HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 sij 2025, 02:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 67 post(ov)a ] 

Da li bi koristili insekte u svojoj ishrani?
Da 14%  14%  [ 2 ]
Ne 86%  86%  [ 12 ]
Trenutno ne, ali u budućnosti možda promijenim mišljenje 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 14
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Insekti kao zdrava hrana!
PostPostano: 09 vel 2023, 09:55 

dane-croatia je napisao/la:
Što se tiče prehrane, meni je uzor ovaj :zubati :

Čovjek već preko 7 godina živi bez vode i hrane (ako slučajno i laže, po njegovu izgledu se ne bi reklo da puno laže):

Inače, moje osobno mišljenje po pitanju prehrane je da dok si mlad, pogotovo dok si diete trebaš jesti i mesa, i ribe i mlieka i jaja u jačim količinama, a nakon što odrasteš postupno smanjivat unos u ovisnosti koliko se baviš tjelesnom djelatnošću i ovisno koliko si star.

Nakon odlazka u mirovinu, mislim da je dovoljno pojest tu i tamo koju ribu, ter po zimi pancetu i češnjak i možda kuhano meso iz juhe.

Sladko bi trebalo skroz izbacit još od malena, jerbo to je zlo i stvara ovisnost. Sladkoga se sasvim dovoljno i više nego dovoljno može prirodno naći u voću.

Što se tiče kukaca, nisam ih nikad jeo, ali ako bude prilike i potrebe možda ću ih jednog dana i pokušati pojesti...

Ovo je najveci budalaluk koji sam do sad vidio na TV. Ustvari nije, veci su NATO budalaluci na mainstream medijima Zapada, no ovo je najveci budalaluk kad se radi o apolitickim stvarima.

Gledao sam prije godinu-dvije i vec tad mi je bilo glupo. Ovaj Kresho zna pretjerati, iako ima i stila i iako ga je nekad fino slusati sta zbori, ali ovo mu je sranje nad sranjima. Cuj zivi covjek samo od svjetlosti.. Hajd dae reko ne treba mu hrana, pa inekako, ali ovom ne treba ni voda bogtenejebo.

Sto se ovih buba tice, postavljao sam ovu vijest jos proslog mjeseca i nema tu vise sta da se kaze sem toga da nam se na osnovu klimahisterija namece, protura, prehrana koja bi nam se inace gadila i koja nam se gadi. Barem vecini ljudi ovde.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2023, 12:09 

Od mog frenda stari je bio sljedbenik nekog takvog šamana i kroz godine povjerovao da može živjeti samo od svijetlosti. Prije toga bio je normalan čovjek, nakon toga potpuni raspad života, ostao bez žene, posla, imao živčane slomove, na kraju i moždani i završio u udomiteljskoj obitelji negdje u pm. Zadnjih godina se malo popravio pa je postao donekle samostalan.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2023, 12:26 

dudu je napisao/la:
Od mog frenda stari je bio sljedbenik nekog takvog šamana i kroz godine povjerovao da može živjeti samo od svijetlosti. Prije toga bio je normalan čovjek, nakon toga potpuni raspad života, ostao bez žene, posla, imao živčane slomove, na kraju i moždani i završio u udomiteljskoj obitelji negdje u pm. Zadnjih godina se malo popravio pa je postao donekle samostalan.

Pa je li uspio zivit samo od svjetlosti il se na kraju projeo

Vrh

PostPostano: 09 vel 2023, 12:40 

Sunčao se previše pa se udebljao.

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2023, 12:58 

Hajde što mi drugi trolaju temu, ali ti Kvačice?

Vrh

PostPostano: 09 vel 2023, 16:58 

Lapo-lapo je napisao/la:
Hajde što mi drugi trolaju temu, ali ti Kvačice?

Ovo ti je sve po istinitom događaju.

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2023, 17:09 

Vjerovali ili Ne!?

Vrh

PostPostano: 09 vel 2023, 21:17 

dudu je napisao/la:

Logičan slied. Žena kuha, a ovaj ne će jest... A posao je naravno izgubio smisao, ako mu ne trebaju novci niti za hranu, a s obzirom da je imao potrebu za sunčevom svjetlošću nije mu trebala niti kuća.

A ovo da je imao moždani ili čak živčani lom, to nije od nejedenja... Od nejedenja mogu nastat neki drugi problemi.

Inače, povremeni post je dokazano dobar, a mogu to i osobno posvjedočit. Taj dan dok postiš većinom bude jako težak dan i čovjek bude nikakav, ali zato drugi dan budeš nekako poletan i duhovno i tjelesno. Najgore ti bude na poslu kad svi oko tebe žvaču hamburgere, krckaju naplitanke, pijuckaju kave... i onda te još nudkaju. Ali izplati se na kraju.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2023, 06:56 

Haram je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:
Što se tiče prehrane, meni je uzor ovaj :zubati :

Čovjek već preko 7 godina živi bez vode i hrane (ako slučajno i laže, po njegovu izgledu se ne bi reklo da puno laže):

Inače, moje osobno mišljenje po pitanju prehrane je da dok si mlad, pogotovo dok si diete trebaš jesti i mesa, i ribe i mlieka i jaja u jačim količinama, a nakon što odrasteš postupno smanjivat unos u ovisnosti koliko se baviš tjelesnom djelatnošću i ovisno koliko si star.

Nakon odlazka u mirovinu, mislim da je dovoljno pojest tu i tamo koju ribu, ter po zimi pancetu i češnjak i možda kuhano meso iz juhe.

Sladko bi trebalo skroz izbacit još od malena, jerbo to je zlo i stvara ovisnost. Sladkoga se sasvim dovoljno i više nego dovoljno može prirodno naći u voću.

