HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 stu 2025, 21:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2244 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 90  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koronavirus i vakcine
PostPostano: 13 kol 2021, 20:53 

novem je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Ajde, kod nekih ljudi bude tako. Znači da i inače nisi baš u dobrom stanju.

Ne, ne mora to značiti. Jer, odgovor si već sam dao u prvoj rečenici. :zubati

Pa dobro, ne škodi navući zemljakinju na zdraviji život. :D

Vrh

PostPostano: 13 kol 2021, 21:38 

Citat:
Mehanizam mutageneze SARS-CoV-2 inducirane molnupiravirom

Molnupiravir je oralno dostupan antivirusni kandidat koji se trenutno nalazi u ispitivanjima faze III za liječenje pacijenata s COVID-19. Molnupiravir povećava učestalost mutacija virusne RNA i umanjuje replikaciju SARS-CoV-2 na životinjskim modelima i kod ljudi.

https://www.nature.com/articles/s41594-021-00651-0

Vrh

PostPostano: 13 kol 2021, 21:59 

Citat:
Ljudi koji se zaraze SARS-CoV-2 nakon cijepljenja vjerojatno će imati lakše i kraće bolesti, prema podacima iz 2 tekuće studije koju financiraju Centri za kontrolu i prevenciju bolesti.

Istraživači su analizirali probojne infekcije u gotovo 4.000 američkih zdravstvenih radnika, osoba koje su reagirale u hitnim slučajevima i drugih ključnih radnika na prvoj liniji rada u Studiji nadzora zdravlja Arizone, hitne pomoći i drugih bitnih radnika (AZ HEROES) i istraživanju epidemiologije SARS-CoV-2 u studiju Osoblje za bitne odgovore (RECOVER). Podaci iz mreže HEROES-RECOVER prethodno su pokazali da cjepiva protiv mRNA Pfizer-BioNTech i Moderna smanjuju rizik od infekcije SARS-CoV-2 u stvarnom okruženju za 90%.

https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2107058

Vrh

PostPostano: 13 kol 2021, 22:12 

Mar-kan je napisao/la:
Očekivano...u Izraelu, prvih 5 mjeseci 2021., u odnosu na 2019. i 2020., imaju porast srčanih udara u dobnim skupinama 20-50, kao i povećanje akutnog srčanog sindroma u dobnim skupinama 16-50!

Ako sam dobro razumio ovo bi mogle biti posljedice cjepiva u Izraelu?
Osobno sam oprezan u tumačenju statističkih podataka kao i moguće
razloge ovakvog povećanja.

Zašto ovo ne bi bio rezultat same zaraze korona virusom umjesto refleksija na cjepivo?
Nadalje, srčani problemi vrlo lako mogu proizići iz samog načina života prethodnih godinu
i pol odnosno lako mogu razumijeti da su se kod određenih ljudi simptomi pogoršali kroz
cijelo ovo razdoblje i na kraju završili kobno.

Moje osobno iskustvo ništa ne znači u tumačenju statističkih podataka, ali meni osobno
pomaže razumijeti određene pojave - član moje obitelji je nakon zaraze korona virusom ima
upravo koronarne probleme kao jednu od dugoročnih posljedica.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2021, 22:13 

Citat:
Radna skupina sa Sveučilišta Pennsylvania State (SAD) i Sveučilišta u Oslu (Norveška) sugerira da će se teret bolesti od COVID-19 u sljedećih nekoliko godina prebaciti prvenstveno na djecu. Budući da je ozbiljnost bolesti znatno niža kod djece, ukupna izloženost COVID-19 bi se smanjila.

https://advances.sciencemag.org/content/7/33/eabf9040

Vrh

PostPostano: 15 kol 2021, 13:53 

Najnovije informacije iz Izraela govore da nevakcinisani stariji od 60 imaju 6-7 puta vecu vjerovatnocu da zavrse u intenzivnoj, nego vakcinisani.
Zanimljivo je da cak i oni koji su primili samo jednu dozu imaju 4-5 puta manju vjerovatnocu da putuju na intenzivnu nego nevakcinisani.
Citat:
Health Ministry data showed there were 524 patients in serious condition, with 84 of them on ventilators. In total there were 877 people hospitalized with COVID-19.

Health Ministry data showed that the rate of serious cases was far higher among unvaccinated Israelis aged 60-plus, who constituted 134.1 people per 100,000 in serious condition on Saturday; among the vaccinated the figure was 20, and among the partially vaccinated 35.5.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2021, 12:03 

Patolog govori o uzrocima smrti...

Vrh

PostPostano: 16 kol 2021, 16:15 

Dr. Ryan N. Cole iz videa je vakcinisao i sebe i svoju djecu.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 14:05 

bezimeni12 je napisao/la:

Izvor?

Ili daj ključne riječi, pa možemo i sami naći

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 15:33 

Evo ti citat kad si nevjerni Toma:
Citat:
"First of all, I want to apologize for seeming dismissive of the massive amount of death we have had due to the COVID virus," he wrote. "Every life is valued and important. My heart goes out to those who have lost loved ones, regardless of their age or expected death. I am a physician first, with extensive background and training in pathology, in addition to many years I chose to spend caring for patients in the ER, family medicine and dermatology. I take very seriously the physician’s oath to 'First, do no harm.'”

Cole stated that he is not an anti-vaxxer and he believes that vaccines are a major medical advancement that has helped increase people's life spans for the last 50 years.

"I am absolutely not in the anti-vax camp, and I am concerned that these comments came across that way. I have been vaccinated. All of my children have been vaccinated," he wrote.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 16:00 

Čime? Rajfajzenom? :zubati

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 18:11 

Mar-kan je napisao/la:

Čime? Rajfajzenom? :zubati

Žigom zvijeri.
slika

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 19:04 

Ma ti čipovi bi za identifikaciju bi bili super. Ne nosaš nikakve dokumente i pare sa sobom. Ne znam zašto se ljudi toga toliko boje. Kod pasa funkcionira odlično.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 19:27 

Ma ti čipovi bi za identifikaciju bi bili super. Ne nosaš nikakve dokumente i pare sa sobom. Ne znam zašto se ljudi toga toliko boje. Kod pasa funkcionira odlično.

O čipovima pišu ovi što im se priviđa nekakav žig zvijeri :zubati

Govorimo o bioagensu koji pravi darmar po svijetu.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 20:42 

slika
Najpametniji i najgluplji znaju da triba izbic vakcinisovanje.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 23:05 

Ako se napravi naučno istraživanje sazna se kakav je IQ kod antivaksera

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/zanimljivosti/4068442/istrazivanje-pokazalo-da-antivakseri-imaju-nizi-kvocijent-inteligencije/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889159121001975?via%3Dihub

Vrh

PostPostano: 18 kol 2021, 06:44 

Pokusini kunići su uviek bili najinteligentnija živa bića...

Vrh

PostPostano: 18 kol 2021, 07:09 

dane-croatia je napisao/la:

Inteligentniji ljudi su društveno prilagodljiviji. Mainstream agenda je da je cijepljenje OK i oni to ponavljaju da ne bi bili društveno izopćeni.

To je nešto slično kao da de vratimo 50 godina unazad i dođemo npr u Zagreb i pitamo ljude je li komunizam dobra stvar. Normalno da će oni koji su inteligentniji i obrazovaniji tvrditi da je komunizam super, jer im od toga ovisi karijera, posao i društveni položaj. S druge strane bi mnogo negativnije mišljenje imali radnici, nezaposleni, poljodjelci... Onda bi netko mogao pomisliti - Pa gle, komunizam je OK jer pametni ga podupiru a manje pametni ne.

Ili na današnjem Zapadu. Ako postavimo pitanje ljudima da li podupiru BLM, WOKE, LGBTQXY... i sve druge bolest, oni obrazovaniji će imati bolje mišljenje o tim devijacijama od neobrazovanijih. Ne dakako jer su uistinu pametniji po tom pitanju već osjećaju mnogo veći društveni pritisak da tako nešto misle (koji se kod mnogih pretvori u Stockholmski sindrom), od onih koji se nalaže uz margine društva.

