RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Veliki korak prema tituli: Izviđač – Vogošća 27:25!

Napisano 29.04.2018. 22:24

Dugo je se u Ljubuškom najavljivao derbi između Izviđača Central osiguranje i Vogošće, dvije najuspješnije ekipe ove sezone u BH rukometu, te utakmica koja mnogo toga rješava u borbi za prvaka.

Oko 2.500 gledatelja gledalo je uzbudljivu i dinamičnu utakmicu, u kojoj je Izviđač većim dijelom meča dominirao i vodio. Cijelo prvo poluvrijeme je Izviđač vodio 2 do 4 gola razlike, a ekipa Vogošće se nije uspjela rezultatski približiti. Prvo poluvrijeme je završilo 14:12 u korist Izviđača.

Početkom drugog poluvremena neobjašnjivo opuštanje igrača Izviđača, kada u dva navrata gosti su došli u vodstvo. U 36' gosti vode s rezultatom 15:16 i u 39' minuti sa 16:17. To je sve što su uspjeli parirati vrlo dobrom Izviđaču tijekom utakmice. Najbolji pojedinac u redovima gostiju je uvjerljivo bio Čičkušić, koji je ekipu Vogošće u prvom poluvremenu i držao u priključku.  Domaći su se brzo opravili nakon desetak minuta „mekog“ ulaska u drugo poluvrijeme i već u 48' je na semaforu pisalo 23:18. Do kraja utakmice, Izviđač nije ispuštao sigurno vodstvo iz ruke. Tek u zadnjih 2 minute se Vogošća približila na 2 gola razlike, da bi desetak sekundi prije kraja došli na 1 gol razlike, 26:25, uz napad Izviđača. David Mandić je pogotkom u zadnjim sekundama meča otklonio svaku sumnju u pobjedu domaćih.

U igri domaćih se posebno isticao Mandić, Čutura i golman Ivanković. Mandić je na kraju i bio junak utakmice sa 11 postignutih pogodaka.

Izviđač je ovim otišao na 4 boda prednosti u odnosu na Vogošću, koja ima utakmicu manje. Tri kola do kraja Izviđač ima otvoren put ka naslovu prvaka i rasplet prvenstva drži svojim rukama.


Nema komentara

Anketa

Ustavi