|
|
Stranica: 3/333.
|
[ 8320 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 30 sij 2020, 16:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59578 Lokacija: DAZP HQ
|
Joj da hoće smislit virus da samo katolici prežive.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 30 sij 2020, 16:53 |
|
|
dudu je napisao/la: Joj da hoće smislit virus da samo katolici prežive. Zapravo postoji nešto što bi poslužilo svrsi, tretman traje 13 ipo minuta a zovu ga "Kolindino kitarenje". https://www.youtube.com/watch?v=AbKCKFxX6Cw Mortalitet je solidan, problem je u niskoj virulentnosti sadržaja.
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 30 sij 2020, 19:15 |
|
|
Ne sprdajte mi se s temom. Situacija je krajnje ozbiljna i alarmantna!
Zbog koronavirusa u Crnoj Gori pod nazorom 212 osoba
Број умрлих од коронавируса порастао на 170 – нови заражени и ван Кине
Italijanski kruzer sa 6 hiljada putnika zadržan u luci zbog sumnje da ima zarazenih Korona virusom Na kruzeru se nalazi 751 putnik iz Kine i 30 putnika iz Turske.
SVE JE BLIŽE HRVATSKOJ Dva sumnjiva slučaja zaraze
I da se vratimo na teoriju zavjere i na sve to: Помпео: Кина је највећа претња нашег доба
|
|
Vrh |
|
|
chubura
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 30 sij 2020, 19:25 |
|
|
Ovaj virus uopste nije opasniji od klasicnog gripa.Umiru hronicni bolesnici,kardio-vaskularni,asmaticari,virus pojaca osnovnu bolest.U Srbiji je prosle zime umrlo bas negde oko 170 ljudi od gripa.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 30 sij 2020, 21:12 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ne sprdajte mi se s temom. Situacija je krajnje ozbiljna i alarmantna!
Italijanski kruzer sa 6 hiljada putnika zadržan u luci zbog sumnje da ima zarazenih Korona virusom Na kruzeru se nalazi 751 putnik iz Kine i 30 putnika iz Turske.
I da se vratimo na teoriju zavjere i na sve to: Помпео: Кина је највећа претња нашег доба Želeti ostatku sveta da krepa samo zato što se ne loži na Međugorje nije naročito pohvalan gest. Glede vaše opsesije medijskim strašilom za tekuću godinu, mogu vam samo sugerisati da se naviknete na život u 21. veku. Kad utihne Korona virus, svet će brže bolje opet biti na ivici nuklearnog rata, zgražavaće se nad novom eksplozijom u nekom metrou, i tako dok svi kolektivno ne osedimo brinući, čekajući...
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 00:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23892 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 02:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75747 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Lapo-lapo je napisao/la: Od danas ne bacam plastične galone!
Predobro.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 02:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75747 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Teoreticari farmaceutskih zavjera bi rekli "lijek je otkriven, treba nam jos samo virus".
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 02:31 |
|
|
Siri se bolje nego SARS, ali ima manju smrtnost nego SARS.
Kod zdravih ljudi koliko vidim smrtnost je ispod 1%, nije toliko apokalipticno.
Ovo se dogadjalo oduvijek, samo prije 1000 godina nismo mogli izvaditi krv bolesnika i napraviti genetsko sekvenciranje virusa. Pa i vjerojatno vise se dogadjalo nego danas jer danas imamo daleko manji kontakt sa krvlju zivotinja, bolju higijenu i ostalo sto sprjecava pandemije.
I kuga je u Europu obicno stizala iz Azije, preko Bliskog Istoka, ili prvo brodovima u luke, te uvijek smjerom s juga Europe na sjever, prateći trgovacke linkove. Možda je tako i nastala srednjovjekovna optužba i zavjera da su Židovi napravili kugu, jer možda bi u nekim gradićima negdje epidemija počela dolaskom skupine trgovaca iz daleka. Primitivni narod u neznanju Srednjeg vijeka, strah i bijes je iskaljivao na Židovima a koji su sami vjerojatno zbog networkinga, vrlo prisnih zajednica, količine kontakta i mobilnosti određenih zanimanja bili natprosječno pogođeni kugom.
S obzirom da nisu znali da se zaraze šire ne samo putem fluida i izravnim kontaktom nego i na "nevidljive načine" (zrakom i kroz naknadno diranje predmeta i odjeće zaraženih), uvijek su mislili da su svi zaraženi morali jesti ili piti nešto zajedničko, pa je zaključak pao na vodu, razvila se teorija da Židovi truju bunare, koja se onda histerijom i strahom od bolesti proširila po Europi.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 09:12 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Teoreticari farmaceutskih zavjera bi rekli "lijek je otkriven, treba nam jos samo virus". Ne verujem u spontanost cele priče, ali ostavljam mogućnost da me dalji razvoj situacije demantuje. Nervoze ni za lek, jutarnja kafica i samo lagano...
|
|
Vrh |
|
|
Politikant
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 11:29 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Teoreticari farmaceutskih zavjera bi rekli "lijek je otkriven, treba nam jos samo virus". Znaš li koliko milijardi farmaceutske kompanije okreću na račun ljute propagande i demonizacije masti i kolesterola? Izmislili su (da, doslovno izmislili) da su zasićene masne kiseline i kolesterol (pogotovo onaj "loši") glavni krivci za pretilost i srčane bolesti. Pa su onda i izmislili i "lijekove" za to čije nuspojave nadilaze sve potencijalne benefite koji su svakako na razini statističke greške. I ne, nikakve zavjere nema nego činjenice poduprte sa milijun istraživanja koja dokazuju da ti izmišljeni "lijekovi" za taj izmišljeni problem imaju ravno nula pozitivnog utjecaja tj. smrtnost, pojavnost fatalnih i ne fatalnih srčanih itd. je ista a često i manja kod placebo grupa nego kod ovih kojima daju svoj "stručni" tretman tj. praktički ukinu unos masti a šopaju ih ugljikohidratima (koje organizam pretvara u masti lol) i drogama za snižavanje kolesterola (koji ima antiupalno djelovanje pa tako npr. ovi sa manjkom istog imaju znatno veću pojavnost raka itd.) Znaš li koliko milijardi okreću optičari na račun propagande da je kratkovidnost genetska, prirodno nepovratna bolest? Iako pojavnost kratkovidnosti jasno korespondira sa kroničnim viškom gledanja na blizu i manjkom gledanja na daleko i aktivnog fokusa očiju, i iako je jasno dokazano da očna jabučica mijenja duljinu odgovarajući na stimulans tj. jasno je dokazano da kratkovidnost niti je genetska niti je nepovratna niti je bolest nego se prosto radi o prilagodbi oka na gledanje na blizu. I naravno kad ti se tek krene kvariti vid umjesto da dobiješ savjet da batališ blejenje na blizu i prirodno se riješiš te početne pseudomiopije, ti dobijaš minus leće koje dodatno kvare vid, rastu svakih par mjeseci i pseudomiopija postaje prava miopija tj. krakovidnost. Pa kad te napucaju do -5 i uzmu ti par tisuća € u lećama sa 20 puta većom cijenom od realne onda ti kažu da je rješenje da daš još par tisuća € pa da ti lijepo sjebu oči za cijeli život sa laserskom operacijom i njenim nepovratnim posljedicama. No dobro, ne kažem da nužno isti pljačkaški i masovno homicidni princip vrijedi svugdje i u svemu pa ni sa ovim virusom pogotovo jer dobar dio Kineza baštini blago rečeno bolesnu "kulturu", pa mi nije teško povjerovati da možemo zahvaliti šišmišjoj juhi, živim pacovima ili tko zna čemu.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 11:34 |
|
|
I dalje raste broj mrtvih i oboljelih od Korona virusa...
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 12:09 |
|
|
Nisam istraživao, ali koliko se sećam niko osim ljudi afričkog porekla nije umro od epidemije ebole. Kao što je SARS 2003 bio letalan za azijsku populaciju, evo sad reprize...
Da li to znači da neko strpljivo radi i na virusu koji je smrtonosan samo za kavkazoide?
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 12:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25543 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Nije mi dobro, imam temperaturu, slabost... daj Bože da nije korona...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 14:00 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Nije mi dobro, imam temperaturu, slabost... daj Bože da nije korona... Ja sam prehlađen već deset dana, ali hvala Bogu nije se spustilo na pluća, tako da verujem da su mi šanse da ću preživeti realne. Ali meni je tek 41. godina, vama seniorima te stvari mogu jako da se zakomplikuju, ljudi tvog godišta umiru i od običnog virusa gripa, nije da te plašim, ali čisto povedi računa i ne izlaži se promaji. Navijam za tebe!
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 14:16 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Nije mi dobro, imam temperaturu, slabost... daj Bože da nije korona... Ja sam prehlađen već deset dana, ali hvala Bogu nije se spustilo na pluća, tako da verujem da su mi šanse da ću preživeti realne. Ali meni je tek 41. godina, vama seniorima te stvari mogu jako da se zakomplikuju, ljudi tvog godišta umiru i od običnog virusa gripa, nije da te plašim, ali čisto povedi računa i ne izlaži se promaji. Navijam za tebe! Što ovaj Carmelo zna da utješi i podigne čovjeka, čudo jedno! On već sahranio Bobovca, a ovaj samo kihnuo. Uzdravlje Bobovac!
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 14:22 |
|
|
I policija i medicinski radnici su u zaštitnim odijelima. Tolike mjere opreza ipak govore o ozbiljnosti epidemije.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 14:31 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ja sam prehlađen već deset dana, ali hvala Bogu nije se spustilo na pluća, tako da verujem da su mi šanse da ću preživeti realne. Ali meni je tek 41. godina, vama seniorima te stvari mogu jako da se zakomplikuju, ljudi tvog godišta umiru i od običnog virusa gripa, nije da te plašim, ali čisto povedi računa i ne izlaži se promaji. Navijam za tebe! Što ovaj Carmelo zna da utješi i podigne čovjeka, čudo jedno! On već sahranio Bobovca, a ovaj samo kihnuo. Uzdravlje Bobovac! Ti ako misliš da ću ja da trpim da me stalno miniraš ovde, a da pokazuješ potpuno drugačije ponašanje na drugom mestu, onda si u pravu. Ali samo još dan do dva.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 14:35 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Što ovaj Carmelo zna da utješi i podigne čovjeka, čudo jedno! On već sahranio Bobovca, a ovaj samo kihnuo. Uzdravlje Bobovac!
Ti ako misliš da ću ja da trpim da me stalno miniraš ovde, a da pokazuješ potpuno drugačije ponašanje na drugom mestu, onda si u pravu. Ali samo još dan do dva. Ej, Carmelo, pa Bobovac se zjb. očigledno. Ne miniram te, zezam se. Jesi bukvalista....
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 16:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kako možeš hodati gradom pa se srušiti mrtav od takvih simptoma ? Obično te prvo veže za krevet, nije ti to laprdanja okolo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 16:26 |
|
|
BBC je napisao/la: Kako možeš hodati gradom pa se srušiti mrtav od takvih simptoma ? Obično te prvo veže za krevet, nije ti to laprdanja okolo. Tko zna od čega je čovjek umro. Podsjeti me na The Stand.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 18:09 |
|
|
Korona virus stigao i do Italije. Samo je pitanje dana kada ce i kod nas.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 21:36 |
|
|
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.30.927871v1Citat: The finding of 4 unique inserts in the 2019-nCoV, all of which have identity /similarity to amino acid residues in key structural proteins of HIV-1 is unlikely to be fortuitous in nature. Kako sam i pretpostavljao. Razvijaju najverovatnije rasno specifične epidemije, sledeća bi mogla biti naša.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 21:58 |
|
|
Potvrđeno.
O ovome je pričao jedan Australijanac još pre 10 godina. Konkretne stvari počinju na 14:30 ali preporučujem da se poslušao sve.
We're in a lot of trouble, boys and girls.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Korona virus Postano: 31 sij 2020, 22:56 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ne sprdajte mi se s temom. Situacija je krajnje ozbiljna i alarmantna!
I da se vratimo na teoriju zavjere i na sve to: Помпео: Кина је највећа претња нашег доба A đje čje prije nego u crnu goru Veliš crnogorci je vec odlezavaju
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|