HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 vel 2025, 23:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8320 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 333  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koronavirus
PostPostano: 08 pro 2020, 21:35 

https://www.youtube.com/watch?v=3cjgicr ... TR24fqKWJ0

čisto da se vidi koliko su mjere slabog utjecaja na epidemiju.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2020, 23:12 

Moram priznati da su mi ovi znanstvenici postali sumnjivi, mislim na Đikića i sljedbu, nikakve argumente ne nude, bahate se i nude svoj autoritet kao jedini bitan detalj za raspravu. Pokušao sam nešto od njih vezano za temu pročitati, ali ništa drugo osim bahaćenja i pozivanja na znanost bez argumenata se od njih ne može saznati, ali svi redom ultimativno zahtjevaju lock down.
S druge strane se može pročitati dosta argumenata o štetnosti ld i to prilično argumentirano.
Uglavnom sumnjivo, ali da skratim oni tvrde da u HR tek slijedi rast i kao argument nude jedino svoj znanstveni autoritet dok ovi drugi tvrde da je HR prošla vrhunac i da slijedi pad i za to nude uvjerljive argumente, tako da vidjet ćemo uskoro.
Citat:
Štagljar optužuje Slovence da se ne pridržavaju mjera, laže o Kanadi i Njemačkoj
FOTO: N1/screenshot
8.12.2020.
OCJENA
5

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Teško je pohvatati i ispraviti svaku dezinformaciju koju mediji tijekom ovog koronaludila puštaju u eter, ali količina dezinformacija koju je Igor Štagljar iznio u samo jednom intervjuu je fantastična.

Prvo, to je čovjek kojeg hrvatski novinari iz nekog razloga smatraju stručnjakom za covid-19 iako ništa značajno na tom polju nije napravio. On je jedan od onih "znanstvenika" koje su novinari izabrali da vam na dnevnoj bazi sole pamet samo zato što su njegova viđenja u suglasju s vlasnicima i glavnim urednicima medija. Služi im za potvrdu njihovih vjerskih postulata.

A sada provjerimo što nam je to pametno rekao danas, u razgovoru za N1 televiziju:

"Jedino je Slovenija država gdje lockdown nije urodio plodom, ali smatram da se tu radi o nepridržavanju mjera. Naša vlada trebala bi uvesti stroge kazne za one koji se ne pridržavaju, kao što su uvele Kanada i Njemačka."

Dakle, Slovenci su po Štagljaru krivi jer se ne pridržavaju mjera. Hrvatska bi po njemu to izbjegla kad bi uvela strože kazne. Trebam li objašnjavati kako Slovenija ima i provodi itekako stroge kazne za "neodgovorne građane koji se ne pridržavaju mjera"? Kazne idu i do 10.000 eura, što bi Štagljar još htio? Javno vješanje na trgu? Ne, ni te superstroge kazne nisu upalile.

Nadalje, nije istina da je Slovenija "jedina" zemlja u kojoj lockdown i maske ne djeluju. To je zapravo pravilo, što je utvrdila znanost. Kada spominje Njemačku, treba znati da su Nijemci sami priznali tri tjedna nakon uvođenja lockdowna da ne djeluje.

https://www.liberal.hr/igor-stagljar-mj ... N_azdqaL8Q

Vrh

PostPostano: 08 pro 2020, 23:19 

Inače kad smo kod toga, ima tjedan dana sam izašao iz izolacije, bio pozitivan, samo izgubio njuh i ništa drugo, sad se i to vratilo ali izgubio snagu, ali nakon 2 tjedna vucaranja po kući to bi se vjerovatno desilo i bez virusa... I sad će mi sjebat godinu dana teretane, ne mogu i neda mi se vježbati. Osjećam da ne bi mogo dignut ni pedeset posto. Morat ću rođu pitat šta mi je činiti.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2020, 23:53 

zaba1111 je napisao/la:
Inače kad smo kod toga, ima tjedan dana sam izašao iz izolacije, bio pozitivan, samo izgubio njuh i ništa drugo, sad se i to vratilo ali izgubio snagu, ali nakon 2 tjedna vucaranja po kući to bi se vjerovatno desilo i bez virusa... I sad će mi sjebat godinu dana teretane, ne mogu i neda mi se vježbati. Osjećam da ne bi mogo dignut ni pedeset posto. Morat ću rođu pitat šta mi je činiti.

