|
|
Stranica: 66/90.
|
[ 2244 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 18 stu 2021, 00:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43705 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
volvoks je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Od 15.12. ukidanje svih restrikcija, nema nošenja maski, nema QR kodova, ničega, za cijepljenje i za necijepljenje. Nema karantene za ulaske u zemlju iz inozemstva (za cijepljenje). Po slobodi će biti u ovom trenutku najslobodnija država na svijetu (osim naravski raspalih država u Africi).
Što ne znači da će tako ostati, Izrael je probao pa je ipak morao vratiti mjere, a sad čak i poslovično blagomjeraška Švedska uvodi kovid potvrde. Za sad su pokazatelji sjajni, kako je stopa cijepljenih prešla 80% i 90%, tako je i broj dnevno zaraženih pao sa nekih 1.500 u prosjeku (i to sa dnevnim brojem testova iznad 100.000) na vrhuncu, na 200ak. I to sve sa ponovnim potpunim otvaranjem. Čudi me kako antivaxeri nisu to parcijalno iskoristiti kako bi govorili protiv lockdowna - "eto vidite da se u NSW/AU sve otvorilo, a broj zaraženih pao za 85%"). A restrikcije su skinute u proljeće, baš kad dosta haraju razni virusi, tako da nema neke veze s vremenom. Smrtnost je isto kolapsirala, sad već duži niz dana bez umrlih. Uglavnom, ovih 5% antivaxera koji se nisu cijepili će profitirati, za sada. Nisu se morali cijepiti, a neće biti podložno nikakvim mjerama (osim što ih nijedna zemlja neće htjeti primiti), čini mi se da je to jedinstven pristup u svijetu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 18 stu 2021, 04:14 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Naravski, nisam dogmatski nastrojen, i promijenit ću mišljenje ukoliko se pojave podaci po kojim cjepivo nanosi više štete od koristi. Za sad toga nema, osim za vrlo mlade skupine. Svoje dijete ne bih cijepio, nema te sile, jer cost vs benefit analiza za njih (ne za kolektiv) nije dobra, barem po sadašnjim podacima. Vidjet ćemo kako će se kod njih kretati smrtnost.
To je trenutno jedina stvar koja bi me mogla natjerati u vaš tabor, ukoliko se uvede obavezno cijepljenje djece ispod 12 godina, a da kod njih ne bude porasta smrtnosti od COVIDa. Ovo je ok pristup sa jednom dilemom koja kao varijabla treba ući u kalkulaciju. Nekakav stav je da će svako prije ili kasnije doći u kontakt sa virusom, znači i djeca. Glavna negativna nuspojava vakcine kod mladih su slučajevi miokarditisa i perikarditisa, vrlo rijetki i uglavnom bez hospitalizacije. Rizik od miokarditisa ili perikarditisa od virusa je najmanje 10 puta veći nego od vakcine . Logika je da se izbjegavanjem vakcine povećava vjerovatnoća miokarditisa ili perikarditisa, koji opet najčešće ne bi trebalo da zahtjeva hospitalizaciju. Dilema?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 18 stu 2021, 10:05 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 16:40 Postovi: 2280 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 18 stu 2021, 14:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43705 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
bezimeni12 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Naravski, nisam dogmatski nastrojen, i promijenit ću mišljenje ukoliko se pojave podaci po kojim cjepivo nanosi više štete od koristi. Za sad toga nema, osim za vrlo mlade skupine. Svoje dijete ne bih cijepio, nema te sile, jer cost vs benefit analiza za njih (ne za kolektiv) nije dobra, barem po sadašnjim podacima. Vidjet ćemo kako će se kod njih kretati smrtnost.
To je trenutno jedina stvar koja bi me mogla natjerati u vaš tabor, ukoliko se uvede obavezno cijepljenje djece ispod 12 godina, a da kod njih ne bude porasta smrtnosti od COVIDa. Ovo je ok pristup sa jednom dilemom koja kao varijabla treba ući u kalkulaciju. Nekakav stav je da će svako prije ili kasnije doći u kontakt sa virusom, znači i djeca. Glavna negativna nuspojava vakcine kod mladih su slučajevi miokarditisa i perikarditisa, vrlo rijetki i uglavnom bez hospitalizacije. Rizik od miokarditisa ili perikarditisa od virusa je najmanje 10 puta veći nego od vakcine . Logika je da se izbjegavanjem vakcine povećava vjerovatnoća miokarditisa ili perikarditisa, koji opet najčešće ne bi trebalo da zahtjeva hospitalizaciju. Dilema? Ako postoje svježi podaci o incidenciji miokarditisa uzrokovanim COVIDom vs gdje je uzrok cjepivo, za ove dobne grupe od recimo 5 do 11 i 12 do 16, rado pogledam. Isto tako i o smrtnosti od COVID i cjepiva za te skupine. Sumnjam da ima podataka jer se dobne skupine od 5-11 još ne cijepe u većini država. Također bi trebalo vidjeti što se događa sa ovim od 12 do 16, nisam vidio previše podataka. Nisam dobio ni dojam da ih se cijepi zbog rizika za njih specifično, nego da bi se podigao % cijepljenih u ukupnoj populaciji, te da se škole ne bi stalno zatvarale. Zadnje podatke koje sam vidio su bile samo za AZ, i cost vs benefit za cijepljenje kad su u pitanju osobe ispod 29 godina nije bio dobar. Naglašavam da je to bilo samo za AZ, za ostale ne znam.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 18 stu 2021, 18:42 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Škole idu na home office od ponedjeljka, zatvaranje. (4 tjedna ?) Sve ide u teški lockdown. Osoblje u bolnicama se žali da je minut do podne, nemaju više mjesta za primanje. Koja lijepa vremena za biti dijete. Ne ideš u školu, imun na zarazu i svi imaju Playstation. Zavidim im.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 18 stu 2021, 18:47 |
|
Pridružen/a: 10 svi 2021, 23:26 Postovi: 2480 Lokacija: Sarajevo
|
| Privitak/ci: |

01edd156-9dfc-448b-a9de-cf1b4e6d1cf9.jpg [ 74.16 KiB | Pogledano 1722 put/a. ]
|
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 11:16 |
|
|
|
Interesantano, znači u BiH je stanje među najgorima u svijetu, ali mi u BiH to niti znamo niti primjetimo, korona uopće više nije tema nigdje. Prije se znalo čut kako je netko umro, zaraženih je bilo u okolini, pa i ja 2 puta. Ali u zadnje vrijeme ne znam kad sam čuo da je netko umro ili bolestan. Hoću reći kod nas je takva katastrofa koju nitko ne zamjećuje, sve je normalno i nitko koronu ni ne spominje. A ove države sa boljim brojkama su u totalnom stresu, kontrolama pa i LD. Zanima me pita li se itko tamo čemu to sve, ima li takav atak na slobodu, ekonomiju, psihičko pa i fizičko zdravlje ikakvog smisla. Jer ako mi ovdje ne primjećujemo ništa, kako je tek tamo gdje je bolje, njih su vjerovatno uvjerili gotovo je, nema pomoći.
Inače slušam na vijestima, na današnji dan u HBŽ lani bilo 540 zaraženih, danas 46.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 11:43 |
|
|
|
U Mostaru nitko koronu više ne spominje, niti vidim ikakve mjere, prodajni centri puni, kavane pune, niti itko nosi masku čak ni u bankama, pošti i slično gdje ljudi stoje u redovima.
Da nema vijesti na TV ne bi znao da postoji korona.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1396 of 2558 - 54.57%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 11:57 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Interesantano, znači u BiH je stanje među najgorima u svijetu, ali mi u BiH to niti znamo niti primjetimo, korona uopće više nije tema nigdje. Prije se znalo čut kako je netko umro, zaraženih je bilo u okolini, pa i ja 2 puta. Ali u zadnje vrijeme ne znam kad sam čuo da je netko umro ili bolestan. Hoću reći kod nas je takva katastrofa koju nitko ne zamjećuje, sve je normalno i nitko koronu ni ne spominje. A ove države sa boljim brojkama su u totalnom stresu, kontrolama pa i LD. Zanima me pita li se itko tamo čemu to sve, ima li takav atak na slobodu, ekonomiju, psihičko pa i fizičko zdravlje ikakvog smisla. Jer ako mi ovdje ne primjećujemo ništa, kako je tek tamo gdje je bolje, njih su vjerovatno uvjerili gotovo je, nema pomoći.
Inače slušam na vijestima, na današnji dan u HBŽ lani bilo 540 zaraženih, danas 46. X, šta se događa kume? Bio sam jučer u općini, možda smo se i mimoišli (  ), nitko maske nema, nitko koronu ne spominje, kao što kažeš niti znam koga da se zarazio kamoli umro već odavno... O čemu se ovde radi?? Na vijestima apokalipsa u stvarnosti život teče normalno da ne može normalnije. Koji k se događa? Nisam neki freak koji misli da je sve izmišljeno ali evo bgmi počinjem se pitat neke stvari u tom pogledu. Neko ovde laže. Nešto ne štima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 11:58 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: U Mostaru nitko koronu više ne spominje, niti vidim ikakve mjere, prodajni centri puni, kavane pune, niti itko nosi masku čak ni u bankama, pošti i slično gdje ljudi stoje u redovima.
Da nema vijesti na TV ne bi znao da postoji korona. Znači dole ista stvar. Netko ovdje laže.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 12:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63105 Lokacija: DAZP HQ
|
|
kroz HBŽ je korona proharala lani, nema više potencijala za širenje, sve pomrlo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 12:37 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27788 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Isto kao kad je rat bio. Ispocetka neizvjesnost, strah i zebnja, kasnije ni ne znaš da je rat.
Ljudi su se psihički prilagodili, jbg.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 12:59 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8926 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
A šta je sa najavom uvođenja PCT potvrda ako je tako?
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 13:00 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 13:12 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Crno nam se piše. Ljudi će mačke i ptice u šetnju izvoditi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 13:13 |
|
|
|
I zato se od 1. februara uvodi opća obveza vakcinisanja protiv covida za sve građane", dodao je Schallenberg.
Markane jesmo li spremni?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 13:22 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 13:32 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27788 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
HusoBaznijek je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/svijet/austrija-od-ponedjeljka-u-totalnom-lockdownu-od-1-februara-svi-se-moraju-vakcinisati/211119079/Citat: Austrija od ponedjeljka u totalnom lockdownu, od 1. februara svi se moraju vakcinisati Bravo za Austriju, šta ćeš pitati polupismene jesu li za vakcinu ili nisu. Hah, tko je pitao narod kad su mnogo ozbiljnije stvari bile u pitanju (npr imigracija). Kao da se narod pita ištao o ičemu. Ovo je dobro da ljudi shvate da demokracija ne postoji i možda izvuku kakvu pouku... mada, znajući ljude oni će to već 2023 zaboraviti.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 13:39 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Planina je napisao/la: Markane jesmo li spremni? Nismo, treba čvarke istopiti i osušiti pancetu! Ne bi me iznenadila kakva "prirodna" nepogoda u austriji  No bumo vidjeli... https://www.wochenblick.at/aufstand-geg ... henwuerde/Mi sutra koljemo, valja se dobro namirit, gadna vrimena dolaze. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 13:44 |
|
|
Planina je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nismo, treba čvarke istopiti i osušiti pancetu! Ne bi me iznenadila kakva "prirodna" nepogoda u austriji  No bumo vidjeli... https://www.wochenblick.at/aufstand-geg ... henwuerde/Mi sutra koljemo, valja se dobro namirit, gadna vrimena dolaze.  Neka, tako treba da bude, da nekome dođe iz dupeta u glavu moraš ga dobro pričepiti. Pametni su davno zdimili na selo, u manja mjesta, pa šta Bog da.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 13:59 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17415 Lokacija: יום טוב
|
Mar-kan je napisao/la: Planina je napisao/la: Markane jesmo li spremni? Nismo, treba čvarke istopiti i osušiti pancetu! bilježim se za čvarke. ni slaninu ne odbijam. Planina je napisao/la: Mi sutra koljemo, valja se dobro namirit, gadna vrimena dolaze.  također i kod tebe. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 14:01 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nismo, treba čvarke istopiti i osušiti pancetu!
bilježim se za čvarke. ni slaninu ne odbijam. Planina je napisao/la: Mi sutra koljemo, valja se dobro namirit, gadna vrimena dolaze.  također i kod tebe.  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 14:09 |
|
|
glazbeni covid intermezzo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 22:31 |
|
|
|
Ovo je postalo ludilo teško. U HR šalteruša u pošti traži kovid potvrdu, a Austrija trpa u 4 zida i cijepljene.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 stu 2021, 23:29 |
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|