|
|
Stranica: 6/9.
|
[ 211 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 maloljetnika Postano: 31 svi 2012, 23:42 |
|
|
Kakve veze ima što je Srbin? Lik je zločinac i treba trunuti u zatvoru. Jedino je moguće da on nije ili da samo on nije odgovoran, nego i neki njegov kolega. Osim ako ne misliš da je to počinila muslimanska Armija? Ili HVO, HOS? Inače mi se ne da nešto dokazivati i raspravljati, na ovakvim temama, to ostavljam za one s jačim želudcem.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 maloljetnika Postano: 31 svi 2012, 23:49 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
BBC je napisao/la: Pravite neke tvrdnje napamet, bez ikakve podloge. Ako je artiljerijski komad kupljen ne znam kad davno, mogao je lako biti u skladištu premazan mastima i ne korišten. Vrlo malo toga se koristilo za obuku vojnika. Ali BBC ,upravo je to srž problema ,novi novcati top tog tipa ima max. efektivni domet 27.5 km a mjesto odakle je po njima pucano je udaljeno više od 27km od Tuzle ,pa to je van svake pameti. Jedino oruđe koje je to moglo je top haubice M-84 NORA 152mm i ništa više u naoružanju u VRS. Oni su do krajnjih granica nategnuli slučaj da se uklopi u rekonstrukciju gosp. Zečevića ,pa to je neozbiljno. To nigdje na svijetu nebi prošlo osim u Haagu ili Sudu BiH....
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 maloljetnika Postano: 31 svi 2012, 23:52 |
|
|
Ma pusti Zlatko, vidiš da se niko ne zapita ni na momenat.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 maloljetnika Postano: 01 lip 2012, 00:18 |
|
|
Evo ja sam se zapitao, na momenat. I ništa. Ajmo dalje. 
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 maloljetnika Postano: 01 lip 2012, 00:42 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Ali BBC ,upravo je to srž problema ,novi novcati top tog tipa ima max. efektivni domet 27.5 km a mjesto odakle je po njima pucano je udaljeno više od 27km od Tuzle ,pa to je van svake pameti. Jedino oruđe koje je to moglo je top haubice M-84 NORA 152mm i ništa više u naoružanju u VRS. Oni su do krajnjih granica nategnuli slučaj da se uklopi u rekonstrukciju gosp. Zečevića ,pa to je neozbiljno. To nigdje na svijetu nebi prošlo osim u Haagu ili Sudu BiH.... Valjda je sud koji je sudio dokazao činjenice. Meni je glupo sad pisati o svim mogućim sitaucijama kad nisam upoznat s problematikom, ali mi se čini potpuno nestvaran bilo kakav drugačiji scenarij. Moraš priznati da to sliči terijama urote.  Inače, naslov bi trebalo izmijeniti i staviti "civila" umjesto "maloljetnika".
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 maloljetnika Postano: 01 lip 2012, 01:20 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Valjda je sud koji je sudio dokazao činjenice. Meni je glupo sad pisati o svim mogućim sitaucijama kad nisam upoznat s problematikom, ali mi se čini potpuno nestvaran bilo kakav drugačiji scenarij. Moraš priznati da to sliči terijama urote.  Inače, naslov bi trebalo izmijeniti i staviti "civila" umjesto "maloljetnika". I sud u Haagu je dokazao prekomjerno granatiranje Knina.... eto na tom nivou su dokazali. Tvrdili su da su haubice bile smještene 20-ak km od Tuzle ,dokazano je da su bile skoro 30km , što dovodi upitnost teorije o haubici M-46 130mm. Ti topovi su bili stari, istrošeni,deformacije rade svoje , i nema šanse da su mogli gađat Tuzlu s te pozicije tim oruđem. U normalnom sudu takve informacije bi dovele do odbacivanja slučaja.
