Poslije Božića su sve tri zastave zamijenjene, ali ih je bura, koja je puhala na Sveta tri kralja, ponovno napala, pa je sada na Trgu samo jedna zastava:
Posljedice bure:
Bura je oštetila i jablane uz rijeku Bistricu u Livnu, pa su morali biti posječeni:
Bura (sjeverni vjetar) se s Cincara (2006 metara nad morem), preko Kruga (1200) spušta u Livno (720), tako da na maloj udaljenosti ima jako dobar zalet i udari od 100 km/h nisu ništa neuobičajeno.
Cincar u daljini, - slikano s brda južno od Livna.
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24408 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Don Quichotte od Završja je napisao/la:
Poslije Božića su sve tri zastave zamijenjene, ali ih je bura, koja je puhala na Sveta tri kralja, ponovno napala, pa je sada na Trgu samo jedna zastava:
Konačno još jedna župa sa drukčijim trendom. Više rođenih, manje umrlih u usporedbi sa 2010.
Zapravo smo imali još jednu župu nedavno sa sličnim, trendom , mislim u Jajcu ili Prozor Rami , ali pamćenje mi je malo u banani , možda se dudu sjeća .... Uglavnom odlično za Livno, ne samo da je natalitet porastao nego se i mortalitet smanjio .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije u prošloj godini u Općini Livno je rođeno 200 djece. Broj rođenih u 2011. u cijeloj županiji je bio 430, a umrlih 784. Broj rođenih u ostalim općinama je bio: Tomislavgrad - 145, Drvar - 33, Kupres - 19, Glamoč - 24 i B. Grahovo - 9. Rođeno je i 7 djece koja nemaju prebivalište u HBŽ.
Vjerojatno se radi o tome da su ovo podaci bez rođenih u RH . Ovo me malo čudi za Kupres, imali su i boljih godina tamo . U Glamoču pretpostavljam dominiramo još uvijek u % . Drvar devastacija s obzirom kolko ljudi tamo živi. Grahovo - jednom riječju - katastrofa, sve je bliže statusu nacionalnog parka-
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
Negativan prirodni prirast stanovništva zabilježen je u svim općinama izuzev općine Bosansko Grahovo u kojoj je zabilježen pozitivan prirast (+4 osobe). Tako je je broj umrlih u odnosu na broj rođenih u općini Livno veći za 60, u Tomislavgradu 137, u Drvaru 117, u Glamoču 28, te u Kupresu 16, govore podaci Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije.
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
dudu je napisao/la:
ovo su podaci FZS koje sam stavio, naravno da je bez rođenih u Hrvatskoj. al komentiram da ovi iznad podaci nikako nisu točni.
Aha, jasno, već sam se začudio . Pomislio sam da si krenuo bojati ko Bošnjo karte u zelenu . Inače koliko bi trebali povećati onda rezultate za Livno, TG i Kupres ? Oko 15%-20 % ? A za D-G-G isto vjerojatno nije točan broj rođenih samo se vjerojatno radi o manjim greškama za razliku od prve tri općine .
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.