|
|
Stranica: 117/333.
|
[ 8320 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dunno
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:18 |
|
|
Razumijem zabranu okupljanja i obvezno držanje razmaka, ali zabranjivati ljudima da izađu na zrak i malo prošetaju je po meni nehumano i štetno za psihičko zdravlje cjelokupnog stanovništva.
Baš me zanimaju studije o utjecaju takvih karantena na psihu ljudi. Ako se ne varam, ovo što sad imamo u Hubeiu i nekim europskim državama je slučaj bez presedana u povijesti. Da se kompletno stanovništvo stavlja u strogu karantenu.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:20 |
|
|
dunno je napisao/la: Razumijem zabranu okupljanja i obvezno držanje razmaka, ali zabranjivati ljudima da izađu na zrak i malo prošetaju je po meni nehumano i štetno za psihičko zdravlje cjelokupnog stanovništva.
Baš me zanimaju studije o utjecaju takvih karantena na psihu ljudi. Ako se ne varam, ovo što sad imamo u Hubeiu i nekim europskim državama je slučaj bez presedana u povijesti. Sačekaj još malo dok krenu pelcovanja i čipiranja stoke, pardon, ljudi... Junuz Djipalo je napisao/la: Da, ali nisu naveli da bi broj smrtnih slučajeva bio daleko manji da su štitili samo bolnice i staračke domove. Citat: 99% of Those Who Died From Virus Had Other Illness, Italy Says https://www.bloomberg.com/news/articles ... ium=Clanak
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:22 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41843 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Vlasti Srbije pokušavaju kopirati kineski model, valjda neke njihove preporuke. Sad je druga stvar što je Kinezu to pod normalno da sluša naredbe vlasti, dok kod nas generacijama koje nisu odrasle u Jugi to baš nije.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:27 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
daramo je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Da, ali nisu naveli da bi broj smrtnih slučajeva bio daleko manji da su štitili samo bolnice i staračke domove.
A ne ovo kod nas. Svi trpimo a lijecnici lezerni. I opet nema mrtvih.
Ovaj stari u Istri je ionako trebao deknut. Obitelj ga iskoristila da malo reklamiraju restoran. Čovjek sa Stanforda ti jasno objašnjava da je za zaustavljanje epidemije u zaraštu Wuhanu presuđujući bio policijski sat i smanjivanje socijalnih kontakata. Ali eto janužarije o tome da mi trebamo dugačije od Kineza koji su se riješili epidemije u dva mjeseca. Vidiš da i Srbija slijedi upute kineskih stručnjaka za suzbijanje, a ti bi pobio starije Hrvate koji su ti izgradili Zagreb kakav poznaješ da ti možeš nesmetano uživati u njemu. Ako su ga se riješili onda su ga namjerno i pustili. Meni se prije čini da prestanu testirati. Mozeš imat 2 cilja, zaustavljanje epidemije i zaustavljanje smrtnih slučajeva. Po Italiji a i po SKB Mostar se vidi da je bolje štititi točno određene ljude. Ti stariji u Zg, nisu izgradili Zagreb nego su se naselili s partizanima. Većinom, ako baš tjeraš mak na konac.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:30 |
|
|
dunno je napisao/la: Baš me zanimaju studije o utjecaju takvih karantena na psihu ljudi. Ako se ne varam, ovo što sad imamo u Hubeiu i nekim europskim državama je slučaj bez presedana u povijesti. Da se kompletno stanovništvo stavlja u strogu karantenu.
Pandemija ludila, prije svega Citat: Poljski liječnik sa skijanja se vratio zaražen koronom, doživio linč pa se ubio https://www.dnevnik.ba/vijesti/poljski- ... pa-se-ubio
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:34 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17438 Lokacija: יום טוב
|
dunno je napisao/la: Razumijem zabranu okupljanja i obvezno držanje razmaka, ali zabranjivati ljudima da izađu na zrak i malo prošetaju je po meni nehumano i štetno za psihičko zdravlje cjelokupnog stanovništva.
pa ne zabranjuje se šetnja, dapače. samo treba držati distancu. ali biseri "šetaju" u grupama i prave se blesavi, i to obično starija populacija, a njih će najprije klepit. offtopic: meni će kemikalije doći glave, nema šta ne koristimo u firmi. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:39 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41843 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ako su ga se riješili onda su ga namjerno i pustili. Meni se prije čini da prestanu testirati.
Mozeš imat 2 cilja, zaustavljanje epidemije i zaustavljanje smrtnih slučajeva. Po Italiji a i po SKB Mostar se vidi da je bolje štititi točno određene ljude.
Ti stariji u Zg, nisu izgradili Zagreb nego su se naselili s partizanima. Većinom, ako baš tjeraš mak na konac.
Namjerno ugrozili partiju? Ma ja eto ti si ga izgradio pa imaš veća prava od njih, čak i pravo da im ugrožavaš život. Snaga društva se vidi po tome koliko štiti nemoćnije i slabije. Neki od tih su dali 40 godina života da bi ti uživao u blagodatima Zagreba kakav je danas, poput onoga poznatog arhitekte u milanu kojeg je pokosila korona. To su mislili i Nijemci provesti metodu krda kao i VB, ali kad su im stručnjaci dali procjene koliko će biti mrtvih starijih građana odustali. Ti bi dakle žrtvovao i ugrožio 20-40 000 starijih Hrvata da tebi bude udobno, da možeš u kafić i na špicu?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:40 |
|
|
Baš me zanimaju studije o utjecaju takvih karantena na psihu ljudi. Ako se ne varam, ovo što sad imamo u Hubeiu i nekim europskim državama je slučaj bez presedana u povijesti. Da se kompletno stanovništvo stavlja u strogu karantenu. Štetno je i za imunitet.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1226 of 2558 - 47.93%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:42 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dunno je napisao/la: Razumijem zabranu okupljanja i obvezno držanje razmaka, ali zabranjivati ljudima da izađu na zrak i malo prošetaju je po meni nehumano i štetno za psihičko zdravlje cjelokupnog stanovništva.
Baš me zanimaju studije o utjecaju takvih karantena na psihu ljudi. Ako se ne varam, ovo što sad imamo u Hubeiu i nekim europskim državama je slučaj bez presedana u povijesti. Da se kompletno stanovništvo stavlja u strogu karantenu. Štetno je i za imunitet. Policijski sat u Srbiji traje samo noću, nema sunca poslije 20h. Pa nije valjda nikome zabranjeno da ide u park na sunce.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:45 |
|
|
Koliko ja znam u Hubeiu je svaki izlazak zabranjen, čak i šetnja. A očito i Italija ide prema toj mogućnosti.
Meni je to jeziv scenarij. I ovako jedva izdržavam poslije dva dana "meke" karantene... Stroga bi me ubila. Ako ne fizički, psihički svakako.
|
|
Vrh |
|
 |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:45 |
|
|
daramo je napisao/la: Vlasti Srbije pokušavaju kopirati kineski model, valjda neke njihove preporuke. Sad je druga stvar što je Kinezu to pod normalno da sluša naredbe vlasti, dok kod nas generacijama koje nisu odrasle u Jugi to baš nije. Prvi koji ne slušaju naredbe vlasti su penzioneri, dakle generacije koje su odrasle u Jugi. Inače je 'manjak svesti' problem, plus dijaspora koja je navalila kao da se pušta Lili Marlen sa razglasa i deli socijala.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:46 |
|
|
daramo je napisao/la: Policijski sat u Srbiji traje samo noću, nema sunca poslije 20h. Pa nije valjda nikome zabranjeno da ide u park na sunce.
Virus spava preko dana 
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:49 |
|
|
dunno je napisao/la: Koliko ja znam u Hubeiu je svaki izlazak zabranjen, čak i šetnja. A očito i Italija ide prema toj mogućnosti.
Meni je to jeziv scenarij. I ovako jedva izdržavam poslije dva dana "meke" karantene... Stroga bi me ubila. Ako ne fizički, psihički svakako. Da, njima je vojska dostavljala i hranu, jednom tjedno jedan član može po hranu na punk i to je to. Zato kažem, Kinezu nije jezivo jer su oni navikli na takav sustav, a bome i mentalitet kolektivizma im je daleko veći nego nama.
|
|
Vrh |
|
 |
Valhalla
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:54 |
|
|
Moram reći da u Sarajevu vlada ogromna disciplina, jer se ljudi panično boje, svi imaju nekog starijeg i bolesnog doma, vijaju me u svakoj prodavnici da dezinficiram ruke, prskaju me sredstvima, ma ni za dopuštenje ne pitaju. Natjerali su me u jednoj prodavnici i da masku stavim na lice, džaba dijele, maltene silom naguljuju na glavu. Kao ljubazno. Kao u nadrealistima ljubazno. Mi imamo veliko ratno iskustvo, i već jako dugo očekujemo novi rat, svi imaju skloništa doma, ozbiljne zalihe, i vidim da se kupuje samo još ovo što se mora u zadnji tren kao kvas i tako. Ovo sad je puno gore nego rat, jer nema oduška koji bi došao sa našim kontra-napadom. Neprijatelj je nevidljiv, očekuješ udar i ništa ne možeš. Coitus interruptus. Nema olakšanja. Uspio sam naći samo jednu teglicu meda sa propolisom, vitaminima i timijanom preko veze, i čuvam je za veliku nuždu za starije članove obitelji. Imam i par kutija antibiotika širokog spektra za rezervu. Šibam po običnom medu, mladom češnjaku, kiselom kupusu, kadim mirisnim štapićima doma ko u nekom hramu na sve strane. 
_________________ Valhalla, Hall of the Slain, the hall presided over by Odin. This vast hall has five hundred and forty doors. A wolf guards the western door and an eagle hovers over it. Till Valhalla!
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 12:58 |
|
|
Valhalla je napisao/la: Uspio sam naći samo jednu teglicu meda sa propolisom, vitaminima i timijanom preko veze, i čuvam je za veliku nuždu za starije članove obitelji. Imam i par kutija antibiotika širokog spektra za rezervu. Šibam po običnom medu, mladom češnjaku, kiselom kupusu, kadim mirisnim štapićima doma ko u nekom hramu na sve strane.  Pajdo propolis pa i vitamini nisu lijek. Da bi imali učinka trebaju se uzimati neko vrijeme. Uopće nije loša ideja da ti to starcima počneš davati odmah, pa da se koliko toliko poprave u iduća 2-3 mjeseca.
1226 of 2558 - 47.93%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 13:01 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Joj uplašen si i naporan daramo. Ja sam sa svojom obitelji u kući. Imam bajk trenažer i traku za trčanje a sad odoh van joggirat.
Penzića na sve strane ima na cesti. Tih sto su Yugu gradili.
I ne umiru penzići, nego penzići slabog imuniteta. Znači oni koji bi ionako kroz koji mhesec umrli a i njih se moze zaštiti ako su izolirani ili doma, ili u bolnici ili u starackom domu.
Umire 1/3 zaraženih > 80.
Logično je se fokusirat na stare i slabe a ne na sve. Ali dobro, nisam epidemiolog pa ne bih puno o tome ali ovo smrdi na neke druge stvari.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 13:08 |
|
|
Junuze, i ja bih se složio da je urota, ali kakva sila na svijetu može kontrolirati USA, EU i Kinu zajedno, i još plus panika je jednako u Iranu, kao i UK, Koreji itd. To sve izgledaju kao suprotstavljeni interesi. Nema zajedničkog nazivnika.
1226 of 2558 - 47.93%
|
|
Vrh |
|
 |
Valhalla
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 13:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Joj uplašen si i naporan daramo. Ja sam sa svojom obitelji u kući. Imam bajk trenažer i traku za trčanje a sad odoh van joggirat.
Penzića na sve strane ima na cesti. Tih sto su Yugu gradili.
I ne umiru penzići, nego penzići slabog imuniteta. Znači oni koji bi ionako kroz koji mhesec umrli a i njih se moze zaštiti ako su izolirani ili doma, ili u bolnici ili u starackom domu.
Umire 1/3 zaraženih > 80.
Logično je se fokusirat na stare i slabe a ne na sve. Ali dobro, nisam epidemiolog pa ne bih puno o tome ali ovo smrdi na neke druge stvari. Meni također intuicija govori da se nešto krupnije krije iza svega ovoga. U pravu je ovaj Junuz. Da nam se ne sprema kakva globalna katastrofa neviđenih razmjera ? Tipujem na : a.) napad vanzemaljaca b.) udar asteroida c.) mega vulkansku erupciju tipa Yellowstone d.) udar gama zraka od neke supernove e.) megazemljotres f.) nuklearni rat vi nastavite dok ne izmozgamo.
_________________ Valhalla, Hall of the Slain, the hall presided over by Odin. This vast hall has five hundred and forty doors. A wolf guards the western door and an eagle hovers over it. Till Valhalla!
|
|
Vrh |
|
 |
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 13:25 |
|
|
U Italiji vojska iznosi tijela umrlih od korona virusa, jer pogrebnici ne stizu da samostalno obave taj posao. 15 kamiona vrse transport tijela.
Nije vojska zbog penzionera, bojim se da nas ovo isto ne ceka?!
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 13:30 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: ...bojim se da nas ovo isto ne ceka?!
Dosad nas je čista sreća spašavala, ali ne može ni sreća vječito pratiti debile koji nas vode.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 13:31 |
|
|
Znači Kinezi napravili virus za koji zapadni znanstvenici tvrde da je prirodan i prisutan među životinjama.
I onda se cijeli svijet ujedinjenio u kao u hollywood filmovima da zavara i uvjeri Januza da je opasan, iako je u pitanju samo obična gripa.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 13:36 |
|
|
Malo se testira u Federaciji. Samo 114 testova bilo.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 13:37 |
|
|
Beograd je cini mi se na visini zadatka, cak mislim da je sve bolje organizovano i isplanirano nego u susjednim drzavama. Odluka da se vojska stavi u funkciju odbrane od korona virusa, niz naredbi, kaznjavanje, policijski cas, organizacija javnih ustanova, olaksice za stanovnistvo, uvoz medicinske opreme,blagovremene informacije, volonteri.... svaka cas Srbijo. -za najsiromasnije penzionere 173 000 paketa -obustava placanja kredita stanovnistvu na 3 mjeseca -Dacic predlaze da se povede briga o ljudima u inostranstvu koji su iz Srbije -obustavljen avio saobracaj i zatvaranje granice -zabrana kretanja -molba za pomoc upucena Kineskoj vladi....
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 13:38 |
|
|
Pribjegavanje teorijama zavjere je prirodna reakcija na ovakvu izvanrednu situaciju bez presedana.
Ali ako je zaista riječ o zavjeri, onda su zavjernici očigledno moćniji od svih svjetskih sila zajedno...
|
|
Vrh |
|
 |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 19 ožu 2020, 13:51 |
|
|
Ovo nije teorija, ovo je PRAKSA. 
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|