|
|
Vrh |
|
 |
Krcko
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 maloljetnika Postano: 01 lip 2012, 07:17 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Kakve veze ima što je Srbin? Lik je zločinac i treba trunuti u zatvoru. Jedino je moguće da on nije ili da samo on nije odgovoran, nego i neki njegov kolega. Vrlo interesantna konstatacija. Kako je moguće da je jedan covjek odgovoran za ovako strasan zlocin. Po ovoj konstalaciji ispada da je Đukić sam sebi izdao naređenje trkno do topa, preracunao koordinate, napunio top, ispalio granatu .... da ne tupim zna se poenta. Maunu će vise koga za to hapsiti, nemaju mu.. Budu li i pokušali da nekoga jos terete za Kapiju ima da im razbuca presudu ko krmača masnu vreću. Što ne terete Karadžića i Mladića za Kapiju, a natežu ih za sve kokošinjce u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
pinco
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 maloljetnika Postano: 01 lip 2012, 07:37 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Valjda je sud koji je sudio dokazao činjenice. Meni je glupo sad pisati o svim mogućim sitaucijama kad nisam upoznat s problematikom, ali mi se čini potpuno nestvaran bilo kakav drugačiji scenarij. Moraš priznati da to sliči terijama urote.  Inače, naslov bi trebalo izmijeniti i staviti "civila" umjesto "maloljetnika". I sud u Haagu je dokazao prekomjerno granatiranje Knina.... eto na tom nivou su dokazali. Tvrdili su da su haubice bile smještene 20-ak km od Tuzle ,dokazano je da su bile skoro 30km , što dovodi upitnost teorije o haubici M-46 130mm. Ti topovi su bili stari, istrošeni,deformacije rade svoje , i nema šanse da su mogli gađat Tuzlu s te pozicije tim oruđem. U normalnom sudu takve informacije bi dovele do odbacivanja slučaja. ManInBlack je napisa da mu je reka svjedok događaja da je čuja fijuk granate i posli se dogodila eksplozija. Poginilo je priviše ljudi da bi se ti sad ka Srbin naša istiravat mak na konac i tražit neke teorije zavjere da su praktički sami sebe ubili. U najmanju ruku možemo nastojat baren poštivat te mlade ljude koji su izgubili živote. Na dušu onome ko je kriv za to, neznan kako i jel može opće spavat po noći..... Poznato je da su Srbi znali iz ćista mira uputit koju grnatu radi reda, da se zna da su tu, možda je pala na krivo misto u krivo vrime ko zna al posljedice se vidu.... I na plažu u okolici Dubrovika su na slićan naćin ubili troje mladih a nekolko ranili, nekome se digne, opali koju granatu a kasnije nismo krivi.... Sićan se kad je negdi iz pravca Kinina ispaljeno prema Kaštelima gađali sa orkanon, to je pogodak skoro do mora, da je pribacilo još malo palo bi na naselje od desetak tisuća ljudi.... Stavit ću opet kartu položaja koju je postavija kolega ManInBlack, vidi se da nisu položaji tolko daleko, sa nekih se može vrlo precizno uputit projektil. 
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 maloljetnika Postano: 01 lip 2012, 07:58 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: nevin ko majka devet Jugovića  ako je taj Zečević traljavo postupio u ovom slučaju, ne znači da đeneral nije naredio drugom prilikom da se gađaju civilni ciljevi, čak i "prekomjerno granatirao" Tuzlu sve ratne godine. u tome je poenta. Onda neka ga optuže za gađanje civilnih ciljeva , ako imaju čvrste dokaze neka završi u ćuzi i bok. Ovo definitivno nije način , top haubica M-46 nije mogla s 30 km tuć Tuzlu a još ako uzmemo u obzir da su ti topovi kupljeni polovni i da su korišteni u ratu prethodne pune tri godine , potpuno uništava rekonstrukciju gosp. Zečevića , 1) o tipu korištenog oruđa i pod 2) jasno je utvrđeno da je lokacija za koju se smatralo da je bitnica bila smještena pogrešna. Tu se slučaj odmah mora odbaciti ,ako je general Đukić kriv za nešto drugo neka ga sude. 130ke i istalo topništvo mogu ako su na puno većoj visini od cilja gađati i preko svog krajnjeg dometa jer imaju taj bonus na domet po formuli kosog hitca, jest da ima malo više računanja ali to se radi. Izvlačenje topništva na Dinaru je proširilo domet istog u Oluji za bar 20%, ključan potez zbog uzvraćanja vatre. To da su kupljeni polovni, sumnjam, JNA je imala puna skladišta novih konzerviranih oruđa davno kupljenih novih ili dobro očuvanih, koja se mogu otkonzervirati i na kraju svijeta te izgledati potpuno nova i upotrebljiva. To znam jer sam to radio u JNA. Da ima magle i nejasnoća u konkretnom slučaju, ima, vjerovatno zbog traljavosti vještaka, pristranosti suda itd., a na obrani je da pruži valjane kontra-dokaze, obori vještačenje i ako može da oslobodi lika, a do tada siguran sam da on ima zbog čega da ćami u zatvoru samo mu se nije stavilo na teret, a mogli su glatko, da se ne zajebaju sa ovim slučajem, ali traljavost je u ovom slučaju uzela maha. Jest malo stihijski zvuči, ali zapovijedati vojskom i sredstvima oko Tuzle skoro cijeli rat, a ne biti odgovoran niti za jednu civilnu žrtvu u njoj je apsurd. Ovo vještačenje bilo koje granate koja nema jasan reljef na mjestu aktiviranja/pada je gatanje, jer na jasnom reljefu se vidi vjenac od udara gelera, čak i po okolnim zidovima, autu, i bilo čemu što je u pravcu pada granate, ovde ga nema, bar ga ja ne vidim već samo krater. To onda znači da je bio projektil velike razorne moći pa je "potkopao" mjesto pada, a od siline udara se auto vjerovatno odbilo do zida i nazad. Fali mi slika veće rezolucije i mjesta oštećenja/tragova od gelera da bih jasnije mogao ocjeniti o čemu se radi. Evo primjer manjeg kalibra trenutno-rasprskavajuće po kojoj se jasno može izračunati smjer, kut, smjer i gustoća raspršivanja gelera naprijed-nazad:  Dakle, neke varijable su se morale prikupiti sa ovoga reljefa, u ovom slučaju se može prilično precizno odrediti odakle je ispaljena. U konkretnom slučaju na Kapiji, ako je granata došla preko bijelog auta, to može objasniti manje tragova gelera po izlogu i zidu jer ih po zadnjaku metka uvijek bude manje i njihova se glavnina udara, ako metak dolazi pod ovim kutom, usmjere tik na mejsto pada i tu razaraju, a ovi sa prednje strane se rasprše pod lepezom oko 180 stupnjeva i manje te većinom oni ubijaju, iako i iza ima udarna i ubitačna moć, ali nije kao u smjeru doleta projektila. Nejasno je na slici, ali mi se čini da je kaldrma desno od golfa obgorena, vjerovatno od eksplozije koja je bila usmjerena u tom pravcu, znači da je smijer udara eksplozije ispravno izračunat, ako je to-to, ostaje nejasno tip i kalibar zrna. 
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 08:43 |
|
|
Ja vjerujem MiB-u.. Covjek je nas, iz Tuzle bio u ratu.. Toliko je toga cuo i vidjeo o svemu tome.. Zivcira me sva ta rasprava i poigravanja sa zrtvama od Markala pa do ove Kapije.. Da se razumijemo jebe mi se za tzv ABiH i sve ostalo ali ne volim kada se ovako nateze oko mrtvih civila, djece... Naravo, nase kolege Srbi sa foruma kao i ostali Srbi jedva cekaju da sve prebace na nekog drugog. Oni nisu krivi ni za sta (tesko je povjerovat da su granatama ubili civila iako su godinama lupali po tim gradovima), ali nije im tesko povjerovati da je u Jasenovcu ubijeno 700.000 Srba.. O tome nema nikakve sumlje iako to znaci da je pune dvije godine svaki dan ubijano 1000 ljudi.. Ne poredim zlocine vec njihovu logiku
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 maloljetnika Postano: 01 lip 2012, 10:25 |
|
|
Krcko je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Tu sam te čekao, a sad odjebi u svoju četničku mitologiju Hahahaha. Jes ga doceko majstor. Ne kontam sta si ti doceko. Cuj cetnicka mitologija, a top star preko 40 godina ruka preko 27 km, a nov dobaci 27,5 km, to po tebi nije ****** mitologija. Sumnjao sam od početka u njegove namjere, a one su pranje srpskih ruku od zločina. Čekao sam samo potvrdu da kaže da čovjek nevin leži u zatvoru. Vidi on leži nevin u zatvoru i iz njega će izaći, 71 osoba zbog nečijeg hira leži pod zemljom iz koje nikada neće izaći! Krcko je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Koja je razlika između dejstva granata od 60mm, 82mm, 105mm, 130mm, 152mm,205mm, ako padnu na istu podlogu pod istim kutem??? Nema je prika, top star preko 40 god ne mere dobacit tolko mozes u njega gurati i karamele, ali nece dobaciti. Tu prica i pocinje i zavrsava. Ja nigdje nisam tvrdio da je ovaj ili onaj top, ovaj ili onaj projektil, ja sam prenio tvrdnje poznanika svjedoka događaja i vodim se zdravom logikom i iskustvom što granata u takvom okruženju može napraviti. Kolega iznad je lijepo objasnio što se dešava kada eksplodira granata, kuda lete fragmenti itd, ja sam vama koji ne poznajete mjesto zločina dao par skica gdje su bili srpski topnički položaji do 95, i dimenzije prostora ispred tuzlanske kapije gdje su stradali ljudi. Da sami izvučete zaključke sa čime bi se moglo tući po Tuzli. Parčad granata lete stotinama metara daleko i mogu ubiti.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 maloljetnika Postano: 01 lip 2012, 12:58 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: 130ke i istalo topništvo mogu ako su na puno većoj visini od cilja gađati i preko svog krajnjeg dometa jer imaju taj bonus na domet po formuli kosog hitca, jest da ima malo više računanja ali to se radi. Izvlačenje topništva na Dinaru je proširilo domet istog u Oluji za bar 20%, ključan potez zbog uzvraćanja vatre. To da su kupljeni polovni, sumnjam, JNA je imala puna skladišta novih konzerviranih oruđa davno kupljenih novih ili dobro očuvanih, koja se mogu otkonzervirati i na kraju svijeta te izgledati potpuno nova i upotrebljiva. To znam jer sam to radio u JNA. M-46 su kupljene polovinom 70-ih polovne iz CCCP-a gdje su služile u sovjetskoj armiji , u CCCP-u se ta haubice proizvodila od 1951-1971 , Rusi su prodavali viškove koje je SFRJ kupila.  Ovo su te haubice VRS ,snimljene 1996 , blago rečeno u polu-raspadnom stanju nakon 3.5 godine rata.
|
|
Vrh |
|
 |
Krcko
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 14:13 |
|
|
Tulkas je napisao/la: ja sam prenio tvrdnje poznanika svjedoka događaja Moja baba i tvoja baba su sušile veš na istom suncu. Čuj prenio on nama tvrdnje nekoga ko poznaje nekog ko je navodno bio na Kapiji. Ovo vec postaje zabavno. Imam i ja poznanika koji tvrdi da zna covijeka koji je guzio Pamelu.  Evo tebi prava karta druge Ozrenske lake pjesadijske brigade da se ne patis sa pravljenjem prelijepih Google Earth skica mogućih položaja topova 130 mm, pa ti nama lijepo izvuci zakljucak na kojoj udaljenosti su bili ti topovi, pa nam onda reci mogu li ti stari izraubani topovi da židnu do Kapije.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 14:34 |
|
|
Krcko je napisao/la: Moja baba i tvoja baba su sušile veš na istom suncu. Čuj prenio on nama tvrdnje nekoga ko poznaje nekog ko je navodno bio na Kapiji. Ovo vec postaje zabavno. Evo tebi prava karta druge Ozrenske lake pjesadijske brigade da se ne patis sa pravljenjem prelijepih Google Earth skica mogućih položaja topova 130 mm, pa ti nama lijepo izvuci zakljucak na kojoj udaljenosti su bili ti topovi, pa nam onda reci mogu li ti stari izraubani topovi da židnu do Kapije. ti si malo opičen a? Moj dobar prijatelj je te večeri sjedio u obližnjem kafiću, lik je srbin po nacionalnosti i nema razloga da laže i izmišlja, također drugi poznanik bošnjak, je lakše ranjen niti on nema razloga da laže, ili ima? Možeš li sada skontati, ako ne možeš da ti ponovim, Moj prijatelj / poznanik je svjedok tih događanja i opisao mi je što se tu dogodilo, čemu je on svjedočio.. Dakle svjedočanstva iz prve ruke. Kažeš prava karta :) ajde ne seri od kuda mi znamo da je to prava karta i da nije složena za potrebe propagande ;)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 14:50 |
|
|
O tom famoznom topu koji se ovdje spominje Citat: sa jednog drugog forumaTo je odlicno i robusno orudje sa dometom od 27km, sto je mogao nadmasiti samo Orkan ili Luna, ali to su vec raketni sistemi. U JNA jedinice sa ovim topovima su bile izvan korpusa, direktno podcinjene komandama vojnih oblasti. Ulazili su u sastav mesovitih artiljerijskih brigada, koje su imale 3 divziona ovih orudja (svaki sa po 18 topova) i jedan divizion Ognjeva (sa 12 orudja). Svaka vojna oblast je imala po 2 mes. artiljerijske brigade. (580, 16, 152, 202, 203, 326 mabr). Masovno su korisceni tokom ratnih dejstava na prostoru ex-SFRJ, a za ovaj top razvijen je i projektil sa gas generatorom sa dosta uvecanim dometom.Jedno vreme bila je aktuelna i konverzija ovog topa u kalibre 152 ili 155mm, na čemu se i stalo. Nešto više podataka o ovom topu: http://en.wikipedia.org/wiki/130_mm_tow ... %28M-46%29 Maximum range: 27.5 km (17 mi) (unassisted) 38 km (23.61 mi) (assisted)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 15:36 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Maximum range: 27.5 km (17 mi) (unassisted) 38 km (23.61 mi) (assisted) Vojska Jugoslavije je tek sredinom 90-ih uvela granatu 130mm sa povećanim dometom od oko 31 km , VRS to nije imala već standardnu , za potrebe JNA se investiralo u razvoj puno potentnijeg i modernijeg sustava M-84 NORA 152mm , u razvoju tog topa SFRJ je za usluge plaćala i poznatom konstruktoru Geraldu Bullu. Za potrebe indijskih OS razvijena jer konverzija na 155mm od strane Yugoimporta.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 15:43 |
|
|
Kažeš tek sredinom 90tih, ne spada li 95 godina u tu sredinu, gdje su se testirale te granate prije uvođenja u uporabu VJ? Ako znamo da je VJ bili mentor i logističar VRS, postoji li šansa da je testni poligon bila BiH, kao one ruske aerosolne rakete upotrijebljene kod Bihaća???
S obzirom da nisu pronađeni dijelovi granate pomoću kojih bi se točno moglo identificirati projektil (ugravirane ili sublimirane oznake) nije li se moglo raditi o projektilu bez oznaka, koji je bio na testiranju???
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 15:53 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Kažeš tek sredinom 90tih, ne spada li 95 godina u tu sredinu, gdje su se testirale te granate prije uvođenja u uporabu VJ? Ako znamo da je VJ bili mentor i logističar VRS, postoji li šansa da je testni poligon bila BiH, kao one ruske aerosolne rakete upotrijebljene kod Bihaća??? Ha ha Zloba bi se ušlogiro prije nego bi nešto poslao za džabe. Da nije bilo oficira VRS s mudima tenkovi M-84 , Lune i drugo modernije oružje iz JNA bi završilo u Srbiji te 1992 ,toliko o mentorstvu i logistici Vojske Jugoslavije, sve se plaćalo ,municija i remont u Srbiji se plaćalo DEM ili kompenziralo uglavnom drvnom građom. Jedino oružje koja je sigurno završilo u Bosni na testiranju je snajper M-93 Crna Strela koji je razvijen nakon iskustva JNA u Hrvatskoj 91` kad se pokazala superiornost snajpera zapadne proizvodnje u naoružanju ZNG-a u odnosu na Zastavin M-76. Moguće da je su neke poboljšane granate završile u Bosni ,međutim to treba dokazat i treba dokazat da je takvom granatom gađana Tuzla. Republika Srpska je također nabavljala naoružanje na međunarodnom tržištu mimo učešća Srbije ,mislim da govoriš o ruskom sustavu RPO Šmelj koji je nabavila RS da bi potom poslije rata završio u Srbiji kao i sustav zemlja-zrak Igla.
|
|
Vrh |
|
 |
Krcko
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 16:27 |
|
|
Krcko je napisao/la: ti si malo opičen a? Malko, ali nedovoljno za moj ukus. Krcko je napisao/la: Moj dobar prijatelj je te večeri sjedio u obližnjem kafiću, lik je srbin po nacionalnosti i nema razloga da laže i izmišlja, također drugi poznanik bošnjak, je lakše ranjen niti on nema razloga da laže, ili ima? Možeš li sada skontati, ako ne možeš da ti ponovim, Imam i ja kolegu Muslimana koji je to vece prosao tuda i vidio golfa, koji nije bio parkiran na trotoaru, vec pored. Pa prema tome ako to uporedimo sa prizemnim tragovima i rekonstrukcijom Zecevica dolazimo do zakljucka da, ako je tu padala granata ona je morala da udari u golfa sto nije slucaj ovdje. Vise ide u prilog tome da je tu bilo nesto kod predjeg desnog tocka tog golfa. Ali jebiga imamo mi te tvoje drugare koji su culi granatu i stojicki je docekali. Krcko je napisao/la: Kažeš prava karta :) ajde ne seri od kuda mi znamo da je to prava karta i da nije složena za potrebe propagande ;) Ako je to propagandna karta onda su se zajebali i tuzilastvo i Zecevic jer upravo je ta karta koristena u optuznici protiv Djukica, a na osnovu nje je Zecevic utvdjivao vatrene polozaje. Imas na netu njegovu rekonstrukciju pa ces u njoj da vidis kartu koju sa postavio.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 16:34 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 17:05 |
|
|
Krcko je napisao/la: Imam i ja kolegu Muslimana koji je to vece prosao tuda i vidio golfa, koji nije bio parkiran na trotoaru, vec pored. Pa prema tome ako to uporedimo sa prizemnim tragovima i rekonstrukcijom Zecevica dolazimo do zakljucka da, ako je tu padala granata ona je morala da udari u golfa sto nije slucaj ovdje. Vise ide u prilog tome da je tu bilo nesto kod predjeg desnog tocka tog golfa. Ali jebiga imamo mi te tvoje drugare koji su culi granatu i stojicki je docekali. Gdje sam ja rekao da su ti moji drugari 'stoječki dočekali granatu'. ??? Ma da bilo nešto pored gume, netko stavio a niko ništa nije vidio, pa ni taj tvoj koji je prošao nije vidio nista pored golfa Ne seri svega ti, sad cu provjeriti tko si i od kuda si. pozz
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 17:08 |
|
|
Loha prcko Ako me već citiras citiraj kako treba
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Betandwin
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 18:27 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Ja vjerujem MiB-u.. Covjek je nas, iz Tuzle bio u ratu.. Toliko je toga cuo i vidjeo o svemu tome.. Zivcira me sva ta rasprava i poigravanja sa zrtvama od Markala pa do ove Kapije.. Da se razumijemo jebe mi se za tzv ABiH i sve ostalo ali ne volim kada se ovako nateze oko mrtvih civila, djece... Naravo, nase kolege Srbi sa foruma kao i ostali Srbi jedva cekaju da sve prebace na nekog drugog. Oni nisu krivi ni za sta (tesko je povjerovat da su granatama ubili civila iako su godinama lupali po tim gradovima), ali nije im tesko povjerovati da je u Jasenovcu ubijeno 700.000 Srba.. O tome nema nikakve sumlje iako to znaci da je pune dvije godine svaki dan ubijano 1000 ljudi.. Ne poredim zlocine vec njihovu logiku apsolutno se slažem sa Tulkasom ,zarad izginule mladosti sramota je da moderacija ovom ZlatkuZG presvučenom četniku dozvoli čak 6 stranica negiranja i izvrtanja činjeniuca...hiljade su granata ispucali na civile širom BIH i oni če sad jednu da analiziraju , ubice ...
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 18:38 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Loha prcko Ako me već citiras citiraj kako treba
Naravno svi smo idioti , niko ovdje ne spori zločine počinjene od strane VRS nego o jednom događaju čija rekonstrukcija ima 100 rupa. To što je gospodin Zečević "fulao" u svojoj rekonstrukciji položaj haubica 130mm za skoro 10km ,čime se dovodi u pitanje mnoge stvari je apsolutno nebitno a to je suština ovog slučaja. Zašto se recimo general Praljak brani u Haagu da je srušio Stari most iako su ga svi mediji i politika odavno proglasili krivim? Najlakše je pognut glavu i prihvatiti sve što se servira.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Tuzla 1995, srpska granata ubila 71 mladu osobu Postano: 01 lip 2012, 18:52 |
|
|
Betandwin je napisao/la: apsolutno se slažem sa Tulkasom ,zarad izginule mladosti sramota je da moderacija ovom ZlatkuZG presvučenom četniku dozvoli čak 6 stranica negiranja i izvrtanja činjeniuca...hiljade su granata ispucali na civile širom BIH i oni če sad jednu da analiziraju , ubice ... I kako veze to ima s čim? Dali neko negira da su granatirani civilni ciljevi? Oni Đukića nisu optužili za bilo kakvo granatiranje nego za Tuzlansku kapiju na temelju rekonstrukcije gosp. Zečevića iz Sarajeva koje nigdje u svijetu nebi prošlo. Da li bi ti prihvatio da se na taj način sudi generalu HVO-a ,da ili ne?
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|