|
|
Stranica: 5/5.
|
[ 110 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Tamna strana Mjeseca Postano: 07 ruj 2023, 20:35 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Međutim medicina, odnosno neurokirurgija nisu dovršene znanosti, ne zna se sve, nema rješenja za sve probleme i iz toga razloga se javljaju alternative, koje zbog strogih kontrola i provjera, a time i ograničenja kod službene medicine, ponekad alternative mogu biti u prednosti.
I astronomija kao znanost pati od mnogih zabluda paradigmi i ima puno rupa u zvaničnom narativu.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Tamna strana Mjeseca Postano: 07 ruj 2023, 21:27 |
|
|
@LdV Razumno objašnjenje, ali se onda nameće pitanje što je sa ostalim satelitima. Usporava li zemlja?
Markane, o astronomiji se malo zna, ali mislim da se ovdje raspravljalo o stvarima koje su ipak poznate .
|
|
Vrh |
|
|
Leonardo Da Vinci
|
Naslov: Re: Tamna strana Mjeseca Postano: 07 ruj 2023, 22:24 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: @LdV Razumno objašnjenje, ali se onda nameće pitanje što je sa ostalim satelitima. Usporava li zemlja?
Da. Zemlja usporava takodjer. Mjesec ima skoro 100 puta manju masu pa delikatnije utječe. Pluton je jedini planet koji je do sada uskladio rotaciju s mjesecom, okrenuti su licem oba, ali to je zato sto ima ogroman mjesec, Haron nije puno manji od Plutona. Kod Jupitera, većina mjeseca su sinkronizirani.
|
|
Vrh |
|
|
Zaboravljeni Branitelj
|
Naslov: Re: Tamna strana Mjeseca Postano: 08 ruj 2023, 04:56 |
|
|
Uglavnom, kratko sam navratio i na brzinu pregledao poruke. Netko je komentirao moje osi Y i X, reče da ih je moguće beskonačan broj provući kroz elipsastu putanju, vara se, svaka elipsa ima samo dvije. Ako umjesto jedne provučeš drugu, pod drugim kutom, da se opet sjeku među žižama u centru elipse, u tom slučaju elipsasta putanja mjenja oblik. Oblik elipse uvjetuje kut X Y osi. Sve točke na elipsastoj putanji moraju stalno imati istu razdaljinu od X Y osi. Ako je kut sječenja X Y osi manji, elipsasta putanja se izdužava u beskonačnost, odnosno pedalj do beskonačnosti. Nebeska tijela koja se kreću po takvoj izduženoj putanji dobivaju rep. Ili drugi slučaj, kad osi mijenjaju kut i pretvaraju elipsastu putanju skoro u kružnicu, e, u tom slučaju nebeska tijela s takvim putanjama dobivaju prsten. Ima toga još, trebalo bi vam odgovoriti ali ne mogu jer koristite pogrešno prihvaćene zakone, a sad nemam vremena i to pojašnjavati. Ali evo još nešto što je bitno. Po mojoj teoriji u svemiru ne postoje sile privlačenja, samo postoje sile odbijanja. Sile privlačenja nemaju ni oni klasični magneti sa kojim smo se igrali još kao djeca. Pogrešno je prihvaćeno da magnet privlači čeličnu iglu kad ga primaknemo jednom polu, ili, odbija na drugoj strani magneta. Ja sam u svojoj teoriji promjenio nazive polova, za mene su to ulazni i izlazni polovi. Dakako, silnice magneta ulazeći u magnet guraju iglu prema magnetu, isto tako, silnice na svom kružnom putu izlazeći iz magneta guraju iglu od njega….
