HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 sij 2025, 07:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 584 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"!
PostPostano: 22 sij 2010, 02:26 

Citat:
Sjedim jučer sa jednim tipom koji je puno "bliže oltaru", i tako lagano uz piće pričamo o politici. Neizbježno, nemetnu se kao tema ova mesićeva izjava o hrvatskoj vojnoj intervenciji u Posavini.... Onako kroz smijeh, ja se šprdam i govorim kako je predsjednik očigledno prolupao... Al vidim da mome sugovorniku to i nije nešto jako smješno... Rekoh sebi promjenit ću temu, kad moj sugovornik sam pođe pričati...

Taman sada kada smo se fino dogovorili, morao se stari seronja umješati, reče moj sugovornik i nastavi... Fino smo dogovorili, Srbi u Drvar a Hrvati u Derventu, što i jeste pošteno... Svatko na svoje, a imamo "mig" da su Srbi spremi ići i dalje, praktički zamijeniti teritorij... Nama naša Posavina, pod uvjetom da ne "prekidamo koridor", a Srbima njihova zapadna bosna, tj. Drvar i Grahovo... Kad eto ti Mesića, da "prekida koridor"... Mesić tako zapravo prekida zadnju nadu u povratak Posavine Hrvatima...

Mesić ruši teško izgrađeno povjerenje u mogućnost prevednog rješenja pitanja koje opterećuje srpsko-hrvatske odnose u BiH... Sve će Mesić uraditi da se to spriječi, pa i navodno poslati hrvatsku vojsku ako treba... Hrvatima to naravno nije interes... Srbima još manje... E sad ti zaključi za čije interese Mesić govori o vojnoj intervenenciji, završi moj sugovornik svoj monolog pitanjem... Nisam mu odgovorio jer sve mi je bilo jasno... I prestao sam se smijati...

Prenosim ovo s forum.hr zanimljiva je teorija.

Drugo kako je moguće da na OTV i NOVA TV 65% odnosno 90% anketiranih podržava mesićevu izjavu? Po forumima potpuno oprečna stajališta.

Ili je TV javnost potpuno drugačija od net javnosti ili je Meske platio nekoliko anketa jučer? :D

Vrh

Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"!
PostPostano: 22 sij 2010, 04:02 

Sve je od tog majmuna moguce. Medjutim, mislim da je bas sad pred izbore s ovom izjavom napravio medvjedju uslugu Dodiku.

Onda, s druge strane moze se na to gledat da ce se sad Dodik jos vise "primaknut" BiH Hrvatima i bit mozda i otvoreniji za suradnju, osobito oko Posavine.

Medjutim, kako god, i sta god cimpanza mislila, sigurno nije mislila u interesu BiH Hrvata. Sto ne znaci da to ne mora imat pozitivan ucinak za nas.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 08:33 

Jako zanimljiva teorija, iako sto se tice hercegbosanskih hrvata, mesic je imao priliku da se dokaze kao predsjednik, i sada kada je na kraju mandata neka prica ku....

I jos jedna poznata stvar Mesic je poznat kao veliki saljivdjija :gunsmilie

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 10:17 

Poznato je da je pukaničev "Nacional" politički u suglasju s Burdušem a Nacional je nažešće počeo ocrnjivanje crnogorskog predsjednika M. Đukanovića kao mafijaša iz tzv duhanske mafije kada je najavljen referendum za osamostaljenje Crne Gore.Dakle u slučaju osamostaljivanja Crne Gore, Mesić i njegova ekipa su deklarativno bili za osamostaljenje a stvarno su radili u korist velikosrpske politike. Za ocrnjivanje je korištena i emisija Nu2 gdje je onaj vojvođanski (veliko)Srbin Aca za vrijeme gostovanja Đukanovića također nastojao Đukanovića što više ocrniti. I ovaj burdušev "vic" o slanju vojske radi presjecanja koridora možda je zapravo smišljen u prvom redu u velikosrpskom interesu. Prvo Burduš bi da čuva sadašnju "daytonsku" BiH a koja je zapravo srpsko-muslimanska konfederacija. Drugo srbijanska politika sada može upirati prstom u RH kao agresivnu zemlju i treće sada su za nacionalno svjesne Hrvate nepopularne promjene ustava u RH a koje bi uvodile dvostruko pravo glasa za manjine a što bi u konačnici dovelo i do dvostrukog prava glasa i za Srbe a izbacivanje prava glasa za Hrvate izvan RH. Također će se ustavnim promjenama pokušati "regionalizirati" a ustvari federalizirati RH gdje nije nemoguće da se uvede i jedna ili dvije srpske federalne jedinice, "regije". A ako se udovolji zahtjevima istarskog IDS-a onda bi to bila konfederalizacija. Dakle ovakvim burduševim bombastičnim izjavama se pokušavaju za Hrvate izrazito negativne ustavne promjene psihološki amortizirati a te antihrvate i neojugoslavene, u koje je očito uvijek spadao i Burduš predsjednik, prikazati kao borce protiv velike Srbije!

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 10:21 

Ja nisam baš siguran da postoji nekakav drugi razlog iza Mesićeve izjave osim one da je čovjek jednostavno - idiot.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 11:09 

pjosip je napisao/la:
Ja nisam baš siguran da postoji nekakav drugi razlog iza Mesićeve izjave osim one da je čovjek jednostavno - idiot.

I to na kvadrat...

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 12:44 

zrikavac je napisao/la:
Citat:
...Taman sada kada smo se fino dogovorili, morao se stari seronja umješati, reče moj sugovornik i nastavi... Fino smo dogovorili, Srbi u Drvar a Hrvati u Derventu, što i jeste pošteno... Svatko na svoje, a imamo "mig" da su Srbi spremi ići i dalje, praktički zamijeniti teritorij... Nama naša Posavina, pod uvjetom da ne "prekidamo koridor", a Srbima njihova zapadna bosna, tj. Drvar i Grahovo... Kad eto ti Mesića, da "prekida koridor"... Mesić tako zapravo prekida zadnju nadu u povratak Posavine Hrvatima...

Nešto slično se može pročitati i na forumu "Nezavisnih novina":
Citat:
Koliko čujem i radi se na nekim novim mapama podele BiH u svetlu trećeg entiteta tj. treće federalne jedinice BH Hrvata (Herceg Bosne), ali širenje koridora prema Goraždu se ne spominje. Uglavno se radi o razmeni teritorija između Srba i Hrvata i ono što se spomnije su ustupci Hrvatima u Posavini (Vukosavlje i deo Šamca), zatim deo opštine Teslić - gde bi se formirala hrvatska opština Komušina, deo Berkovića i naravno koridor prema Jajcu kroz delove opštine Šipovo i Kupres RS-a. Srbi bi dobili nazad Drvar i Glamoč (a možda i jedan manji deo opštine Grahovo), a razmena ne bi bila 1:1, već, navodno, Hrvati su spremni da daju malo više teritorije jer ionako drže nešto što im em ne treba, em žele kvalitetniju teritoriju gde su nekada živeli a ima ih i danas. Naravno u javnost se neće ići dok se ne formiraju kakve-takve institucije Hrvatske republike Herceg Bosne... Znači, kao i uvek, ostaje nam samo da čekamo.

http://www.nezavisne.com/forum/index.ph ... l#msg17821

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 12:51 

Neki ljudi sudjeluju na više foruma pa je frajer vjerojatno to pokupio ili sa forum.hr ili odavde, naravno sa svojim spinom

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 13:27 
zrikavac je napisao/la:
Citat:
Sjedim jučer sa jednim tipom koji je puno "bliže oltaru", i tako lagano uz piće pričamo o politici. Neizbježno, nemetnu se kao tema ova mesićeva izjava o hrvatskoj vojnoj intervenciji u Posavini.... Onako kroz smijeh, ja se šprdam i govorim kako je predsjednik očigledno prolupao... Al vidim da mome sugovorniku to i nije nešto jako smješno... Rekoh sebi promjenit ću temu, kad moj sugovornik sam pođe pričati...

Taman sada kada smo se fino dogovorili, morao se stari seronja umješati, reče moj sugovornik i nastavi... Fino smo dogovorili, Srbi u Drvar a Hrvati u Derventu, što i jeste pošteno... Svatko na svoje, a imamo "mig" da su Srbi spremi ići i dalje, praktički zamijeniti teritorij... Nama naša Posavina, pod uvjetom da ne "prekidamo koridor", a Srbima njihova zapadna bosna, tj. Drvar i Grahovo... Kad eto ti Mesića, da "prekida koridor"... Mesić tako zapravo prekida zadnju nadu u povratak Posavine Hrvatima...

Mesić ruši teško izgrađeno povjerenje u mogućnost prevednog rješenja pitanja koje opterećuje srpsko-hrvatske odnose u BiH... Sve će Mesić uraditi da se to spriječi, pa i navodno poslati hrvatsku vojsku ako treba... Hrvatima to naravno nije interes... Srbima još manje... E sad ti zaključi za čije interese Mesić govori o vojnoj intervenenciji, završi moj sugovornik svoj monolog pitanjem... Nisam mu odgovorio jer sve mi je bilo jasno... I prestao sam se smijati...

Prenosim ovo s forum.hr zanimljiva je teorija.

Drugo kako je moguće da na OTV i NOVA TV 65% odnosno 90% anketiranih podržava mesićevu izjavu? Po forumima potpuno oprečna stajališta.

Ili je TV javnost potpuno drugačija od net javnosti ili je Meske platio nekoliko anketa jučer? :D

teorija je imala šansu i zaživjeti, ali samo pod uvjetom da se formira treći entitet. eto, samo toliko znam o tome.

glede anketa, nova tv sa anketama ima putra na glavi da bi se i dukat posramio, tako da ne bih uzimala to za relevantno obzirom da znam kako se ankete namještaju i svašta nešto... blokira dva glasa sa istog ip-a, ali zato direktno u bazi štanca glasove prema potrebi.
forumi imaju kudikamo realniju sliku općeg mišljenja.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 14:01 

Ministry of Sound je napisao/la:
Neki ljudi sudjeluju na više foruma pa je frajer vjerojatno to pokupio ili sa forum.hr ili odavde, naravno sa svojim spinom

Tvrdiš da nema razgovora o novoj podeli BiH na relaciji Srbi-Hrvati ili samo da informacija nije tačna ili nije potpuno tačna?

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 17:24 

Pa nije nemoguce, zapravo je jako moguce, Mesic itekako radi na rusenju bilo kakvog dogovora izmedju Hrvata i Srba.. zasto? pa nije tesko zakljuciti, zato sto dogovor Srba i Hrvata u BiH rusi kompletnu poziciju Mesicevih ahbaba Bosnjaka.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 17:33 

Da su Srbi zainteresirani za tako nešto već bi odavno napravili bar općinu od tih područja u Posavini.

Dok to ne vidim ne vjerujem tim i takvim pričama...

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 17:53 

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/ ... tml?pos=n0

stari prdonja je potpuno poludio.
na istoj je valnoj duljini kao zriki. doduše samo djelomično ali dovoljno

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 17:54 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Da su Srbi zainteresirani za tako nešto već bi odavno napravili bar općinu od tih područja u Posavini.

Mislim da je dokaz tome već činjenica da moguće (bilo kave) promjene RS nisu više tabu tema među Srbima. Mislim da su nakon Kosova shvatili da je kompromis najbolje rješenje, a u slučaju transfera i dogovora RS-HB i nebi bio nekakav kompromis (jer ne gubiš ništa svoje) nego profitiranje na obje strane, sitne korekcije na obostrano zadovoljstvo.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 17:56 

pjosip je napisao/la:

Slažem se.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 18:14 

MRSHO je napisao/la:

Mislim da je dokaz tome već činjenica da moguće (bilo kave) promjene RS nisu više tabu tema među Srbima. Mislim da su nakon Kosova shvatili da je kompromis najbolje rješenje, a u slučaju transfera i dogovora RS-HB i nebi bio nekakav kompromis (jer ne gubiš ništa svoje) nego profitiranje na obje strane, sitne korekcije na obostrano zadovoljstvo.

Dapače, i ja bih volio vidjet pogotovo Komušinu u Hr federalnoj jedinici jer mi nije jasno zašto je uopće i otišla tamo gdje je završila kad je lako mogla "upast".

No naša su stajališta poznata, sljedeći korak mora doći s njihove strane. I pod tim korakom ne mislim da nam pomažu dijelit Federaciju što znamo i sami nego nešto konkretno, diranje granica je malo nezgodno ali za početak lako mogu općinu napravit od istoka Dervente, juga Broda i sjevera Doboja.

Pa eto, oni su na potezu. I naši to trebaju i tražit, nema od tog neke koristi već čisto da vidimo je li misle ozbiljno.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 18:15 

Komušina je greška, "bug" Dejtona.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 18:23 

MRSHO je napisao/la:

Dapače, i ja bih volio vidjet pogotovo Komušinu u Hr federalnoj jedinici jer mi nije jasno zašto je uopće i otišla tamo gdje je završila kad je lako mogla "upast".

No naša su stajališta poznata, sljedeći korak mora doći s njihove strane. I pod tim korakom ne mislim da nam pomažu dijelit Federaciju što znamo i sami nego nešto konkretno, diranje granica je malo nezgodno ali za početak lako mogu općinu napravit od istoka Dervente, juga Broda i sjevera Doboja.

Pa eto, oni su na potezu. I naši to trebaju i tražit, nema od tog neke koristi već čisto da vidimo je li misle ozbiljno.

Definitivno. Moraju i oni shvatit da bez naše podrške mogu puno toga izgubit u procesu, kako vole reći "jačanja RS". Možda mogu čak i više izgubit bez naše podrše nego što mi možemo izgubit bez njihove podrške.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 18:30 

A što se tiče formiranja novih općina i eventualnog mjenjanja teritorija, ima ona fina karta koja u bojama prikazuje eventualne teritorije za razmjenu sa obje strane. Formiranje recimo općine Derventa-Istok/Plehan ili kako god se ona zvala bio bi veliki korak ka "liberalizaciji RS". Još jedan + poen kod MZ i ono najvažnije, još jedan veliki + poen kod onog dijela BH Hrvata koji su još uvijek skeptični i zadržani prema dogovoru sa BH Srbima.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 23:24 

MRSHO je napisao/la:
A što se tiče formiranja novih općina i eventualnog mjenjanja teritorija, ima ona fina karta koja u bojama prikazuje eventualne teritorije za razmjenu sa obje strane. Formiranje recimo općine Derventa-Istok/Plehan ili kako god se ona zvala bio bi veliki korak ka "liberalizaciji RS". Još jedan + poen kod MZ i ono najvažnije, još jedan veliki + poen kod onog dijela BH Hrvata koji su još uvijek skeptični i zadržani prema dogovoru sa BH Srbima.

Istina. Jedna općina od Broda, istoka Dervente (bilo bi ljepo da i grad Derventa uđe u nju :zivili ) i hrvatskih sela na sjeveru Doboja.
Kao i Komušine i Sv.Stjepana Krsta. Idealno bi mogli i u Vukosavlje uključiti neka šamačka sela (možda i koje modričko, al u to već sumnjam).
Pelagićevo (u današnjim granicama) je prije rata imalo hrvatsku većinu (Tramošnica). Bilo bi ok razmisliti i o uključivanju Pelagićeva u distrikt Brčko (povećava se broj Hrvata i Srba, a smanjuje muslimana).
Ima još Liskovica kod Jajca (i Majdan ako je istina o ovom koridoru preko Šipova).
Manje više to su sve što Hrvati žele. Ima još jedno seoce kod Ravnog (dio stare općine koje je 91 imalo hrv većinu, ali to je selo od par stanovnika).
km2 za km2. Od Grahova bi bilo ok zadržati Uništa (ionako su s Hrvatske strane Dinare, to uopće ne bi trebalo biti dio BiH) i možda neki komad Glamoča (onaj jug prema Livnu).
Nama super, a njima politički poen. Muslimani se razotkrivaju kao zli hegemonisti i tlačitelji svih ostalih naroda, nacija i manjina.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 12:29 

Ceha je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:

Istina. Jedna općina od Broda, istoka Dervente (bilo bi ljepo da i grad Derventa uđe u nju :zivili ) i hrvatskih sela na sjeveru Doboja.
Kao i Komušine i Sv.Stjepana Krsta. Idealno bi mogli i u Vukosavlje uključiti neka šamačka sela (možda i koje modričko, al u to već sumnjam).
Pelagićevo (u današnjim granicama) je prije rata imalo hrvatsku većinu (Tramošnica). Bilo bi ok razmisliti i o uključivanju Pelagićeva u distrikt Brčko (povećava se broj Hrvata i Srba, a smanjuje muslimana).
Ima još Liskovica kod Jajca (i Majdan ako je istina o ovom koridoru preko Šipova).
Manje više to su sve što Hrvati žele. Ima još jedno seoce kod Ravnog (dio stare općine koje je 91 imalo hrv većinu, ali to je selo od par stanovnika).
km2 za km2. Od Grahova bi bilo ok zadržati Uništa (ionako su s Hrvatske strane Dinare, to uopće ne bi trebalo biti dio BiH) i možda neki komad Glamoča (onaj jug prema Livnu).
Nama super, a njima politički poen. Muslimani se razotkrivaju kao zli hegemonisti i tlačitelji svih ostalih naroda, nacija i manjina.

Nama super, njima politički poen + ne gube površinu km2 u razmjeni. Osim toga, dokažemo pred MZ, i Srbi i Hrvati, da smo za razliku od treće strane za prosperitet voljni praviti neke ustupke i da u pregovorima mislimo i na one koji su još uvijek povrijeđeni od rata, time politika, dogovor i suradnja dobijaju i ono, narodu vrlo važno humano lice.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 12:45 

Evo ga, napaljen ko njemački vojnik 41 (inspiracija za izjavu: Ivica Kostelić).

slika

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 13:43 

i tako reče njemu jedan za šankom sve šapćući da netko ne čuje.." Čuj Srbi taman da nam vrate Posavinu, ma sve dogovoreno, samo da se drmne još jedna loza, ma vrh pera bio već na papiru i taman..kad ono Mesić lupnu, povuče čovjek pero, zakači za ga za uvo i ode...pu' bem ti..a 'volicko je falilo...evo v'liko... nu nu"

počeli su se protiv Mesića boriti Mesićevim priglupim štosevima.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 13:51 

I mora se znati još jedna stvar. Posavina je hrvatskoj strateški nebitna. Ona je preko prirodne prepreke, Save, ne baš prostorno velika.

kakva je to trgovina da vraćaš dvije skoro najveće općine u BiH, ili čak tri, za par sela. Koja bi budala to napravila. Ajde da je to zamjena za Derventu, Bos Brod i Modriču pa ajde.,,nego za to neko Vukosavlje i par koridorčića.

na to bi samo budala pristala.

Hrvatskoj je sto puta važnije da uz dalmatinsku granicu, tanku bez dubine, Hrvati kontroliraju pojas uz granicu nego slijepo crijevo od par sela preko Save i to tamo gdje Hrvatska ima dubinu.

jer ne zaboravite, taj teritorij nije zauzeo HVO nego HV. HV kapirate.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 13:54 

Sad si sa tom izjavom indirektno podržao Zrikija i ostale pristaše teorije "prodaje". Klinički precizno si dokazao "motiv" za "kazneno djelo".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 584 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: