HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: čet svi 23, 2019 7:11 pm.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 5:05 pm 
Offline

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 11:29 am
Postovi: 25386
Lokacija: The Ice Wall
Austrijanac kaze da ce napraviti Katalog gdje ce popisati sve utjecajne Hrvate u BiH na vaznim pozicijama.

Pise li i memoare s nazivom Moja Borba?

_________________
.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 5:11 pm 
Offline

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 11:29 am
Postovi: 25386
Lokacija: The Ice Wall
Citat:
Bila je noć, studena. Znalo se da će kad-tad doći do toga, ali svijet je ostao promatrati. Neki su potajno i podupirali tu politiku, dok drugi nisu htjeli progledati. Noć između 9. i 10. dana tog studenog mjeseca 1938. dovela je do otvorenog nasilja protiv jednoga naroda, židovskog. Ta je noć poznata i kao Kristalna noć.

Krajnji epilog je bilo brisanje s lica zemlje njih šest milijuna. Svijet se nakon toga pokajao. Stvorio je međunarodne organizacije zadužene za sprječavanje bilo kakve primisli ponavljanja tog zla.

Danas, jedan čovjek crpi ovlasti iz glavnog tijela najvažnije međunarodne organizacije. To tijelo, Vijeće sigurnosti UN-a, čine države koje su pobijedile rat protiv onih koji su te Kristalne noći ozakonile smrt jednog naroda.

_____ piše: Ivan Pepić | vecernji.hr | poskok.info

On, Valentin Inzko, i njegov Ured visokog predstavnika (OHR) koriste se rječnikom koji neodoljivo podsjeća na vremena uoči Kristalne noći. Tih 1930-ih godina pojavio se jedan čovjek koji je odlučio utvrditi “katalog svega što oni imaju”. I tada se, naime, smatralo da je potrebno utvrditi katalog prava jednog naroda i na temelju njega vidjeti koja prava taj narod ima.

Inzko je već jednom Platformom oduzeo tom narodu, kojem želi utvrditi prava, pravo na legitimno političko predstavljanje.

Sljedeći korak je, kao one studene noći 1938., ozakoniti nasilno oduzimanje prava tom narodu.

Da, 80 godina poslije Kristalne noći, Valentin Inzko, austrijski Slovenac, pred cijelom međunarodnom zajednicom, tvrdi da je potrebno “napraviti možda neki katalog svega što Hrvati imaju”.

Valentin Inzko, predstavnik politike međunarodne zajednice i Vijeća sigurnosti UN-a, tvrdi da je potrebno vidjeti, ni manje ni više – “imaju li Hrvati puno ministara financija”. Predstavnik je institucije koja postoji kako bi se spriječilo sve ono što se događalo u 20. stoljeću.

Uoči Kristalne noći 1938., Židove se prikazivalo kao narod koji drži cijelu financijsku strukturu Njemačke. Židove se prikazivalo kao prijetnju, jer kad se utvrdio ‘katalog njihovih prava’, upravo ono što Inzko danas želi napraviti Hrvatima, dokazalo se da su Židovi ‘stvarna prijetnja’ i da treba eliminirati taj narod.

Što je najviše boljelo tadašnje Nijemce? Ekonomska kriza, neimaština i ubijen ponos nakon Prvog svjetskog rata. Tko su krivci? Oni koji drže financije, što god to značilo, dakle Židovi. Rezultat? Treba ih politički, ekonomski i fizički eliminirati.

Danas, Inzko tvrdi kako treba napraviti “katalog svega što Hrvati imaju”. Što prema Inzku imaju Hrvati? “Puno ministara financija”.

Što najviše boli današnje Bošnjake? Ekonomska kriza, neimaština i ubijen ponos nakon rata. Tko su krivci? Oni koji drže financije, što god to značilo, dakle Hrvati. Rezultat? Treba ih politički, ekonomski i fizički eliminirati.

Inzkova retorika ne čudi obzirom kako se diše u Sarajevu. Hrvate treba politički eliminirati iz Federacije BiH jer su postali smetnja. Smetnja koja na sav glas trubi kako je potrebno štititi Ustav BiH, ustavno-pravni poredak i presude Ustavnog suda. To ne odgovara ni bošnjačkom političkom korpusu, koji bi kršio državni ustav tzv. modelom 1/1/1 i korištenjem popisa iz 1991. kako bi zadominirao Federacijom BiH, ni Valentinu Inzku, ocu koalicije Platforme i kršitelju Ustava BiH par excellence. Sjetimo se kako je nametnuo frankenštajnsku vlast kriminalca Lijanovića, pro-ustaškog HSP-a, SDA i SDP BiH.

Platforma će ostati upamćena kao Inzkovo čedo. Čedo koje je unazadilo bošnjačko-hrvatske odnose do neprepoznatljivosti. Inzko ne želi BiH u kojoj samo legitimni predstavnici i pobjednici iz svakog konstitutivnog naroda mogu činiti vlast.

Naprotiv, Inzko je asimilirao priču najradikalnijih bošnjačkih krugova iz Sarajeva, počevši od Bakira Izetbegovića koji javno govori da “u Federaciji BiH, gdje Hrvati čine 22 posto stanovništva, u vlasti učestvuju s 40 posto, na razini države, gdje čine 12 posto stanovništva, u vlasti učestvuju s 33 posto”.

Slično razmišlja i Reuf Bajrović iz Građanske stranke, koji je utvrdio da “oni [Hrvati] misle da njihovih stotinjak hiljada glasova vrijedi više od nečijih pola milijuna” i da “na svijetu ne postoji skupina s nešto više od 10 posto stanovništva koja ima trećinu vlasti u čitavoj zemlji”.

Uoči Kristalne noći “jedan posto Židova je vladalo njemačkim financijama”.

Sve je kristalno jasno i 80 godina poslije. Inzko širi teze zahtijevajući katalog prava Hrvata. Hrvata koji imaju “previše ministara financija”.

Inzko je zadao još jedan udarac svim aktivnim dionicima politike međunarodne zajednice u BiH. OHR nije nepristran akter u BiH, već sad i javno štiti politiku pretvaranja Federacije BiH u jednonacionalni bošnjački entitet. Vijeće sigurnosti UN-a i Vijeće za implementaciju mira bi trebalo duboko raspraviti o ulozi i djelovanju OHR-a.

_________________
.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 6:02 pm 
Offline

Pridružen/a: uto tra 02, 2013 6:46 pm
Postovi: 1822
Robbie MO je napisao/la:
Inzko ne želi BiH u kojoj samo legitimni predstavnici i pobjednici iz svakog konstitutivnog naroda mogu činiti vlast.

Ne,ne želi.Inckova ideja vodilja je - sva vlast Muslimanima ali nije oportuno da to kaže nego to mora biti uvijeno u nešto drugo- građanska država,ravnopravnost svih građana.evrointegracije,prosperitet i sl. Kao što i trgovac koji hoće da proda govno,ne može da proda golo govno nego mora da ga uvije u nešto,da mu da neko drugo ime inače ništa od prodaje.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 7:02 pm 
Offline

Pridružen/a: čet lip 30, 2016 4:26 pm
Postovi: 1754
Pa on je sam ustvrdio da je 5 trećina od 17, on je tu da daje podršku "patriotama"

Treba mu jebati sjeme i pleme jer austrijsko govno misli da nas može ponižavati i tako stabilizirati BiH oduzimanjem hrvatskih prava

Ukoliko je Ustav Federacije iznad Ustava Bosne i Hercegovine nema problema, onda je i Ustav kantona iznad Ustava Federacije i nema ništa sporno u tome da se odvojimo od islamista a da smrada lovimo zbog narušavanja institucija 2010.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 7:37 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 12:48 pm
Postovi: 79295
Lokacija: #120db
Žao mi je Inzko, neće ići. Znaš to i sam.

_________________
U venama bosankih muslimana teče pravoslavna krv. I pravoslavni geni dominiraju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 7:42 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 12:48 pm
Postovi: 79295
Lokacija: #120db
Citat:
PRIOPĆENJE
HRS: Valentine Inzko – hajde pokušaj katalogizirati nečija prava u svojoj Austriji!

pro 06, 2018

Kada pomislimo kako su OHR i međunarodna zajednica svojim ponašanjem dotaknuli dno, Valentin Inzko nas iznenadi. Izjava kako bi trebalo „napraviti katalog svega što Hrvati imaju, koliko procenata itd.“ je ponajbolji dokaz kako je međunarodna zajednica totalno izgubila busolu i stavila se na stranu bošnjačkih radikala, piše u priopćenju Hrvatske republikanske stranke.

Zamislite da u Inzkovoj Austriji najveći državni autoritet izjavi kako bi valjalo „napraviti katalog svega što ima“ određeni narod, etnička skupina, da se vidi po „svim razinama da li imaju puno ministara i koliko je to procenata“. Zamislite da u SAD-u primjerice netko slično izjavi za afroameričku ili gay populaciju. Najmanje što bi se dogodilo jeste odstupanje sa pozicije, a vjerojatno bi se dogodio doživotni izgon iz javnog života.

„Staviti nekoga u kategoriju, broj, to je ultimativna forma stavljanja nekoga u okove. Znači da taj netko može raspolagati i kretati se samo unutar točno određenih granica. Ograničava mu se sloboda unutar okvira u koje ga zatvara jači, brojniji, naoružaniji. Ukoliko iskaže volju za kretanjem van tih granica, snosi posljedice po svoj život.“ Riječi su ovo Elie Wiezela s kojima je u jednoj od svojih knjiga opisao začetke zla koje je kasnije kulminiralo u progon Židova u 2. Svjetskom ratu, nudeći odgovor na temu značenja brojanja nečijih prava.

Inzkova inicijativa za katalogiziranje „svega što Hrvati imaju“ nije ništa drugo nego baš volja brojnijega za ograničavanje slobode malobrojnijem. Ograničavanje prava onome koji ne želi ništa tuđe, nego isključivo se bori za svoje osnovno ljudsko pravo suvremenog demokratskog društva: birati i biti biran. Inzko je praktično postao glasnogovornik bosanskog vezira, pa ponavlja izjave Bakira Izetbegovića i njegovih begova koji su prije izbora u više navrata govorili kako „Hrvati u FBiH čine 22% stanovništva FBiH, a u vlasti sudjeluju sa 40%, dok na razini BiH čine 12%, a sudjeluju u vlasti sa 33%. Bošnjaci će se morati u skorijoj budućnosti izboriti za prestanak diktature manjine nad većinom“.

Bakir je očigledno u toj borbi protiv „diktature manjine nad većinom“ dobio najjačeg mogućeg saveznika. Ono što nikako ne možemo shvatiti jeste kako nitko od tih preplaćenih nižerazrednih diplomata ne shvaća kako podržavanjem bošnjačkog političkog nasilja ne samo da vode BiH u propast, nego u biti baš pomažu tom hrvatskom koruptivno uhljebničkom establišmentu protiv kojeg bi se tobože borili „katalogiziranjem“ prava Hrvata u BiH. Svojim ponašanjem im na pladnju daju opravdanje za politiku zlouporabe pozicija za svoju osobnu i interesnu korist, osuđujući i nas hrvatsku oporbu na zbijanje redova s njima po pitanjima nacionalne politike.

Po tko zna koji put pozivamo veleposlanike zemalja PIC-a da profesionalno i temeljito ispitaju angažman Valentina Inzka, te ako on samostalno ne odstupi radi toga što je glavni izvor nestabilnosti u BiH, da oni učine potrebne aktivnosti prema Vijeću sigurnosti UN-a kako bi ga se smijenilo, zaključuje HRS.

Dnevnik.ba

_________________
U venama bosankih muslimana teče pravoslavna krv. I pravoslavni geni dominiraju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 7:47 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 10:11 pm
Postovi: 18066
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Koji austrijski fašist...

_________________
Šeherzada
Gdje god postoji postojanje cirilice ili neke od njenih varijanti kakva je recimo glagoljica ili bosancica, tu je postojala dominacija bugarske iliti pravoslavne crkve, slavenskog krscanstva


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 7:49 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 12:48 pm
Postovi: 79295
Lokacija: #120db
Slovenački, molim lijepo. Ne ga trpati dobrim Austrijancima. Jako se borio za dvojezične prometne table u dijelu Austrije u kojem žive Slovenci. Šaka jada Slovenaca i tip kao rogonja navalio da se izbori za njihova nacionalna prava.
Ko mu jebe mater.

_________________
U venama bosankih muslimana teče pravoslavna krv. I pravoslavni geni dominiraju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 7:53 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 12:48 pm
Postovi: 79295
Lokacija: #120db
Da nam Inzko katalogizira prava Slovenaca u Austriji ?

_________________
U venama bosankih muslimana teče pravoslavna krv. I pravoslavni geni dominiraju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 7:55 pm 
Offline

Pridružen/a: sri sij 04, 2012 12:08 am
Postovi: 4157
Mozes kolko oces ali nemos dokle oces, tika taka valentine brzo ce 80. Rockas


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 8:16 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: čet lis 08, 2009 7:58 pm
Postovi: 22064
Lokacija: Gl. grad regije
Ajde de, kad vide onda će Bošnje stvarat svoj Trokut entitet. :D

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 8:57 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sub srp 08, 2017 11:10 am
Postovi: 4262
Ovako se to radi.
DODIK: BiH je neodrživa, Inzko je hohštapler, Republika Srpska će bit neovisna
https://www.dnevnik.ba/vijesti/dodik-bi ... t-neovisna

Dodik: Međunarodni klovn Incko pravi cirkus
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/B ... -RS/407201

slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 9:36 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: pet pro 08, 2017 10:27 pm
Postovi: 1741
novovrijeme je napisao/la:
Ovako se to radi.
DODIK: BiH je neodrživa, Inzko je hohštapler, Republika Srpska će bit neovisna
https://www.dnevnik.ba/vijesti/dodik-bi ... t-neovisna

Dodik: Međunarodni klovn Incko pravi cirkus
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/B ... -RS/407201

slika

Dodik je dobio naredbu iz Beograda da zateze situaciju koja ce se postupno smiriti cim Beograd izvuce odredjenu korist od zapada. Nakon toga ce se pretvoriti u nesto konstruktivno i svima prihvatljivo,a vama ce prodat pricu kako je zaustavio degradiranje institucija rep. srpske.Nitko sretniji od mene ako se ovo NE ostvari al samo pricekajte max godinu dana...

_________________
Hrvatska već viđe dosta čuda,al ne nađe štrika za toliko juda...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: čet pro 06, 2018 10:02 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: pet lis 22, 2010 2:26 pm
Postovi: 3921
Lokacija: where the wild roses grow
neka ga i iduće godine pozovu na Večernjakov pečat... :palacgore1

_________________
“Oprošteno jest griešnima: Zulumčaru, ubojici,
Oprošteno svima, svima – Samo nije izdajici,samo nije izdajici”.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: pet pro 07, 2018 4:21 pm 
Offline

Pridružen/a: uto ožu 16, 2010 10:38 pm
Postovi: 2798
Jebote covjek nam radi ono sto je Hitler radio Zidovima 30i godina i Rep. Hrvatska i EU sute i prihvacaju.
Mislim sta sljedi poslje katalogiziranja?
Likvidacija?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: pet pro 07, 2018 4:35 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 12:48 pm
Postovi: 79295
Lokacija: #120db
Bolje mu da napravi katalog zagađenih čestica u zraku, gdje mu radno mjesto.

Nismi mi krivi što su njegovi jarani smotani i nesposobni. Toliko da Hrvati u poređenju sa njima izgledaju kao Švicarci.
Problem muslimana (i Inzka) ne naš. Čega se god prihvate to i unište. Ne može se moj Inzko tako graDŽanska i unitarna stvarati.

_________________
U venama bosankih muslimana teče pravoslavna krv. I pravoslavni geni dominiraju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: pet pro 07, 2018 4:41 pm 
Offline

Pridružen/a: pet svi 18, 2018 12:02 am
Postovi: 1136
Šta dođe katalog za naš mlađe neinnicirane u tajne BIH praksi?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: pet pro 07, 2018 4:41 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri lis 26, 2011 4:12 pm
Postovi: 3677
Nisam znao da su nam čevapi tako dobri. A možda je do bureka?

_________________
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolumne/nema-vise-zajebancije-368301


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: pet pro 07, 2018 4:45 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 12:48 pm
Postovi: 79295
Lokacija: #120db
Višestoljetna tradicija i iskustvo. Bio vam je nekad i Ante Pavelić drag.

_________________
U venama bosankih muslimana teče pravoslavna krv. I pravoslavni geni dominiraju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: pet pro 07, 2018 5:15 pm 
Offline

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 11:29 am
Postovi: 25386
Lokacija: The Ice Wall
Nebula je napisao/la:
Nisam znao da su nam čevapi tako dobri. A možda je do bureka?


Inzko slavi 70.-i rockas za koji mjesec i trebao bi paziti na kolesterol i kakav zrak udise. Tim vise sto se zna kako se bira VP, i da nece biti konsenzusa u Vijecu Sigurnosti da se produzi ova ponizavajuca kolonijalna uprava.

Njemacka ovo jako dobro zna, i zato je najvise pritisnula jos prije 5 godina da OHR potpuno prestane upotrebljavati ovlasti. meni je smijesno kad procitam ove komentare na bosnjackim portalima "Aaaaa, Inzko nista ne radi" LOL. Njemacka je pametna, pa zamisli da funkcioniranje BiH potpuno ovisi o intervencijama OHR-a kao ovisnik o heroinu o heroinu, i da onda kada Inzko rikne najednom izmaknes tu stolicu ispod guzice BiH? Nastao bi kaos i vrlo moguc raspad. Zato imati vise postovanja prema EU i njihovom potpuno ispravnom shvacaju da se oko svega "moraju domaci lideri dogovoriti". Jedna ozbiljna zemlja poput Njemacke, kojoj je stalo do stabilnosti Europe, EUR-a, itd., nece stavljati stabilnost najnestabilnije europske regije u ruke zdravlja starca koji je usao u osmu dekadu zivota i koji moze riknuti svakog trena.

_________________
.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: pet pro 07, 2018 5:19 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri lis 26, 2011 4:12 pm
Postovi: 3677
Ima zamjenik koji postaje vršilac dužnosti itd

BTW, jesi vidio ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=bQoq6jDksdg

dobar :D

_________________
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolumne/nema-vise-zajebancije-368301


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: pet pro 07, 2018 5:41 pm 
Offline

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 11:29 am
Postovi: 25386
Lokacija: The Ice Wall
:D

_________________
.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: pet pro 07, 2018 10:24 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri lip 17, 2009 9:01 pm
Postovi: 9016
Lokacija: ZG
Kakav otpad od covjeka. Dno dna.

_________________
Fact of the month: Hrvati u BiH izvoze vise od cijele Crne gore, proizvode vise struje, i dvostruko su brojniji od etnickih Crnogoraca u CG.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: ned pro 09, 2018 7:29 pm 
Offline

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 11:29 am
Postovi: 25386
Lokacija: The Ice Wall

_________________
.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Inzkov "Katalog Hrvata"
PostPostano: ned pro 09, 2018 9:51 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri lip 17, 2009 9:01 pm
Postovi: 9016
Lokacija: ZG
Otrese ga Mijic momacki.

_________________
Fact of the month: Hrvati u BiH izvoze vise od cijele Crne gore, proizvode vise struje, i dvostruko su brojniji od etnickih Crnogoraca u CG.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: Fela Kuti, karadzic, Velocidad i 21 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO