RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Općina Srebrenica ima manje učenika od Neuma!

Napisano 19.12.2011. 04:59

Srebrenica: Upisano samo 36 prvačića

SREBRENICA - Svega 36 prvačića krenuće na jesen u srebreničku Osnovnu školu "Petar Petrović Njegoš", a od toga samo 16 u centralnu gradsku školu, a ostalih 20 u seoska područna odjeljenja.

Direktor škole Zorica Nikolić kaže da će u odnosu na ovu školsku godinu broj prvačića biti manji za 21.

Zbog nedovoljnog nataliteta i odseljavanja stanovništva sa područja ove opštine i broj učenika konstantno se smanjuje. Tako je 1996. godine srebrenička škola imala oko 1 000 učenika, a u ovoj godini svega 443, dok će ih u narednoj školskoj godini biti još manje jer deveti razred završavaju 64, a u prvi će krenuti samo 36 đaka.

Vjerovatno će, kao i prethodnih godina, zbog odseljavanja iz Srebrenice još nekoliko učenika napustiti ovu školu.

nezavisne.com

 

U neumu 500 osnovnoškolaca

Predškolski odgoj odvija se u Dječjem vrtiću lociranom u starom dijelu Neuma (proširena i obnovljena zgrada nekadašnje škole) i obuhvaća rad s najviše 90-ero djece u tri skupine, što je zapravo i kapacitet vrtića.
Jaslice, za djecu mlađu od tri godine, organizirane su kod časnih sestara služavki Maloga Isusa.

Osnovna škola kardinala Stepinca broji oko 500 učenika, s tim da ih je većina u centralnoj školi u Neumu. Još funkcioniraju dvije područne škole, u Hutovu i Gracu, s nikad manjim brojem učenika. Sve školske zgrade su potpuno ili djelomično obnovljene i pružaju optimalne uvjete za nastavni proces.

neum.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi