HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 15:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 716 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 29  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 09 ruj 2016, 12:30 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
Citat:
GOSPODARSKI I DEMOGRAFSKI OPORAVAK PO DUVANJSKOM MODELU

Gospodarska revitalizacija, tjeranjem investitora u druge općine. Demografski oporavak, tjeranjem stanovništva u inozemstvo. S ovim bi se riječima mogao podvući odnos između predizborne retorike i stvarnog stanja bilo vladajućih, bilo tzv. „oporbe“ u Tomislavgradu.



Predizborna kampanja trpi svaki mogući retorički besmisao. No, ne možemo ne reagirati na očigledno pravljenje budalama pučanstva duvanjskog kraja. Ovih dana sa svih plaćenih medijskih i marketinških kanala ne mogu nas mimoići investicije, demografski rast, EU fondovi, itd. Političke stranke koje su nas do sada vodile u općinskom vijeću kao da tek stupaju na političku scenu, očigledno smatraju kako smo svi u Tomislavgradu kratkog pamćenja. Valjalo bi malo osvježiti pamćenje i usporediti sa stvarnošću, čisto da se vidi kako to i vlast i tzv. oporba „investira“ i radi na poboljšanju demografske slike Tomislavgrada.

Početkom, također, izborne 2012. godine sve agencije su prenijele vijest kako se u Crvenicama otvara velika tvornica ribarskih brodica, patrolnih čamaca i jahti. Najbolji mogući scenarij: greenfield investicija - investitor iz inozemstva u suradnji sa lokalnim suradnicima ulaže svoj novac, odradio je samostalno pripadajuću infrastrukturu, osigurao strojeve, nedostaje samo administrativni dio koji se da riješiti u roku od desetak dana i proizvodnja može krenuti.

Općinski čelnici sa investitorima iz Belgije 2012. g.



Iste, izborne 2012. godine skoro u isto vrijeme općinu su posjetili investitori iz Belgije. Namjera je otvoriti tvornicu opruga u Stipanjićima. Opet najbolji mogući scenarij: greenfield investicija – investitor je samostalno pokrio sve troškove sudske registracije, uzeo bi u najam postojeću infrastrukturu, plan je prerađivati poluproizvod koji bi se nakon prerade izvozio u zemlje Beneluxa.

Danas je 2016. godina. U Crvenicama, prostor gdje je trebala biti tvornica jahti i čamaca danas je skladište u kojem ne radi nitko, a ukoliko u večernjim satima prođete tim mjestom vidjet ćete više kuća sa ugašenim svjetlima, nego upaljenim. U Stipanjićima, gdje je trebala biti „B-Spring“ tvornica opruga, po prvi put u povijesti se dogodilo da je podružna škola dijete koje je trebalo poći u prvi osnovne vratila doma za dogodine, jer u mjestu nema dovoljno djece da bi se zadovoljio zakonski zadani minimum za razredno odjeljenje. „B-Spring“ ovih dana počinje izgradnju tvornice u općini Livno, gdje će raditi i desetak radnika iz Tomislavgrada. Moramo ovim putem čestitati općini Livno što su shvatili vrijednost novih investicija, te nisu dopustili da investitori napuste ovaj kraj.

Razlog zašto su investicije napustile općinu je skoro pa identičan: umjesto da se podrži investitore u njihovim namjerama i olakša administrativni dio posla, njima se na sve moguće načine otežavalo, pa i oko primjerice dobivanja najbesmislenijih dozvola, poput priključka za struju i vodu. Sve iz razloga što nisu željeli ispod stola „podmazati“ naše lokalne šerife. Niti su vladajući u općini odgovarali za počinjeno, niti je tzv. oporba pravodobno, smisleno i konkretno reagirala ne bili investitori ostali u općini. Očigledno djeluju i nastupaju skupa.

Kao što smo rekli, predizborna kampanja trpi sve, pa i pravljenje naroda budalama pričama o investicijama i povratku ljudi u duvanjski kraj. No, to ne znači da mi budale i jesmo. Nismo slijepi pored zdravih očiju i nismo kratkog pamćenja. Najiskrenije se nadamo kako će na sljedećim izborima i Tomislavgrad progledati i znati odvagati bajke od stvarnosti.


http://www.hrsbih.org/index.php/vijesti ... kom-modelu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 14 ruj 2016, 17:38 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
Citat:
Program HČSP-a BiH za općinu Tomislavgrad

HČSP BIH drži kako je općina Tomislavgrad od 1990. do 2016. sustavno uništavana, pljačkana, zanemarivana. Uništeno je sve što su građani TG-a decenijama stvarali. Pod krinkom domoljublja na zvjerski način su privatizirana (oteta) sva poduzeća i firme koje su davale kruh stotinama radnika. Isti su morali napustiti svoja ognjišta i krenuti u pravcu Zapada. Lokalni vlastodršci, marionete i klimoglavci, sluge "vrijednijeg" dijela hrvatskog naroda su suučesnici u otuđenju tvarnih dobara koje je duvanjski čovjek u znoju svoga lica decenijama stvarao.

Pored tvarnog uništenja žila kucavica duvanjskog gospodarstva, mnogo opasnije je duhovno i moralno uništenje. Korupcija, nepotizam, klanovsko-rodijačko-coporativni način razmišljanja, podjele plijena, način funkcioniranja u politici se uvukao u svaku poru duvanjskog društva. Slobodno misleći obrazovani Duvnjaci su zbog ovoga zla okrenuli leđa kraljevskom gradu. Ostavili su vladajuću bulumentu da se valja u smrdljivoj baruštini vlastitog nezasitnog ega.

HRVATSKA ČISTA STRANKA PRAVA BOSNE I HERCEGOVINE kao elitna stranka hrvatskog naroda, čiji su prvaci nakon 839. godina ostvarili slobodu Hrvatima, predlaže i nudi sljedeći program za ozdravljenje općine Tomislavgrad.

1.) Žurno snimiti postojeće stanje i uočiti manjkavosti. Pravilno postaviti prioritete i dijagnozu.

2.) Povezati se odmah s našim iseljeništvom, navlastito s trećim i četvrtim narastajem. Ove generacije žele biti od koristi starome kraju. Oni moraju postati poveznica s ulagačima (stranim korporacijama).

3.) Općina mora svakome potencijalnom ulagaču osigurati sve uvjete infrastrukture te osigurati posebne pogodnosti glede poreza i lokacije.

4.) Jednom zanavijek odbaciti opskurne i sulude projekte poput TE KONGORA, te razne vjetroelektrane, od kojih koristi imaju samo kriminalni polit-gospodarski lobi.

5.) Uvesti reda u zemljišno-posjedovne knjige koje je prva uvela Austro-Ugarska i na kojima bivša SFRJ nije ništa radila glede modernizacije.

6.) Prihode koji općina ostvaruje od pristojbi za oteto Buško Blato (Buško Jezero) treba pravičnije raspodijeliti. Jedna polovica mora biti dodjeljena oštećenim naseljima s time da se osnuje poseban fond koji će kreditirati one seljane koji osnuju firmu (farmu, pogon i sl). Isto treba strogo kontrolirati kako se ne bi ponovio "lijanov poticaj", gdje su mnogi tzv.poticaji fingirani i koji su dobili podobni.

7.) Uspostaviti vladavinu prava. Ona je temelj svakoga napretaka, boljitka i blagostanja. S tim u svezi privatno vlasništvo je najveća kategorija. Kako se ne bi ponavljala otimačina pod plaštom "javnoga interesa", što je drugo ime za otimačinu.

8.) Poticati organsku i eko proizvodnju savjetom, kreditom i olakšicama. HČSP BIH se protivi svim velikim koncernima koje na ozemlju naše općine prodaju hranu sumnjive kvalitete i truju naš puk.

9.) Zaštititi socijalno slabe obitelji i pojedince. Umjesto rastrošnosti zbrinuti ine, posebno hrvatske branitelje koji su ostali bez posla, ponosa, i tvarne egzistencije.

10.) Povratiti nekadašnje duvanjsko ćudoređe-čovječnost, čast, istinoljubivost, iskreno rodoljublje. Naprama istome osuđujemo mentalitet uhljeba, varalica, prilivoda.

HČSP BIH poziva sve svoje članove, kandidate na listi za Općinsko vijeće, simpatizere i sve pučane Tomislavgrada da nazoče našoj predizbornoj tribini koja će se održati 24.9.2016. u zgradi Skupštine HBŽ-a s početkom u 19 sati.

HČSP BIH, kao stranka koja se u svojoj dugoj povijesti nikada nije ogriješila o hrvatski narod, kani biti motor koji će krenuti putem ozdravljenja pravaštva kao temeljne domoljubne ideologije. Stoga, očekujemo specijalnog gosta, obnovitelja HSP-a g. Dobroslava Paragu na našoj tribini.


http://www.tomislavcity.com/index.php/l ... mislavgrad


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 14 ruj 2016, 22:39 
Online
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2009, 13:41
Postovi: 6081
Lebamu pantagana ti sto god stavis sve ludji od ludjeg, ali ovaj HCSP i Tadija su vrh, kakav HRS, Tadija je ono da bas puknes od smijeha.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 14 ruj 2016, 23:19 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
šta je je, ovaj hčspov tekst je ono, da se ne smijem plakao bi
kažu biće i specijalni gost dobroslav paraga ( :D ) na tribini


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 19 ruj 2016, 15:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 lis 2013, 21:41
Postovi: 9853
s one strane dinare je napisao/la:
šta je je, ovaj hčspov tekst je ono, da se ne smijem plakao bi
kažu biće i specijalni gost dobroslav paraga ( :D ) na tribini


Gađaj *** jajima, a u pp mi pošalji broj bankovnog računa da ti pare uplatim.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 19 ruj 2016, 19:47 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
neka ih, baš me zanima koliko će duvnjaka glasat za mile nam pravaše


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 16 lis 2016, 09:20 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
Prapovijesno-ilirski megalopolis Mošnjača - Roško polje - najmoćniji i najveći Ilirski grad na visini većoj od 1100 metara - izvorni Delminij?

slika

http://www.tomislavcity.com/index.php/t ... egalopolis


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 17 lis 2016, 03:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 lis 2013, 21:41
Postovi: 9853
A gdje je ovdje grad ili bar jedna građevina?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 17 lis 2016, 10:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Jadni ostaci, više bunker davnih plemena nego grad. Ali opet milijun puta više ostataka i dokaza nego za "piramide" u Visokom.
Postalo glupo porediti se sa muslimanima u bilo čemu, samo sebe srozaš nisko.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 20 pro 2016, 10:10 
Offline

Pridružen/a: 20 pro 2016, 10:03
Postovi: 1
Ima li netko iskustva s povratkom dijaspore iseljene 50ih godina s ovih prostora(dida). Ja se planiram uskoro zenit,radim u Njemackoj,zivim u Zagrebu,buduci da sam terenski, zivot u Zg je pomalo skup,dolje rodbine nemam niti zemlje,26 godina imam. Nudi li opcina kakve povlastice za mlade,za izgradnju kuce? Bilo kakav koristan savjet je dobrodosao jer sam na prekretnici...hvala


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 20 pro 2016, 19:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58281
Lokacija: DAZP HQ
di će ti veća povlastica od novih kuća trokatnica budzašto. istog trena kad završe svoje kuće ona tržišno vrijedi duplo manje od ulaganja.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 21 pro 2016, 08:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Imate dijasporu od možda 100.000 ljudi, a osnovnu opremu za Dom Zdravlja vam moraju poklanjati braća Turci.

Citat:
Domu zdravlja Tomislavgrad svečano uručen ultrazvučni aparat

U prostorijama Doma zdravlja Tomislavgrad danas je priređena svečana primopredaja ultrazvučnog aparata kojeg je ovoj zdravstvenoj ustanovi donirala Turska vojna misija u BiH.

U prostorijama Doma zdravlja Tomislavgrad danas je priređena svečana primopredaja ultrazvučnog aparata kojeg je ovoj zdravstvenoj ustanovi donirala Turska vojna misija u BiH.

Uz djelatnike Doma zdravlja, na čelu s ravnateljem dr. Ivanom Bagarićem te predstavnikom općine Tomislavgrad Lukom Krstanovićem, primopredaji je nazočilo i osam časnika i dočasnika Turske vojne misije, predvođenih pukovnikom Tajyfunom Çelikom.

U ime Turske vojne misije nazočnima se obratio pukovnik Çelik prenijevši pozdrave svih pripadnika turskog kontingenta u BiH.

- Naša misija nije samo čuvanje mira - kazao je Çelik navodeći kako pokušavaju dati svoj doprinos i u projektima civilne suradnje.

Po njegovim riječima, do ove donacije, kao i do drugih donacija u kojima sudjeluju pripadnici Turske vojne misije, došli je nakon opsežnog istraživanja potreba stanovništva BiH, odnosno njezinih dijelova, nakon čega su krenuli u realizaciju projekta.

Pukovnik Çelik najavio je slične projekte i u 2017. godini te predstavnicima Doma zdravlja i općine Tomislavgrad uručio simbolične poklone.

Riječi zahvale turskoj vojnoj delegaciji uputio je ravnatelj tomislavgradske zdravstvene ustanove dr. Ivan Bagarić, kazavši da je ovom donacijom Dom zdravlja bogatiji za jedan aparat koji je neophodan u dijagnostici, dok je predsjednik OV Tomislavgrad Luka Krstanović istaknuo kako je riječ o zaista vrijednoj donacije za lokalnu zajednicu i njene stanovnike.

- Ova donacija nije samo materijalna vrijednost, nego je i simbol prijateljstva i potpore - kazao je Bagarić dodavši da ona ima poseban značaj jer dolazi od ljudi vojnika koji imaju ozbiljnu i tešku misiju gradnje mira, a pri tome i dobru volju da se zauzmu za unaprjeđenje zdravlja.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 21 pro 2016, 10:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
s one strane dinare je napisao/la:
Prapovijesno-ilirski megalopolis Mošnjača - Roško polje - najmoćniji i najveći Ilirski grad na visini većoj od 1100 metara - izvorni Delminij?


Neznam, meni se ovo čini kao tipična gradina, kakvih je u JZ Bosni i Hercegovini na desetine. Čudi me da Benac, Basler, Bojanovski ili Dodig ovo nisu primjetili, jer se baš uvijek kontroverzno diskutiralo gdje je izvorni Delminij.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 21 pro 2016, 10:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 09:57
Postovi: 9486
Lokacija: HR HB
Morebit kakva vojna utvrda, ali megapolis sa trgovima i naseljima kakav je bio Delminij sumnjam da bi bio bez rijeke u blizini ili danas donekle vidljivim putovima koji vode ka njemu.

Svakako treba podrobnije istražiti kompleks ilirskih gradina u Završju, ali stručno, a ne amaterski i sa polupričama koje nadahnjuju tragače/pljačkaše "blaga", devastatore i nedosanjane Indiana Johnese da se pozabave arheologijom sa bagerom i krampovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 23 pro 2016, 20:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35612
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Okićeni kamion hit u Tomislavgradu

slika
slika

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 06 sij 2017, 17:39 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
moja župa 1974. imala gotovo 3500 stanovnika
a evo nekidan svećenik govori da ove godine pokušava navuć mizernih 300 stalnih stanovnika inače nam ukidaju župu

nije dobro.. ali nadam se da smo dotakli dno i da sad može samo na bolje
jer, ko je god htio otić otišao je
a k tomu ima ih dosta što su otišli i požalili i kažem opet podosta ih samo gleda kako nazad


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 06 sij 2017, 19:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24535
Lokacija: Heartbreak Hotel
A i vi Duvnjaci ste neki... Pola domoljubnih pjesama je o nekom Duvnjaku koji se vraća kući a sve vas manje... jbt, ne pika se kad se vrati netko u mirovini, nema od njega ništa. :D

Fino smo vam govorili prije nekoliko godina da prihvatite 800 dobro plaćenih radnih mjesta u TE Kongora, ali vi se bili prepali. Ne toliko dima, već da onda nećete imati izgovor da napustite TG. Prepali se da će oni ili im djeca ostati u TG a ne otići u Minken i Vrankvurt. :zubati




_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 01 vel 2017, 15:23 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
Citat:
U Tuzli i Živinicama 'smrtonosno' onečišćenje zraka, prekinuta nastava u školama

Zbog onečišćenja zraka koje mediji opisuju kao "smrtonosno", lokalne vlasti u Tuzli u utorak su odlučile prekinuti nastavu u svim osnovnim i srednjim školama kako učenici ne bi morali izlaziti iz svojih kuća dok se takvo dramatično stanje ne promijeni.

Takvu mjeru naložio je Županijski stožer civilne zaštite koji je izvanredno zasijedao zbog alarmantnih podataka koji ukazuju na onečišćenje zraka koje predstavlja izravnu opasnost po živote i zdravlje stanovništva pa je donesena i preporuka za što manje kretanje ljudi na otvorenome, kao i za uporabu zaštitnih maski.
Naloženo je isključivanje jednog od blokova termoelektrane u Tuzli koja kao gorivo koristi ugljen iz lokalnog ugljenokopa, a pri izgaranju oslobađa velike količine sumpora.

U proteklim danima mjerne postaje u Tuzli zabilježile su velike koncentracije opasnih tvari u zraku.

U središtu tog grada u nedjelju i ponedjeljak tako je registrirana koncentracija od 1750 mikrograma sumpornog dioksida po prostornom metru.

Riječ je o koncentraciji koja je četrnaest puta veća od dopuštene
, a iz lokalnog Centra za ekologiju upozorili su da je riječ o dramatičnim pokazateljima.

"Prema standardima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) takva koncentracija sumpornog dioksida u zraku je smrtonosna", kazala je direktorica tog centra Džemila Agić kako je citira "Dnevni avaz".

Dnevna granična vrijednost sumpornog diksida u zraku je 125 mikrograma po prostornom metru, a ona se prema važećim ekološkim standardima može prekoračiti najviše tri puta u godini prije nego postane opasna po zdravlje.


eto vam jebena termoelektrana, u duvnu će te je napravit na sveto nikad


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 01 vel 2017, 15:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58281
Lokacija: DAZP HQ
evo ga, jedva dočekao. jesi li ikad doživio da nad duvanjskim poljem zrak "stoji"? samo je pitanje jel furi 30, 50, 100 ili 150 na sat. mogu sagraditi 5 termoelektrane i 3 nuklearne i dalje će kisika biti "previše".

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 01 vel 2017, 17:30 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
Je sefe, reci to stanovnicima onih sela put kojih bura bude nosila to sve, i tako iz dana u dan

Slican osobni primjer, grijao se ovaj u mom selu na ugalj, bio duplo jeftiniji od drva sta ja znam, uglavnom to je toliko smrdilo da niko u selu nije mogo izac iz kuce, vidio i on sta je na stvari pa odustao

A to je goli k za TE i njene nusprodukte


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 01 vel 2017, 17:35 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
A kao sto rekoh ja sam drugom kraju opcine i na mene to vjerojatno uopce nece utjecat, al ovo cisto komentiram u ime tih sela oko TE ciji stanovnici nece nikad dozvolit gradnju iste to vam garantiram


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 01 vel 2017, 17:38 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
Sad cekamo vojsku skutora ( :D ) da nam objasni kako je to bolje za nas i kako smo zaostali svi koji smo protiv


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 01 vel 2017, 17:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2012, 23:31
Postovi: 1384
Lokacija: Hercegovina
Bog vam sve dao, al' džaba kad ne znate. :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 01 vel 2017, 18:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58281
Lokacija: DAZP HQ
Duvnjaci su puno nesposobniji ljudi od Hercegovaca, pored sebe znam ih još nekolicinu koji znaju zaraditi paru, a da ne malterišu. Takva nam raca.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tomislavgrad
PostPostano: 01 vel 2017, 18:26 
Offline

Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17
Postovi: 7949
Lokacija: Сарај Чадор
Ako Duvno dobije TE zavrsiti ce Gacko. Ionako ima sve predispozicije, od kulture/obicaja do konfiguracije terena. Neki dan im padao sivi snijeg zbog nefunkcionirajucih filtera.

_________________
Skidanje okova je imperativ.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 716 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 29  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO