RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

FOTO Nova panorama zaljeva: U Neumu se gradi veličanstvena crkva

Napisano 07.08.2011. 06:05

Zaštitnik Neuma- Sveti Ivan ili Sveti Nikola?

Komunističke vlasti desetljećima su branile, a zatim kočile dozvolu za izgradnju crkve za domicilno stanovništvo u samom gradu Neumu. Kasnije, dozvola je dobijena, no tek za crkvu na rubu grada; to je današnja Crkva gospe od Zdravlja.

Vjernici tim rješenjem nisu bili potpuno zadovoljni, te je današnja domaća vlast u općini Neum dala dozvolu za gradnju veličanstvene crkve u samome središtu grada, koja će potpuno izmijeniti desetljećima umjetno održavanu sekularnu panoramu grada. Crkva će vjerojatno nositi ime po Svetom Ivanu, barem sudeći po željama Neumljana.

 

Neumski župni list koji se zove Zvijezda Mora, o crkvi i zvoniku piše:

"Godina 2011. ostat će zasigurno zabilježena u povijesti Neuma kao godina izuzetnog značaja. Tijekom nje izgrađeno je u samom središtu grada zdanje koje će promijeniti vizuru grada i postati sigurno jedna od njegovih najprepoznatljivijh oznaka. Riječ je o novoj crkvi u središtu grada. Crkva je već sama po sebi vidljiva, a kad dobije predviđeni zvonik bit će najuočljiviji objekt s koje god strane se ulazilo u Neum.

Na koncu, što reći? Svima koji sudjelovali u njezinoj izgradnji svima veliko hvala uime Božje, a tebi, Neume, iskrena čestitka!"

 

Donacije će pomoći bržem dovršetku radova i izgradnji krasnog zvonika.

Ukoliko želite sudjelovati prilozima, kontaktirajte brojeve: 036 880-048 i 063-350-188


Crkva je još uvijek bez zvonika

 



Ispiši
Ocijeni: 3.3
12231 pregleda

Nema komentara

Anketa

Ustavi