Što se tiče kukaca, nisam ih nikad jeo, ali ako bude prilike i potrebe možda ću ih jednog dana i pokušati pojesti...

Ovo je najveci budalaluk koji sam do sad vidio na TV. Ustvari nije, veci su NATO budalaluci na mainstream medijima Zapada, no ovo je najveci budalaluk kad se radi o apolitickim stvarima.

Gledao sam prije godinu-dvije i vec tad mi je bilo glupo. Ovaj Kresho zna pretjerati, iako ima i stila i iako ga je nekad fino slusati sta zbori, ali ovo mu je sranje nad sranjima. Cuj zivi covjek samo od svjetlosti.. Hajd dae reko ne treba mu hrana, pa inekako, ali ovom ne treba ni voda bogtenejebo.

Sto se ovih buba tice, postavljao sam ovu vijest jos proslog mjeseca i nema tu vise sta da se kaze sem toga da nam se na osnovu klimahisterija namece, protura, prehrana koja bi nam se inace gadila i koja nam se gadi. Barem vecini ljudi ovde.

S obzirom na dosadašnje spoznaje ali i vlastito izkustvo, ter spoznaje da ljudi na pr. u Africi koji ne jedu i ne piju umiru i ja se slažem da je to glupost. Ali opet me bode to što ovaj lik to tvrdi tako javno i samouvjereno i već godinama po cielom svietu ,,zavitlava'' ljude (došao čak i u jednu malu Hrvatsku), a niti jedan znanstvenik se nije sjetio da ga zatvori u neki laboratorij i da ga promatra. Štoviše, tu se javlja neki ruski liečnik koji tvrdi da ga je izpitao i koji potvrđuje njegove tvrdnje.

Također, postoji još nekoliko slučajeva iz Indije, ljudi koji ništa ne jedu ali ipak uzmaju vodu. Neke od njih se čak i držalo zatvorenima i nakon što su proveli po mjesec dana bez jest, poslije imaju skroz zdravo tielo i tjelesne radnje.

U svemu tome me bode to što službena znanost u širokom luku zaobilazi ovakve slučajeve, a s druge strane mislim da je važno opovrgavati takve slučajeve kako ne bi mogli dovoditi u opasnost živote drugih. Tvrdnja da je nešto teoretski nemoguće i da se zato to ne će iztraživati ne drži vodu po mom skromnom mišljenju, ter upravo pridonosi tomu da ljudi povjeruju u takve stvari, jer izpada da se službena znanost boji takvih slučajeva.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2023, 07:05 

Nije on jedini slučaj koji navodno živi od sunčevih zraka. Ima ih još, na svim kontinentima. Proguglaj malo.
Sjećam se kada je video tek ,,izašao,, da sam istrazivala i našla dosta primjera dugoročnog gladovanja.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2023, 09:23 

Jes, živi od sunčevog zračenja,a u frižderu stolačko janje

Vrh

PostPostano: 10 vel 2023, 10:01 

On desetljećima ništa ne jede već energiju crpi od sunca,
https://www.ivantic.info/Ostale_knjiige/Zdravlje/Objed_od_Sunca.htm

Kai Ho, tridesetosmogodišnjak iz Birkenheda u Velikoj Britaniji, tvrdi da može živjeti i do tri mjeseca sa samo 100 kalorija sedmično, i to živeći od vazduha, Sunčeve svjetlosti i usputnih listova mente.
Kaže da može živjeti i do tri mjeseca a da ne pojede bilo kakvu hranu, sem nekoliko listova mente koji otklanjaju gorak ukus u ustima. Vodu pije rijetko, ponekad samo jednom sedmično.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2023, 10:14 

Lapo-lapo je napisao/la:
On desetljećima ništa ne jede već energiju crpi od sunca.

E da je par takvih zbaviti, pa ih lijepo poredati po krovu, uštekat im žice i eto struje na opće zadovoljstvo!

Vrh

PostPostano: 10 vel 2023, 10:24 

Mar-kan je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:
On desetljećima ništa ne jede već energiju crpi od sunca.

E da je par takvih zbaviti, pa ih lijepo poredati po krovu, uštekat im žice i eto struje na opće zadovoljstvo!

Taman htio reć, nije solarni panel

Vrh

PostPostano: 10 vel 2023, 10:59 

Sasvim normalan fenomen.

1083 of 2558 - 42.34%

Vrh

PostPostano: 10 vel 2023, 12:21 

Razlika u uzgoju peradi, stoke i insekata:

1 kg piletine zahtijeva 2 300 l vode
1 kg svinjetine 3 500 l
1 kg govedine 22 000 l

Zašto uzgajati insekte?
Jednostavan farmski uzgoj
Manje prostora (kavezi)
Manja potreba za vodom
Manja potreba za hranom
Niska ulaganja u opremu

Evo i jedan recept:
Vafli od insekata iz Belgije
Neki rizični europski i američki restorani isprobali su tu deliciju, ali mnogi ljudi ne bi bacili oko na ogromnu stonogu i smatrali je ukusnom.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2023, 12:21 

Razlika u uzgoju peradi, stoke i insekata:

1 kg piletine zahtijeva 2 300 l vode
1 kg svinjetine 3 500 l
1 kg govedine 22 000 l

Zašto uzgajati insekte?
Jednostavan farmski uzgoj
Manje prostora (kavezi)
Manja potreba za vodom
Manja potreba za hranom
Niska ulaganja u opremu

Evo i jedan recept:
Vafli od insekata iz Belgije
Neki rizični europski i američki restorani isprobali su tu deliciju, ali mnogi ljudi ne bi bacili oko na ogromnu stonogu i smatrali je ukusnom.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 67 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: