RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Velika smotra folklora, promocije, koncerti…

Napisano 30.04.2012. 09:49

Šesta i već tradicionalna manifestacija „Dani Tolise“ ove godine održava se od 30. svibnja do 3. lipnja

Velika smotra folklora, promocije, koncerti…

Organizatori ove godine najavljuju još bolju manifestaciju

Šestu godinu zaredom Tolisa ponosno iznova otvara svoja vrata manifestaciji „Dani Tolise“ kojom promovira svoje vrednote tradicije, povijesti, folklora i ukupne kulturne baštine tog posavskog kraja. Pet dana oblači svečano ruho i namjerava kroz dane slavlja okupiti tisuće gostiju, ali i svoje mještane koji ne izostaju bez obzira radi li se o znanstvenom, kulturnom ili sportskom sadržaju.

Stotinu volontera, najviše mladih, stavlja se na raspolaganje organizaciji fešte. Tolisa od 30 svibnja do 3. lipnja, živi u znaku niza različitih kulturno-umjetničkih i sportskih sadržaja, a Tolišani, nema sumnje, uživat će u biranim sadržajima koje brižno priprema i ove godine 20-ak članova Organizacijskog odbora Zaklade „Terra Tolis“ na čelu sa Željkom Nedićem.

Promoviraju Posavinu

- Radujemo se što ćemo i ove godine manifestacijom „Dani Tolise“ promovirati naš kraj Tolisu u cijeloj Posavini te brojnim gostima koji će navratiti u dane slavlja već sada upućujem srdačnu dobrodošlicu, kaže nam Nedić.

U Organizacijskome odboru ponosno nam ističu činjenice da je kroz Dane Tolise do sada sudjelovalo preko 60 kulturno-umjetničkih društava, mnogobrojni članovi sportskih društava, nekoliko kazališnih predstava, 50-ak uglednih književnika i pjesnika, nisu izostali ni koncerti klasične i duhovne glazbe, postavljane su redovito etno izložbe, ali i slike domaćih autora, nisu ni učenici zapostavljani jer činjenica da je upravo u Tolisi sagrađena prva pučka škola, njeguje se primjerenim sadržajima.

Franjevački samostan u Tolisi kroz godine obilježavanja također je u svoje okrilje primio neke od sadržaja manifestacije, i kada se sve zbroji, kažu nam u Tolisi, s nestrpljenjem očekuju i ove godine potvrditi svoju gostoljubivost i umješnost organiziranja projekata. Prepoznatljiva dobrodošlica svima koji žele podijeliti radost priredbe odvijat će se na nekoliko lokacija. Dekor restorana „Dvor“ u etno štihu, vjerujemo, Mika Nedić učinit će iznova pravim estetskim remek djelom. Mirko će okupiti tolišanke oko dijela kojem je nemoguće odoljeti - posavskim gastro delicijama, isključivo stoljetnih recepata Tolise.

Sve spremno

Jednako tako angažirat će se i oko svih detalja vezanih za sadržaje na stadionu „Sloga“, a ako kiša pokuša pokvariti feštu, sve će ostati na pokušaju jer imaju plan B., tako da ih ništa ne može iznenaditi

■ 30.5. - Počinju Dani Tolise
Danima Tolise od 30.5 do 3.6. u Tolisi će se odvijati promocija knjiga, koju svake godine pripremi prof. Mato Nedić

■ 40 autora
Očekuje se i izbor najboljeg književnog uratka te dodjela književne nagrade „Fra Martin Nedić“, za koju se ove godine prijavilo oko 40 autora iz nekoliko zemalja

3. lipnja je datum kada će ovogodišnja manifestacija završiti. Završnica je najsjajnija jer će biti ispunjena izvornim folklornim običajima, pjesmama i igrom.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi