HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 lip 2026, 20:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 34351 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 1375  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 22 svi 2013, 21:41 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Bez uvrede, al' malo je blesavo da se javljaš na ovu temu.

Bez uvrede, nije mi toliko bitna tema ali ste je počeli kvarit s ovim:

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 21:45 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Bez uvrede, nije mi toliko bitna tema ali ste je počeli kvarit s ovim

Mislio sam na temu rata, a slažem se da temu (o Srbiji) ne treba kvariti tom pričom.

Ali, pošto Osu poštujem kao kvalitetnog forumaša i učesnika nemilih događanja, nije mi teško da mu odgovorim.

Enivej, sa britanskim ambasadorima nemamo lepa iskustva. Pored tolikih Šveđana, Slovaka, Italijana, Grka i sl, oni nam uvale njega. Al' aj' možda me pozitivno iznenadi.

Vrh

PostPostano: 23 svi 2013, 07:07 

slika

:smijeh :smijeh :smijeh

Vrh

PostPostano: 23 svi 2013, 07:58 

Ameri jurišaju na Drinu, u pravu je Lošo:

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324659404578499340701009754.html#slide/1?Mod=e2fb

Citat:
Photos of the Day: May 22
slika
SURROUNDED: The river Drina flowed past a house built on a rock near Bajina Basta, Serbia, Wednesday. The house was built in 1968 by a group of young men, according to the house's co-owner, who was among those involved in its construction.

Vrh

PostPostano: 23 svi 2013, 13:23 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ameri jurišaju na Drinu, u pravu je Lošo:

Nije ni čudo s obzirom na najnovija saznanja gospodina Davora da gospodin Dobrica upravo u toj kući radi na završnoj glazuri Memoranduma 3 prije nego što ga da na tiskanje :D

Vrh

PostPostano: 23 svi 2013, 16:27 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
osa je napisao/la:
kako janje, kad su vama vraćali postotke i nas zaustavljali, a na početku vas ostavili s naoružanjem jna, a svima uveli embargo, koja ironija. imali ste sve adute, i odigrali kardinalno loše, e da smo mi bili u vašoj poziciji, ali jebaji ga nismo, imasmo karte kakve imasmo, a odigrasmo kao najveći bleferi, pazi tuđman pregovara s miloševićem, šta misliš da su uloge bile obrnute bi li milošević uopće mogao do tuđmana...

Jašta, i Muslimani zaustavili 15000 tenkova JNA u farmerkama sa pištoljima na vodu i vilama.

Sve je stvar odobrenja. Gospoda su odobrila % kakvi jesu, nisu odobrili da Srbima ide 1/3 Hrvatske i 2/3 BiH, a dobar deo rata, i kad je Srbija još bila u igra i kad ste imali 5:1 + NATO avijaciju za ne daj Bože, je stanje bilo takvo. Ne znam šta je trebalo, osvajati Zagreb? :neznam (Veljko, ti li si? :zubati )

Da su 1991. ili 1992. ili 1993. svirali kraj, onda bih verovatno trebao biti zahvalan Britancima, Amerikancima i sl. Ako se za krvoproliće i razaranje takvih razmera uopšte može biti zahvalan. Ovako, više mi u sećanje dolaze instruktori, bombardovanje, sankcije, vezivanje zastava po zapadnim prestonicama, pretnje, kršenje embarga na naoružanje, zabrana leta, sponzorisanje etničkog čišćenja i sl. stvari.

pa vi to sve imaste, nismo li to 45 godina zajedno kupovali, pravili i slagali na hrpu, i sve pripalo vama, šta misliš da smo mi to sve imali 1991....

Vrh

PostPostano: 23 svi 2013, 21:07 

slika

Love is in the air... A kolačići na stolu.

Vrh

PostPostano: 23 svi 2013, 21:27 

Radna akcija - jedino šta valja na turskoj teve.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 23 svi 2013, 22:13 

POL apropo turske tv

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 07:40 

A propos RTS :D

Citat:
Srbija ukida pretplatu za javnu TV

"TV PRETPLATA, kao što sam i obećao građanima Srbije, bit će ukinuta", objavio je Aleksandar Vučić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije, putem svojih profila na Facebooku i Twitteru.

Već ranije su iz srpske vlade najavljivali ukidanje RTV pristojbe kojom se financira Radio-televizija Srbije (RTS). No, dnevni list danas u srijedu je objavio da u državnom proračunu ipak nema dovoljno sredstava za financiranje javnih servisa.

Za financiranje RTS-a iz državnog budžeta svake godine bi trebalo biti izdvojeno 60 milijuna eura. Dodatnih 20 milijuna eura trebat će se izdvojiti za financiranje Radio-televizije Vojvodine.

Bravo Srbijo, nakon dugo vremena pohvalio bih nešto što mi se jako sviđa. Treba uskratit financiranje posebno u BiH gdje siju mržnju u valovima.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 10:27 

Kako uskratiti finansiranje kad prelaze na budžet? :neznam

Citat:
Vazduhoplovcima će stići „migovi”

Ako u petak u Sočiju na pregovorima Vladimira Putina i Tomislava Nikolića, ruski predsednik odobri davanje robnog kredita Srbiji, naša zemlja bi vrlo brzo mogla da kupi šest vojnih aviona „mig 29 2M“ i dva radara, a u drugoj fazi i raketne sisteme „S300“ i „pancir“.

To je epilog vrlo prijatnog i sadržajnog razgovora prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra odbrane Aleksandra Vučića i ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua u četvrtak.

Vučić je učestvovao na Međunarodnoj konferenciji za evropsku bezbednost, a zatim je, umesto planiranih dvadesetak minuta, razgovarao dvostruko više sa svojim domaćinom Šojguom.

Za vreme pregovora sa gostom iz Srbije, general Šojgu kazao je da se nada da će do kraja godine biti potpisan Dogovor o vojnotehničkoj saradnji između dveju zemalja i tu vest odmah su emitovale vodeće ruske agencije.

Iako je bilo dogovoreno da ruski ministar početkom oktobra poseti našu zemlju, Vučić je, za „Novosti“, potvrdio da će ta poseta biti ranije, pa će i dogovor o saradnji biti tada potpisan.

- Zadovoljan sam pregovorima sa Šojguom, jer su sadašnji odnosi naših dveju zemalja na racionalnoj i pragmatičnoj osnovi, a ljubav i dobre odnose naših naroda niko neće i ne može da smanji. Pričali smo vrlo otvoreno i sada sve zavisi od predstojećih pregovora sa predsednikom Putinom. Ako on odobri davanje robnog kredita, na obostrano zadovoljstvo ćemo privesti kraju pregovore o nabavci ruske vojne opreme koja nam je veoma potrebna - rekao nam je Vučić.

Srpski ministar odbrane precizirao je i da će se obnoviti i saradnja u obrazovanju vojnih kadrova i vojnomedicinskoj delatnosti.

- Logično je da naši oficiri prođu obuku u Rusiji, kada nabavimo novu rusku vojnu tehniku. Osim toga, zainteresovani smo i za dobijanje sertifikata da Zavod „Moma Stanojlović“ može da remontuje ruske avione. To bi moglo da se sprovede za najduže dve godine.

Da postoji uverenje sa obe strane da će se uskoro uspešno završiti pregovori o kupoprodaji „migova“ dokaz je i to što početkom naredne nedelje u Beograd stiže ruska delegacija koja bi trebalo da finišira dogovor.

To što su Rusi spremni da nam prodaju i modernizovane verzije raketnih sistema

„S-300“ i „pancir“, tumači se kao dokaz da u Moskvi stvarno veruju da Srbija ne planira da traži ulazak u NATO. Inače, Vučić se na marginama međunarodne konferencije sreo i sa ministrima odbrane Grčke, Francuske i Belorusije.

Inače, sve intenzivniji kontakti i razgovori najviših ruskih i srpskih političara dokaz su novog kvaliteta odnosa među našim zemljama - zvanična je ocena Kremlja, uoči susreta Vladimira Putina i Tomislava Nikolića u petak u Sočiju.

Biće to treći sastanak dvojice predsednika, koji su dosad više puta telefonom razmenili mišljenja. Dokaz sve bolje saradnje je i najavljeno potpisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu između dve zemlje koja će, kažu u Kremlju, opredeliti magistralne pravce budućih naših odnosa.

Posebna pažnja u razgovorima Putina i Nikolića biće posvećena pitanju budućnosti Kosova i Metohije. U Kremlju ističu da Moskva i Beograd zajednički nastoje da ojačaju ključnu ulogu OUN u jačanju mira i bezbednosti:

- Rusija polazi od toga da kosovski konflikt treba rešiti na osnovu rezolucije 1244 SB UN. Neophodno je kompromisno rešenje koje bi bilo dugovečno i trebalo bi se dostići bez pritisaka na srpsku stranu.

Citat:
DOMAĆIN UKAZAO VELIKU ČAST
PRILIKOM svog prvog susreta sa Vučićem, general Šojgu je svom gostu ukazao veliku čast. Iako je konferenciji prisustvovalo više od 50 predstavnika raznih zemalja i organizacija, ruski ministar insistirao je da Vučić na svečanom ručku sedi pored njega. Sa druge strane smestio se ministar odbrane Francuske.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 12:51 

Citat:
u drugoj fazi i raketne sisteme „S300“ i „pancir“.

Pisao predsednik komisije za izbor Miss Srbije, Miroslav Lazanski? :zubati

Ako je istina bilo bi do jaja. Mada nešto sumnjam da imamo para za te sisteme.

Doduše, to sam mislio i za avione i još uvek ne mogu da verujem da ih stvarno kupujemo.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 13:00 

Što ne bi imali para za to? PVO je najbitniji.

Navodno plaćamo jabukama, povrćem i sl. :sega

Kad stigne naoružanje, kad se urade neki preko potrebni rezovi u javnim finansijama i još koja investicija... drugačije ćemo da pričamo o raznim pitanjima.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 13:03 

Iskreno, što će vam S-300?? Jedna baterija vam neće pomoći u sukobu s NATO-om, a nemate protiv koga drugog ratovati :neznam

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 13:09 

U PVO je svo do pokrivenosti i slojeva.

Različito se ponaša pilot kad može da nahebe i kad ne mogu da ga dohvate. Zlu ne trebalo.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 13:13 

Da smo imali S 300 1999., najverovatnije da nebi bili bombardovani.

Uloga vojske je i da bude sredstvo odvraćanja.

Ne kažem ja da bi mi sa S 300 pobedili NATO, ali nas ne bi ni oni napali jer bi procenili da im se ne isplati uz gubitke koje bi im napravio S 300.

Mada sam ja pre da uzmemo BUK-ove, S 300 je overkill za zemlju veličine Srbije...

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 13:17 

Pa uništili bi S-300 s tomahawkcima ako jišta, a i danas su tu bespilotne stealth letjelice...

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 13:22 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Da smo imali S 300 1999., najverovatnije da nebi bili bombardovani.

Uloga vojske je i da bude sredstvo odvraćanja.

Ne kažem ja da bi mi sa S 300 pobedili NATO, ali nas ne bi ni oni napali jer bi procenili da im se ne isplati uz gubitke koje bi im napravio S 300.

Mada sam ja pre da uzmemo BUK-ove, S 300 je overkill za zemlju veličine Srbije...

Otkud ti znaš kol'ka će Srbija biti... To je kod nas, brzo promenjiva kategorija. :sega

Neka, bolje da ima nego da nema. Fino rasporedimo da pokriva pola bivše juge. Ionako u komšiluku nisu preterano budni.

volvoks je napisao/la:
Pa uništili bi S-300 s tomahawkcima ako jišta, a i danas su tu bespilotne stealth letjelice...

Da, inače je NATO izuzetno bio uspešan sa uništavanjem PVO. Jbt nismo mi Irak i Libija.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 13:24 

volvoks je napisao/la:

Ma da, kao što su uništili i Neve iz '60-ih godina za vreme bombardovanja. .. :rolleyes

Opet kažem, ne bi imali šanse da pobedimo u takvom ratu ni sa 30 diviziona S 300, ali da smo imali i nekoliko baterija 1999., najverovatnije da taj rat ni ne bi vodili...

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 13:37 

Čim Vučić plati račun svi dođite u Batajnicu i poljubite miga. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 13:57 

Ma da, kao što su uništili i Neve iz '60-ih godina za vreme bombardovanja. .. :rolleyes

Opet kažem, ne bi imali šanse da pobedimo u takvom ratu ni sa 30 diviziona S 300, ali da smo imali i nekoliko baterija 1999., najverovatnije da taj rat ni ne bi vodili...

Istina, samo bi sankcije ostale tko zna do kad. Pa bi litra ulja bila 5 eura. :biceovodobro A nula na novčanicama...

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 13:58 

joe enter je napisao/la:

Ti bi da ukidamo ratno vazduhoplovstvo?

A to je alternativa kupovini novih aviona do kraja godine. Ovim što imamo ističu resursi i idu u penziju,

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:00 

Divlja svinja5 je napisao/la:

Istina, samo bi sankcije ostale tko zna do kad. Pa bi litra ulja bila 5 eura. :biceovodobro A nula na novčanicama...

Da, slažem se.

Ali to je skroz petnaesta tema...

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:06 

joe enter je napisao/la:

Ti si da ukidamo ratno vazduhoplovstvo?

A to je alternativa kupovini novih aviona do kraja godine. Ovim što imamo ističu resursi i idu u penziju,

Sva sreća pa nismo okruženi NATO-m pa će novi migovi imati svo srpsko nebo na raspolaganju gde će obarati vrane i galebove i gađati zaprežna kola u Lajkovcu.

Jesam , za ukidanje sam , jedino ako ti nije baš stalo kad jednom uđemo u NATO ili se priključimo majčici Rusiji u neki savez da šaljemo naše pilote da ratuju za njih.
Ovako ako neko povredi srpski vazduh Vučić može nazvati NATO ili Rusiju da interveniše , i ja verujem da će interevencija daleko manje koštati.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:13 

Joe enter je napisao/la:
Jesam , za ukidanje sam

Ma jedi govna.... :kava

I to je sve što imam da kažem na ovu temu tebi i svima koji mislite da treba da ukidamo avijaciju. Neću dalje da se raspravljam sa tobom oko toga.

A ti sad to slobodno to pripiši mojoj frustraciji, nemoći i nedostatku argumenata, nije problem...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34351 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 1375  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: