Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Osim što je tad tadašnji predsjednik predsjedništva, čiji je već sam izbor na to mjesto ukazivao na kasnije događaje, pokazao svu svoju neinteligenciju i ograničenja, osim što se isprovaljivao i pokazao da pod njim ljudi mogu samo kao ovce na klanje, osim što je pokazao nedoraslost a kasnije i kukavičluk, osim toga, ostat će upamćen i po ovom uskliku.
Meni osobno, najmrži, najljigaviji političar ikad, sin mu je bar pametniji.
E sad, mene zanima što bi bilo da je Šabo tad podigao u havu branu u Višegradu (ako se dobro sjećam), kakve bi posljedice to izazvalo, i kako bi to utjecalo na daljnji tijek rata?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26884 Lokacija: Heartbreak Hotel
Ma što bi bilo da je minirao branu? Ništa. Nizvodno ima hidroelektrana Bajna Bašta koja je bila ispražnjena i spremna da amotizira udar. Eventualne posledice bi se mogle osjetiti na nekoliko dana u području od par desetaka kilometara nizvodno od brane, nešto slično što imamo svake godine u dolini Neretve. Mada je bilo svakakvih šarlatanskih priča u stilu ako ode brana - ode i Beograd!! Bedastoće. Ništa ne bi bilo, nešto kuća bi bilo poplavljeno uz obale Drine, ali bi se sve vratilo u normalu uskoro.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
Tako je Bobovac. Osim izravne štete na HC druge ne bi bilo. No pitanje je koliko je murat imao eksploziva da prijetnju provede u djelo. Srbi su minirali branu peruću sa tonama eksploziva pa je nisu srusili.
Te brane i vodene akumulacije mogu biti nekada i korisne, tako su u rano ljeto 92 godine podignute ustave na brani jezera modrac kod lukavca, što je podiglo razinu spreče, plaveći podnožje ozrena i srpsku vojsku u napredovanju.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.