|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 36 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Općina Buško Jezero Postano: 27 stu 2025, 10:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86764 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
novem protiv separatista
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Općina Buško Jezero Postano: 27 stu 2025, 10:51 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: novem protiv separatista Bolje im je da se brinu za okoliš, ne da fantaziraju. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Općina Buško Jezero Postano: 27 stu 2025, 11:18 |
|
|
Planina je napisao/la: Ti si znao, bravo, svaka čast, ali većina "običnog puka" nije čačkala po narodnim novinama ili ne znam ni ja gdje, takve ogromne stvari su morale biti glavna, udarna vijest po svim portalima itd itd. Samo bilo bi im nezgodno objaviti "Mala obavijest za stanovnike oko Buškog jezera, upravo smo potpisali da ćemo vam preorati sva sela uzduž i poprijeko"., Nego dadneš mali članak na stranici broj 66. narodnih novina i to tako da nazoveš VP kodnim imenom "Gradina" ili nešto slično (a kod svakog sela ima nekakva "gradina" pa se misli di je), evo ja kao jedan od rijetkih kojeg zanima sve i svašta i na ovom forumu sam od svoje 15. godine pa ne znam da sam otvorio ijedan od tih linkova koje si postavio, a kamoli da će prosječni šaban koji traži guzice i sise i nogomet. Uglavnom dok se saznalo digli smo se.
Uostalom odkud uopće pravo da neki duvanjski čoban potpisuje da se meni ruje moje selo bez moje suglasnosti? Kakvi su to zakoni? Kakve narodne novine kakvi bakrači? Jesi li uopće prvo pitao nas koji tu živimo? Ništa to tako neće moći. Nažalost ogromna šteta je već učinjena. Ovo je sad spašavanje šta se spasiti da. Tamo negdje 2018-19. je počela izgradnja puteva za VE i crpnu HE na Kamešnici , znaci na najljepšem i turistički najreprezentativnijem dijelu toga kraja, točno nasuprot Eko sela i ipogleda koji od tamo ide. Tada ne da se nitko nije bunio ,nego su svi to podržavali, svaka politička stranka je to imala u svojim prdizbornim obećanjima. Zašto je to stalo, to su bili Turci, navodno Gulenovci i njegovim padom i to je stalo. Danas se preko noći sve promijenilo, a zapravo i nije loše da se stvorio određeni otpor i da će se sada ulaziti u projekte malo vise smisleno, a ne gdje god puše. 3 VE već rade, 2 se grade. Ako se mogne jos koja uklopiti među već postojeće i narušene krajolike o tome treba razmisliti , nove lokacije ne treba otvarati. Ali istine radi sjećam se da je naš Planina i tada bio protiv, valjda jedini
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Općina Buško Jezero Postano: 27 stu 2025, 13:55 |
|
|
Opet čiste laži da prije nitko nije bio protiv, ko fol samo ludi planina i sad se ko fol naglo preko noći nešto promijenilo, a to jednostavno nije istina. Kao što već rekoh u početku se nije znalo među običnim pukom šta se sprema, kad se pravila prva, VE Mesihovina, imalo ozbljnijim ljudima sa malo mozga u glavi je odmah bilo jasno šta je to i čemu to vodi, mali profit ogromna nepovratna devastacija, i takvi su odmah upozoravali na to, i nakon te prve kad je krenulo rovanje Tušnice i Jelovače tu je i kafanskim glupanima i nezainteresiranim pasivcima postalo jasno šta je to i kud to vodi (ponavljam da 99% ljudi ne čita linkove koje je postavio novem + ljudi su po prirodi većinom pasivci koje ne zanima ako se ne radi o njihovom selu) i dok se zbrojilo 2+2 o kakvoj devastaciji se radi i da se ne misli stati (pazite banda je podijelila 28 koncesija u HBŽ a cijela RH ih ima 27) , 80% ljudi je bilo protiv (koliko god pasivni), jedini za su bili i ostali naravno uhljebi, koji bi naravno i sad kontra većine prodali svako brdo + rođenu kuću i mater u njoj za sendvič tj. za svoje izmišljeno radno mjesto u općini / šumariji / gdje god., još cca 2020.-2021. sjećam se da je bila anketa na Tomislavcity di se 80+% izjasnilo da je protiv daljnje devastacije (nekoliko tisuća glasova je bilo, mislim da se i sad to može naći), tako da opet kažem ovo su čiste laži i izmišljotine, ništa se preko noći nije promijenilo nego je narod po običaju bio pasivan, nezainteresiran i neorganiziran dok nije postalo jasno da je stvarno vrag odnio šalu, da gori pod nogama, da banda ne misli stati, da će nam preorati svako brdo i svako selo ako ne napravimo nešto, i taman kroz taj period su se neki ozbiljniji ljudi uključili, neki mladi su sazrili, neki su se vratili iz RH, Njemačke itd., pomalo sa svake strane, i ako Bog da ovo je tek početak, šta ste krčili krčili ste, dosta je uništavanja, neće šaka političko tajkunske mafije radit na štetu svih. Što se tiče Kamešnice konkretno problem nisu samo planirani VE protiv kojih smo se digli nego i kamenolom koji radi bez okolišne dozvole (nečuveno) i krči i širi se i ne staje na najizraženijoj lokaciji na planini, kad pogledaš Kamešnicu jedino što vidiš je kamenolom, a to je isto jedan lokalni mafijaš u talu sa politikom, ali ovo sve i ja tek saznajem, koliko je trulo sve i šta se sve radi, kontra zakona, bez dozvola, bez ikakvog reda i smisla itd. Gore nego Kirgistan, mislim da su oni tamo civilizacija za nas. Sad ova ogromna VE Gradina što se planira, najveća dosad (opet kažem samo preko nas mrtvih) to je isto kriminalac iz Posušja, vlasik Lagera Miljenko Bašić; Citat: Gradina d.o.o. Tomislavgrad dobio je suglasnost za gradnju VE Gradina-prva faza. Direktor ove firme je Marko Bašić, a prema portalu “Akta”, u 2022. nisu imali prihoda. U vlasničkoj strukturi firme Gradina navodi se energetska firma C.E.M.P. d.o.o. koju je od austrijskih vlasnika 2012. kupila grupacija Lager čiji je vlasnik Milenko Bašić iz Posušja. Firma Lager je, podsjetimo, u središtu korupcijskih afera u Hrvatskoj. Bašić je i osnivač hrvatske kompanije C.E.M.P., investitora VE Krš-Pađene u Kninu, što ga dovodi pred istražitelje: * USKOK optužnica je podignuta protiv njega i izvršnog direktora Dragana Stipića, kao i još sedam osoba, zbog trgovanja utjecajem, davanja mita i zloupotrebe položaja. * Od početka 2017. do sredine 2020. navodno su podmićivali Josipu Rimac, tada državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Hrvatske, bivšu gradonačelnicu Knina, mjesečnim iznosima od najmanje 40.000 kuna, ukupno oko 1,1 milijun kuna. * Cilj: isposlovati dozvole i ugovore potrebne za izgradnju, puštanje u rad i prodaju električne energije VE Krš-Pađene. * Bašić i Stipić su u proljeće 2021. proveli po mjesec dana u pritvoru. U BiH, Lager je također uživao pogodnosti prilikom dodjele koncesija, plaćao je manje nego što bi trebao, a novi zakon još više oslobađa tvrtke poput Lagera kontrole lokalnih zajednica. Političko zaleđe: Vukadin i koncesijski kriminal Nije mu prošlo u RH pa bi sad naš kraj devastirao, nanjušio gdje može, taman je tu u kraju ekipa takvih koji su dobili izgon iz RH, Mamić, Ćurković, itd. Mafijaši, tajkuni, političari, lopovi, kriminalci. Iza svake koncesije i devastacije stoje takvi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Općina Buško Jezero Postano: 27 stu 2025, 14:03 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2720 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
|
@planina i jezerani, na vile nabodite sva govna koja vam otimaju vašu zemlju. Podrška Bužanima
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Općina Buško Jezero Postano: 27 stu 2025, 14:08 |
|
|
|
Hvala Bogu pa su se i drugi aktivirali, šujičani, duvnjaci, livanjska strana, kuprešani itd., ne bi mi mogli sami, sad se povezuju te udruge, srećom ima ozbiljnijih ljudi, odvjetnika pravnika itd., nisu svi seljoberi poput mene.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Općina Buško Jezero Postano: 02 pro 2025, 10:47 |
|
|
Niko ništa ne otima, gluposti. Evo upravo je javna rasprava o koncesijama, vlast, udruge i struka. http://www.radiotg.com/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Općina Buško Jezero Postano: 02 pro 2025, 14:26 |
|
|
|
Kaže načelnik od 3 postojeće VE općina ima 1,5 miliona maraka godišnje , a kad se završe jos 2 u poodmakloj izgradnji bit ce 3miliona ukupno za općinu, a pored toga ide i županiji dio.
Ova iz udruge kaže da je u Njemačkoj naknada 15 posto, ovaj iz HEPa kaže da HE Lesšće, zadnja napravljena u HR ima 1 posto. HRSovac Brešić , mi nemamo ništa od toga , imamo jezero nemamo ništa od toga i to nama ne treba.
Uglavnom kao sto razumni ljudi mogu i pretpostaviti, struka i vlast na jednoj strani, a na drugoj ubitačana kombinacija ekološke udruge i HRSovac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Općina Buško Jezero Postano: 02 pro 2025, 14:58 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Kaže načelnik od 3 postojeće VE općina ima 1,5 miliona maraka godišnje , a kad se završe jos 2 u poodmakloj izgradnji bit ce 3miliona ukupno za općinu, a pored toga ide i županiji dio.
Ova iz udruge kaže da je u Njemačkoj naknada 15 posto, ovaj iz HEPa kaže da HE Lesšće, zadnja napravljena u HR ima 1 posto. HRSovac Brešić , mi nemamo ništa od toga , imamo jezero nemamo ništa od toga i to nama ne treba.
Uglavnom kao sto razumni ljudi mogu i pretpostaviti, struka i vlast na jednoj strani, a na drugoj ubitačana kombinacija ekološke udruge i HRSovac. Koja je to Općina ?? 1,5 mil. KM je otprilike 700.000 € Općina mora imat predano godišnje financijsko izvješće za 2024 ili 2023 god.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Općina Buško Jezero Postano: 02 pro 2025, 15:15 |
|
|
|
Općina TG, to ćeš moći vidjeti u izvješću za 2025. Jer je VE Ivovik otvorena lani.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Općina Buško Jezero Postano: 02 pro 2025, 15:40 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Općina TG, to ćeš moći vidjeti u izvješću za 2025. Jer je VE Ivovik otvorena lani. 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|