HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ruj 2025, 21:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 589 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dario Kordić
PostPostano: 14 lip 2023, 16:35 

Mene iskreno zaboli k* što mediji i političari iz 23% govore o Kordic nothingburgeru. Ako vas briga sto neki potuurica pise ili prica, zalim vas. Ko ih jebe i njih i A i seoski u S.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 16:39 

Ali ti je zato normalno da na obljetnicu masakra nad hrvatskom djecom u Vitezu hrvatski mediji pišu o Kordiću koji je odslužio kaznu a ne o tome da ovaj zločin nije kažnjen i da nitko nije odgovarao za njega.

Ili da američka hambasada osuđuje govor Kordića ali ne i domaće pravosuđe zbog toga što nitko nije odgovarao za ubojstvo djece u Vitezu.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 16:41 

Bura u čaši vode. Neka kmeče islamisti.. Mi znamo i zašto. A dariju vječna zahvala.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 17:48 

Mar-kan je napisao/la:
Citat:
ŠUTNJA HRVATSKIH UDRUGA IZ DOMOVINSKOG RATA I HRVATSKIH POLITIČARA ZBOG NAPADA NA NEVINOG DARIJA KORDIĆA DOKAZ JE NJIHOVE BIJEDNE I ULIZIVAČKE POLITIKE!!!

Već nekoliko dana traju nesmiljeni napadi iz svih vrsta „artiljerijskih oruđa i oružja“ na Darija Kordića nevino osuđenog Haškog uznika na 25 godina robije za zločine koje nije počinio, naredio niti je imao išta s njima, o čemu su upoznati svi koji ga napadaju kao i svi osviješteni Hrvatski istinski Branitelji i domoljubi.

Napadi na Darija Kordića dolaze i sa strane nekih tzv”udruga Hrvata”iz Sarajeva iz Zagreba čiji nazivi asociraju tko su oni i koga predstavljaju,a oni su to bez ikakvog ustezanja možemo reći: anti Hrvatski, antidržavni elementi ,jeftini skorojevići, lezilebovići, hulje, uhljebi, Soroševi plaćenici kojima treba zakonom zabraniti rad u RH jer rade protiv nje i njenih interesa.

Ono što je od svega je najbitnije a s druge najgore je šutnja hrvatskih udruga iz Domovinskog rata, u RH i BiH koji jako dobro znaju ulogu i značaj nevino osuđenog Darija Kordića čija žrtva i progon, te razapinjanje i nakon dohvaćanja slobode kao nevinog čovjeka je mnogima od njih pomogla u stjecanju statusa i položaja u društvu kojeg obnašaju i dan-danas.

Žrtva čovjeka koji je dospio na Američku crnu listu, gdje su mu blokirani svi računi, a ujedno je ostao bez ikakvih mjesečnih primanja koja je zaslužio više nego itko od onih koji bi ga morali i trebali braniti a danas šute na njegov nezasluženi progon, pa bili oni hrvatski generali ili sam Papa.

Gdje su se skrili ti pacovi i miševi iz razno-raznih udruga iz Domovinskog rata u RH i BiH pa da nitko od njih ne istupi javno, udari šakom o stol, ili ga prevrne i šutne nogom prvom prigodom pred nosom plaćenih podguznih muha, rektalnih alpinista i dupelizaca u hrvatskom narodu koji su zaposjeli razna ministarska, savjetnička, direktorska i druga uhljebnička mjesta diljem BiH i RH, u tajnim i javnim dealovima i dogovorima s onima koji danas bez ikakve grižnje i savjesti napadaju nevino osuđenog čovjeka, Branitelja, moralnu i političku vertikalu pred kojom bi trebali klečati i moliti ga za milost jer im je udijelio svojom žrtvom jako puno milosti i darova.

Gdje su ti političari koji godinama ubiru mrsne naknade na račun svog nerada i neodgovornosti u zastupničkim klupama u koje su sjeli prijetvornošću, prevarom, i lažnim obećanjima onima koji su im dali svoje glasove, iako je jako mali broj onih koji su im dali svoje glasove, da isti taj hrvatski narod predstavljaju i brane od frontalnih i bočnih napada onih koji tom istom narodu ne žele dobro niti će željeti ikada?

Gdje su ti „pošteni“hrvatski odvjetnici(čast Luki Mišetiću),koji će javno istupiti, izrugati i omalovažiti presudu Haškog tribunala u fingiranom i namještenom procesu nevino osuđenom Dariju Kordiću a poglavito se pozabaviti problematikom svirepog zločina nad nevinom hrvatskom dječicom u Vitezu koji se dogodio upravo na dan najvećih i najbestijalnijih napada na nevinog čovjeka Darija Kordića (10.lipnja 1993.godine-10.lipnja 2023.godine)?

Gdje su ti pošteni hrvatski mediji koji će iznositi samo istinu i provjerene činjenice te spriječiti svake daljnje laži i manipulacije protiv nevinog čovjeka u čiji progon se evo vidimo uključio i Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt i Ambasada SAD u Sarajevu koja radi ,a to već odavno znamo po nalogu i direktivi muslimanskih tajnih službi i muslimanskih političara zbog nekih i njima i nama poznatih geostrateših interesa u BiH?

Gdje su nestali svi?

Gdje ste nestali p….e i lajavci koji znate samo lajati i režati kada su ugrožena prava LGBTIQ osoba,transrodnih osoba u Zambiji kojim se priznaje u takve zajednice usvajati nevinu crnačku i siromašnu djecu, kada treba hodočastiti u Bleiburg, ili na mnoge jame u kojima su živote izgubili od strane vaših pravnih, ideoloških pa čak i bioloških prednika partizana, koljača stotine tisuća(preko 500 000)nevinih Hrvata, žena, djece, branitelja, staraca, svećenika i časnih sestara, a još barem toliko ih je završilo u njihovim kazamatima diljem zločinačke SFRJ?

Gdje ste nestali svi vi p…..e i lajavci koji znate blatiti i napadati Sveti Domovinski rat u Hrvata, Svetu Katoličku i Apostolsku crkvu u Hrvata, najveću hrvatsku glazbenu zvijezdu, Branitelja i Domoljuba Marka Perkovića Thompsona, te sve one koji mu pružaju podršku kako bi se svima vama zatrlo sjeme jednom za zauvijek?Kako bismo konačno našli svoj mir bez vas i vaše sotonske politike koja ima isključivi cilj uništenje života?

Gdje ste vi silni hrvatski kardinali, biskupi, i crkveni oci kojima je upravo Darijo Kordić s mnogim znanim i neznanim istinskim Braniteljima hrvatskog naroda osigurao mir kako biste mogli propovijedati živu Božju Riječ iznad koje nema druge riječi, premda vaše riječi često odudaraju od Istinske Božje Riječi, pa niste u stanju dati priopćenje kako se na ovom svijetu progoni nevin čovjek koji je platio žrtvu koju 99% vas nikada neće platiti na ovom svijetu? Na ovom svijetu ne ali na onom zasigurno da. Zar je vaša šutnja vrjednija i dragocjenija od žrtve koje trebate platiti za zaštitu istinske Božje Riječi?

Nećemo šutjeti tako nam Bog pomogao ako lažemo!

Golemo si izbrisao dio u kojem ova Udruga u priopćenju navodi kako je Slaven Raguž jedini reagirao, još mu Dedović muftija maltene fetvu zadao. Zato mi kao narod i jesmo u k.cu kad autocenzuriramo sami sebe da se partiji ne bi zamjerili.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 17:59 

aleksije radicevic je napisao/la:

Je li Kordic ikada priznao da je pocinio zlocine koji su mu stavljeni nateret?
Koliko sam shvatio: nije!
Kordic dakle kaze da bi ponovio, ali ne zlocine koji mu se stavljaju na teret, nego nesto sto on smatra da nije zlocin. Ne moze neko PONOVITI nesto za sta tvrdi da nije nikiada ni pocinio.
Medjutim, muslimani insistiraju da je rekao da ce ponoviti zlocine koje on, po njemu, nije ni pocinio.

Kakvi komedijaši, kad ih je ispljuskao u Lašvi nikom ništa, sad zbog jedne rečenice 30 godina nakon ono će njega proganjati.

Dobit će samo bombe iz Rafala po glavama, to im je ionako sudbina.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2023, 18:08 

listopad je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Golemo si izbrisao dio u kojem ova Udruga u priopćenju navodi kako je Slaven Raguž jedini reagirao, još mu Dedović muftija maltene fetvu zadao. Zato mi kao narod i jesmo u k.cu kad autocenzuriramo sami sebe da se partiji ne bi zamjerili.

Dakle imaš vremena kenjati ovdje na post koji sam pokupio sa fb, a nemaš vremena postaviti kompletno priopćenje? Zato mi kao narod i jesmo u qurzu jer imamo 95% manologa koji samo traže mane drugima, a qurzom ne bi mrdnuli da nešto sami urade.

Vrh

PostPostano: 15 lip 2023, 00:01 

dudu je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:

Je li Kordic ikada priznao da je pocinio zlocine koji su mu stavljeni nateret?
Koliko sam shvatio: nije!
Kordic dakle kaze da bi ponovio, ali ne zlocine koji mu se stavljaju na teret, nego nesto sto on smatra da nije zlocin. Ne moze neko PONOVITI nesto za sta tvrdi da nije nikiada ni pocinio.
Medjutim, muslimani insistiraju da je rekao da ce ponoviti zlocine koje on, po njemu, nije ni pocinio.

Kakvi komedijaši, kad ih je ispljuskao u Lašvi nikom ništa, sad zbog jedne rečenice 30 godina nakon ono će njega proganjati.

Dobit će samo bombe iz Rafala po glavama, to im je ionako sudbina.

A vide ove premijere u režiji Avde Huseinovića o ratnom zločincu koji je pred Hagom optužen za zločine nad Hrvatima u srednjoj Bosni,na kojoj su prisustvovali i muslimanski političari.
I niko ne reaguje od Srba i Hrvata.
https://youtu.be/PAaI4FhWUws

Vrh

PostPostano: 15 lip 2023, 05:14 

Hroboatos je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Kordić je žrtva Mesićeve osvete.

Da je natovario sve na nekog drugog kao Blaškić, izvukao bi se.
Nobilo i Mesić su htjeli Tuđmana ocrniti, radi njih je Kordić robijao.

Površno. Blebetanje Mesića i Nobila ne bi značilo ništa da glavni financijeri Haaga, Amerikanci sa 70%, nisu htjeli Tuđmana nasilu optužiti za agresiju na BH i BH cementirati kao muslimansko-srpski kondominij, uz stalno potkopavanje Srba.

Nisu tu Amerikanci igrali ikakvu ulogu.
Nakon što su demokrati izgubili izbore, oni su se povukli (koga briga za nekakvu prćiju na drugom kraju svijeta) i stvari prepustili svojim saveznicima, Englezima.
Pogledaj koliko sudaca je bilo iz Commonwealtha.
Oni su šurovali s Nobilom i Mesićem.

To je ta kuhinja, britansko-udbaška.

Vrh

PostPostano: 15 lip 2023, 05:14 

daramo je napisao/la:
Sramota u rangu one "hrvatskih" medija koji ne prestaju pisati o ovome po nalogu SDA a muk o obljetnicama zloči a nad Hrvatima.
Znači veći problem je Kordić koji je odslužio kaznu od toga što muslimanski zločinci šeću slobodni.

Kaznu za koju nije kriv.
Užas.

Vrh

PostPostano: 15 lip 2023, 15:56 

slika

Amerikanci kažu da je Haaški sud smeće koje treba raspustiti i da nikada ni mrtvi ne bi poslali svoga državljana u taj sud :neznam

Slažem se s našim prijateljima i saveznicima :palacgore2

"Bosna je očit primjer kako svaka strana traži svoju verziju pravde, povećavajući tako tenzije, umjesto da radi na pomirenju"

"K tome velika korupcija u poslovanju Međunarodnog suda u Haagu tjera na razmišljanje i očekivanje da je bolje da se taj sud lagano povuče sa scene prije nego što napravi veću štetu."

"Mnogima sudsko gonjenje optuženih za ratne zločine služi za izravnavanje zaostalih računa koji su ostali neriješeni još iz vremena ratnih operacije"

čitaju Muslimane kao djeca čitanku, mislio Mujo da će izvarati Amerikance, EU i cijelu zapadnu međunarodnu zajednicu dosađivanjem sa kreditom žrtve iz Haaga, da će im neprestano dosađivanje kupljenim presudama donijeti muslimansku državu i promijeniti rezultate rata i potpisanog sporazuma koji su sami potpisali

zato Muslimani dobiju automatska get off my back priopćenja o zločestom zločku Kordiću i da je baš zločest, a Hrvati dobiju novi Ustav i federalnu HercegBosnu

fair tradeoff :palacgore2

Vrh

PostPostano: 15 lip 2023, 16:52 

Šporet je napisao/la:
slika

Amerikanci kažu da je Haaški sud smeće koje treba raspustiti i da nikada ni mrtvi ne bi poslali svoga državljana u taj sud :neznam

Slažem se s našim prijateljima i saveznicima :palacgore2

"Bosna je očit primjer kako svaka strana traži svoju verziju pravde, povećavajući tako tenzije, umjesto da radi na pomirenju"

"K tome velika korupcija u poslovanju Međunarodnog suda u Haagu tjera na razmišljanje i očekivanje da je bolje da se taj sud lagano povuče sa scene prije nego što napravi veću štetu."

"Mnogima sudsko gonjenje optuženih za ratne zločine služi za izravnavanje zaostalih računa koji su ostali neriješeni još iz vremena ratnih operacije"

čitaju Muslimane kao djeca čitanku, mislio Mujo da će izvarati Amerikance, EU i cijelu zapadnu međunarodnu zajednicu dosađivanjem sa kreditom žrtve iz Haaga, da će im neprestano dosađivanje kupljenim presudama donijeti muslimansku državu i promijeniti rezultate rata i potpisanog sporazuma koji su sami potpisali

zato Muslimani dobiju automatska get off my back priopćenja o zločestom zločku Kordiću i da je baš zločest, a Hrvati dobiju novi Ustav i federalnu HercegBosnu

fair tradeoff :palacgore2

Ništa ni dodati ni oduzeti. Naši prijatelji Amerikanci su opisali Haag kako što bih i ja sam. :palacgore1

1309 of 2558 - 51.17%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 13:25 

https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... a-15346327

Daidže uzvraćaju udarac...

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 13:47 

Pametne daidže su se u međuvremenu pošutile, ovaj naivan i željan medijske pažnje.
Neće dugo potrajati dok ga ne zvonu negdje na intervju. Recikliraju se zadnji ostaci,
daj šta daš.

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 14:15 

Još gori tko sluša popovanje ovoga.

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 15:14 

daramo je napisao/la:
Još gori tko sluša popovanje ovoga.

Izgleda da sam gora :zubati
Poslušala sam, vrti se po portalima.
Probaj poslušati od 9. minute. Možda se varam, no čini mi se izvučeno iz konteksta.

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 15:20 

Mislio sam na one koji ovome idu na misu.
Uz ovakve fratre nije niti čudno što katolici iseljavaju iz Fojnice, uskoro će dotični moći propovjedati samo jarićima.

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 15:48 

dunno je napisao/la:
https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatska/fratar-pred-tisucama-vjernika-zestoko-prozvao-kordica-a-onda-se-okomio-i-na-molitelje-s-trgova-15346327

Daidže uzvraćaju udarac...

Koje đubre, ni manje ni više, nego glupo malo đubre

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 15:49 

Ima nade u suživot :bih

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 15:51 

daramo je napisao/la:
Mislio sam na one koji ovome idu na misu.
Uz ovakve fratre nije niti čudno što katolici iseljavaju iz Fojnice, uskoro će dotični moći propovjedati samo jarićima.

Meni se čini izvučeno iz konteksta, no to na stranu, može biti i da griješim i ne bih u te rasprave.

Jučer sam naletila na ovaj članak, Vlado Kolak, je iznio pozadinu optužnice Kordiću.
Ne sjećam se tih vremena, pa ako ima netko s "dužim" pamćenjem, možda može više reći o navedenom u članku

Nevladine udruge, analitičari i bošnjačka zajednica u Hrvatskoj osudili su izjave nekadašnjeg zapovjednika Hrvatskog vijeća obrane u ratu u BiH Darija Kordića, kojeg Haški tribunal osudio na 25 godina zatvora zbog “političke odgovornosti” za ratne zločine nad bošnjačkim civilima.

On je u video-zapisu kazao da je “svaka sekunda” zatvora i rata vrijedila i da bi “sve ponovio”.

Njegova presuda je i prije bila metom brojnih kritika. Brojni smatraju da je s obzirom na težinu optužbi što se Kordiću stavljaju na teret i oskudnosti dokaza, presuda Haaškoga suda paradoksalna. Čitava presuda temelji se na iskazu svjedoka, čiji je identitet zaštićen. Prema tome svjedočenju, Kordić je bio nazočan na sastanku političara koji su odobrili napad 16. travnja 1993., što je rezultiralo zločinom u Lašvanskoj dolini. Jedina poznata činjenica je da je Kordić bio nazočan, no ne znamo što je govorio i kako je tamo dospio jer se to događalo u okruženom Kiseljaku. Kiseljak je još od siječnja 1993., bio izvan kontakta s Lašvanskom dolinom.

Kritičari presude izražavaju sumnju o pravnoj utemeljenosti Kordićeve presude, te da je Haaškom sudu, odnosno međunarodnoj zajednici, bila potrebna visoka presuda za političku odgovornost kako bi se mogla podići optužnica za udruženi zločinački pothvat na čelu s Franjom Tuđmanom, u cilju stvaranja “Velike Hrvatske”. Za izravnu umiješanost u zločine ili naređivanje istih ga nikad nitko nije niti teretio.

No Vlado Kolak nam je ispričao sve o pozadini te haške presude. On je bio prvi predsjednik jedne Općinske organizacije HDZ-a u gradu Zagreba, one u Sesvetama, te Predsjednik Sabora Udruga dragovoljaca hrvatske (UHDDR) te jedan od bližih suradnika i voditelj kampanje budućeg predsjednika Franje Tuđmana na prvim izborima gdje se kandidirao za mjesto u Saboru u Sesvetama.

“Ja kažem za sebe da sam bio mali od palube u olujnom vremenu nastajanja hrvatske države u kojem je Tuđman upravljao brodom a njegov zamjenik bio Gojko Šušak”, kaže Kolak. “Povodom napada na Daria Kordića želim iznijeti svoja neposredna saznanja koja imam od njegovih najbližih suradnika i iz ureda dr. Franje Tuđmana, pa i njega osobno. Sastanci su se održavali u povodu izbora predsjedništva i izvršnog odbora Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u veljači 1994. u Lisinskom pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike.

Ja sam bio predsjednik Sabora i zadužen za organizaciju istog. Zapravo sama provodio politiku pomirenja otkad su mi naredili da sve dovedem za stol i pomirim sve opcije hrvatske vojske, uključujući i Đapićeve HOS-ovce.

To je bilo u vremenu kad se već spekuliralo da će međunarodna zajednica početi procesuirati određene ljude iz Hrvatske, odnosno glavne zapovjednike Hrvatske vojske u Hrvatskoj i BiH.

O tome se može vidjeti i iz govora generala Bobetka gdje on kaže da će hrvatska država opstati ili pasti na odnosu prema svojim braniteljima, što je tada bila jedna od njegovih ključnih teza. Na tom saboru je govorio i Gojko Šušak što je objavljeno i u zadnjem filmu koji je napravljen o njemu.

Gledajući ta dva filma može se vidjeti u kako napetoj atmosferi se održavao sam Sabor.

Tuđman, Bobetko i Šušak su znali između ostalog i da revolucija pojede svoju djecu i da često stradaju nakon rata. U miru, ključni ljudi koji su obranili domovinu, te mi je dao uputu da organiziramo organizaciju koja će čuvati temeljne vrijednosti nastale u Domovinskom ratu, što je kasnije pretočeno u deklaraciju.

Osobno Tuđman je inzistirao da vodstvo udruge budu ljudi bez ikakve mrlje u životu, koji su dotadašnjim radom, osobito u Domovinskom ratu bilo potpuno čisti, koje bi se moglo nazvati pravednicima, te je inzistirao da za predsjednika izaberemo Dr. Juraja Njavru, vukovarskog branitelja i liječnika kao prvu osobu braniteljskih udruga u Hrvatskoj, za njegovog zamjenika Darija Kordića, profesora koji je tada vršio dužnost predsjednika HDZ-a prime Mate Bobana, koji je bio ključna osoba Srednje Bosne. Prema svim informacijama koje su nam tada putem službi bile dostupne, riječ je bila o čovjeku s izrazitim humanim osobinama koji kao i Juraj Njavro nije bio ratnik već je težio na gandijevski način, koliko je bilo moguće, rješavati stvari. U BiH postojao je i stvarni vojni ustroj, koji je isto tako bio vrlo turbulentan.

Srednja Bosna u kojoj je djelovao Dario Kordić bila je odsječena od ostatka HRHB-a i pojedine enklave unutar nje nisu bile povezane i nije bilo moguće uspostaviti zapovjedni lanac u kojem je na čelu bio Tihomir Blaškić. Iako je bio iz viših časničkih krugova, ni on nije u tome uspio jer su dnevna događanja bila takve vrste da je svakodnevno trebalo gasiti požare u raznim enklavama, a sve bez stvarnih i pouzdanih, provjerenih informacija.

Tuđman je smatrao da je Kordić častan čovjek, bez mrlje, bez oholosti, na jedan način vrlo sličan Njavri i da zapravo s te dvije osobe HV dobiva kvalitetu da može biti prezentirana i u međunarodnim udrugama ratnih veterana.

Uz njih je predložio da u predsjedništvo stavimo i određeni broj predstavnika majki čija su djeca poginula, te smo tako dogovorili da drugi potpredsjednik bude Gordana Turić čiji je sin poginuo zajedno s Barišićem kod Drniša, te dva iskusna pravnika, Vladimira Šeksa koji je bio potpredsjednik vlade i Branka Miloložu, zamjenika načelnika financijske policije RH, te mene kao glavnog izvršnog tajnika koji će operativno voditi udrugu.

Glavni zadatak je bio očuvanje temelja nastale države i vrijednosti nastalih u Domoviskom ratu te briga o stradalnicima, i njihovim obiteljima jer je tada već postojala svijest da je to potrebno urediti na zakonskoj razini. Miloloža je dobio zadatak da kao drugi čovjek financijske policije vodi brigu o materijalnom statusu branitelja. Detaljne analize su pokazale nužnost stvaranja takve organizacije jer Tuđman je uvijek bio pet do deset godina ispred vremena – i nas ostalih, imao je veliko iskustvo i mudrost.

S tim se suglasio i Tomislav Merčep, koji je bio samoproglašeni predsjednik udruge Hrvatskih dragovoljaca Domovinskom ratu, jer je u registru ministarstvu bio registriran „Rođo” Stipe Spajić.

Imali smo 63 područne organizacije koje je trebalo povezati, od Vukovara do Prevlake i Srednje Bosne. Na Sabor je pozvano 2.500 dragovoljaca. Ono što je ključno naglasiti je da je u pripremi toga, pola godine je trajalo, sudjelovali i Spajić i Merčep, u javnosti prezentirani predsjednik, te ljudi s izuzetno visokim emocijama iz Vukovara, Gospića, Srednje Bosne, Hercegovine… postojao je ogroman emocionalni naboj te je s njima bilo potrebno vrlo pažljivo komunicirati jer su umjesto računala na stolu bili automati.

Obzirom na povišeni ego Merčepa, Tuđman je dao suglasnost da ga izaberemo za počasnog predsjednika. U to vrijeme u obavještajnim službama se baratalo informacijama da će Merčep radi slučaja Zec biti prva osoba koja će biti izručena Haagu te je dato uputstvo da što manje medijski istupa, kako sebe a i druge ljude koji su bili na udaru protivnika države doveo u sličnu situaciju.

Svi kandidati prema statutu kojeg je izradio Jure Radić glavni tajnik HDZ-a bili su dužni prihvatiti pismeno kandidaturu te se obavezati izvršavati preuzete obveze i dužnosti.

Tako je i Dario Kordić, kako nije mogao doći iz opkoljene Srednje Bosne, poslao poštom dokument kojim prihvaća poziciju prvog potpredsjednika i sve ostalo. Radi mira u kući dogovoreno je da nakon svih rasprava u procesu imenovanja vodstvo udruge predloži Merčep, kao u javnosti percipirani vođa dragovoljaca, kako bi svi to prihvatili kao jedinu zajedničku listu kandidata. Međutim protivno statutu i poslovniku, Merčep je kad je trebao predložiti novo vodstvo, uzeo s radnog stola dogovorenu listu te na putu do govornice izvadio iz džepa drugu listu i u svome stilu, malog Napoleona, predložio sebe za Predsjednika, izražavajući neprimjerene riječi prema Tuđmanu i ljudima koji su uspješno do tada vodili Hrvatsku i rat.

Predložio je da se aklamacijom njega i njegovu listu, u kojoj nije bilo osobe koja je imala više od srednje škole, listu ljudi bez edukacije koji nisu dorasli izazovima vremena ni u Hrvatskoj, kamoli u međunarodnim krugovima. To je i proveo, a meni kao Predsjedniku nije preostalo ništa nego ustvrditi da je Sabor zaključio s radom.

Nakon kratke konzultacije s Bobetkom, rečeno je da u ovakvim okolnostima nema smisla raspravljati o tome je li statutarno ili nije, obzirom na emocionalni naboj. Sutradan mi je Merčep osobno došao podnijeti ostavku jer je shvatio što je napravio te mi na moje pitanje zašto, rekao da je bio ucijenjen od Mesića, Manolića i ljudi koji su pripremali haške optužnice. Bilo je to vrijeme poznatog Mesić – Manolić pokušaja državnog udara. Posljedice takve odluke Tomislava Merčepa dovele su do razbijanja i stvaranja tisuća i tisuća braniteljskih udruga koje nisu bile u stanju čuvati temeljne vrijednosti, i s kojima se lako manipulira.

Isto mi je ponovio Merčep prije oko pet godina, detaljnije objašnjavajući situaciju kad je ženio svog sina u mom hotelu. Bilo mu je žao što je to napravio i bio je svjestan posljedica, no u tim okolnostima jednostavno nije mogao izdržati pritisak oko toga što će mu se dogoditi. Da je bilo izabrano vodstvo, da se postupilo po Tuđmanovoj želji, ja sam siguran da ne bi došlo do ovakvog oblika izručivanja ni naših generala ni generala HVO-a. Sve te optužnice su pripremane u Hrvatskoj, radili su ih „naši” ljudi, a o tome je pisao Miroslav Tuđman u knjizi „Krivokletnik”. Da se to dogodilo, Dario Kordić sigurno ne bi bio optužen, odnosno, danas postoje pisani dokazi i presuda u slučaju Ahmići, suda u Haagu, u kojoj je za navedeni zločin osuđen Paško Ljubičić, prema izjavi Luke Mišetića, jer ga se teretilo da je naredio i izvršio ubojstva Bošnjaka u Ahmićima. U toj presudi ne spominje se ni u kakvom kontekstu Dario Kordić, ni kao naredbodavac niti kao sudionik bilo čega što je Ahmićima prethodilo.

Ja smatram da osim eventualne obnove postupke, da Dariu Kordiću treba nakon odsluženja kazne vratiti građanska prava jer on danas nema ni zdravstveno osiguranje, ni pravo na žiro račun, odnosno temeljna ljudska prava. Osim što je odslužio drakonsku kaznu za nešto za što nije kriv, on je i danas na crnoj listi osoba kojima je oduzeta većina ljudskih prava.
Nadam se da se to nikad više neće dogoditi i upozoravam braniteljske udruge da njihovi vođe ne budu veći stratezi od državnika i veći pape od pape već i u budućnosti nove generacije se prihvaćaju samo onih izazova koje su stvarno u stanju rješavati. A ne takvim postupcima dovoditi u pitanje budućnost naroda i države.

Da Dario Kordić nije zaboravljen govore i umjetnička djela – jedno od njih je „suđenje u Haagu” u okviru ciklusa „Povijest hrvata” gdje je on oslikan kao prva nevino osuđena osoba, uz naravno i druge generale.

https://www.braniteljski-portal.hr/vlad ... n6RI6LhWOE

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 16:04 

Pejtonac sa juga je napisao/la:
Ima nade u suživot :bih

Slažem se, Trojka uvelike radi na suživotu. Usvajanje IZ-a za predsjedništvo i daljnje razbijanja SDFA-a su preduvjeti

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 17:18 

U isto vrijeme hodže i muftije se bave politikom.

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 22:23 

novem je napisao/la:

Pa muslimani, čemu se čuđenje

Vrh

PostPostano: 16 lip 2023, 22:51 

socks5 je napisao/la:
novem je napisao/la:

Pa muslimani, čemu se čuđenje

Konstatacija.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2023, 17:06 

Ceha je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Površno. Blebetanje Mesića i Nobila ne bi značilo ništa da glavni financijeri Haaga, Amerikanci sa 70%, nisu htjeli Tuđmana nasilu optužiti za agresiju na BH i BH cementirati kao muslimansko-srpski kondominij, uz stalno potkopavanje Srba.

Nakon što su demokrati izgubili izbore, oni su se povukli (koga briga za nekakvu prćiju na drugom kraju svijeta) i stvari prepustili svojim saveznicima, Englezima.

Jesu ceha, no to je gjubrad i jedno i drugo.

1. SAD plaća sud 70%

2. sad su preko Schmidta nama djelomice pomogli ne samo Amerikanci,nego i Amerikanci i Britanci

3. Britanci jesu gjubrad- konačno, usosili su se imigracijom više nego itko; spletkari i sl.

4. no između SAD i UK postoji sinergija, i Praljak i Kordić ne bi bili osuđeni nikada da SAD to nisu dopustili ni poticali. USA i UK imaju dosta veza ispod stola, gdje je UK dala nešto važno SAD- npr. nevjerojatno važni otočić Diego Garcia za bombardere- pa se oni prebijaju po "zaslugama" u nizu segmenata, a drugi nay.... od njihova spoja.

5. Britanci imaju nezanemarivu ulogu, no oni nisu u BH ništa posebno krivi. Zajdeno su i oni i SAD kriivi za svinjarije u Haagu. Npr. izraelski sudac Meron je bio glavni u oslobađanju Gotovine, a osuđivanju Praljka u žalbenom postupku- a on je američka, a ne britanska transmisija.

Dakle- ne imati nikakvih iluzija o SAD, ni o UK. Ni bilo kom drugom.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2023, 19:40 

Hroboatos je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Jesu ceha, no to je gjubrad i jedno i drugo.

1. SAD plaća sud 70%

2. sad su preko Schmidta nama djelomice pomogli ne samo Amerikanci,nego i Amerikanci i Britanci

3. Britanci jesu gjubrad- konačno, usosili su se imigracijom više nego itko; spletkari i sl.

4. no između SAD i UK postoji sinergija, i Praljak i Kordić ne bi bili osuđeni nikada da SAD to nisu dopustili ni poticali. USA i UK imaju dosta veza ispod stola, gdje je UK dala nešto važno SAD- npr. nevjerojatno važni otočić Diego Garcia za bombardere- pa se oni prebijaju po "zaslugama" u nizu segmenata, a drugi nay.... od njihova spoja.

5. Britanci imaju nezanemarivu ulogu, no oni nisu u BH ništa posebno krivi. Zajdeno su i oni i SAD kriivi za svinjarije u Haagu. Npr. izraelski sudac Meron je bio glavni u oslobađanju Gotovine, a osuđivanju Praljka u žalbenom postupku- a on je američka, a ne britanska transmisija.

Dakle- ne imati nikakvih iluzija o SAD, ni o UK. Ni bilo kom drugom.

Imaš onu;
Citat:
To be an enemy of the US is dangerous, but to be a friend is fatal

To se dobro vidi i na nama i na Kurdima.

Amerikanci će napraviti što im paše, tu ne treba imati nikakvih iluzija.
Ali je tu veća britanska krivnja, nisu ameri anđeli, no briti su tu bili vragovi.

Dio krivnje je i na nama samima.
Srbi nisu imali raznorazne Mesiće, pa im nije ni presuđen UZP.
A napravili su sve što su napravili.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 589 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Bobovac, Ceha, Fredericktown, Majestic-12 [Bot], Naša Kvačica, Patriota, POPOVO_POLJE, Šporet, Znakovi_na_putu i 46 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: