|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
snezana mk
|
Naslov: Carstvo EGA Postano: 28 lip 2009, 19:48 |
|
|
Svaki put kad se spomene rječ JA,prva asocijacija je egoizam,narcisoidnost,No da pogledamo malo EGo iz druge perspektive............
Sve što mislimo,doživljavamo,gledamo,slušamo,sve percipiramo preko sebe ljudski odnosi,ljudi i sl.. Tako i odgovornost za sve što nam se dešava je na nas,naše misli,naši stavovi sve ono što poistovećavamo sa "ja"grade naš život.. kad smo gnevni na drugoga ustvari gnevni smo na sebe. kad povredimo nekoga, povredujemo sebe kad smatramo da smo nečija žrtva mi smo žrtva samih sebe kad smo nezadovoljni od života opet smo nezadovoljni sebe
Ubeđenja da smo neuspešni,loši,nesretni samo privlače ljude i okolnisti u život da to potvrde.
Naša skrivena mržnja prema sebi,i drugi negativni osećaji traže potvrdu..i to nalaze Čovjek koji se podsvjesno oseća odbačenim ,uvijek će tražiti društva i situacije u kojima će biti odbačen..
Zato ključ leži u ljubavi prema samom sebi,sve dok se ne prihvatimo onakvi kakvi jesmo i ne zavolimo sebe takvi u životu ćemo privlačiti neugodnosti... Nitko sa strane ne može nam oduzeti sreću,ljubav,zadovoljstvo ,to možemo samo sami sve ostalo je samo potvrda.
Zato egoizam nije da voliš samog sebe,nije egoizam da prihvatiš sebe onakav kakav jesi...
To je neophodno da bi mogao da prihvatiš i voliš ostale.
Svaki dobar,osećajan, pun razumijevanja čovjek počeo je prvo sa ljubavi i razumijevanju prema onom što poznaje i što mu je najbliže, sa samim sebe.,Jer Ono što je unutra je i van..
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Carstvo EGA Postano: 28 lip 2009, 19:50 |
|
|
Snježo, nemam ništa za dodati. Napisala si sve točno onako kako bih i ja. Mogu samo reći, svaka čast, čestitam na izvrsnom postu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Carstvo EGA Postano: 28 lip 2009, 20:04 |
|
|
Nije to baš tako pojednostavljeno kako sneža tvrdi. Kao i u svemu ni tu nema univerzalnosti. To zavisi od situacije do situacije. No pohvalno je razmišljanje, svakako. Sneža se razvija u prvog filozofa foruma.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Carstvo EGA Postano: 28 lip 2009, 20:28 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 17:52 Postovi: 1855 Lokacija: forum HB
|
Sasvim je jasno da se egoizam moze posmatrati sa dve strane...(ali ne mora ). Neko ga glede sa one pozitivne..kao ti Snezo..u onom ublazenom obliku..toplijem.. ..tj.kroz ljubav,postovanje pema samom sebi... No..ako ga pogledamo s druge strane,sa jedine strane s koje ga ja gledam.. imamo onaj ledeni oblik..kojim se obicno i psihijatri i psiholozi bave...to je preterano samoljublje..uz koje najcesce ide i egocentricnost.. Gazenjem preko svega radi ispunjenja tog svog ja...zar to nije bolesno vec?Zar to nije preterano? I za mene egoizam nema dva lica...Ljubav prema sebi je ljubav,postovanje je postovanje.. Ali i ljubav i postovanje imaju granice...Ako se predju to je vec egoizam..
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Carstvo EGA Postano: 29 lip 2009, 14:40 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Snježo, nemam ništa za dodati. Napisala si sve točno onako kako bih i ja. Mogu samo reći, svaka čast, čestitam na izvrsnom postu. hvala,drago mi je što imamo slično mišljenje
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Carstvo EGA Postano: 29 lip 2009, 14:50 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Nije to baš tako pojednostavljeno kako sneža tvrdi. Kao i u svemu ni tu nema univerzalnosti. To zavisi od situacije do situacije. No pohvalno je razmišljanje, svakako. Sneža se razvija u prvog filozofa foruma. Naravno da nije jednostavno ,samo sam govorila iz perspektive učenja.kroz život.."Ja"ima puno osobina ..
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Carstvo EGA Postano: 29 lip 2009, 15:14 |
|
|
Urbana je napisao/la: Sasvim je jasno da se egoizam moze posmatrati sa dve strane...(ali ne mora ). Neko ga glede sa one pozitivne..kao ti Snezo..u onom ublazenom obliku..toplijem.. ..tj.kroz ljubav,postovanje pema samom sebi... No..ako ga pogledamo s druge strane,sa jedine strane s koje ga ja gledam.. imamo onaj ledeni oblik..kojim se obicno i psihijatri i psiholozi bave...to je preterano samoljublje..uz koje najcesce ide i egocentricnost.. Gazenjem preko svega radi ispunjenja tog svog ja...zar to nije bolesno vec?Zar to nije preterano? I za mene egoizam nema dva lica...Ljubav prema sebi je ljubav,postovanje je postovanje.. Ali i ljubav i postovanje imaju granice...Ako se predju to je vec egoizam.. Nisam na to mislila Cosmi... Recimo čovjek koji se plaši da se izbori za sebe da se nametne će se uvijek vezivati za autoritetne i nametljive ljude i preko njih iživljavati potrebu za autoritet ,a u isto vrijeme mislit će da ga oni guše i ispuniće se gnevom i zavistom prema njih,začaran krug nezadovoljstva... Svaki čovjek je ogledalo drugoga,ono što nam kod drugoga smeta je u stvari ono što nismo prihvatili kod sebe ili što nam kod nas smeta.. Normalno ,ovdje govorim o normalnoj dozi voljeti sebe.. . Preterana i kompulzivna potreba za pažnju,preterano namećenje sebe,je Egoizam,narcisoidnost ali isti je opet nemanje ljubavi prema sebe i prihvatanje sebe,narcisoidna osoba kompenzira taj nedostatak preko toga što misli da nadvorešne potvrde i pažnja da će joj dati ljubav i osećaj vrednosti koji unutra ne veruje da poseduje. Ono što nema pokušava iznuditi,nametati drugima i nezadovoljstvo je zagarantirano zato što isto se nadvor ne nalazi već unutar sebe... I kod svih je isto,i kod ekstrovertne i kod introvertne,i kod agresivaca i kod žrtva svi oni traže ono što njima nedostaje A dovoljno je samo da se pogleda u sebe bogatstvo je unutra,volimo sebe i prihvatimo onakvi kakvi jesmo:D Znaš kako kaže ona izreka "Onaj tko ne voli sebe ne voli nikoga"
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Carstvo EGA Postano: 29 lip 2009, 15:24 |
|
|
snezana mk je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Snježo, nemam ništa za dodati. Napisala si sve točno onako kako bih i ja. Mogu samo reći, svaka čast, čestitam na izvrsnom postu. hvala,drago mi je što imamo slično mišljenje Upravo to jutro sam razmišljao o tome, kad sam pročitao tvoj upis.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Carstvo EGA Postano: 02 sij 2012, 06:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76660 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša Kvačica je napisao/la: snezana mk je napisao/la: hvala,drago mi je što imamo slično mišljenje :-top Upravo to jutro sam razmišljao o tome, kad sam pročitao tvoj upis. :mrgreen: Slažem se s tobom Kvačice.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Carstvo EGA Postano: 08 sij 2012, 17:19 |
|
|
Ima jedan zanimljiv film, zove se revolver glumi jason statham.radnja filma bazira na tome da je najveci neprijatelj upravo onaj glas u tebi koji ti kaze da ti je dobro, da te je strah, sto da radis itd.ko ti kaze da si ti taj koji kontrolira taj glas?jesi li to ti?ili je to druga osoba?zajeban film.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|