i ja sam je prebolio, isto tako malaksalost i bezvoljnost, ispočetka 2-3 treninga su bila očajna i mnogo teška, ali treba samo proći vrijeme i vratit će se snaga, barem tako je bilo meni, samo počni lagano sa treningom.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 08 pro 2020, 23:58 

Prvo budi siguran da si to do kraja prebolio... Ne znam jel pametno odma zapet za trening.
Moguće da taj virus utječe na neke hormone i sl. jer dokazano ulazi u mozak i svugdje drugo... Ona budala bald and bankrupt je isto govorio da je oslabio cijeli i da mu ne radi kita više, to je Bobovac bio stavio na forum.
U svakom slučaju rekao bih nemoj forsirati ništa... Jednog mog je obična nepreležana gripa koštala glave, a za ovo sranje tko zna kako sve utječe.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2020, 00:01 

zaba1111 je napisao/la:

Ništa posebno, anozmija prati prehlade, gripe itd. Ja sam također izgubio njuh mjesec dana. Ostao na kiši par sati, znojan.
Ojačat imunitet, za par dana k'o nov.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2020, 13:00 

Požurite Rusi i svijet gledaju. Sramota ako niste svjetska sila.
Kako lažu, očito je da je to cjepivo veliko sranje. Izvlače se da ljudi koji imaju povijest alergije na cjepiva ne uzimaju ovo. A ko drugi nego medicinsko osoblje zna odgovoriti na obvezno pitanje prije cjepiva, "Jeste li ikad bili alergični na cjepiva ?".
Više nego je očito da su ove dvije osobe odgovorile sa "Ne" prije primanja cjepiva. I više nego je očito da je to istina.

Warning over UK vaccine rollout as two NHS staff given jab suffer 'anaphylactic reaction'

Vrh

PostPostano: 09 pro 2020, 13:25 

zaba1111 je napisao/la:
Moram priznati da su mi ovi znanstvenici postali sumnjivi, mislim na Đikića i sljedbu, nikakve argumente ne nude, bahate se i nude svoj autoritet kao jedini bitan detalj za raspravu. Pokušao sam nešto od njih vezano za temu pročitati, ali ništa drugo osim bahaćenja i pozivanja na znanost bez argumenata se od njih ne može saznati, ali svi redom ultimativno zahtjevaju lock down.
S druge strane se može pročitati dosta argumenata o štetnosti ld i to prilično argumentirano.
Uglavnom sumnjivo, ali da skratim oni tvrde da u HR tek slijedi rast i kao argument nude jedino svoj znanstveni autoritet dok ovi drugi tvrde da je HR prošla vrhunac i da slijedi pad i za to nude uvjerljive argumente, tako da vidjet ćemo uskoro.

RH je sigurno blizu vrhunca, jer nam je tjedni prirast zaaženih, ali važnije i hospitaliziranih i na respiratoru, jako usporio.

BIH je već prošla vrhunac.

Najpogođenije županije u RH su ga prošle. Negdje između 5-6% potvrđeno zaraženih PCRom je vrhunac vala u našim uvjetima (postotak pozitivnih testova, smrtnost ispod 2% potvrđenih).

S nama usporediva zemlja je recimo Andora, ima sličnu smrtnost potvrđenih slučajeva, i također je na oko 6-7% potvrđenih PCRom prošla vrhunac. Nakon toga slijedi usporavanje na drugoj strani krivulje i pad smrtnosti. slična struktura stanovništva. Iako je cića zima tamo, pada i zaraza i smrtnost.

Sad je samo pitanje koliki je stvarni postotak inficiranih koji dovodi do usporavanja. Po meni je to negdje oko 30% stanovništva, kad imaš toliko umrlih R broj virusa se znatno smanji, posebno što se mlada i aktivna populacija prva prokuži. To bi značilo da je kod 6% potvrđenih stvarni broj 30% ili 5 puta veći. To bi davalo smrtnost od 0.3%, što je logično za našu dobnu strukturu.

Na brodu DIamond Princess, prosječna je starost bila 60 godina, a smrtnost 1.8%, ako uzmeđ da je prosjek kod nas bar 15 godina niži, smrtnost mora biti znatno niža.

