|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 75 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 08 vel 2022, 23:05 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
saskia je napisao/la: Ceha je napisao/la: Istočna Hercegovina obuhvaća i RS dio, Srbe.
Dobro ovdje ja pričam o federaciji, ali šta fali, i Srijem je podjeljen na dvije države, ne razumijem potrebu novih naziva ili "hercegbosanizacije" termina. Bezveze To je sve priprema za stvaranje HercegBosne kao suverene nacije.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
BAN2020
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 00:26 |
|
|
saskia je napisao/la: Ceha je napisao/la: Istočna Hercegovina obuhvaća i RS dio, Srbe.
Dobro ovdje ja pričam o federaciji, ali šta fali, i Srijem je podjeljen na dvije države, ne razumijem potrebu novih naziva ili "hercegbosanizacije" termina. Bezveze Samo u smislu da se istakne razlika od sarajevskih termina, da se zadrži identitet, da se ne utopimo u BiH ukoliko nekim slučajem u njoj duže ostanemo.
|
|
Vrh |
|
 |
saskia
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 00:30 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2511 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
HHerceg je napisao/la: saskia je napisao/la: Dobro ovdje ja pričam o federaciji, ali šta fali, i Srijem je podjeljen na dvije države, ne razumijem potrebu novih naziva ili "hercegbosanizacije" termina. Bezveze
To je sve priprema za stvaranje HercegBosne kao suverene nacije. Ne seri. Smišljanjem novih naziva nećeš potać nikakvo stvaranje nekih novih nacija. "Hercegbosanci" vrlo dobro znaju kojoj naciji pripadaju već stoljećima, balinluka se ostaviti
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
 |
aiwprton
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 02:30 |
|
|
BAN2020 je napisao/la: saskia je napisao/la: Dobro ovdje ja pričam o federaciji, ali šta fali, i Srijem je podjeljen na dvije države, ne razumijem potrebu novih naziva ili "hercegbosanizacije" termina. Bezveze
Samo u smislu da se istakne razlika od sarajevskih termina, da se zadrži identitet, da se ne utopimo u BiH ukoliko nekim slučajem u njoj duže ostanemo. Da se zadrzi identitet a izmisljate nove “pojmove”, zanimljivo.
_________________ “Okruženi ste pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine”
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 09:26 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
saskia je napisao/la: HHerceg je napisao/la: To je sve priprema za stvaranje HercegBosne kao suverene nacije. Ne seri. Smišljanjem novih naziva nećeš potać nikakvo stvaranje nekih novih nacija. "Hercegbosanci" vrlo dobro znaju kojoj naciji pripadaju već stoljećima, balinluka se ostaviti Mladi Pereci Hrvatska je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu tijekom ratova 1990-ih U potpunosti se ne slažu 15,9 Ne slažu se 20,8 Ne znaju 51,0 Slažu se 9,6 U potpunosti se slažu 2,7
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 14:14 |
|
|
To su gluposti, ne postoji nikakva hercegbosanska nacija niti ce postojati, a pojedinci se mogu izjasniti kako zele, kinez pingvin cudotvorni kljunas, to je stvar pojedinca.
Postoji samo hrvatska nacija, i postojace.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 14:19 |
|
|
Ne postoji ali možda će postojat.
|
|
Vrh |
|
 |
Harezm
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 14:33 |
|
|
HHerceg je napisao/la: saskia je napisao/la: Ne seri. Smišljanjem novih naziva nećeš potać nikakvo stvaranje nekih novih nacija. "Hercegbosanci" vrlo dobro znaju kojoj naciji pripadaju već stoljećima, balinluka se ostaviti
Mladi Pereci Hrvatska je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu tijekom ratova 1990-ih U potpunosti se ne slažu 15,9 Ne slažu se 20,8 Ne znaju 51,0 Slažu se 9,6 U potpunosti se slažu 2,7 Znači samo 12,3 se slažu. Odlično, s obzirom na dugogodišnju klimu i tip ljudi koji odgovaraju na ankete.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 14:41 |
|
|
Srbija je izvršila agresiju na RH. U potpunosti se ne slažu 2,7 Ne slažu se 9,6 Ne znaju 51,0 Slažu se 20,8 U potpunosti se slažu 15,9
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 15:17 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Srbija je izvršila agresiju na RH. U potpunosti se ne slažu 2,7 Ne slažu se 9,6 Ne znaju 51,0 Slažu se 20,8 U potpunosti se slažu 15,9 Ovo sugerira kako su mladi u RH općenito tupavi o prošlosti kao amerikanci o geografiji. Zato i je Možemo u ZG, a sorošizirani kradeze na državnoj razini.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
Vrh |
|
 |
kukac
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 15:57 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Srbija je izvršila agresiju na RH. U potpunosti se ne slažu 2,7 Ne slažu se 9,6 Ne znaju 51,0 Slažu se 20,8 U potpunosti se slažu 15,9 Ko je proveo tu anketu, neki portal ili je to neko istraživanje?
