HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 stu 2025, 15:47.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 144 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Španjolska (sve teme, izmedju ostalih i Katalonija)
PostPostano: 05 svi 2021, 21:55 

Velebit je napisao/la:
'Zapad' valja gledati iskljucivo kao zemlje kojima dominira germanska genetika. Dakle Skandinavija, Njemacka, Benelux, Francuska, UK i njene drzave kceri.

Što Francuska radi na toj listi? Osim što skupa s ostalima postaje multikutlistan?

Vrh

PostPostano: 06 svi 2021, 11:14 

divizija je napisao/la:
Velebit je napisao/la:
'Zapad' valja gledati iskljucivo kao zemlje kojima dominira germanska genetika. Dakle Skandinavija, Njemacka, Benelux, Francuska, UK i njene drzave kceri.

Što Francuska radi na toj listi? Osim što skupa s ostalima postaje multikutlistan?

Pa germano-keltska jest i po tome nije puno različita od Britanije. Starosjedilački kelti i nešto kasnije doseljeni germanski vladajući sloj.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2021, 13:36 

Treba se nadati Talijanima i Španjolcima. Možda i Francuzima.

Ove White guilt pizdarije su anglo germanske gluposti. Mediteranci to ne puše.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 06 svi 2021, 13:42 

Reconquista je napisao/la:
Treba se nadati Talijanima i Španjolcima. Možda i Francuzima.

Ove White guilt pizdarije su anglo germanske gluposti. Mediteranci to ne puše.

To već odavno govorim...

Orion je napisao/la:
Ovo je prvi slučaj da neki veliki grad glasa za desnicu dok provincija za ljevicu. Obično je obratno.

Ako misliš samo na Španjolsku,ne znam baš,ali u Češkoj je donedavno desni centar (ODS i TOP 09) bio jak uglavnom u Pragu i ostalim velikim gradovima,a provincija je naginjala ljevici.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 06 svi 2021, 13:51 

Jao Boga ti Boga, Velebit a i mnogi drugi forumaši su umjetnici u stvaranju nečega iz ničega i na osnovu toga generalizirati, očekujem detaljnu analizu i elaboraciju zašto su mediteranci manje multikulti od germama i kelta, samo što Houston, we have a problem, ljevica upravo dominira na Mediteranu od precrvenog Portugala i Španjolske već godinama do skoro komunističkih ideja u Grčkoj i onda se odjednom uzimaju za primjeri ovi izbori koji su rezultat pandemije i nemaju nikakve veze s migrantima, ali hej tu su Velebit i raja da karu kako su ovi konzervativci, a Nijemci i Francuzi gdje dominira kakva takva desnica idioti, a ne do Bog da je slučajno razlog razvijenija ekonomija.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2021, 15:11 

pakovic je napisao/la:
divizija je napisao/la:

Pa germano-keltska jest i po tome nije puno različita od Britanije. Starosjedilački kelti i nešto kasnije doseljeni germanski vladajući sloj.

anglosasi nisu doseljeni vladajući sloj, već čitav stratum populacije, zato se u Engleskoj i govori Engleski, a u Francuskoj se ne govori Franački.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2021, 04:01 

Gazda je napisao/la:
...forumaši su umjetnici u stvaranju nečega iz ničega i na osnovu toga generalizirati, očekujem detaljnu analizu i elaboraciju zašto su mediteranci manje multikulti od germama i kelta, samo što Houston, we have a problem, ljevica upravo dominira na Mediteranu od precrvenog Portugala i Španjolske već godinama do skoro komunističkih ideja u Grčkoj i onda se odjednom uzimaju za primjeri ovi izbori koji su rezultat pandemije i nemaju nikakve veze s migrantima, ali hej tu su Velebit i raja da karu kako su ovi konzervativci, a Nijemci i Francuzi gdje dominira kakva takva desnica idioti, a ne do Bog da je slučajno razlog razvijenija ekonomija.

Ne 'dominira' desnica. Liberali i EPP nisu desnica.

Francuzi su, kako je kolega gori objasnia keltogermanskog podritla. Prosjecni etnicki Francuz, ovisno o regiji, ima izmedu 30 i 70% germanske genetike.

Osim toga, sa socioloske strane, to sta ja pricam niti najmanje nije ni originalno, niti neobicno niti 'Velebitovo' vec tradicionalni nacin analize kroz genealogiju, prezimena, povijest rodova i prepoznavanje obrazaca ponasanja.

Opcenito gledajuci, Germani su ti koji su promotori neki velikih ideala, velikih memova, velikih ideologija... ostali narodi su skloniji jednostavno pratiti svoje prirodne genetske interese.

Razlog tome je nacin na koji su se medusobno oblikovale germanska genetika i kultura u oba smjera. Genetika je uticala na kulturu a kultura na genetiku na drukciji nacin nego drugi narodi.

Jedan od osnovnih stvari je jednostavno znacaj Protestantizma.

Drugi je bracni sustavi tj koliko se drustvo trudilo razbit plemena, ugovorene brakove, brakove izmedu 1. i 2. rodaka.

slika

Takoder, filter je manoralizam

Kao i stroge kazne koje su cinile da 1% najnasilnijih ljudi bude maknuto iz genetskog opticaja svake generacije.

https://journals.sagepub.com/doi/full/1 ... 1501300114

Dakle dosta toga je uticalo na to da su u praksi Germani drukciji ljudi. Ne samo od nas vec i od citave Zemlje.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2021, 04:30 

Fascinantno je koliko se karta brige za okolis i energetsku ucinkovitost poklapa s kartom germanske genetike.

slika

slika

Slicno je za karte individualizma, kulturnih tipova, prihvacanja imigracije, gay brakova, i broja mcdonaldsa prema glavi stanovnika. Takoder su to iste zemlje koje prednjace po inovacijama po stanovniku.

Slicne osobine koje osobu motiviraju da bude nerdy inovator su one koje ju tiraju da bude shitlib. Zato i jesu vecina inovatora i big tech genijalaca teski libtardi.

S druge strane najzesce seljacine budu vrlo based jer im mozak doslovce nije kadar ni pojmit ni osnovne ideale (poput legalizma) pa zaposle svoju dicu cim imaju priliku.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2022, 20:03 

U Španjolskoj parlament potvrdio zakon po kojemu se molitelje ispred klinika za pobačaj kažnjava zatvorom
https://narod.hr/eu/u-spanjolskoj-parla ... a-zatvorom

Još jedna krepana EU izdrkotina od države i naroda

Vrh

PostPostano: 06 vel 2022, 20:36 

Planina je napisao/la:
U Španjolskoj parlament potvrdio zakon po kojemu se molitelje ispred klinika za pobačaj kažnjava zatvorom

džabe je Franko krečio

Vrh

PostPostano: 06 vel 2022, 20:38 

Velebit je napisao/la:
Fascinantno je koliko se karta brige za okolis i energetsku ucinkovitost poklapa s kartom germanske genetike.

Slicno je za karte individualizma, kulturnih tipova, prihvacanja imigracije, gay brakova, i broja mcdonaldsa prema glavi stanovnika. Takoder su to iste zemlje koje prednjace po inovacijama po stanovniku.

još jedna potvrda da Germane treba satrat s kugle zemaljske,
Velebit je napisao/la:
Slicne osobine koje osobu motiviraju da bude nerdy inovator su one koje ju tiraju da bude shitlib. Zato i jesu vecina inovatora i big tech genijalaca teski libtardi.

S druge strane najzesce seljacine budu vrlo based jer im mozak doslovce nije kadar ni pojmit ni osnovne ideale (poput legalizma) pa zaposle svoju dicu cim imaju priliku.

zašto bi legalizam bio ideal?

potpuno je normalno kad imaš priliku zaposliti sovju djecu. genetski opstanak je primaran, a ne neki šugavi ideali

Vrh

PostPostano: 06 vel 2022, 21:21 

Planina je napisao/la:

Najmanje što Crkva moze učiniti jest uskratiti primanje sakramenata svima koji su glasali za sramotni zakon. Nisam siguran mogu li oni bit ekskomunicirani jer podržavaju ubojstvo djeteta, mislim da počinitelji ubojstva djeteta su automatski ekskomunikacirani ( ispravite me ako griješim ).

Nažalost, taj ljudski šljam koji podupire ubojstvo djeteta ima obraza čestitat kršćanske blagdane, čak i doći na Misu. Moguće da poznajete nekoga tko podupire ubojstvo djeteta, a sebe smatra vjernikom, pa čak i ide na Misu. Ja vam kažem, imena takvih bi zalijepio na vratima Crkve. Dođe mi povratit kada vidim tko sve primi sakramente, ljudi koji podupiru ubojstvo djeteta. Fuj!

Inače, iz mojih razgovora s ljudima, ali i čitajući komentare na društvenim mrežama, žene masovno podupiru to zlo, mnogo više od muškaraca. Ženama treba oduzeti pravo glasa, svijet bi bio bolje mjesto.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2022, 22:47 

ZIX je napisao/la:
Planina je napisao/la:

Najmanje što Crkva moze učiniti jest uskratiti primanje sakramenata svima koji su glasali za sramotni zakon. Nisam siguran mogu li oni bit ekskomunicirani jer podržavaju ubojstvo djeteta, mislim da počinitelji ubojstva djeteta su automatski ekskomunikacirani ( ispravite me ako griješim ).

Nažalost, taj ljudski šljam koji podupire ubojstvo djeteta ima obraza čestitat kršćanske blagdane, čak i doći na Misu. Moguće da poznajete nekoga tko podupire ubojstvo djeteta, a sebe smatra vjernikom, pa čak i ide na Misu. Ja vam kažem, imena takvih bi zalijepio na vratima Crkve. Dođe mi povratit kada vidim tko sve primi sakramente, ljudi koji podupiru ubojstvo djeteta. Fuj!

Inače, iz mojih razgovora s ljudima, ali i čitajući komentare na društvenim mrežama, žene masovno podupiru to zlo, mnogo više od muškaraca. Ženama treba oduzeti pravo glasa, svijet bi bio bolje mjesto.

Ima ih koliko oćeš takvih, meni je jedan takav "vjernik" nakon što mu se pi*ka oslačala objašnjavao da "to" nije živo dok mu srce ne krene kucat.

Vrh

PostPostano: 07 vel 2022, 12:29 

Planina je napisao/la:

Ima ih koliko oćeš takvih, meni je jedan takav "vjernik" nakon što mu se pi*ka oslačala objašnjavao da "to" nije živo dok mu srce ne krene kucat.

jel zna taj da se 99% abortusa dešava NAKON što srce počne kucati?

Vrh

PostPostano: 07 vel 2022, 12:40 

Vjerojatno ne zna, evo nisam ni ja znao i to je još jedan šokantan podatak na tu temu ako je iti približno točan... Znači velikom većinom kasapljenje u kasnijim mjesecima trudnoće. I to nije hladno ubojstvo na najgori način? Nemoš virovat...

Vrh

PostPostano: 07 vel 2022, 13:51 

Planina je napisao/la:
Vjerojatno ne zna, evo nisam ni ja znao i to je još jedan šokantan podatak na tu temu ako je iti približno točan... Znači velikom većinom kasapljenje u kasnijim mjesecima trudnoće. I to nije hladno ubojstvo na najgori način? Nemoš virovat...

nije stvar u kasnijim mjesecima, nego srce kuca od 6-og tjedna trudnoće, a to je otprilike tjedan do dva nakon što žena uopće da je trudna sazna.

99% pobačaja je nakon toga

Vrh

PostPostano: 07 vel 2022, 14:12 

Planina je napisao/la:

Nevjerojatno da se takvo što dogodi u zemlji koja je nekoć bila bastion katoličanstva.

Van linije Stettin Trst, stvarno je sve otišlo kvragu

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 07 vel 2022, 14:38 

divizija je napisao/la:
Planina je napisao/la:

nije stvar u kasnijim mjesecima, nego srce kuca od 6-og tjedna trudnoće, a to je otprilike tjedan do dva nakon što žena uopće da je trudna sazna.

Mislio sam da srce kreće kucat nakon 3-4 mjeseca, odnekud mi je to bilo u glavi, moguće da je baš taj šaban to spominjao, no nebitno... Raste ti vlastito dite u utrobi i ti odeš da ti ga klištima izkasape iz tebe ko u najgorim horor filmovima. Kakvi to uopće "doktori" rade, pa to su jebeni monstrumi. Šta se normalizira u ovoj krepanoj EU i onda meni kažu da sam zaostali luđak.
Sotonistička tvorevina.

Vrh

PostPostano: 07 vel 2022, 14:41 

divizija je napisao/la:
Planina je napisao/la:

Zar ne kuca srce nakon 10-tog tjedna trudnoće?
Koliko mi je poznato pobačaj je zabranjen nakon 10-tog tjedna trudnoće.

Vrh

PostPostano: 07 vel 2022, 14:43 

Meni je nezamislivo da danas s obzirom na brojnost i dostupnost kontracepcijskih sredstava i njihovu učinkovitost, kao i tableta za dan kasnije neka djevojka/žena može neplanirano ostati trudna?!

Vrh

PostPostano: 07 vel 2022, 16:29 

Dutch01 je napisao/la:
Meni je nezamislivo da danas s obzirom na brojnost i dostupnost kontracepcijskih sredstava i njihovu učinkovitost, kao i tableta za dan kasnije neka djevojka/žena može neplanirano ostati trudna?!

to je sukob naših instinkata s našom svijesti.

naši instinkti žele potomstvo. ljudi se uspale i brže bolje pohvataju, instinkti ih nadvladaju. ne misle na zaštitu.

potom kad mala zatrudni, onda nastupa ljudska egoističnost i samoživost. prije je to bio monopol muških koji bi napumpali malu pa se pravili toše, a sad i žene mogu kad zatrudne da to fino isčupaju iz sebe.

no ima i dobrih vijesti, kako istina dopire do sve većeg broja ljudi, a tu su i spolne bolesti koje haraju, stopa abortus u SAD izgleda ovako: https://www.guttmacher.org/sites/defaul ... k=DarahE_r

pobačaj rade još krajnje glupi i krajnje sebični ljudi.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2022, 20:01 

Totalni potop vladajuće levice u Španiji po ovom istraživanju.

slika

Vrh

PostPostano: 22 lip 2022, 20:33 

PP+VOX taman imaju većinu .

Vrh

PostPostano: 27 sij 2023, 12:24 

Citat:
Španjolska: Ministrant ubijen, svećenik tijekom mise teško ozlijeđen mačetom – osumnjičen Marokanac
slika

Muškarac osumnjičen da je upao u dvije španjolske crkve mačetom, ubio ministranta i teško ranio svećenika, bio je predviđen za deportaciju, ali nije ranije osuđivan, objavili su španjolski dužnosnici.

Krvoproliće, koje se dogodilo u srijedu navečer u južnom lučkom gradu Algecirasu, šokiralo je Španjolsku i uznemirilo lokalno stanovništvo.

Napadač je uhićen na mjestu događaja, a policija je pretresla njegov dom u ranim jutarnjim satima u četvrtak dok su tužitelji nastavljali s istragom terorizma, javlja France24.

U podne su se stotine okupile ispred crkve Nuestra Senora de La Palma gdje je ubijen ministrant. Među njima je bio Juan Jose Marina, župnik La Palme koji nije bio tamo kada se dogodio napad.

“Ako sam živ, to je zato što je Diego umro umjesto mene. Trebao sam biti tamo”, rekao je u suzama. U to je vrijeme obavljao službu negdje drugdje.

Osumnjičenik, kojeg je policijski izvor identificirao kao 25-godišnjeg Marokanca, “nije bio osuđivan za kaznena djela ili terorizam u Španjolskoj ili savezničkim zemljama” i nije bio pod nadzorom, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Iako je postupak deportacije “otvoren u lipnju”, on nije odmah proveden jer se radilo o administrativnom postupku, dodao je.

Lokalni mediji navode da je živio u blizini crkava koje su udaljene samo 300 metara.

Ministar unutarnjih poslova Fernando Grande-Marlaska rekao je da još nije moguće reći je li incident bio “terorističke prirode”, ali je potvrdio da “nije bilo uključenih trećih strana”.

Svjedoci su rekli lokalnim medijima da je napadač uletio u crkvu vičući i počeo bacati ikone, križeve i svijeće na pod.

Policijski izvor potvrdio je da je “nešto vikao” kada je upao u dvije crkve u gradu od oko 120.000 stanovnika.

https://narod.hr/eu/spanjolska-svecenik ... -marokanac

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 15 vel 2023, 13:11 

Španjolska dekriminalizirala spolne odnose sa životinjama

Općenito, ovim se zakonom pooštravaju sve kazne za zločine koji uzrokuju ozljede ili smrt bilo kojeg kralježnjaka, kao i njihovo napuštanje. Međutim, bestijalnost, spolni odnos sa životinjama, koji se do sada smatrao kaznenim djelom, prestat će to biti s reformom Kaznenog zakona o zlostavljanju životinja odobrenom u Kongresu 9. veljače, sve dok takvo ponašanje ne uzrokuje ozljede životinje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 144 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 23 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: