manym je napisao/la:
Evo jedna karta za koju mislim da je uz eventualno neke manje izmjene vrlo dobro kompromisno rješenje ako bi se BiH organizirala u 3 federalne jedinice. Ovime svi nešto dobivaju a nešto i gube, najvažnije što svatko u ovome može naći nešto pozitivno ako hoće.
Mislim da bi bilo najbolje da niti jedna od federalnih jedinica nema pravo da samostalno odluči o eventualnoj neovisnosti. Razdruživanje je moguće jedino ako sve 3 federalne jedinice na referendumu donesu takvu odluku. Jedna ili dvije federalne jedinice mogle bi se osamostaliti bez odobrenja treće jedino uz dozvolu Vijeća Sigurnosti UN-a. Osobno mislim da je za sve najbolje da BiH ostane cjelovita država s 3 federalne jedinice, ali svi moraju biti ravnopravni...

Republika Srpska dobiva siguran koridor i kompaktniji teritorij, koji je ako zatreba bolje povezan s Srbijom.
Bošnjaci dobivaju veći teritorij koji je povezan.
Hrvati dobivaju svoju teritorijalnu jedinicu.
Svi dobivaju ravnopravnost, konačno rješenje i kraj neizvjesnosti.
Podržavam i bilo koje drugo rješenje koje će biti koliko toliko pravedno, održivo i koje će osigurati ravnopravnost sva 3 naroda, ali čini mi se da je neko drugo rješenje teže ostvarivo od ovoga.
Ovo kao da je dijete crtalo. Jajce, Stolac, Kiseljak, Kreševo, Dobretići, Žepče, Usora i još poneko hrv selo oko Vareša i Sutjeske

za pola Fojnice i muslimanski Donji Vakuf? O granicama između Srba i muslimana da ne govorim. Veze s vezom nema.
Inače kad Hrvati pričaju o povratu Posavine (jer si i to sfušao) osim ovog prisavskog djela uz RH ti se najviše spominju sela oko Plehana i Dervente ( u većini slučajeva i sam grad).

Dakle povezani niz naselja od Broda do Doboja. Inače karta je smješna.