I sam Orwel u svojoj knjizi 1984 navodi da u radničkim četvrtima nema kamera i da je sloboda mnogo veća.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2021, 07:33 

Bobovac je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:

Inteligentniji ljudi su društveno prilagodljiviji. Mainstream agenda je da je cijepljenje OK i oni to ponavljaju da ne bi bili društveno izopćeni.

To je nešto slično kao da de vratimo 50 godina unazad i dođemo npr u Zagreb i pitamo ljude je li komunizam dobra stvar. Normalno da će oni koji su inteligentniji i obrazovaniji tvrditi da je komunizam super, jer im od toga ovisi karijera, posao i društveni položaj. S druge strane bi mnogo negativnije mišljenje imali radnici, nezaposleni, poljodjelci... Onda bi netko mogao pomisliti - Pa gle, komunizam je OK jer pametni ga podupiru a manje pametni ne.

Ili na današnjem Zapadu. Ako postavimo pitanje ljudima da li podupiru BLM, WOKE, LGBTQXY... i sve druge bolest, oni obrazovaniji će imati bolje mišljenje o tim devijacijama od neobrazovanijih. Ne dakako jer su uistinu pametniji po tom pitanju već osjećaju mnogo veći društveni pritisak da tako nešto misle (koji se kod mnogih pretvori u Stockholmski sindrom), od onih koji se nalaže uz margine društva.

I sam Orwel u svojoj knjizi 1984 navodi da u radničkim četvrtima nema kamera i da je sloboda mnogo veća.

Po takvoj definiciji inteligencije, ovaj lik je neinteligentan:

https://www.zabranjeni.url/life/znanost/ru ... de-2111247
Ruski matematički genij službeno odbio milijun dolara nagrade

Ako inteligentan čovjek mora biti suncokret, tad mi je jasnija ova Pavlova izreka:
,,Lude svieta izabra Bog da posrami mudre''

Vrh

PostPostano: 18 kol 2021, 08:15 

Nisu te vaše analize o neobrazovanima i obrazovanima 100% točne. Prije su nepismeni ljudi sa sela štovali doktore i medicinsku struku 100%. Ključna točka preokreta nastaje kad je došlo do minimalne pismenosti kod svih ljudi i pojave društvenih mreža i pametnih telefona kada je i onaj najneobrazovaniji shvatio da i on može i treba pokazati svijetu svoje mišljenje. Prije 90% ljudi nije imalo priliku nikad nešto javno objaviti.

Cjepivo je vrlo jednostavna stvar, kao i svaki lijek ima djelovanje na određenu bolest i potencijalne nuspojave. Nije zamišljeno da se uzima iz zabave niti kao eliksir vječnog života.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2021, 08:53 

Citat:
GORDAN Lauc, član vladinog Znanstvenog savjeta za borbu protiv pandemije koronavirusa, objavio je poduži tekst na svom Facebooku.

"Je li pandemija gotova i trebamo li se cijepiti", stoji u naslovu Laucove objave.

"Pandemijski marketing već neko vrijeme provodi „topničku pripremu“ za jesen pa osjećam potrebu da napišem jedan malo dulji tekst na tu temu. Za one kojima je već dosta pandemije i ne žele se s njom više opterećivati počet ću s kratkim odgovorima na pitanja iz naslova", piše Lauc u uvodu.

"1) Je li pandemija gotova?

Nekoliko dana prije Božića napisao sam da ću se puno manje baviti pandemijom, jer je tada postalo jasno da je Hrvatska bez uvođenja najstrožih mjera uspjela prelomiti drugi val pandemije. To naravno nije značilo da više neće biti zaraženih, teško bolesnih i umrlih, no već tada je bilo jasno da je najgori dio pandemije (u smislu širenja epidemije) iza Hrvatske. U svim zemljama u kojima je više od polovine populacije cijepljeno i/ili preboljelo sigurno je da je najgore već prošlo. A i to najgore, nije bilo niti blizu toliko strašno koliko su nas plašili", piše Lauc.

"Na slici nedvojbeno vidimo da je u 2020. i 2021. umrlo više ljudi no prethodnih godina, no taj porast nije toliko velik da bi opravdao gubitak temeljnih stečevina modernog društva. Nažalost pandemija je postala ogromni globalni biznis i postoje vrlo jaki lobiji koji se trude da planetu zadrže u pandemijskom stanju što je dulje moguće. To je ono što nazivam pandemijskim marketingom koji provode marketingaši pandemije. Oni imaju gotovo neograničena financijska sredstva za marketing pandemije i neće se sami zaustaviti. Njih treba zaustaviti pravna država", dodaje.

slika

Citat:
"2) Trebamo li se cijepiti?

Cjepiva su nedvojbeno učinkovita u zaštiti pojedinca tako da smanjuju rizik za teški oblik bolesti, to znači da se svakako trebaju cijepiti svi oni kojima prijeti teški oblik bolesti, u prvom redu stariji, pretili i jako uplašeni (to su tri najznačajnija faktora rizika za teški oblik bolesti). Cjepiva nisu učinkovita u sprječavanju širenja virusa, tako da argument 'cijepi se da zaštitiš druge' ne stoji", piše.

Kaže da ideja da se cijepljenjem postigne kolektivni imunitet nije realna.

"Ideja postizanja kolektivnog imuniteta cijepljenjem nije realna i bilo kakvi pritisci na one koji se ne žele cijepiti nisu opravdani. Njima treba jednostavno reći da je rizik cijepljenja puno manji od rizika 'živog' virusa, a kako nećemo uspjeti iskorijeniti virus, oni koji se neće cijepit će u nekom trenutku gotovo sigurno biti zaraženi živim virusom. Covid-potvrde koje cijepljenima daju nekakva dodatna prava su ne samo nepotrebne, već i iznimno opasne budući da takve potvrde ljudima kažu da više ne moraju biti oprezni i tako u biti potiču širenje virusa", kaže.

Citat:
A onda je sve dodatno želio još malo pojasniti.

"A sada sitna slova za one koje treba dodatno uvjeravati u ovo što sam napisao gore. Na početku sitnih slova da razjasnimo zašto ovo uopće pišem. Prije više od godinu dana vlada me pozvala da ju savjetujem u području pandemije covida-19. Pozvali su me zato što sam ja i formalno i sadržajno jedna od najkompetentnijih osoba u Hrvatskoj u tom području", piše.

I nastavlja.

"Imam više znanstvenih radova iz područja epidemiologije od bilo kojeg epidemiologa u Hrvatskoj (Ozren Polašak ima više radova iz epidemiologije od mene, no kao ni ja, niti on nije epidemiolog – epidemiologija je struka koja zahtijeva formalnu specijalizaciju). Vodim Znanstveni centar izvrsnosti u personaliziranoj medicini, te Centar kompetencija u molekularnoj dijagnostici, što su najveći državni projekti u tim područjima. Vodim i privatni znanstveni institut koji je prema evaluaciji Svjetske banke prema nekoliko kriterija najbolja znanstvena institucija u Hrvatskoj", piše Lauc.

"Moje kompetencije ne osporava niti jedan ozbiljan znanstvenik. Oni koji ih osporavaju i u nedostatku bilo kakvih argumenata kojima bi osporili moje tvrdnje govore da sam kvazi-znanstvenik, šarlatan ili nešto slično su ili jalni (tu nema pomoći – jal nam je nacionalni sport), ili podlegli masovnoj psihozi o kojoj sam pisao prije neki dan (njih treba liječiti), ili provode pandemijski marketing (što je posao za službe koje se bave nacionalnom sigurnosti)", dodaje.

Citat:
Onda je malo pojasnio sadržaj svoje poruke.

"Kad smo riješili pitanje kompetencija, idemo na sadržaj poruke koju želim prenijeti. Nema dvojbe da je SARS-CoV-2 uzrokovao tešku bolest i/ili smrt brojnih ljudi. To ne osporava nitko razuman. No kada pogledamo smrtnost u Europi, viškovi smrtnosti koje vidimo u 2020. i 2021. su evidentno prisutni, no nisu drastično veći no primjerice 2017. godine. Prema prvim procjenama smrtnosti to je trebalo izgledati puno gore. Da smo početkom 2020. znali stvarnu opasnost koja nam prijeti od ovog virusa, niti jedna zemlja ne bi uvodila drastične mjere zatvaranja kakve su provodili u većini zemalja", kaže Lauc.