Lockdown djeluje samo u vrlo ranoj fazi epidemije, uz masovna testiranja, izoliranja kontakata i zatvaranje državnih granica. Sve ovo ostalo, zatvarnaje birtija, škola, dućana, sporta je ko stavljanje pijavica na bolesnike u 12. stoljeću. Samo što pijavice nisu ubijale ekonomiju,

Vrh

PostPostano: 09 pro 2020, 15:27 

Biće zanimljiva ta 2021.

Citat:
Cornell University is so scared of being seen as racist, it makes vaccines mandatory for WHITES ONLY. Spot the problem here

https://www.rt.com/op-ed/509059-cornell ... hite-only/

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 10:01 

Evo sad vele da se alergičari ne smiju cijepit. Za stare se ne zna jel djeluje, jer nisu bili u testnoj skupini.

Na kraju će se smijet cijepit i biti djelotvorno cijepivo samo za mlade i zdrave ljude koji ionako prebole koronu.

Kojima cijepivo ne treba.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 10:38 

Meni je u cijeloj toj priči najsmješnije kako se zapadni mediji odnose prema ruskom ili kineskim cjepivima, a onda ih njihovo ovako zajebe odmah na početku. :zubati

Definitivno PR katastrofa.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 11:12 

dunno je napisao/la:
Meni je u cijeloj toj priči najsmješnije kako se zapadni mediji odnose prema ruskom ili kineskim cjepivima, a onda ih njihovo ovako zajebe odmah na početku. :zubati

Definitivno PR katastrofa.

Ništa što "fact checking" ne može počistiti.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 11:53 

Prenosim ,jer je prejako: Taman i da mi se daske u glavi ˝odčavlaju˝ i da uspijem nevjerojatnom mentalnom gimnastikom pomisliti da su svjetske vlasti, kao i naša, odjednom toliko dobre i empatične i divni ljudi, požrtvovni i prekrasni i da sve ove mjere donose iz čiste ljubavi, svete i čiste poput alpskog runolista, ostaje popratna i istovremena misao o idiotizmu tih dobrih ljudi koji svojim overprotectiv stavom ne vide da se neminovno mora dogoditi i događa se kontraefekt. Kao i svaki put kad se ljudska vrsta odluči šetati po onom putu koji znamo kud vodi, a popločan je znamo čime.

Naime, ako jednu rupu punu govana, jer ne želiš da su *** u njoj, čistiš tako da bacaš *** u drugu rupu, pitanje je ne vidiš li zbog ega, zlobe i nehumanosti ili obične gluposti i moronizma da se druga rupa puni ***.

Ostaje samo očigledno čovjeku zdravog razuma da nekome nije važno što se druga rupa napunila ***, jer je, iz nekog razloga, bilo bitno samo to da se ona prva isprazni.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 12:28 

slika

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 14:33 

I što ti znače te slike? Nije valjda da očekuješ pojačanu smrtnost u proljeće 2020? Pa tada je HR imala bukvalno 100 puta bolje stanje nego danas.
Biće zanimljivo vidjeti brojke iz prosinca 2020 te siječnja i veljače 2021.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 14:58 

Bobovac je napisao/la:
I što ti znače te slike? Nije valjda da očekuješ pojačanu smrtnost u proljeće 2020? Pa tada je HR imala bukvalno 100 puta bolje stanje nego danas.
Biće zanimljivo vidjeti brojke iz prosinca 2020 te siječnja i veljače 2021.

Pa od početka slušamo kuknjavu, mrtvi padaju po cestama, gdje su?...sad čekamo opet brojke prosinac quraz palac, do 2025. biće nekakav pomor, što li već?

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 15:02 

Mar-kan je napisao/la:

Pa od početka slušamo kuknjavu, mrtvi padaju po cestama, gdje su?...sad čekamo opet brojke prosinac quraz palac, do 2025. biće nekakav pomor, što li već?

Gdje si proljetos pročitao da u Hrvatskoj ljudi padaju po cestama?

Do 30.9. Hrvatska je službeno imala 280 umrlih od korone, danas ih ima 2420. Tako da stvarno ne znam kakve veze imaju statistike do 30.9. sa sranjem koje se trenutno odvija.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 15:10 

Jest, listopad i studeni imaju mnogo više umrlih, mislim da će do kraja godine ipak bit više umrlih nego lani ali stvarno je sumnjivo bilo da do listopada ove godine bilo mnogo manje mrtvih nego do listopada prošle godine a kao panedmija, ali eto zadnja dva mjeseca ima mnogo mrtvih ali naravno ti mrtvi su sve starije životni dobi ljudi ili kronični bolesnici

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 15:20 

Rika sv Vida je napisao/la:
...ali stvarno je sumnjivo bilo da do listopada ove godine bilo mnogo manje mrtvih nego do listopada prošle godine a kao panedmija

Nije mnogo manje, nego u istim granicama, a i ne znam što je tu čudno. Pandemija je Hrvatsku ošinula tek krajem ljeta (kada su obolijevali uglavnom mladi), sa eskalacijom u listopadu pa do danas.

Prije listopada praktički nije niti bilo masovnije lokalne transmisije u Hrvatskoj, nego samo lokalni klasteri po svadbama i klubovima. Čim je krenulo hladnije vrijeme i boravak u zatvorenom, počela je masovna lokalna transmisija i smrtnost je krenula naglo rasti.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 17:22 

Komisija za odobrenje vakcine u Americi, uzivo

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 10 pro 2020, 18:04 

Rika sv Vida je napisao/la:
Jest, listopad i studeni imaju mnogo više umrlih, mislim da će do kraja godine ipak bit više umrlih nego lani ali stvarno je sumnjivo bilo da do listopada ove godine bilo mnogo manje mrtvih nego do listopada prošle godine a kao panedmija, ali eto zadnja dva mjeseca ima mnogo mrtvih ali naravno ti mrtvi su sve starije životni dobi ljudi ili kronični bolesnici

Period koji treba promatrati je od ožujka do veljače. Nama je prvi umrli bio u ožujku.

To je godina corone.

Biti će slična ostalim godinama koje su imale neku atipičnu virozu. Recimo 2015. ili 2017.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2020, 08:57 

Citat:
Bivši djelatnik Pfizera širi priče o cjepivu i neplodnosti. Štagljar: To je laž

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zna ... 37890.aspx

Da je netko van svijeta medicine, možda bih obdacio sve ovo. Ali čovjek je radio u istoj toj tvrtki 6 godina, ne može mu se tek tako pisati da je znanstvenik s navodnicima.

Mene sve ovo oko steriliziranja podsjeća na film iz 2006, Children of men. U tom filmu 2027 je godina, svijet je u kaosu i bijedi a žene ne mogu zaneti.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2020, 09:49 

buenos aires je napisao/la:
Citat:

Da je netko van svijeta medicine, možda bih obdacio sve ovo. Ali čovjek je radio u istoj toj tvrtki 6 godina, ne može mu se tek tako pisati da je znanstvenik s navodnicima.

Mene sve ovo oko steriliziranja podsjeća na film iz 2006, Children of men. U tom filmu 2027 je godina, svijet je u kaosu i bijedi a žene ne mogu zaneti.

To o neplodnosti je glavni razlog zašto mislim da se maldi ljudi ne trebaju cijepiti, osim što je korona za njih bezopasna.

Ako se procijepi veći dio populacije 55+, hospitalizacije će prestati, umiranje će prestati.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2020, 10:04 

divizija je napisao/la:

To o neplodnosti je glavni razlog zašto mislim da se maldi ljudi ne trebaju cijepiti, osim što je korona za njih bezopasna.

Ako se procijepi veći dio populacije 55+, hospitalizacije će prestati, umiranje će prestati.

Ne virujem da će bit "obi, ne bi" varijanta.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2020, 10:59 

divizija je napisao/la:

Biti će slična ostalim godinama koje su imale neku atipičnu virozu. Recimo 2015. ili 2017.

Kakvo je bilo stanje u zdravstvenom sustavu tih godina? Jesu li bolnice bile zakrčene?

Nije smrtnost jedini kriterij za procjenu ozbiljnosti situacije, a pogotovo ne godišnja smrtnost. Slikovit primjer - netko uzme godišnju statistiku smrtnosti za New York 2001., vidi da je u granicama prosjeka i zaključi da se ništa dramatično nije dogodilo u New Yorku te godine. :zubati

Citat:

Ako priča neutemeljene gluposti, onda su to i dalje neutemeljene gluposti, taman imao sto doktorata.

A činjenica da je bivši zaposlenik i da se neslavno s njima razišao ne ide baš u prilog vjerodostojnosti, naprotiv. Da je zviždač iznutra, to bi već imalo malo veću težinu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8320 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 333  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: