|
|
Stranica: 13/14.
|
[ 330 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
kiler
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 15 srp 2025, 21:25 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 8088 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Hercegovac91 je napisao/la: Ma slabo je to sve. Zračna luka Mostar je, zbog okolnog terena, u top 3 najteže zračne luke za slijetanje. Piloti moraju proći dodatno školovanje da bi sletjeli u Mostar.
Koje je rješenje? Pomjeriti brdo Hum? 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 16 srp 2025, 13:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 86443 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Hercegovac91 je napisao/la: Ma slabo je to sve. Zračna luka Mostar je, zbog okolnog terena, u top 3 najteže zračne luke za slijetanje. Piloti moraju proći dodatno školovanje da bi sletjeli u Mostar.
Koje je rješenje? Ovo je glupost, a ako nisi izmislio pokupio si kafansku priču, svi piloti su jednako kvalificirani i svaki međunarodni aerodrom je jednako licenciran i odobren. Ili bi ti letio u ravni Amsterdam s pilotom koji “nije školovan da sleti u Mostar”? 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 18 srp 2025, 20:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Hercegovac91 je napisao/la: Ma slabo je to sve. Zračna luka Mostar je, zbog okolnog terena, u top 3 najteže zračne luke za slijetanje. Piloti moraju proći dodatno školovanje da bi sletjeli u Mostar.
Koje je rješenje? Ovo je glupost, a ako nisi izmislio pokupio si kafansku priču, svi piloti su jednako kvalificirani i svaki međunarodni aerodrom je jednako licenciran i odobren. Ili bi ti letio u ravni Amsterdam s pilotom koji “nije školovan da sleti u Mostar”?  pa i nije baš svaki jednako, ovisi o stupnju opremljenosti, tehničkih uvjeta itd itd
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 18 srp 2025, 20:58 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 14:26 Postovi: 996 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Mostar stvarno jest specifičan za sletjeti, oduvijek se to priča, da treba neka posebna dozvola za Mostar (i druge slične naravno).
Ja nemam relevantan dokaz za to, ali sam baš puno puta čuo.
Pretpostavljam da bilo koji pilot komercijalnih zrakoplova ima sve najjače licence.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 19 srp 2025, 20:36 |
|
|
|
Kakav god da je Mostar, Čilipi su deset puta gori pa opet se po godišnjem prometu ne mogu mjeriti.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 19 srp 2025, 21:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 86443 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Roko987 je napisao/la: Mostar stvarno jest specifičan za sletjeti, oduvijek se to priča, da treba neka posebna dozvola za Mostar (i druge slične naravno).
Pretpostavljam da bilo koji pilot komercijalnih zrakoplova ima sve najjače licence. Seoske kafanske priče. Neke od njih branimo životom, kao onu da je Bijela Kuća od bračkog kamena lol. “- A jesi li čua, da je Bila Kuća od bračkog kamena? A e “
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 19 srp 2025, 23:13 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3804 Lokacija: Dridska Župa
|
Robbie MO je napisao/la: Roko987 je napisao/la: Mostar stvarno jest specifičan za sletjeti, oduvijek se to priča, da treba neka posebna dozvola za Mostar (i druge slične naravno).
Pretpostavljam da bilo koji pilot komercijalnih zrakoplova ima sve najjače licence. Seoske kafanske priče. Neke od njih branimo životom, kao onu da je Bijela Kuća od bračkog kamena lol. “- A jesi li čua, da je Bila Kuća od bračkog kamena? A e “ Ili ona Napoleonova o Hrvatima
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 srp 2025, 22:34 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Seoske kafanske priče.
Neke od njih branimo životom, kao onu da je Bijela Kuća od bračkog kamena lol.
“- A jesi li čua, da je Bila Kuća od bračkog kamena? A e “
Ili ona Napoleonova o Hrvatima Nama ne trebaju izmišljene priče, pored stvarnih uspjeha koje imamo kao nacija. Fejk priče ostavljamo Muslimanima kod kojih se bez problema šire priče kao “tko padne ispod 10% po europskim kriterijima postaje manjina”.  Izjava je posebno glupa jer europske države nemaju nikakve konstititivne narode, osim BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 srp 2025, 22:38 |
|
|
Tko bi da ga vozi pilot koji nije sposoban sletit u Mostar? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 srp 2025, 22:40 |
|
|
|
Pitanje o mostarskom aerodromu: znam da je napravljen u SFRJ radi ratnog zrakoplovstva i tvornice Soko. U nekom trenutku otvoren je kao civilni aerodrom, navodno za potrebe Olimpijskih igara kao rezervni aerodrom. Kakav je bio civilni promet s mostarskog aerodroma prije rata, jesu li to bili samo letovi za Beograd ili je bilo i međunarodnih linija?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 srp 2025, 22:42 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Pitanje o mostarskom aerodromu: znam da je napravljen u SFRJ radi ratnog zrakoplovstva i tvornice Soko. U nekom trenutku otvoren je kao civilni aerodrom, navodno za potrebe Olimpijskih igara kao rezervni aerodrom. Kakav je bio civilni promet s mostarskog aerodroma prije rata, jesu li to bili samo letovi za Beograd ili je bilo i međunarodnih linija? Imao je valjdq Soko neke svoje piste? Kraj tvornice, ali nisam siguran.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 srp 2025, 22:44 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Pitanje o mostarskom aerodromu: znam da je napravljen u SFRJ radi ratnog zrakoplovstva i tvornice Soko. U nekom trenutku otvoren je kao civilni aerodrom, navodno za potrebe Olimpijskih igara kao rezervni aerodrom. Kakav je bio civilni promet s mostarskog aerodroma prije rata, jesu li to bili samo letovi za Beograd ili je bilo i međunarodnih linija? Ja znam samo da je pok. pradjed letio za Zagreb kad je bio bolestan, tako da je bilo nekih linija.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 srp 2025, 22:46 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Pitanje o mostarskom aerodromu: znam da je napravljen u SFRJ radi ratnog zrakoplovstva i tvornice Soko. U nekom trenutku otvoren je kao civilni aerodrom, navodno za potrebe Olimpijskih igara kao rezervni aerodrom. Kakav je bio civilni promet s mostarskog aerodroma prije rata, jesu li to bili samo letovi za Beograd ili je bilo i međunarodnih linija? Imao je valjdq Soko neke svoje piste? Kraj tvornice, ali nisam siguran. Pa gdje su?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 srp 2025, 23:07 |
|
|
Roko987 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Imao je valjdq Soko neke svoje piste? Kraj tvornice, ali nisam siguran.
Pa gdje su? Nisam siguran, aeroklub koristi neke stare raspale piste u Jasenici koje je još austrougarska napravila, ne znam je li to i Soko koristio Citat: Uspješan rad Aeroklub treba zahvaliti i činjenici što je imao osiguranu infrastrukturu na vojnom aerodromu Jasenica, hangar, dijelom gorivo i ostale prateće sadržaje koje je obezbjeđivala vojska. Treba naglasiti i činjenicu da je u Mostaru djelovala Tvornica vojnih aviona „SOKO“, koja je također obezbjeđivala Aeroklubu povremeno kadrovsku i materijalnu logistiku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 srp 2025, 23:08 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 44072 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Postojale su piste još u prvoj Jugi, aerodrom je odmah početkom ww2 bombardiran.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 srp 2025, 23:10 |
|
|
daramo je napisao/la: Postojale su piste još u prvoj Jugi, aerodrom je odmah početkom ww2 bombardiran. Izgleda još i prije, u Austrougarskoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 srp 2025, 23:29 |
|
|
|
Ne znam puno o toj povijesti, koliko znam prvi aerodrom u Mostaru je napravljen u doba Austro-Ugarske, na desnoj obali Neretve, lokacija danas poznata kao Heliodrom. Neki od onih starih hangara su iz doba Austro-Ugarske. Kad su ti najstariji hangari sagrađeni, helikopter još nije bio izumljen. U drugom svjetskom ratu je korišten taj aerodrom, ne znam je li se zvao Rodoč ili Jasenica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 srp 2025, 23:46 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 44072 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ne znam ni sam koja je svrha bila u AU. Znam da je Kraljevina Juga tu imala zrakoplove i da je Italija odmah bombardirala aerodrom prvih dana napada.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 21 srp 2025, 00:14 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hercegovac91
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 25 srp 2025, 16:02 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Hercegovac91 je napisao/la: Ma slabo je to sve. Zračna luka Mostar je, zbog okolnog terena, u top 3 najteže zračne luke za slijetanje. Piloti moraju proći dodatno školovanje da bi sletjeli u Mostar.
