|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 82 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Glazbenik
|
Naslov: Vlasenica Postano: 21 ožu 2012, 21:36 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5856 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 ožu 2012, 21:39 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5856 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Vlasenica je dobila ime po travi vlasulji koja raste u ovom kraju. Karakteristično obilježje ovog kraja su visoke i guste šume, koje s ostalim ljepotama i bogatstvima daju posebnu draž Vlasenici. Svojim geografskim položajem i nadmorskom visinom od 668 metara, Vlasenica spada u red brdsko-planinskih gradića. U sjevernom dijelu općine nalazi se veoma plodno područje u kome uspijevaju mnoge vrste voća, povrća i drugi korisni usjevi. Dok je južni i jugo-istočni dio bogatiji šumom koja je jedno od najvećih blaga ovog kraja. Vlasenica se nalazi na mjestu gdje se put, koji iz doline rijeke Drine vodi prema Sarajevu dijeli u dva kraka pa jedan produžava ka jugu prema Han Pijesku, Sokocu i Sarajevu, a drugi nešto zapadnijim smjerom Kladanj - Olovo - Sarajevo. Po posljednjem službenom popisu stanovništva iz 1991. godine, općina Vlasenica imala je 33.942 stanovnika, raspoređenih u 92 naselja. Stanovništvo općine Vlasenica godina popisa-> 1991. Muslimani -> 18.727 (55,17%) Srbi -> 14.359 (42,30%) Hrvati -> 39 (0,11%) Jugoslaveni -> 340 (1,00%) ostali i nepoznato -> 477 (1,40%) ukupno -> 33.942 Grb:
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 23 ožu 2012, 19:31 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 08:17 |
|
|
Kamenicama gađali kolonu s tabutima ubijenih Vlaseničana
Kamion sa 26 vlaseničkih šehida i 30-ak putničkih automobila bili su meta napada mještana sela Dragasevac, koje se nalazi tri kilometra od Vlasenice. Predsjednik Udruženja “Vlasenica 1992 – 1995” Dževad Bektašević, potvrdio nam je napad na tužnu kolonu.
“Išao sam ispred kolone i u Dragasevcu, ispred jedne kafane, sam vidio desetak mještana. Nekoliko minuta kasnije rečeno mi je kako su gađali kamion i ostale automobile koji su bili u pratnji. O tome smo obavijestili policiju”, kaže Bektašević.
Podsjetimo, posmrtni ostaci vlaseničkih šehida su ispraćeni u petak u 17 sati ispred Komemorativnog centra, a dva sata kasnije divljački su ih dočekali mještani Dragasevca.
“Nema straha da će biti problema prilikom osme kolektivne dženaze. Ovo je odraz njihove slabosti i ništa više”, rekao je za Klix.ba Dževad Bektašević. U koloni je bio i Hazim Mujčinović, koji u subotu sahranjuje daidžu, a on je ujedno i član Organizacionog odbora za klanjanje dženaze.
“Na sreću nije bilo povrijeđenih, ali sigurno da je bilo teško i bolno. Najprije su kamenice bacane na kamion, koji se nalazio iza automobila policije, a potom i na ostale automobile. Nije pričinjena materijalna šteta, a niko iz kolone se nije zaustavio niti je odgovorio na ovo divljaštvo”, kaže Mujčinović.
Na šehidskom mezarju Rakita u subotu će vječni smiraj pronaći 26 vlaseničkih Bošnjaka, među kojima je i četvero maloljetnika. U Vlasenici je 1992. godine ubijeno preko 2.000 Bošnjaka.
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 12:56 |
|
Pridružen/a: 16 vel 2012, 15:37 Postovi: 954 Lokacija: AID Headquarters
|
Žalostno. Ni mrtvima ne daju mira. Valjda ti je to ta dželatova savjest, ili daleko čuvena srpska tolerancija.
Ma, vlaška posla, kako bi moj djed rekao.
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 13:37 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4967 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
A kakav se termin koristi kod vas, za saranje sprejom po crkvama, slikanje kamerama dok se crkva devastira, tekbiranje ispred crkve, u znak radosti zbog pobjede neke zemlje koja je tisucu i vise km udaljena? Kakva su to posla?
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 15:12 |
|
|
Muslimani prave cirkus. Ne secam se da su isle srpske povorke sa mrtvim telima kroz Zenicu. Mnogo se razlikujemo
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 19:51 |
|
|
Glava je napisao/la: Muslimani prave cirkus. Ne secam se da su isle srpske povorke sa mrtvim telima kroz Zenicu. Mnogo se razlikujemo Samo bolestan um u pogrebnoj procesiji moze vidjeti cirkus. Leci se bre.
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 19:53 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109214 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Normalno da pravite cirkus. Avaz svaki dan bar 2 članka o ratu, Srebrenici, zločinima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:07 |
|
|
Melcher je napisao/la: Glava je napisao/la: Muslimani prave cirkus. Ne secam se da su isle srpske povorke sa mrtvim telima kroz Zenicu. Mnogo se razlikujemo Samo bolestan um u pogrebnoj procesiji moze vidjeti cirkus. Leci se bre. Cudi me, s obzirom na vasu tradicionalnu nekrofiliju i pravljenje sletova u politicke svrhe, spominjes bolest.
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:08 |
|
|
BBC je napisao/la: Normalno da pravite cirkus. Avaz svaki dan bar 2 članka o ratu, Srebrenici, zločinima. Nije Avaz kriv sto su Srbi u ratu pobili toliko koliko su pobili. I ne, nisu ni Bosnjaci krivi zato sto su Bosnjaci i muslimanske vjeroispovijesti. Znam da bi tebi i tvom bratu Glavi bilo drago kada bi to bilo zataskano, al jebiga. Nece moci. Cetnickoj zgadiji u Vlasenici je krivo sto Bosnjaci zakopavaju svoje najblize, zbog toga su i kamenovali.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109214 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
A što se može. Takav vam grah pao.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:10 |
|
|
Glava je napisao/la: Melcher je napisao/la:
Samo bolestan um u pogrebnoj procesiji moze vidjeti cirkus. Leci se bre.
Cudi me, s obzirom na vasu tradicionalnu nekrofiliju i pravljenje sletova u politicke svrhe, spominjes bolest. Ima da zivite s time do kraja zivota. I vasi unuci ce nositi tu hipoteku. A ti Bosnjacima mozes samo "lepo" poflautati. Bome, brzo si poprimio ekavicu.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:24 |
|
|
Melcher je napisao/la: Glava je napisao/la: Cudi me, s obzirom na vasu tradicionalnu nekrofiliju i pravljenje sletova u politicke svrhe, spominjes bolest. Ima da zivite s time do kraja zivota. I vasi unuci ce nositi tu hipoteku. A ti Bosnjacima mozes samo "lepo" poflautati. Bome, brzo si poprimio ekavicu. Kao što ti živiš sa hipotekom "crne legije"?
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:28 |
|
|
Melcher je napisao/la: Glava je napisao/la: Cudi me, s obzirom na vasu tradicionalnu nekrofiliju i pravljenje sletova u politicke svrhe, spominjes bolest. Ima da zivite s time do kraja zivota. I vasi unuci ce nositi tu hipoteku. A ti Bosnjacima mozes samo "lepo" poflautati. Bome, brzo si poprimio ekavicu. Hipoteka zivi u glavi mladih muslimana, ovi starji kao to su svesni da je to glupost "par ekselans" Sta nij eu redu s ekavicom? Kako znas da je bilo brzo, ako je bilo?
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:29 |
|
|
teranova je napisao/la: Melcher je napisao/la:
Ima da zivite s time do kraja zivota. I vasi unuci ce nositi tu hipoteku. A ti Bosnjacima mozes samo "lepo" poflautati. Bome, brzo si poprimio ekavicu.
Kao što ti živiš sa hipotekom "crne legije"? S ponosom, podignute glave mogu hodati. Niko nije obrukao cast mog prezimena.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:31 |
|
|
Ma kakva crna legija, to je samo jedan u nizu "gafcica". Bili sa ama bas svakim okuopatorom koji se pojavio ovde
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:33 |
|
|
Melcher je napisao/la: teranova je napisao/la: Kao što ti živiš sa hipotekom "crne legije"?
S ponosom, podignute glave mogu hodati. Niko nije obrukao cast mog prezimena. Ma svi ste vi bezgrešni, ko francuske sobarice. Ajde ne morališi, ogavno mi je i čitati te gluposti.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:36 |
|
|
Ma nemas kod muslimana "remorse"
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:38 |
|
|
S ponosom, podignute glave mogu hodati. Niko nije obrukao cast mog prezimena.
Ma svi ste vi bezgrešni, ko francuske sobarice. Ajde ne morališi, ogavno mi je i čitati te gluposti. Tako je, mordorska tetkice! A ti i (suplja) Glava mozete te mokre snove o raspadu BiH zadrzati za sebe. Dosadili ste i Bogu i narodu. Za tebe Glava jedan veliki selam! Mahsuz selam!
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:41 |
|
|
Melcher je napisao/la: Tako je, mordorska tetkice! A ti i (suplja) Glava mozete te mokre snove o raspadu BiH zadrzati za sebe. Dosadili ste i Bogu i narodu.
Za tebe Glava jedan veliki selam! Mahsuz selam! Iznervirao si se, a ne znam zasto. Ne moze vam covek spomenuti zlocine ni u jednom obliku. Hvala na selamu, otpozdravljam
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:42 |
|
|
Melcher je napisao/la: teranova je napisao/la: Ma svi ste vi bezgrešni, ko francuske sobarice. Ajde ne morališi, ogavno mi je i čitati te gluposti.
Tako je, mordorska tetkice! A ti i (suplja) Glava mozete te mokre snove o raspadu BiH zadrzati za sebe. Dosadili ste i Bogu i narodu. Za tebe Glava jedan veliki selam! Mahsuz selam! Za tebe sam moralna vertikala, pakosni gastarbajteru. A tzv BiH će se raspasti, kad tad.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:43 |
|
|
Primecujem, muslimanima sve vise energije treba za muljanje.
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:45 |
|
|
Tako je, mordorska tetkice! A ti i (suplja) Glava mozete te mokre snove o raspadu BiH zadrzati za sebe. Dosadili ste i Bogu i narodu.
Za tebe Glava jedan veliki selam! Mahsuz selam!
Za tebe sam moralna vertikala, pakosni gastarbajteru. A tzv BiH će se raspasti, kad tad. Drz' se ti svoje Srbije. Otislo Kosovo i Crna Gora u nepovrat. A Vojvodina i Sandzak samo sto nisu. A ti bi tudu avliju dijelila. Mordorska vertikalo, smiri se malo. Majka si.
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 20:47 |
|
|
Glava je napisao/la: Melcher je napisao/la: Tako je, mordorska tetkice! A ti i (suplja) Glava mozete te mokre snove o raspadu BiH zadrzati za sebe. Dosadili ste i Bogu i narodu.
Za tebe Glava jedan veliki selam! Mahsuz selam! Iznervirao si se, a ne znam zasto. Ne moze vam covek spomenuti zlocine ni u jednom obliku. Hvala na selamu, otpozdravljam Zbog tebe i tvojieh pizdarija da se iznerviram? Pa ja se smjeskam kad god vidim tvoj upis. Ni ovaj put nije iznimka. Cuj ti njega, misli da mu ljudi uopce pridavaju paznju osim u humoristickom smislu...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|