|
|
Vrh |
|
 |
Jiv
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 15:58 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2102 Lokacija: Južna Bosna
|
saskia je napisao/la: Koliko znam uvijek je bilo od Žovnice desno zapadna Hercegovina sve do Studenih Vrila (Čitluk + ZHK), Mostar centralna, Neum, Ravno i Stolac istočna, Jablanica, Rama i Konjic sjeverna
Svi ti novi izrazi su smiješni Smiješni su ako nastoje zamijeniti i istisnuti postojeće nazive bez valjana razloga. Npr. Hercegbosanska Bosna, glupo zvuči i nepotrebno je. Ali s druge strane Središnja Herceg-Bosna, Južna Herceg-Bosna ima smisla. Jer nadopunjuje nazive regija. Nije zamjena. Južna HB obuhvaća dijelove Istočne Hercegovine pa i Dalmacije realno - Neum. Nije sinonim i zamjena za Z. Herc. Kao što se koriste nazivi Južna Hrvatska, Istočna Hrvatska itd. paralelno s nazivima regija Dalmacija, Slavonija itd. - isto tako ima mjesta da se uvede korištenje naziva Sjeverna HB, Središnja HB itd. tamo gdje je prikladno.
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 16:07 |
|
|
kukac je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Srbija je izvršila agresiju na RH. U potpunosti se ne slažu 2,7 Ne slažu se 9,6 Ne znaju 51,0 Slažu se 20,8 U potpunosti se slažu 15,9 Ko je proveo tu anketu, neki portal ili je to neko istraživanje? To su odgovori na pitanje (Hrvatska je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu tijekom ratova 1990-ih) koje je proveo GONG samo sam ja metnio jedan perecijanski naslov.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 16:47 |
|
|
Od kada je GONG, "neovisni promatraci" koji rade direktno za SDP Hrvatske sto i ne kriju, relevantan za bilo sto.
Njihovim anketama vjerujem koliko i u visocke piramide, sto god u njima bilo.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 16:51 |
|
|
Po meni su rezultati relevantni jer kad vidim udžbenik iz povijesti (HVO i tzv. ABiH se spominju jednak broj puta) onda je sasvim realno da Pereci nemaju pojma o ratu u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 16:53 |
|
|
Mnogi nemaju pojma ni o ratu u Hrvatskoj, srecom nove generacije uce o tome van skola, ekskurzije u Vukovar i tome slicno, roditelji ih uce doma itd.
Hrvat zna sve sto treba znati, i Hrvat se lako prepozna, a sto znaju ljubicastokosi idioti i slicne pojave, to nas niti ne interesira.
|
|
Vrh |
|
 |
kukac
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 17:44 |
|
|
HHerceg je napisao/la: kukac je napisao/la: Ko je proveo tu anketu, neki portal ili je to neko istraživanje? To su odgovori na pitanje (Hrvatska je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu tijekom ratova 1990-ih) koje je proveo GONG samo sam ja metnio jedan perecijanski naslov. Ako je GONG onda sam siguran da je anketa glupost. Prije 2 ili 3 godine je bila anketa po školama koju je proveo neki institut, mislim da je Ivo Pilar. Bilo je drugačije postavljeno pitanje i rezultati su također bili porazni ali ne toliko da 63 posto ne zna ili se ne slaže.
|
|
Vrh |
|
 |
dzamijas
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 17:47 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2218 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
HHerceg je napisao/la: Po meni su rezultati relevantni jer kad vidim udžbenik iz povijesti (HVO i tzv. ABiH se spominju jednak broj puta) onda je sasvim realno da Pereci nemaju pojma o ratu u BiH. Kod vas je još i dobro. U udžbenicima u većinski bošnjačkim kantonima se skoro da i ne spominju ni ABiH, ni HVO. Jedna stranica o referendumu, jedna o genocidu u Srebrenici i jedna o Daytonu. Kraj.
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
Vrh |
|
 |
Harezm
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 17:48 |
|
|
Srećom da se u osnovnim i srednjim školama ništa ne nauči ako se baš ne inzistira.
|
|
Vrh |
|
 |
kukac
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 17:51 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Po meni su rezultati relevantni jer kad vidim udžbenik iz povijesti (HVO i tzv. ABiH se spominju jednak broj puta) onda je sasvim realno da Pereci nemaju pojma o ratu u BiH. Problem je što ima nekoliko vrsta udžbenika i škola bira koje će uzet. Ovisi je li škola u nekoj ljevičarskoj sredini ili ne i ko je ravnatelj i profesor. Tako ima nekih u kojima je Domovinski rat dobro obrađen i nekih u kojima se npr. za prve žrtve rata spominju Josip Jović i onaj srbin koji je poginuo na plitvicama isto zaboravio sam mu ime. Znači branitelj se stavlja u istu kategoriju s teroristom.
|
|
Vrh |
|
 |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 19:03 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Srbija je izvršila agresiju na RH. U potpunosti se ne slažu 2,7 Ne slažu se 9,6 Ne znaju 51,0 Slažu se 20,8 U potpunosti se slažu 15,9 Znači, podjednako (ne)znanje mladih u Hrvatskoj o ratu u Hrvatskoj i BiH. Ne možeš reć da je Herceg-Bosna prošla ovaj put išta gore. 
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 09 vel 2022, 19:18 |
|
|
Rezultati su samo okrenuti naopako ali poanta je dokazana. Na Perecijansko pitanje se javilo 5 ljudi na HercegBosansko ni jedan.
|
|
Vrh |
|
 |
BAN2020
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 10 vel 2022, 00:46 |
|
|
aiwprton je napisao/la: BAN2020 je napisao/la: Samo u smislu da se istakne razlika od sarajevskih termina, da se zadrži identitet, da se ne utopimo u BiH ukoliko nekim slučajem u njoj duže ostanemo.
Da se zadrzi identitet a izmisljate nove “pojmove”, zanimljivo. Nisu pojmovi izmišljeni, postoje tri službena jezika.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 11 vel 2022, 03:17 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Po meni su rezultati relevantni jer kad vidim udžbenik iz povijesti (HVO i tzv. ABiH se spominju jednak broj puta) onda je sasvim realno da Pereci nemaju pojma o ratu u BiH. Nisan bia vidia udžbenike pa ti ne mogu reć, no koliko čujen, Domovinski rat su očajno pokrili. Što se tiče sridnjodobnih naraštaja i ekipe treće dobi, oni dobro znadu šta je bilo i kako je bilo. Gledalo se TV, hrvatske, svitske, mogli smo vidit u emisiji Slikon na sliku šta govoridu i bh., crnogorske, talijanske, slovenske, srbijanske, austrijske... televizije, čitalo se novine, tjednici su dobro pokrivali rat...
|
|
Vrh |
|
 |
Harezm
|
Naslov: Re: Hercegbosanizacija termina Postano: 11 vel 2022, 03:49 |
|
|
Sokolić je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Po meni su rezultati relevantni jer kad vidim udžbenik iz povijesti (HVO i tzv. ABiH se spominju jednak broj puta) onda je sasvim realno da Pereci nemaju pojma o ratu u BiH. Nisan bia vidia udžbenike pa ti ne mogu reć, no koliko čujen, Domovinski rat su očajno pokrili. Što se tiče sridnjodobnih naraštaja i ekipe treće dobi, oni dobro znadu šta je bilo i kako je bilo. Gledalo se TV, hrvatske, svitske, mogli smo vidit u emisiji Slikon na sliku šta govoridu i bh., crnogorske, talijanske, slovenske, srbijanske, austrijske... televizije, čitalo se novine, tjednici su dobro pokrivali rat... O Domovinskom ratu se uči u 8. ili 9. osnovne te 4. srednje. To je uglavnom na kraju knjige te se, zbog prakse da djeca pred sam kraj godine žele ispravljati ocjene iz drugih cjelina, Domovinski rat uopće ne obrađuje.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|