Koje je rješenje? Ovo je glupost, a ako nisi izmislio pokupio si kafansku priču, svi piloti su jednako kvalificirani i svaki međunarodni aerodrom je jednako licenciran i odobren. Ili bi ti letio u ravni Amsterdam s pilotom koji “nije školovan da sleti u Mostar”?  Samo sa citirao direktora zračne luka Mostar - Marka Đuzela. On u podcastu od 18:30 govori da piloti koji slijeću u Mostar moraju proći dodatnu obuku. m
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 26 srp 2025, 22:50 |
|
|
Hercegovac91 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ovo je glupost, a ako nisi izmislio pokupio si kafansku priču, svi piloti su jednako kvalificirani i svaki međunarodni aerodrom je jednako licenciran i odobren. Ili bi ti letio u ravni Amsterdam s pilotom koji “nije školovan da sleti u Mostar”?  Samo sa citirao direktora zračne luka Mostar - Marka Đuzela. On u podcastu od 18:30 govori da piloti koji slijeću u Mostar moraju proći dodatnu obuku. m Morao sam proguglati o kakvom se nepismenom majmunu tu radi: Citat: OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE 2022 Doktor sigurnosnih znanosti Univerzitet u Sarajevu, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije – doktorski studij smjer sigurnost, tema: Optimizacija sustava traganja i spašavanja u slučaju zrakoplovne nesreće u Bosni i Hercegovini, istrage zrakoplovnih nesreća, doktor sigurnosnih znanosti 2015 Magistar menadžmenta sigurnosti Univerzitet modernih znanosti – CKM, Fakultet za menadžment ljudskih resursa Mostar – sigurnost u zračnom prometu 2010 Sveučilišni prvostupnik inženjer prometa Sveučilište u Zagrebu R. Hrvatska, , Fakultet prometnih znanosti Zagreb – zračni promet (preddiplomski studij) Srednja škola Srednja škola Gimnazija, Katolički školski centar Don Bosco - Žepče
Što je to "Univerzitet modernih znanosti - CKM", zar pored Sveučilišta i Džeme u Mostaru posluje i nekakav lokalni "diploma mill"?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 26 srp 2025, 22:53 |
|
|
Citat: RADNO ISKUSTVO Travanj 2023 – danas Vršitelj dužnosti ravnatelja – člana Uprave Društva Poslodavac J.P. Međunarodna Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. Kolovoz 2021 – Travanj 2023 Šef odsjeka za sistemsko planiranje i integraciju sustava Poslodavac Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Kolovoz 2019 – Kolovoz 2021 Šef ureda - Savjetnik za usluge, promet i razvoj Poslodavac J.P. Međunarodna Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. Studeni 2018 – Kolovoz 2019 Rukovoditelj sektora prometa i usluga u zračnom prometu Poslodavac J.P. Međunarodna Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. Prosinac 2013 – Studeni 2018 Rukovoditelj sektora prometa i sigurnosti Poslodavac J.P. Međunarodna Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. Kolovoz 2013 – Prosinac 2013 Rukovoditelj odjela sigurnosti i kvalitete (Safety Manager) Poslodavac J.P. Međunarodna Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. Prosinac 2012 – Kolovoz 2013 Rukovoditelj odjela planiranja i razvoja Poslodavac J.P. Međunarodna Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. Svibanj 2012 – Prosinac 2012 Vježbenik u Sektoru prometa i sigurnosti Poslodavac J.P. Međunarodna Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. 2010 - 2012 Stručni suradnik za NOTAMs unutar odsjeka En Route, ANS, NOTAMs i potragu i spašavanje Poslodavac Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi 2017 - danas Suradnik Poslodavac Visoka škola „LOGOS“ 2012 - 2016 Profesor Poslodavac Srednja prometna škola Mostar, smjer „zrakoplovni prometnik“ Definicija uhljeba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 26 srp 2025, 22:55 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Hercegovac91 je napisao/la: Samo sa citirao direktora zračne luka Mostar - Marka Đuzela.
On u podcastu od 18:30 govori da piloti koji slijeću u Mostar moraju proći dodatnu obuku.
m
Morao sam proguglati o kakvom se nepismenom majmunu tu radi: Citat: OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE 2022 Doktor sigurnosnih znanosti Univerzitet u Sarajevu, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije – doktorski studij smjer sigurnost, tema: Optimizacija sustava traganja i spašavanja u slučaju zrakoplovne nesreće u Bosni i Hercegovini, istrage zrakoplovnih nesreća, doktor sigurnosnih znanosti 2015 Magistar menadžmenta sigurnosti Univerzitet modernih znanosti – CKM, Fakultet za menadžment ljudskih resursa Mostar – sigurnost u zračnom prometu 2010 Sveučilišni prvostupnik inženjer prometa Sveučilište u Zagrebu R. Hrvatska, , Fakultet prometnih znanosti Zagreb – zračni promet (preddiplomski studij) Srednja škola Srednja škola Gimnazija, Katolički školski centar Don Bosco - Žepče
Što je to "Univerzitet modernih znanosti - CKM", zar pored Sveučilišta i Džeme u Mostaru posluje i nekakav lokalni "diploma mill"? Privatni hrvatski univerzitet. Nisam znao da je lik iz Žepča.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 26 srp 2025, 23:06 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Morao sam proguglati o kakvom se nepismenom majmunu tu radi:
Što je to "Univerzitet modernih znanosti - CKM", zar pored Sveučilišta i Džeme u Mostaru posluje i nekakav lokalni "diploma mill"?
Privatni hrvatski univerzitet. Nisam znao da je lik iz Žepča. Koliko sam uspio pohvatati, zato što su više puta mijenjali imena ustanove, "Univerzitet" je registriran na adresi u sunitskom kvartu Mostara: https://viu.ba/kontakt/Citat: Zalik b.b., 88000, Mostar Bosna i Hercegovina Rektor je kadar s Džeme: Citat: Evidentno je samo, da menadžment ove visokoškolske ustanove u Mostaru predstavljaju rektor Asim Peco, koji je bio prorektor za nastavu na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogledajte-koja-zvanja-nudi-mostarski-univerzitet-koji-je-pretresla-sipa-od-pravnika-do-farmaceuta/240116189
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 26 srp 2025, 23:29 |
|
|
Mogu li se još riješiti diplome ili su srezali sve to? 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|