"A da stvar bude još gora, te drastične mjere zatvaranja zapravo nisu imale gotovo nikakav učinak, što najbolje vidimo na primjerima Češke, Slovačke, Mađarske i Slovenije, koje su imale puno, puno strože mjere od Hrvatske, a na kraju su imali više umrlih od nas. Osobna odgovornost i oprez je naravno zaštitila velik broj ljudi od zaraze, no razne zabrane i ograničenja rada su tu imale vrlo mali učinak, a uzrokovali su puno štete", dodaje.

"Iako se to 'iznutra' možda ne vidi jasno, Hrvatska se nikada (osim u ožujku 2020) prema strogosti mjera nije niti približila zemljama poput Irske, Slovenije, Češke, Slovačke. Krajem studenoga zatvorili smo restorane i kafiće, no to je bila posljedica ucjene jednog župana i člana saborske većine u tjednu kada se izglasavao proračun, a ne očekivanja da će zatvaranja već jako ograničenog ugostiteljstva bitno pridonijeti usporavanju širenja epidemije. Mislim da će biti jako zanimljivo jednog dana saznati što je to jednog arhitekta u poznim godinama navelo da ucjenjuje Vladu i traži nešto u području jako dalekom od njegovih kompetencija – mislim da je to jako dobar primjer kako radi pandemijski marketing, te da uzrok problema nije u županu koji je mislio da radi nešto dobro, već u nekom 'stručnjaku' koji je odradio marketinški zadatak tako što je uvjerio tog župana da ucijeni vladu", piše dalje Lauc.

Citat:
Onda je objasnio što misli pod terminom pandemijskog marketinga.

"Marketing je u medicini iznimno sofisticiran, jer kako nije dozvoljeno otvoreno reklamiranje, prodajni ciljevi se ostvaruju kombinacijom „edukacije“ (medijske, individualne i sl.) i raznih oblika lobiranja. Pandemijski marketing je tu samo preuzeo dobro razrađene modele i kanale za postizanje svojih prodajnih ciljeva. S time što ovdje ne mislim na cjepiva (iako je s cijenama koje danas postižu mRNA cjepiva i to postalo jako profitabilan biznis), već na 'industriju testiranja' koja okreće doslovno milijarde", piše Lauc.

Pa je to malo pojasnio.

"Materijalni trošak testiranja je vrlo mali, tako da je cjelokupni prihod neki oblik dobiti (ili dohotka za ljude koji rade). Da vas podsjetim, vodim nacionalni Centar kompetencija u molekularnoj dijagnostici, stalni sam sudski vještak u području analize DNA, a imam i privatni DNA laboratorij. Jako dobro razumijem kako taj sustav funkcionira. Upravo zbog te prljavštine odlučio sam da se moj laboratorij (koji je polovinom 2020. imao veći kapacitet za qPCR testove od svih drugih laboratorija u državi zajedno) neće uključiti u testiranje, iako smo prošli validaciju za testiranje na SARS-CoV-2 i mogli smo taj test ponuditi na tržištu", kaže.

Kaže da su njega proglasili herojem antivaksera. To je, smatra, potpuno apsurdno.

"Cijepljenje je trenutno jako aktualna tema u Hrvatskoj, a pandemijski marketing me pokušao brendirati kao 'heroja antivaksera'. Kako sam ja jedan od istaknutih pro-vaksera, a i prvi sam ušao u agresivne medijske sukobe s antivakserima, to je potpuno apsurdno, no agresivni marketing može različite apsurdne stvari učiniti normalnima. Tu se opet treba zapitati kome je to u interesu. Od kada su se pojavila cjepiva ja vrlo argumentirano zastupam stav da je cjepivo način kako se pojedinac štiti od teškog oblika bolesti, no da odluku o cijepljenju treba donijeti svatko za sebe i da ne treba ljude prisiljavati ili ucjenjivati da se cijepe. Za velik dio populacije SARS-CoV-2 nije jako opasan virus i zašto ih prisiljavati da se cijepe protiv nečega što im realno nije potrebno. Tako samo narušavamo povjerenje u cjepiva, a postoji puno cjepiva koja su važnija od ovoga protiv SARS-CoV-2. Ako sada agresivnim nametanjem ovog jednog cjepiva (posebice, 3., 5. ili 27. doze) povećamo otpor prema primjerice cijepljenju protiv ospica, HPV-a i sl., uzrokovat ćemo ogromnu dugoročnu štetu", piše Lauc.

"Mislim da bi svatko za sebe trebao donijeti odluku da želi smanjiti rizik i cijepiti se"
Kaže da je država ispunila svoj zadatak, a da se cijepljenje pretvorilo u ostvarivanje nekih ciljeva.

"U ovom trenutku cijepljenje se iz zaštite zdravlja pretvorilo u ostvarivanje 'ciljeva' koje je netko postavio, što je apsurdno. Država je osigurala dovoljno cjepiva i time je ispunila svoj zadatak. Svatko tko se želi cijepiti, može se cijepiti. Ovdje država još mora poraditi na dostupnosti cjepiva u najstarijim dobnim skupinama, jer su one nažalost zanemarene, no tu zadatak države prestaje", kaže.

"Nametanje covid-potvrda kao metode prisile kako bi se ljudi cijepili je duboko pogrešno. Osim što narušavaju temeljne ljudske slobode, sada kada znamo da i cijepljeni mogu u značajnoj mjeri širiti virus (to vidimo na Islandu, Izraelu, UK) te potvrde su zapravo iznimno opasne. Izdati potvrdu 'da je siguran' nekome za koga znamo da sigurno nije siguran je 'ozbiljan nemar' koji može dovesti do većeg broja zaraženih", piše.

Na kraju dodaje da je rizik od cjepiva iznimno mali.

"Možda ste uočili da nisam niti spomenuo rizike nuspojava cijepljenja. To je namjerno. Mislim da ti rizici nisu vrijedni spomena. Naravno, rizici postoje, no rizik živog virusa je daleko veći od rizika cjepiva. Velik dio nas je već bio u kontaktu s virusom, a oni koji nisu, gotovo sigurno će doći u kontakt s virusom tijekom sljedeće zime. Cijepljenjem možemo smanjiti rizik tog kontakta. Mislim da bi svatko za sebe trebao donijeti odluku da želi smanjiti rizik i cijepiti se. No također mislim da nitko ne bi trebao nekoga drugoga nagovarati, ili na bilo koji izravni, ili neizravni način prisiljavati na cijepljenje", kaže Lauc.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2021, 14:14 

Evo ti citat kad si nevjerni Toma:
Citat:
"First of all, I want to apologize for seeming dismissive of the massive amount of death we have had due to the COVID virus," he wrote. "Every life is valued and important. My heart goes out to those who have lost loved ones, regardless of their age or expected death. I am a physician first, with extensive background and training in pathology, in addition to many years I chose to spend caring for patients in the ER, family medicine and dermatology. I take very seriously the physician’s oath to 'First, do no harm.'”

Cole stated that he is not an anti-vaxxer and he believes that vaccines are a major medical advancement that has helped increase people's life spans for the last 50 years.

"I am absolutely not in the anti-vax camp, and I am concerned that these comments came across that way. I have been vaccinated. All of my children have been vaccinated," he wrote.

Od svih apostola izabrao si mi najdražeg.

Hvala.

Međutim, to što nije antivaxer ne govori o tome jeli se cijepio covid cjepivom.

Uostalom, i ja sam cijepio svoju djecu po planu kako već ide. I ja sam se cjepio do 2019. godine.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 18 kol 2021, 16:33 

Taj idiot Gordan Lauc od prvog dana pandemije jednu te istu priču vergla. Bez obzira što se u svijetu i oko njega događalo on se ponaša kao autist.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2021, 17:09 

Blago kerovima, od njih baš imaš šta uzet.

A zamisli situaciju pljačkaju te i ne mogu da ti otmu buđelar, nemaš ga.

Bankovni podaci za pristup novcu su na čipu ispod kože tvoje ruke.

Ništa, daj vamo šaku i sklopi oči, satara će to odradit iz cuga. :D

Vrh

PostPostano: 18 kol 2021, 21:18 

Miletić o oštromjerašima i nasilnom ciepljenju:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 90  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: