RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Humane zvijezde RH i BiH

Napisano 03.09.2011. 10:27

Humane zvijezde RH i BiH

Za Udrugu djece s posebnim potrebama u razvoju Orašje – Odžak nogometnu utakmicu igrat će i predsjednik RH Ivo Josipović

Humanitarno-sportska priredba „Humane zvijezde RH i BiH" odigrat će se u Orašju 7. rujna na stadionu HNK Goal u Orašju za Udrugu djece s posebnim potrebama u razvoju Orašje-Odžak.
Po prvi put u BiH odigrat će se ovakav susret, a osim zbog svoje humane nakane, susret će uveličati i sve sadržaje utkane u veliku filmsku priču Posavine „Dani hrvatskoga filma".

Dolazak predsjednika RH dr. Ive Josipovića na taj susret daje posebno svečani obol cijelom događaju. Nakon prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana za vrijeme otvorenja mosta Orašje - Županja ovo je drugi službeni posjet Posavskoj županiji predsjednika Hrvatske. Uz ostale sadržaje kojima će predsjednik RH biti nazočan tijekom jednodnevnog posjeta općini Orašje, bit će i aktivni sudionik humanitarnog nogometnog susreta. Organizatori Posavska županija i Organizacijski odbor na čelu s predsjednikom Vlade Posavske županije mr.sc. Marijanom Oršolićem učinili su sve na besprijekornoj organizaciji sadržaja koji će pratiti manifestaciju.
 „Humane zvijezde RH i BiH" održava se uz visoko pokroviteljstvo predsjednika RH Ive Josipovića, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog nogometnog saveza i Vlade Posavske županije. Ivo Knežević-Sivori, član Organizacijskoga odbora i izbornik reprezentacije bh. humanih zvijezda, angažirao se da poziv stigne do zvučnih imena.

Velik događaj

- Želim prvo kazati da je sami posjet predsjednika Josipovića Danima hrvatskog filma za Orašje i našoj županiji veliki događaj. U sklopu tog posjeta je i humanitarna nogometna utakmica s osobama iz svijeta sporta, biznisa, politike, javnog života, glazbe. Već dva tjedna kontaktiram s osobama koje bi došle u Orašje i iako je teško doći do njihovih slobodnih termina, kada bih kazao da se radi o pomoći Udruzi djece s posebnim potrebama, vjerujte, poziv je prihvaćan. Do sada smo uspjeli osigurati 16 imena koje će zacijelo zaintrigirati javnost i biti odličan mamac za gledatelje diljem Posavine i Slavonije. Ističe i značenje filmskog festivala.
- S Danima hrvatskog filma ovo je područje dobilo novu dimenziju u ovom dijelu Europe. Zahvalni smo našem Ivi koji nam je doveo ovu najveću kulturnu manifestaciju i sigurno je da je moramo čuvati, njegovati i biti uz nju kao što je i Ivo uvijek uz Posavinu. Hvala i Večernjaku i Jozi Pavkoviću zbog medijske zastupljenosti u najčitanijim novinama u Posavskoj županiji.

Branko Tušek, organizator Humanih zvijezda RH i BiH i član Organizacijskog odbora za susret u Orašju, istaknuo je zadovoljstvo što humane zvijezde Hrvatske po prvi put nastupaju izvan svoje zemlje.

Bez pobjednika

Ovo nam je 33. ukupni susret. Nastupamo u našoj susjednoj i prijateljskoj Bosni i Hercegovini, s našim prijateljima, humanim zvijezdama BiH. Cilj nam je zajednički, prije svega učvrstiti nadalje naše prijateljstvo i ujedno pomoći onima kojima je pomoć potrebna a to su naša djeca. To su udruge djece s potrebama u razvoju Orašje-Odžak. Bitno je na kraju reći, u ovoj utakmici nema pobjednika, jer svi koji sudjeluju - to jesu.


| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi