HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 tra 2026, 21:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Robert Valdec
PostPostano: 31 srp 2025, 15:38 

Ne mogu ga svrstati ni pod jedan medij i ne znam jel dozvoljeno otvarati teme o pojedincima(novinarima). Ako nije nek moderatori promijene naslov teme ili prebace na neku drugu temu.

Budući da je jedan od hvalevrijednih hrvatskih novinara, koji je nažalost koliko sam shvatila iz njegovih gostovanja po nekim podcastma gurnut na margine, a na kraju se ispostavilo da je u mnogočemu bio u pravu, mislim da zaslužuje da se kaže koja i o njemu.
Naročito zbog činjenice da je čovjek potpuno zaboravljen u javnom(medijskom) prostoru, a po zadnjim vijestima koje sam pročitala u komi je(ako netko ima novije vijesti ne bi škodilo saznati ih).

Osobno, otkrila sam ga preko podcasta, jedno vrijeme pratila njegov portal, dok nije ugašen ili šta već i znam da je vodio emisiju Istraga(moj grijeh što to nikad nisam potražila i pogledala).

Pa ako neće drugi(mediji) mogli bi makar mi koju reći o njemu, naravno oni koji su više upoznati s likom i djelom Roberta Valdeca.

Za početak, ako netko zna, što je prethodilo njegovom izgurivanju na margine?

Vrh

Naslov: Re: Robert Valdec
PostPostano: 31 srp 2025, 15:41 

Citat:

Provalio se javno, kad su ga trolali a on mislio prijete mu četnici.

Nije problem bio toliko što su ga prevarili, nego je malo previše panično reagirao, a do tada je njegovao imidž čvrstog momka. Nakon toga ga nije nitko ozbiljno shvaćao i tako mu je emisija počela propadati.

1524 of 2558 - 59.58%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2025, 15:59 

On i Gordan Stojić su imali top emisiju o rekonstrukciji zločina.

I jedan i drugi prdnuli u čabar, onaj Gordan isto snima nekakve videiće s mačkom u sudoperu i sipa žuč na sve okolo.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2025, 10:39 

Gostovao je prije nekoliko godina na nekom podcastu. Pričao je najviše o migrantima, svojim (navodnim) iskustvima iz njihovih kampova, s putovanja. Zatim je nešto podržavao Rusiju i objašnjavao onu teoriju da su potresi kod nas bili povezani s radom neke strane kompanije na frakiranju nafte.
Koliko sm shvatio, ima neku svoju stranicu, ali ne znam kako se zove i nisam ju posjetio.
Zanimljiv lik, odskače od uobičajenog, a ovaj incident s četnicima mi nije neki razlog d ga se škartira.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2025, 12:22 

Naša Kvačica je napisao/la:
Citat:

Provalio se javno, kad su ga trolali a on mislio prijete mu četnici.

Nije problem bio toliko što su ga prevarili, nego je malo previše panično reagirao, a do tada je njegovao imidž čvrstog momka. Nakon toga ga nije nitko ozbiljno shvaćao i tako mu je emisija počela propadati.

Zanimljiv podatak. Nisam znaal da je to prethodilo njegovom guranju na margine.
Ruku na srce podcaste u kojima je gostovao gledala sam s vremenskim odmakom(nezgoda, gips, mirovanje, pa sam ubijanjem vremena naletila na iste).
Govorio je da je prošao ratišta od; Iraka, Sirije, itd...
Također o migrantskoj krizi je govorio kontra onoga što su tada pisali srednjostrujaški mediji.
Po sjećanju na jedan podcast, u istom je rekao,(govorimo o vremenu migrantskog vala kroz RH) da je tada zadnji put gostovao na HRT, ono što je rekao u toj emisiji nije bilo u skladu s tadašnjim narativom. Mislila sam da je zbog toga gurnut na margine.
Na to sam se referirala u uvodnom postu, ono što je on tada govorio pokazalo se točno.
Kako god, najzanimljiviji hrvatski podcasti koje sam odgledala bili su oni u kojima je on bio gost.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2025, 12:30 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Gostovao je prije nekoliko godina na nekom podcastu. Pričao je najviše o migrantima, svojim (navodnim) iskustvima iz njihovih kampova, s putovanja. Zatim je nešto podržavao Rusiju i objašnjavao onu teoriju da su potresi kod nas bili povezani s radom neke strane kompanije na frakiranju nafte.
Koliko sm shvatio, ima neku svoju stranicu, ali ne znam kako se zove i nisam ju posjetio.
Zanimljiv lik, odskače od uobičajenog, a ovaj incident s četnicima mi nije neki razlog d ga se škartira.

Stranica mu je ugašena još odavno. Ne znam razlog.
Ovo za potrese sam i ja čula, no ne znam objasniti a i ne razumijem se u to da bih tvrdila da je u pravu ili krivu.
Ono što je 100% pogodio je atentat na Trumpa .
Nedugo prije atentata gostovao kod Martinovića(Inkubator) u istom rekao da bi se na Trumpa mogao izvršiti atentat i bumm atentat. Ne vjerujem da je imao neku informaciju, najvjerojatnije bubnuo.
Slažem se da je zanimljiv.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2025, 12:58 

Ne znam o čemu se radi, kako ne znaš za Valdeca, imaš li 17 godina?

O njemu ništa dobro se nema za reći, kako bi Srbi to definirali "daleko mu kuća". Počeo kao klasičan novinarski miš u redakciji Večernjaka, mislim da je bila gradska rubrika, alkos i hvalisavac, nakon nekog vremena se počeo samoreklamirati kao blizak s izrelskim i ruskim službama, ne znam koliko je to u početku bilo stvarno, a koliko je on to izfantazirao, to je bilo doba ranih dvijetisućitih kad je posjetio Irak. Onda se malo smirio po tom pitanju i snimao famoznu Istragu, po pitanju televizijskog sadržaja to je bio neviđeni trash, ali rekonstrukcije iz rata su bile relativno dobro gledane.

Životno se osramotio kad je dramatično pred cijelom nacijom čitao prijetnje i uvrede sa satiričnog foruma Stickypond Krajina: https://hercegbosna.org/forum/topic292.html

Nedugo nakon toga Istraga je ukinuta (2009).

Nakon toga povremeno prodaje priče kako mu ne daju da se vrati u medije zato što je predobar u tom poslu i na sitno fušari za Ruse. Njegova žena (ili bivša žena) Darija Aslamova je radila kao ratna dopisnica Komsomolske Pravde, deportirana iz nekoliko država kao ruska agentica (znam za Moldovu i Kosovo, bilo ih je još)

Vrh

PostPostano: 07 kol 2025, 13:12 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Životno se osramotio kad je dramatično pred cijelom nacijom čitao prijetnje i uvrede sa satiričnog foruma Stickypond Krajina: https://hercegbosna.org/forum/topic292.html

Isplati se ponovo pročitati tu temu. =))

1524 of 2558 - 59.58%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2025, 13:24 

Da mi je naći tu snimku, macho Valdec, majstor krav mage, crni pojas u neznam čemu, koji goloruk svladava naoružane protivnike, dramatično gleda u kameru na nacionalnoj televiziji u udarnom terminu cvili i dramatizira o online prijetnjama sa Stickyponda.

U nekoliko minuta je srušio mit o sebi koji je gradio petnaestak godina.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2025, 13:30 

Da mi je naći tu snimku, macho Valdec, majstor krav mage, crni pojas u neznam čemu, koji goloruk svladava naoružane protivnike, dramatično gleda u kameru na nacionalnoj televiziji u udarnom terminu cvili i dramatizira o online prijetnjama sa Stickyponda.

E jest ti problem naći tu snimku, utipkaš u google "Valdec Četnik"

Evo ti da se ne umoriš:
https://www.youtube.com/watch?v=903UmdZQlgA

Vrh

PostPostano: 07 kol 2025, 13:39 

Snimka otprije 17 godina.
Ljudi ne zamjerite mi, istina da moje sjećanje seže unazad 17 godina ali ovo definitivno nisu bile stvari koje su me tada zanimale :zubati
Slijedom toga ne zamjerite mi moje nepoznavanje lika i djela Roberta Valdeca

Vrh

PostPostano: 07 kol 2025, 13:40 

Bobovac je napisao/la:

E jest ti problem naći tu snimku, utipkaš u google "Valdec Četnik"

Evo ti da se ne umoriš:
https://www.youtube.com/watch?v=903UmdZQlgA
Ispričavam se, obično sam pedantan za takve detalje, nego danas forumiram s mobitela, sve mi je teško.

Nazad na temu, što je uopće s Valdecom, pao je u komu u prosincu 2024?

Vrh

PostPostano: 07 kol 2025, 14:19 

Ima isti fenotip ko onaj retard Leon Lucić iz Krim Tim 2.
Nije ni čudo. Da ne znam bolje rekao bih da ima nešto u frenologiji. :zubati

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 18:14 

RIP

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 18:16 

Srpska nejač diljem vascelog srpskog sveta diše lakše. Gori u paklu Kasapine!

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 18:38 

Lako se drugima bilo rugat. Pritnje ne tribadu bit izrečene u udarnon terminu dnevnika najgledanije postaje da bi bile stvarna opasnost. Neiskusni nasilnici još nisu sigurni u sebe pa prvo napišedu to na rubnin medijiman. Pa kal to projde lišo ohrabri se i onda mu osićaj samopouzdanja eksponencijalno nareste. Ono što je najgledanije obično služi samo za se pivčit, razmetanje, bez prave nakane. Ono što je utiho je opasnost.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 18:58 

Ukidanje njegove emisije o srpskim zločinima za vrijeme DR-a je bio početak medijske okupacije RH, konkretno na Novoj TV.
Sjećam se da je prikazao pronađene VHS kazete sa okupiranih područja gdje su dokumentirane poimence sve udane Srpkinje sa Banovine i Korduna koje su se mjesecima karale sa crncima iz nigerijskog bataljuna Unprofora koji su bili smješteni na tom području.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 19:17 

Ne znam o čemu se radi, kako ne znaš za Valdeca, imaš li 17 godina?

O njemu ništa dobro se nema za reći, kako bi Srbi to definirali "daleko mu kuća". Počeo kao klasičan novinarski miš u redakciji Večernjaka, mislim da je bila gradska rubrika, alkos i hvalisavac, nakon nekog vremena se počeo samoreklamirati kao blizak s izrelskim i ruskim službama, ne znam koliko je to u početku bilo stvarno, a koliko je on to izfantazirao, to je bilo doba ranih dvijetisućitih kad je posjetio Irak. Onda se malo smirio po tom pitanju i snimao famoznu Istragu, po pitanju televizijskog sadržaja to je bio neviđeni trash, ali rekonstrukcije iz rata su bile relativno dobro gledane.

Nedugo nakon toga Istraga je ukinuta (2009).

Nakon toga povremeno prodaje priče kako mu ne daju da se vrati u medije zato što je predobar u tom poslu i na sitno fušari za Ruse. Njegova žena (ili bivša žena) Darija Aslamova je radila kao ratna dopisnica Komsomolske Pravde, deportirana iz nekoliko država kao ruska agentica (znam za Moldovu i Kosovo, bilo ih je još)

Emisije "Istraga" bile su snimane na temelju istinitih događaja, a "glumci" su bili amateri, bivši branitelji. I svejedno, sigurno uvjerljivije od bilo čega drugoga, što su o DR snimili "ugledni" hrvatski filmaši. A neviđenim trashom nazvao bi bisere koje financira HDZ vlada (preko ministrice Obuljen i HAVCA - "Posljednji Srbin u Hrvatskoj", "Srbenka", "Dnevnik Dijane Buisavljević" i tsl.).
Nije on sa televizije nestao zbog kvalitete tih epizoda, nego politike, jer je koalicijske partnere prikazivao onakvima kakvi su u ratu bili.
Kao gost na podcastima - bio je zanimljiv.

Bio je OK. Žao mi je što je otišao.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2025, 19:43 

Bez obzira što je imao prevelike proruske sklonosti, ima moje veliko poštovanje. Radio je onu Iztragu u korist branitelja dok je na njih trajala cjelokupna politička i medijska hajka. Izuzetno mi je žao što je zadnje godine života bio tako izmarginaliziran.

U svakom slučaju, bio je čovjek koji misli svojom glavom i koji se ne prodaje.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 19:34 

Počivao u miru Božjem.
Nažalost izgleda da je i u smrti marginaliziran.
Od HND šturo priopćenje, mogli su makar ono kurtoazno: napustio nas je, ostavio trag i slično, no ni toga nema.
https://www.hnd.hr/preminuo-poznati-hrv ... ert-valdec

Tko god šta mislio o njemu meni je bio drag i zanimljiv, i opet ću se vratiti na svoj uvodni post. Ono što je govorio u vrijeme kada nije bilo popularno tako govoriti danas se pokazalo točno. A što se prije xy godina prestrašio i reagirao kako je reagirao, a Bože moj, ljudi smo i svakome se može dogoditi da pogrešno procijeni neku situaciju.
Što se tiče njegovog novinarskog rada po ratištima Bliskog Istoka(spomenula sam da je u podcastima spominjao) to je točno jer je neki portal pisao o tome(ovih dana).
Tako da ne vjerujem da je bio neka kukavica i da taj gaf prije xy godina nije mjerilo kojim bi se trebala mjeriti njegova novinarska karijera.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 19:45 

zalutala je napisao/la:
Počivao u miru Božjem.
Od HND šturo priopćenje, mogli su makar ono kurtoazno: napustio nas je, ostavio trag i slično, no ni toga nema.

Tko god šta mislio o njemu meni je bio drag i zanimljiv, i opet ću se vratiti na svoj uvodni post. Ono što je govorio u vrijeme kada nije bilo popularno tako govoriti danas se pokazalo točno. A što se prije xy godina prestrašio i reagirao kako je reagirao, a Bože moj, ljudi smo i svakome se može dogoditi da pogrešno procijeni neku situaciju.
Što se tiče njegovog novinarskog rada po ratištima Bliskog Istoka(spomenula sam da je u podcastima spominjao) to je točno jer je neki portal pisao o tome(ovih dana).
Tako da ne vjerujem da je bio neka kukavica i da taj gaf prije xy godina nije mjerilo kojim bi se trebala mjeriti njegova novinarska karijera.

Mi ćetnici iz srpski Tajland mu došli glave. :osama
A ima nas i iz Liban

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 20:29 

Li Zongren je napisao/la:
zalutala je napisao/la:
Počivao u miru Božjem.

Mi ćetnici iz srpski Tajland mu došli glave. :osama
A ima nas i iz Liban

Kasniš, trebao si onako muški prije cca godinu dana dok je još bio dobrog zdravlja izaći pred njega pa ga face to face sprdati. Sad ti to nema smisla

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 21:11 

Nekako se osjećam pomalo odgovornim za njegovu sudbinu. Njemu je krenulo nizbrdo nakon gafa sa stickypondom, a ja sam tada bio u toj ekipi koja je uređivala taj site.
Valdece, oprosti.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 21:41 

Bobovac je napisao/la:
Nekako se osjećam pomalo odgovornim za njegovu sudbinu. Njemu je krenulo nizbrdo nakon gafa sa stickypondom, a ja sam tada bio u toj ekipi koja je uređivala taj site.
Valdece, oprosti.

Iza kojeg bradatog avatara se krio gospodin Bobovac.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 22:15 

Li Zongren je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Valdece, oprosti.

Iza kojeg bradatog avatara se krio gospodin Bobovac.

Imao sam 2 accounta, jedan do 2009, a drugi kasnje.

O ovom prvom se još ne sme da priča, a ovaj drugi je na 0:56 videa.

https://www.youtube.com/watch?v=tIfQb3qGomQ

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: