|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 49 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
bumbar92
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 24 pro 2012, 23:15 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Danas je post da ispagamo želudcom što smo zgriješili, prvo sam ga iznenadio poparom na prazno posljepodne, pa u cijeloj strci oko priprema sa jedno pol litre domaćeg crnog na tenane, sada nakon bakalara opet nastavljam sa serijom crnog jer se ekipa usidrila i čekamo Božić, a na ponoćku je grijeh ići ovakav zato ćemo kao pravi grešnici do sudnjeg dana čekat da ispagamo grijehe. Kada zenge podvuču crtu, isplatilo se boriti za mir i veselje, to falaBogu imamo i vama želimo. Mir i veselje svima! Tek sam maloprije sebi došao od crnog na tenane I to na prazan stomak. To je spec pokora za okorjele
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 24 pro 2012, 23:16 |
|
|
hinterland je napisao/la: Pogledaj pa javi sutra. Javiću do 3,vjerovato će nam novi gradonačelnik navratiti...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 00:17 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Lijepa polnoćka u Vatikanu. Pun sam duha svetoga.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 00:22 |
|
|
Horska karijera tako daleko dogurala
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 00:49 |
|
|
BBC je napisao/la: Lijepa polnoćka u Vatikanu. Pun sam duha svetoga. Lijepo samo velikim slovom se piše
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 14:06 |
|
|
I Markan je li bilo Bošnjaka na polnoćki i je li bio novi načelnik?
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 14:07 |
|
|
hinterland je napisao/la: I Markan je li bilo Bošnjaka na polnoćki i je li bio novi načelnik? Jok x2
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 14:11 |
|
|
Markane, zasto si Domagojeve strijelce zaminija za toga ninju. Jesi li posta buddhista?!
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 14:13 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Markane, zasto si Domagojeve strijelce zaminija za toga ninju. Jesi li posta buddhista?! Koje strijelce?Kakav budista??
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 14:19 |
|
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 15:32 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Markane, zasto si Domagojeve strijelce zaminija za toga ninju. Jesi li posta buddhista?! Koje strijelce?Kakav budista?? Markane ti kao pravi vernik se verovatno držiš više običaja nego ostali , pa jesi li palio badnjake uz kićenje jelke(bora)???
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 15:54 |
|
|
joe enter je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Koje strijelce?Kakav budista??
Markane ti kao pravi vernik se verovatno držiš više običaja nego ostali , pa jesi li palio badnjake uz kićenje jelke(bora)??? Nisam palio,u biti ja sam ti "praktični" vjernik,ne tradicionalista u smislu obreda i sl.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 16:07 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: joe enter je napisao/la: Markane ti kao pravi vernik se verovatno držiš više običaja nego ostali , pa jesi li palio badnjake uz kićenje jelke(bora)???
Nisam palio,u biti ja sam ti "praktični" vjernik,ne tradicionalista u smislu obreda i sl. Aha , znači samo kontemplatitdba i klečidba , i to zorno i bogougodno?! Bez obreda tj.bez svete liturgije nije moguće povezati se sa svetim duhom , a to kao katolik moraš znati. Inače katolička crkva sve više odlazi ka protestantskom profilu gledanja na veru i njeno ispovedanje , a to znači da obred odlazi u zapećak dok propovedi i rasprave su učestale. Markane nemoj da si takav Kveker , loži badnjake,kiti borove,bacaj slamu i za svaku liturgiju se pripremi za sjedinjenje sa svetim duhom.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 16:15 |
|
|
joe enter je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nisam palio,u biti ja sam ti "praktični" vjernik,ne tradicionalista u smislu obreda i sl.
Aha , znači samo kontemplatitdba i klečidba , i to zorno i bogougodno?! Bez obreda tj.bez svete liturgije nije moguće povezati se sa svetim duhom , a to kao katolik moraš znati. Inače katolička crkva sve više odlazi ka protestantskom profilu gledanja na veru i njeno ispovedanje , a to znači da obred odlazi u zapećak dok propovedi i rasprave su učestale. Markane nemoj da si takav Kveker , loži badnjake,kiti borove,bacaj slamu i za svaku liturgiju se pripremi za sjedinjenje sa svetim duhom. xe xe...Može se i tome razgovarati,na religiji.Moji kite bor,supruga i djeca,jaslice i sl.poanta Božića i jeste obitelj,mir i sl. u ovom današnjem svijetu trke i frke. Gledanje na vjeru i obredi su sekundarna stvar,osnovno je živjeti život kako Bog zapovijeda..
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 16:27 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: joe enter je napisao/la: Aha , znači samo kontemplatitdba i klečidba , i to zorno i bogougodno?! Bez obreda tj.bez svete liturgije nije moguće povezati se sa svetim duhom , a to kao katolik moraš znati. Inače katolička crkva sve više odlazi ka protestantskom profilu gledanja na veru i njeno ispovedanje , a to znači da obred odlazi u zapećak dok propovedi i rasprave su učestale. Markane nemoj da si takav Kveker , loži badnjake,kiti borove,bacaj slamu i za svaku liturgiju se pripremi za sjedinjenje sa svetim duhom. xe xe...Može se i tome razgovarati,na religiji.Moji kite bor,supruga i djeca,jaslice i sl.poanta Božića i jeste obitelj,mir i sl. u ovom današnjem svijetu trke i frke. Gledanje na vjeru i obredi su sekundarna stvar,osnovno je živjeti život kako Bog zapovijeda.. Koja crna sekundarna stvar pobogu Markane? Auuu , pa tvoj iskreni katolicizam me vrlo zabrinjava. Ti kao katolik bi trebao znati da bez ozeranja duše i sjedinjenja sa svetim duhom je nemoguće živeti kako bog zapoveda , a to se isključivo postiže obredom tj.svetom liturgijom i učešća u njoj. Dobro sam ja rekao:
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 16:33 |
|
|
a što ćemo sa ljudima koji ne poznaju vjere i učenja,a ipak žive po savjesti?
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 17:02 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: a što ćemo sa ljudima koji ne poznaju vjere i učenja,a ipak žive po savjesti? U pakao zna se , jer bez svete pričesti,ispovedi i pokajanja nema večnog života, tako nas uči katolička i pravoslavna crkva , zar ne druže Markane?! Ja sam tebi ranije džabe govorio i pisao kako se crkva prilagođava i kako nema obraza ni mrve , a ti si otišao toliko daleko da joj sve veruješ pa danas misliš da je dovoljno živeti po savesti da bi spoznao carstvo nebesko , međutim nije tako druže Markane , crkva u svojim viševekovnim pravilima i kanonima sasvim jasno kaže da bez i jednog i drugog nema večnog života i jedinstva sa bogom. Mislim da je vreme da Markane sebe postaviš među agnostike i onda kao pravi čovek živiš po savesti i moralu koji zavisi samo od tebe , a ne tamno nekih lažnih pravila i tzv.božjih zakona.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 17:21 |
|
|
ma nije točno,pitaj bilo kojeg popa ili svećenika.Pakao ne postoji,u tom smislu kako ga većina kršćana zamišlja.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 17:52 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: ma nije točno,pitaj bilo kojeg popa ili svećenika.Pakao ne postoji,u tom smislu kako ga većina kršćana zamišlja. Pa to nije fer stvarno , gotovo 2000 godina je postojao ali od pre 50 godina se počeo prvo gubiti i lutati po božjoj vaseljeni , onda lagano se smanjivati , dok nije sasvim iščeznuo u zadnjih par decenija. Fascinantno!! Markane tebi nije izgleda jasna poenta mojih upisa?! Kako ti ne smeta i kako ti ne vređa inteligenciju sva ova priča , jer kako može postojati pakao ranije a danas više ne?! Prosto je nemoguće. Znači neko laže , e sad da li laže onaj pop od pre 80 godina ili ipak laže taj svećenik koji kaže da ga više nema. Ja mislim da obojica lažu.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 18:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 18:28 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa ti obriši postove ako te već živciraju i ako se sjebava tema , valjda si neki moderator. Ionako ima 5 čestitarskih tema gde se klepate "iskrenim" čestitkama na nivou sva tri bogouodna naroda , a to što se ja i Markan zanesemo u vezi religije na relligijskoj temi o badnjoj večeri je bar po meni 100 puta bolje nego da sad uleti vrlo moguća priča npr.koliki procenat katolika u selima kod Kaknja kiti drvo i koliko su plastične jaslice u Kineza važne za opstojnost Hrvata u Sarajevu. E tu ne bi reagovao sa šaljivo-ironičnim gifom jer je to normala na forumu.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 18:33 |
|
|
Jovo, zar nisi vec lani istu pricu tira, sto onda opet gnjavis. Sto te briga ko cestita iskreno, a ko ne...mislin, stvarno. Naporan si.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
pozitivac
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 18:37 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
joe enter je napisao/la: Kako ti ne smeta i kako ti ne vređa inteligenciju sva ova priča , jer kako može postojati pakao ranije a danas više ne?! Prosto je nemoguće. Znači neko laže , e sad da li laže onaj pop od pre 80 godina ili ipak laže taj svećenik koji kaže da ga više nema.
Ja mislim da obojica lažu. Zašto misliš da lažu? Imaju drugačije mišljenje o tome, a nijedan ni drugi ne mogu sigurno znati...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: BADNJA VEČER Postano: 25 pro 2012, 19:56 |
|
|
joe enter je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: ma nije točno,pitaj bilo kojeg popa ili svećenika.Pakao ne postoji,u tom smislu kako ga većina kršćana zamišlja. Pa to nije fer stvarno , gotovo 2000 godina je postojao ali od pre 50 godina se počeo prvo gubiti i lutati po božjoj vaseljeni , onda lagano se smanjivati , dok nije sasvim iščeznuo u zadnjih par decenija. Fascinantno!! Markane tebi nije izgleda jasna poenta mojih upisa?! Kako ti ne smeta i kako ti ne vređa inteligenciju sva ova priča , jer kako može postojati pakao ranije a danas više ne?! Prosto je nemoguće. Znači neko laže , e sad da li laže onaj pop od pre 80 godina ili ipak laže taj svećenik koji kaže da ga više nema. Ja mislim da obojica lažu. Ne laže,nego pogrešno naučen.Činjenica jeste da se određen broj pogrešnih učenja uvukao u sve vjere,ali to nisu krucijalne stvari i istine.Npr. Platon je "kriv" za puno nekih nebuloza koje su se uvukle posredstvom njegovih učenika u kršćanstvo,a koje je i on pokupio od pitagorejaca,ovi od pagana itd.Ali uvijek su postojali ljudi koji su "znali" odvojiti istinu od laži,od pradavnih vremena. Ako se ti i ja slažemo da postoji Bog,ili kako ga već tko zove,i da živimo po moralnom zakonu-onda ćemo stepenicu po stepenicu doći do istog rezultata,ali različitim putevima...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|