_________________ Zaboravljeni Branitelj br.690:
"Samo oni koji su iskusili rat znaju poštovati mir!"
|
|
Vrh |
|
|
Leonardo Da Vinci
|
Naslov: Re: Tamna strana Mjeseca Postano: 08 ruj 2023, 05:20 |
|
|
“Moje sile, moje osi, moja teorija, ja sam novi Kopernik.” Izbjegao si odgovorit na pitanje koji je period rotacije, za te “tvoje” (nisu tvoje, jer nisi izmislio pojmove paralelno i okomito) osi, da bi proizvele ukupni period od 24 sata? Ako na to ne znaš odgovorit, to znaci da ne znaš razlagati vektore, i da koristis matematiku na razini osnovne škole. Odbacio si zakone matematike i fizike jer ih nisi uspio naučiti, , ili si napravio precizne eksperimente u kojima si vidio da ne valjaju (pokaži rezultate) ili je neki drugi razlog? Nego, daj nam napiši jednadžbe za te svoje sile. Pa da mi to vidimo. Ostavi se opisivanja riječima, napiši jednadžbe. Sila je egzaktna stvar, nema oko toga mlataranja rukama.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Tamna strana Mjeseca Postano: 09 ruj 2023, 01:20 |
|
|
Leonardo Da Vinci je napisao/la: Ako na to ne znaš odgovorit, to znaci da ne znaš razlagati vektore, i da koristis matematiku na razini osnovne škole.
Ni to. On je slobodan umjetnik. Statika je u oku posmatrača. A mi ograničeni ustaljenim definicijama.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Tamna strana Mjeseca Postano: 09 ruj 2023, 11:30 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Zaboravljeni Branitelj je napisao/la: Mjesec ne rotira oko svoje osi:
Pa sad vi odlučite je li Mjesec rotira oko svoje osi ili ne?! https://hr.wikipedia.org/wiki/Sinkrona_rotacijaŠta ti Markane kažeš na ove pojave? Iz ovoga bi se dalo zaključiti da je svemir nastao jako davno.
|
|
Vrh |
|
|
Leonardo Da Vinci
|
Naslov: Re: Tamna strana Mjeseca Postano: 09 ruj 2023, 17:50 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Šta ti Markane kažeš na ove pojave? Iz ovoga bi se dalo zaključiti da je svemir nastao jako davno. Izvedena je približna formula koliko vremena nekom tijelu treba za sinkronizaciju: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tidal_locking(poglavlje Timescale - ima formula) Interesantno, sateliti u Sunčevom sustavu koji nisu sinkronizirani su oni za koje formula predviđa da im je za sinkronizaciju potrebno preko cca 5 milijardi godina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Tamna strana Mjeseca Postano: 09 ruj 2023, 18:36 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Šta ti Markane kažeš na ove pojave? . Fino podešeni svemir. Dokaz više za stvaranje. O starosti svemira mislim da smo pisali na temi o evoluciji ili nešto slično.
|
|
Vrh |
|
|
Leonardo Da Vinci
|
Naslov: Re: Tamna strana Mjeseca Postano: 09 ruj 2023, 19:18 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Šta ti Markane kažeš na ove pojave? . Fino podešeni svemir. Dokaz više za stvaranje. O starosti svemira mislim da smo pisali na temi o evoluciji ili nešto slično. Zašto bi netko rukom namještao sinkronizaciju jupiterovog mjeseca Ganimeda, koja je poanta toga, zar to nije bizarno, besposličarski i mikromenadžment? Plus nitko taj mukotrpni ručni rad ne može ni vidjeti, do nedavno. Ganimed je prvi put snimljen sedamdesetih godina sa sondom Pioneer 10 i vidjelo se da je sinkroniziran, a poznato je da Jupiter ima mjesece tek od Galileja. I odlično su uspjeli pogoditi da će Pluton i Haron biti jedini dvostruko sinkronizirani par, sonda New Horizons je tek prije par godina posjetila Pluton i Haron, a evo članka iz 2000. godine koji govori samopouzdano o dvostrukoj sinkronizaciji: Citat: Pluto and Charon are closer to each other in size than the Earth and Moon; and they are tidally locked so the same sides are always facing each other. https://www.bbc.co.uk/dna/mb6music/A79508Odlično ta formula predviđa koji će jedini par u Sunčevom sustavu biti dvostruko "rukom namješten".
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|