|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 34 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
doc
|
Naslov: Re: Prepravljanje povijesti Postano: 08 svi 2013, 12:17 |
|
|
Malo ću trolati ali s obzirom na popularnost Mućki u nas valjda će mi vlast oprostiti. Uvijek mi je bilo sumnjivo kako naši prevode Rodneyeva dva GSE-a iz matematike i likovnog kao Malu maturu. To bi trebala biti Velika matura budući je Rodney kasnije išao par dana na faks. Kad je Rodney išao u školu u Engleskoj se pisala ono što bi mi rekli Mala matura koju pišu sa 16 godina i koju oni zovu Certificate of Secondary Education (CSE) ili General Certificate of Education Ordinary level (GSE O level). Ovo potonje je bilo za 25% najuspješnijih. Ta dva dijela Male mature su kasnije preimenovana u General Certificate of Secondary Education. Nakon toga se uči još dvije godine za General Certificate of Education Advanced level (GSE A level) i kad se to položi sa 18 godina se može ići na faks. Tako da zapravo ona dva famozna Rodneyeva GSE-ija nisu Mala već Velika matura! Vjerojatno su naši prevoditelji bili zavedeni Delovim posprdnim korištenjem tog termina pa su ga preveli s Mala Matura kako bi istaknuli obezvrijeđivanje Rodneyevih akademskih postignuća ali Rodney Trotter zapravo ima dvije Velike mature iz matematike i likovnog, a to nije mala stvar! 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Prepravljanje povijesti Postano: 08 svi 2013, 15:46 |
|
|
|
Del: Rodney, do i hear our car phone ringing? Rodney: No... Del: Are you sure? Rodney: Yea...we don't have a car phone.
| Privitak/ci: |

rodni.jpg [ 14.53 KiB | Pogledano 3505 put/a. ]
|
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: Prepravljanje povijesti Postano: 08 svi 2013, 18:23 |
|
|
HrvojeHrvatinic je napisao/la: Metemma je napisao/la: Sad sam vidio da na stranici ima i latinična opcija, samo klikneš. Ne radi se o tome šta ja hoću, ovo je jedan tekst koji može i ne mora da bude tačan, ali mislim da je zanimljiv. Jel istina recimo da Ruse, Ukrajince i Poljake predstavljaju kao stoku? Pitanje ti je glupo, jel treba da se bojiš pa da ne želiš da postoji zlo? Vi Hrvati ste dobri samo kad se bojite?   Kosovo je što? Nemojte se iznenadit kad osvanu natpisi "Vojvodina je srce Srbije". 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Prepravljanje povijesti Postano: 08 svi 2013, 19:08 |
|
|
Andrea Stramaccioni je napisao/la: HrvojeHrvatinic je napisao/la:
Kosovo je što?
Nemojte se iznenadit kad osvanu natpisi "Vojvodina je srce Srbije".  Pa onda Sandžak je srce Srbije
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prepravljanje povijesti Postano: 17 svi 2013, 23:05 |
|
|
|
Evo jedna za Metu, da se malo najezi.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Prepravljanje povijesti Postano: 18 svi 2013, 08:44 |
|
|
|
Ha, naletili su na branioce Bosne...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Prepravljanje povijesti Postano: 18 svi 2013, 12:34 |
|
|
Metemma je napisao/la: S obzirom na hronologiju, ovaj zabrinuti pogled u budućnost i ishod 3. rata kod poslednjeg od ovih unapred zacrtanih gubitnika je i više nego opravdan 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Prepravljanje povijesti Postano: 18 svi 2013, 19:55 |
|
|
Dakle, prvi je skončao u blatu, drugi u snegu a treći će u ognju. Četiri osnovna elementa grčke filosofske misli su tu: zemlja/voda/vatra/vazduh Da bi se krug zatvorio, izgleda da će Nemci doživeti i 4. svetski rat gde će, nakon blata, snega i ognja, proći i kroz 4. stadijum a to je egzistencija na nivou subatomskih čestica. Sudbina jarac 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prepravljanje povijesti Postano: 18 svi 2013, 20:16 |
|
|
Inace, kako vas dvojica gledate ulogu Rusa oko Katyna, Hitler-Stalin pakta, sudbinu baltickih drzava....jeli i tu vazi karma is a bitch....a platili su i Njemci posteno, ako pogledate zemljopisne karte i prije drugog svjetskog, daleko je to islo na iztok, izgubise oni dosta toga.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|