|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Kačamak
|
|
Naslov: Besmrtnost.. Postano: 05 ruj 2016, 23:48 |
|
|
Dakle šta mislite o besmrtnosti?Koliko vam je ona privlačna?Dali bi uopšte želeli da budete besmrtni??? Kako postići besmrtnost? Šta je ono što bi u suštini od vas trebalo da postane i ostane besmrtno? Izvolite.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 06 ruj 2016, 14:09 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 853 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
Besmrtnost je težnja čovjeka jer mu je u genima borba za opstankom i preživljavanjem. Misao da nakon smrti nema ničega je užasavajuća i zato čovjek iz straha bježi u laž i religiju.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 00:14 |
|
|
BarackObama je napisao/la: Besmrtnost je težnja čovjeka jer mu je u genima borba za opstankom i preživljavanjem. Misao da nakon smrti nema ničega je užasavajuća i zato čovjek iz straha bježi u laž i religiju. Posle smrti zaista nema ničega sad koliko je to užasavajuće ne znam.Sve je to individualno. Problematika je kako dostići besmrtnost.Pre toga bi morali da ustanovimo šta je ono najbitnije što bi trebalo da nam bude besmrtno jer bespredmetno je da posmatramo besmrtnost kao održavanje kompletnog tela u takvom stanju. Da pokušam da objasnim neku moju predpostavku ili hipotezu.. Ako bi smo uspeli na neki način da prenesemo sva sećanja i karakterne osobine osobe X na recimo neko super računalo dali bi smo intelektualno prekopirali faktički i svest i dušu osobe X ns to računalo??Dali bi onda to super računalo postalo osoba X?
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 00:47 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20932 Lokacija: među zvijezdama
|
Ti si hebeni idiot i na dva nicka kad pišeš "smor"pa mi administracija nije jasna što te tolerira?
Zašto bi dakle osoba poput tebe mentalno zakinuta i dodatno uništenog psihičkog stanja trebala biti besmrtna? Takve poput tebe treba onemogućiti da se i rodite i razmnožavate. Vi ste teret čovječanstvu.
Besmrtnost je za genijalne umove, koji su ostavili trag u nauci, kulturi i sl.. ne za sitne dilere koji su uzgred dovoljno glupi pa se navukli i postali ovisnici. Kontaš?
Zato ne palamudi. Filozofije ti ide ko nuklearna fizika.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 08:00 |
|
|
Svi smo mi besmrtni, nakon što zaklopimo oči, atomi od kojih smo izgrađeni i dalje će ostati, doduše tvoriti će neke nove kemijske spojeve, kao što su i prije tebe tvorili nešto drugo.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 08:14 |
|
|
Ne bih volio bit besmrtan.
Jednom kada se više nemaš ničemu nadat u životu - imaš unučad, u mirovini si, postigo si neke životne ciljeve - život ti postaje malo dosadniji, a smrt prihvatljivija. To je vrijeme kada se treba poć pripremat za smrt. Ja bih u starosti bio spreman da umrem bez problema.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 09:41 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Besmrtnost je za genijalne umove, koji su ostavili trag u nauci, kulturi i sl..
Poput dr.Mengele? Kriterij za besmrtnost po biblijskom konceptu je jasan i nema veze sa gore navedenim tipa trag u znanosti,kulturi...ali ima veze itekako sa karakterom.
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 09:49 |
|
|
Tuta je napisao/la: Ne bih volio bit besmrtan.
Jednom kada se više nemaš ničemu nadat u životu - imaš unučad, u mirovini si, postigo si neke životne ciljeve - život ti postaje malo dosadniji, a smrt prihvatljivija. To je vrijeme kada se treba poć pripremat za smrt. Ja bih u starosti bio spreman da umrem bez problema. Zašto se onda stari ljudi toliko boje smrti?Ako su već dosta toga proživeli uradili imaju unuke..
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 09:54 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Besmrtnost je za genijalne umove, koji su ostavili trag u nauci, kulturi i sl..
Poput dr.Mengele? Kriterij za besmrtnost po biblijskom konceptu... Svet nažalost ne funkcioniše po biblijskom konceptu.Mengele je inače prilično zanimljiv lik ako si ispratio njegov rad posle rata.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 10:09 |
|
|
Kačamak je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Poput dr.Mengele? Kriterij za besmrtnost po biblijskom konceptu... Svet nažalost ne funkcioniše po biblijskom konceptu.Mengele je inače prilično zanimljiv lik ako si ispratio njegov rad posle rata. Jasno da ne fercera po biblijskom koncepu.Zato će biti plač i škrgut zubi na kraju.
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 10:26 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Kačamak je napisao/la: Svet nažalost ne funkcioniše po biblijskom konceptu.Mengele je inače prilično zanimljiv lik ako si ispratio njegov rad posle rata. Jasno da ne fercera po biblijskom koncepu.Zato će biti plač i škrgut zubi na kraju. Jezivo si upravu otud i težnja čoveka da bude besmrtan u bilo kakvom obliku jer ne veruje u Boga. A opet.Eto muslimani veruju u svog boga pa im ipak frka kad treba da umru za njega.Šta kažeš,na to?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 10:35 |
|
|
Kačamak je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Jasno da ne fercera po biblijskom koncepu.Zato će biti plač i škrgut zubi na kraju. Jezivo si upravu otud i težnja čoveka da bude besmrtan u bilo kakvom obliku jer ne veruje u Boga. A opet.Eto muslimani veruju u svog boga pa im ipak frka kad treba da umru za njega.Šta kažeš,na to? Ćovjek jeste uvjetno besmrtan.Npr. ljudski mozak nema limita,dokazano znanstveno.Stvoren je da može primiti neograničenu količinu informacija. To i jeste glavna Sotonina laž-nećete vi umrijeti...Nije smrt ovo što mi zovemo "prirodna" smrt,prava smrt je nešto drugo što dolazi nakon kraja vremena. Svakom iole normalnom čovjeku je život drag.Jer smrt nije prirodna,svako živo biće se buni protiv toga svakom atomom. Islamski koncept "zagrobnog" života je totalno pogrešan,to je neka iskrivljena verzija preuzeta iz paganizma i judaizma.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 12:39 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Besmrtnost je za genijalne umove, koji su ostavili trag u nauci, kulturi i sl..
Poput dr.Mengele? Kriterij za besmrtnost po biblijskom konceptu je jasan i nema veze sa gore navedenim tipa trag u znanosti,kulturi...ali ima veze itekako sa karakterom. Ako ćemo razlagati na proste faktore svaki genijalan um koji je ostavio trag u nečemu što je čovječanstvo kasnije iskoristilo u pozitivne svrhe, osigurao je sebi i " besmrtnost" Doduše ne da živi vječno, nego da svojim zaslugama ostane zapamćen. Što se tiče ljudi koji su genijalnost podredili nekim bolesnim ciljevima poput gospodina kojeg si usporedio, njegova djela iako možda korisna u nekim segmentima čovječanstvu poništavaju zasluge. Jer kako možeš biti zaslužan za bilo što ako je zarad tvojih eksperimenata umrlo hiljada ljudi? Nevinih.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 12:44 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Poput dr.Mengele? Kriterij za besmrtnost po biblijskom konceptu je jasan i nema veze sa gore navedenim tipa trag u znanosti,kulturi...ali ima veze itekako sa karakterom. Ako ćemo razlagati na proste faktore svaki genijalan um koji je ostavio trag u nečemu što je čovječanstvo kasnije iskoristilo u pozitivne svrhe, osigurao je sebi i " besmrtnost" Doduše ne da živi vječno, nego da svojim zaslugama ostane zapamćen. Što se tiče ljudi koji su genijalnost podredili nekim bolesnim ciljevima poput gospodina kojeg si usporedio, njegova djela iako možda korisna u nekim segmentima čovječanstvu poništavaju zasluge. Jer kako možeš biti zaslužan za bilo što ako je zarad tvojih eksperimenata umrlo hiljada ljudi? Nevinih. Mislim da sam se jasno izrazio,nikakve zasluge po ljudskim mjerilima nisu bitne,bitan je karakter, srce i pozitivna tendencija dotične osobe.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 12:45 |
|
|
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 12:48 |
|
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 13:52 |
|
|
Čast svaka takvim požrtvovanim ljudima. No požrtvovanost i genijalnost nisu isto. Žena je nesumnjivo heroj, ali njeno herojstvo nema genijalnu razinu. Humanost je prava rijec za ta djela. Covjekoljublje i sl.
Ona će svakako po tvom vjerovanju i vjerovanju vjernika biti nagrađena više nego ovaj ruski matematičar, ali mene recimo fascinira kod njega ta predanost, rad, disciplina i činjenica da mu materijalne beneficije ne predstavljaju ništa.
Lik nije čak ni taštini u toj svojoj genijalnosti jer je rad objavio na internetu... što reći?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Besmrtnost.. Postano: 08 ruj 2016, 16:38 |
|
|
Kačamak je napisao/la: Tuta je napisao/la: Ne bih volio bit besmrtan.
Jednom kada se više nemaš ničemu nadat u životu - imaš unučad, u mirovini si, postigo si neke životne ciljeve - život ti postaje malo dosadniji, a smrt prihvatljivija. To je vrijeme kada se treba poć pripremat za smrt. Ja bih u starosti bio spreman da umrem bez problema. Zašto se onda stari ljudi toliko boje smrti?Ako su već dosta toga proživeli uradili imaju unuke.. Govorio sam iz svoje perspektive i kako ja mislim da će meni bit, mada ne mora tako da bude.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|