanicu.

Mnoge ih još majka oblači, prika!

Vrh

PostPostano: 02 stu 2011, 12:32 

Bobovac je napisao/la:
Jel se onaj test inteligencije koji smo ispunjavali "na regrutaciji" računa u neke priznate testove??

Sumnjam, i nadam se da ne, jer sam ja nakon istog imao neki cudan razgovor s psihologom. :laugh :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 02 stu 2011, 12:32 

Robbie MO je napisao/la:

slika

Vrh

PostPostano: 02 stu 2011, 12:33 

Ove godine su potražili pomoć splitskog kluba Mensa.
Oni su im rekli da je nemoguće šibicom zapaliti cjepanicu od orahovog drva. Moraju probati sa cjepanicom od crnogorice.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2011, 12:35 

Robbie MO je napisao/la:

I onda priređuju nekakve roštiljade na Jarunu, "roštilj za Turbopametne". :D

Udruga komleksaša i pametnih danguba u koju se nitko a da je istovremeno i inteligentan i normalan neće učlanit.
Umjesto da kao inteligentni ljudi idu programirat nove aplikacije za iPhone ili se pridruže Radmanu u unapređivanju eliksira života ( :zubati ) , ova ekipa (veći dio njih) najveći dio vremena sjedi doma, rješava level 10 sudoku, i dive se sami sebi kako su pametni.

What a waste of talent.

A ni talent ne znaci puno bez znanja... Uostalom, sve se moze nauciti i uciti, pa i rjesavanje tih testova, sto opet u praksi ne mora znaciti nista.

Svi mi prdimo

Vrh

Naslov: IQ test
PostPostano: 01 sij 2012, 18:12 

http://iqtest.dk/main.swf

Evo malo zanimacije, ne treba znanje ni jednog jezika, samo resavanje pitanja u vidu slika pomocu logike...

Jedan od kvalitetnijih testova za IQ na netu, mana mu je sto ne uzima faktor koliko imas godina, sto se mora uzeti u obzir, ali sto se tice osnovnog koncepta, prilicno je dobar, eliminise sve kulturne i jezicke barijere, i meri moc opazaja i brzinu procesora u glavi.

Moj rezultat je 138, neverovatna slicnost sa pravim IQ MENSA testom koji sam polagao prosle godine, i napravio 139. Pre su MENSA testovi bili formata 45 pitanja za 40 minuta, sto je mnogo zahvalnije nego kad su uveli promene po kojima sam polagao, a to je da imas 20 minuta za 40 pitanja, sto ti daje bukvalno samo 30 sekundi da pogledas pitanje, otkrijes odgovor, i zapises ga olovkom... moras da budes ultra brz, prvih 20 pitanja su lagana i ne oduzimaju mnogo vremena, a posle dolazi jebada, kao na ovom testu... na MENSA nisam stigao zadnja 2 pitanja ni da pogledam, i zato nisam prebacio 144, prag posle kojeg postajes clan MENSA....i to jos zabo subotu uvece do 4 sa alkoholom, a polazem ujutru, kad sam cuo propozicije, bilo je ono - dje me nadje da trcim sa vremenom :001_tongue

Ne meri ovo pamet, ovo je samo jedan uski segment rada mozga, cesto ima IQ genijalaca koji jako slabo kanalisu tu svoju "pamet"...dok najveci umovi skoro po pravilu su imali jako visoke IQ brojeve...

p.s na ovom testu zadnje pitanje je po meni najveca koska, nisam ga prokljuvio, savetujem vam da sto brze odradite ostale, i ostavite vremena za tu zajebanciju, ja sam se prevario, ostavio ga za kraj, kad vec pomalo izgubis nerve...

Vrh

Naslov: Re: IQ test
PostPostano: 01 sij 2012, 19:33 

DzoniBG je napisao/la:
144, prag posle kojeg postajes clan MENSA...

Ovaj danski test kojeg si rješavao je složeniji od tog papirnog kojeg si rješavao u MENSI, granica mense za ovaj online je 130, kao što je označeno na Gaussijanu. Znači čestitam, sa 138 si definitivno probio granicu mense.

S obzirom da si jedini (osim @leonarda) rješavao probleme iz matematike koje sam postavljao, neću reć da me čudi. :zubati

Mensa je skupina top 2% likova prema IQ, no 2% zapravo nije toliko fascinantan postotak, kad se uzme u obzir da su 80% ljudi oko nas tikvani. :D
Što je dobra stvar jer inače ne bi imao na kome zaradit. :D

Recimo, ako približno (uz hrpu izuzetaka koje zanemarujemo) uzmemo da DANAS (prije 20-30 godina je malo drugačije bilo) 25% najpametnije djece iz OŠ zaista upiše gimnazije, već to što je u gimnaziji znači da je dijete vjerojatno u top 25% (opet, uz velik broj izuzetaka). S obzirom da svaki razred ima 20-30 učenika, to znači da možeš očekivat dva mensaša po razredu. Ako uvažimo brojne izuzetke (osobno znam stolara za kojeg dajem ruku da je "mensa level"), onda možemo podijelit još sa dva, znači u najgorem slučaju jedan frajer po gimanzijskom razredu, nekada i dva. Ništa toliko specijalno.

Respektabilan postotak je 0.1% ili manje.

Nego, vatajmo se nekog konkretnog posla.

Vrh

Naslov: Re: IQ test
PostPostano: 01 sij 2012, 22:52 

Robbie MO je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:
144, prag posle kojeg postajes clan MENSA...

Ovaj danski test kojeg si rješavao je složeniji od tog papirnog kojeg si rješavao u MENSI, granica mense za ovaj online je 130, kao što je označeno na Gaussijanu. Znači čestitam, sa 138 si definitivno probio granicu mense.

S obzirom da si jedini (osim @leonarda) rješavao probleme iz matematike koje sam postavljao, neću reć da me čudi. :zubati

Mensa je skupina top 2% likova prema IQ, no 2% zapravo nije toliko fascinantan postotak, kad se uzme u obzir da su 80% ljudi oko nas tikvani. :D
Što je dobra stvar jer inače ne bi imao na kome zaradit. :D

Recimo, ako približno (uz hrpu izuzetaka koje zanemarujemo) uzmemo da DANAS (prije 20-30 godina je malo drugačije bilo) 25% najpametnije djece iz OŠ zaista upiše gimnazije, već to što je u gimnaziji znači da je dijete vjerojatno u top 25% (opet, uz velik broj izuzetaka). S obzirom da svaki razred ima 20-30 učenika, to znači da možeš očekivat dva mensaša po razredu. Ako uvažimo brojne izuzetke (osobno znam stolara za kojeg dajem ruku da je "mensa level"), onda možemo podijelit još sa dva, znači u najgorem slučaju jedan frajer po gimanzijskom razredu, nekada i dva. Ništa toliko specijalno.

Respektabilan postotak je 0.1% ili manje.

Nego, vatajmo se nekog konkretnog posla.

Uvek sam voleo matematicke zadatke, mozgalice, i to mi je u nekom smislu pomoglu u vezi ovoga... ali to ne otkriva mnogo, ima ljudi koji nemaju smisla za ovakve stvari, ali druga slozena pitanja resavaju od sale...

Ovo je samo jedna vide zezancije, vezbanje vijuga, ne treba tome davati neki poseban znacaj i dokazivati pamet ili glupost... bio je u vestima primer pandura iz Podgorice koji ima IQ preko 160, ali boli ga uvo da se cima... juri secikese, ali da je imao vise volje, mogao je mnogo bolje...

Vrh

PostPostano: 02 sij 2012, 11:48 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
SAmo znak da je inteligencija višeslojna. Socijalna, emocionalna, logička, kreativna...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: