|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Windows 7 Postano: 06 srp 2010, 21:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82469 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ko ga ima, i kako vam se sviđa?
Evo ja prešo na Windows 7. Lijepo izgleda, intuitivan, dosta funkcionalno i smanjena je "birokracija"; recimo izbačeno je da više ne moraš na svaku glupost potvrđivat "OK", (naprimjer u situaciji kad mijenjate background na desktopu ili neku drugu bezazlenu stvar). Ugodno početno iznenađanje: sve živo radi i bez drivera.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Burruchaga
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 06 srp 2010, 22:18 |
|
|
Ja ga koristim več jedno mjesec dana i pravo sam iznenađen kako je dobar, stabilan i ima puno novih opcija, kao što si več rekao sve živo radi na njemu, poslije xp-a definitivno nalbolji OS iz kuće microsoft.
|
|
Vrh |
|
 |
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 06 srp 2010, 22:50 |
|
|
Dva puta ga instalirao, i svaki puta nakon par dana maknuo, i vratio xp. Gro programa, igara mi ne radi, zbunjene mi mrežne postavke kad komp sa win7 komunicira sa računalima koji imaju drugi OS, onda što pri gotovo svakom pokretanju moram stiskati ono yes, da dopustim ovo-ono. Il' ću čekati service pack dok se neke stvari riješi, ili ostajem na xpu do nekih novih windowsa :)
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 06 srp 2010, 22:53 |
|
|
Odličan koristim ga već nekoliko mjeseci ;)
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 07 srp 2010, 14:38 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8700 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
PCM je napisao/la: Odličan koristim ga već nekoliko mjeseci ;) KOLIKO GUTA RADNE MEMORIJE. Može li ga podbijeti 1GB RAM-a i AMD sempron 2900+
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 07 srp 2010, 14:48 |
|
|
7mica je lakša za nekih 20ak procesa od Viste, i kako mi se čini hitrija pa sam je uvalio na laptope i desk-compove koji inicijalno dođu sa XPom i 1GB, sve šljaka, možda koji drajver ispane, al ga ručno instaliraš i sve oke. Mašine se manje griju jer su "lakše", pogotovu laptopi. Instalacija začuđujuće brza i bez puno pitanja, možda se nađe primjedba sa kompatibilnošću ako se koriste stariji programi, al ima onaj kompatibilni mod pa se nešto može i improvizirat, premda meni nije baš uspjelo sa svima bez pacha za taj program, al i to se dočeka.
Ovakav sustav je MS najavljivao još na presicama za NT, al niđe veze samo obećanja, a tek sa 7micom je ispoštovao to. Znači sve preporuke za prelazak, posebno onima koje je Vista zarobila i izmorila...
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 07 srp 2010, 16:00 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: PCM je napisao/la: Odličan koristim ga već nekoliko mjeseci ;) KOLIKO GUTA RADNE MEMORIJE. Može li ga podbijeti 1GB RAM-a i AMD sempron 2900+ Guta manje od Viste, osjetno manje. Za tu konfiguraciju ga možeš instalirat iako ti je možda XP bolji odabir za takav config.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 07 srp 2010, 18:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Pa ja nisam primjetio da guta manje od Viste... Vec vise... doduse sad imam 64 bit pa mozda to...
Ugl, po meni najbolji OS od Microsofta, ako ne i najbolji uopce... lijep, strasno stabilan, brz, meni radi sve besprijekorno evo 6 mjeseci, i to na 64 bit verziji, brza i jednostavna instalacija, mnostvo drivera, on sam nalazi dalje po potrebi. Ukratko odlicna...
No ja je svakako ne bih preporucio za one s MINIMUM 1.5 GB RAM-a i jacim procesorom (dual core), i one sto imaju staru integrusu... Za te preporucam da se drze XP-a.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Ernani
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 09 srp 2010, 13:39 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
Graničar Jozo je napisao/la: PCM je napisao/la: Odličan koristim ga već nekoliko mjeseci ;) KOLIKO GUTA RADNE MEMORIJE. Može li ga podbijeti 1GB RAM-a i AMD sempron 2900+ Kupi još 1 GB ili 2 DDR memorije i trebao bi vrtiti, imam stari Athlon 2800 + sa 3 GB memorije i vrti Win 7 Ultimate bez problema.

Broj forumaša na ignore : 5
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 10 srp 2010, 13:58 |
|
|
Je, slazem se... moze i na tom, samo u svakom slucaju nek ima RAM-a, to mu je najbitnije.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 10 srp 2010, 20:59 |
|
|
Os je stabilan, samo stvara male vizualne poteskoce, jer stalno nesto trazi da se skida sa interneta ... i akciski centar neprestano je aktivan u potrazi za necim novim. Doista ga treba iskljuciti ...
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 10 srp 2010, 22:52 |
|
|
zomby je napisao/la: Os je stabilan, samo stvara male vizualne poteskoce, jer stalno nesto trazi da se skida sa interneta ... i akciski centar neprestano je aktivan u potrazi za necim novim. Doista ga treba iskljuciti ... Meni ne, jedino sto jaaaaako rijetko bude neki update, i to je sve  .... Jadino ako mislis na update baze za onaj defender, pretpostavjam da imas AV ne kompu, tako da defendera mozes komotno iskljucit.
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 11 srp 2010, 14:33 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ernani
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 11 srp 2010, 16:37 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
Aztec je napisao/la: Je, slazem se... moze i na tom, samo u svakom slucaju nek ima RAM-a, to mu je najbitnije. Tako je, naglasak je najviše na RAM, najavljen je SP 1 za 7 pa neka možda još malo sačeka. Uglavnom za 32-bit verzije 1 GB memorije je minimum.

Broj forumaša na ignore : 5
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 11 srp 2010, 21:21 |
|
|
ja kupila vistu i s njom dobila mogućnost upgradea na win 7. popunila formular na netu i iz njemačke mi poslali win 7 iz microsofta, oriđiđi. mišljah da je vezan isključivo za licencu viste, ali ne, ima upgrade, ali i kao standalone os bez viste i njenih licenci. na tome im svaka čast. brži je od dosadašnjih verzija, a za sve eventualne probleme ima se dosta toga objašnjeno na netu, tako da prilagodba lako teče. najzanimljivije je to da mi super radi na laptopu kupljenom prije 6 godina, a samo sam nadogradila ram na 1 gb. procesor centrino mobile 1.6 i sve radi ko zingerica... e tu me je osvojio za sva vremena.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
 |
Burruchaga
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 12 srp 2010, 11:47 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Škija
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 28 srp 2010, 11:48 |
|
|
kod sedmice mi je super alat sniping tool! intezivno ga koristim za izradu diplomskog 
|
|
Vrh |
|
 |
Svarog
|
Naslov: Re: Windows 7 Postano: 12 sij 2011, 20:54 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10186 Lokacija: Banja Luka
|
Ja ga probao prije izvjesnog vremena,svidio mi se onako na prvu, ali nekako sam imao problema prilikom instalacije nekih starijih programa (maznutih,jbga ne mo's sve pokupovati ) koji su mi potrebni za kojekakve poslice..I sta cu,vratim se na XP.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|