HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 sij 2025, 22:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 204 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BBC-ova virtualna manipulacija
PostPostano: 07 kol 2012, 10:11 

Eto vidiš, ti si "SarajkaD." a više Sarajeva ima u Mettemi. Pun je ovaj naš prostor tih kontradiktornosti. Ko se za što zalaže, što su čiji ciljevi, i ko je zapravo što u šumi se čovjek više ne može lako snaći.

Inače, sad 2012. a ne 1992., mene puno više muči 2012.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 10:12 

Šta misliš da će te gazija zamotat kad se udaš i uzet internet? :zubati

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 10:17 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Šta misliš da će te gazija zamotat kad se udaš i uzet internet? :zubati

Meni babo moRe koMforno kupiti gaziju po zelji Junuze, i to da ga mijenjam ko A3 svake godine, novi model.Mami mi nije zamotana, bogme ni nane nijedna ni druga.Naprotiv !
Izgledaju kao da im je po 4 banke :)
Pa ti vidi.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 10:20 

Pa sama si napisala kako ćemo ronit suze kad se udaš. Mislim, evo Ilirka je tu na pr. Ne staje život udajom, osim ako si muslimanka koja se uda za vehabiju.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 10:21 

BBC je napisao/la:
EMT-ina virtualna frustracija.
Evo novi naslov teme.

:ucelo

Sad kontam, ova Đevojka je moja ministrica

Što bola promjeni ime, jes se udala ili :001_huh

Aj nek si se vratila al mi je ovo s novim nickom bezze

:smajl046

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 10:24 

Evo ovaj tvoj rodjo udaje me za vehabiju Junuze :))Kako si ?Hvala !

@Junuze Djipalo, valjda kad se budem udala bar na pocetku prvih pet godina bude to ljubav, kasnije ću vjerovatno opet forumasiti.Mislim i dalje je vjerovatno ljubav, al postojana, smirena :)

A sto se tice te teorije " izvući iz ljudi najgore " pa zar ti nisi sam pokušao biti ravnomijerno dobar sa svima.Kulturne rasprave, kritike koje sam uvijek uvazavala i sl.Znaci bas pravican si uvijek bio kao onaj jezicak na vagi koji tegobe drzi
da ne ptevagnu ni tamo ni vamo.Pa opet su te pojedini pogotovo Srbi izvrijedjali na pasija kola.Nisi moga rijec napisati da ih se deset ne zakaci.
Evo sto mi BBC nikad nista lose nije rekao ? Zna da se napola zezam uvijek.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 17:17 

Za nju je pisanje na forumu kao orgazam, sto vise pise, to joj se sve vise samo-nadrazuje privatno odijeljenje sa mnostvo rastinjskih prepreka za najodvaznije goste. :zubati

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 17:24 

Obzirom na masovnu pojavu virtualnih bezcunasa poput tebe Vlado, forum vjerovao ili ne moze prestavljati odredjeno zadovoljstvo.Kad takog jednog otkrijes, prvo te obuzme sazaljenje, pa ravnodusnost.

Zasto ne bi pisala ?To sto tebi smeta, ugrozavanje srpskog imidza mojim pisanjem, te ti nisam vise slatka i mila jedino je tvoj problem.Kontaci ?
Ja sam i prije slično postala te moj stil nije novina ?:)

Mozda tebi doduse je ? Hormoni su cudo, a inace imas problema sa razumijevanjem.Pa pocni da razmisljas glavom kad sam ja u pitanju, onom na ramenima. :zubati

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 17:42 

Sorry, što upadam, ali...

SarajkaDjevojka je napisao/la:
ugrozavanje srpskog imidza mojim pisanjem

... na hrvatskom forumu!? :sega

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 17:57 

Obzirom na masovnu pojavu virtualnih bezcunasa poput tebe Vlado, forum vjerovao ili ne moze prestavljati odredjeno zadovoljstvo.

Zasto ne bi ?To sto tebi smeta, ugrozavanje srpskog imidza mojim pisanjem, te ti nisam vise slatka i mila jedino je tvoj problem.Kontaci ?
Ja sam i prije slično posala, te moj stil nije novina ?:)

Ne smeta meni nista kod tebe, cak naprotiv, svijet i treba da bude upoznat i sa drugom stranom licnosti, onom suprotnom od normalne, a sto vise pises to je cirkus veci, sto mogu potvrditi i svi aktivni forumasi na jednom drugom forumu, a koji su imali prilike da vide kako izgledaju pojave koje se non-stop ponasaju kao da su mimo zdravog razuma (ti mora da si neka ziva vjetropir-vatra-furija od djevojke cim imas onakav dugacak rijecnik, pa zato si "opasna", ali nemoj zaboraviti da preko 90-posto ljudi na ovom forumu su "obicni" smrtnici koji ne umeju da "prate" bas takav tempo kojeg ti zadajes, zato bih te zamolio da barem malo "smanjis vatru". Znam da si bas intelektualna lavica od djevojke i to jako mnogo cijenim, ali kada stalno "pokazujes kandze", onda plasis mnoge nas "obicne" smrtnike :zubati), jer biti maltene citav dan i noc na jednom forumu nije odlika zdrave osobe (mada sta danas znaci zdrava osoba to samo dragi bog zna), a to ce ti reci i psiholozi.

Nikada mi nisi ni prestala biti slatka (jer ja odvajam nekakve da kazem emocije od politike i politikanstva, tako da "emotivno" govoreci svidjas mi se, ne naravno ljubavno, sacuvaj boze, bljak, bljak, fuj, fuj, kaka, kaka, :D), jer si ti kao najsladji med i jos sladje grozdje, ali kombinovano sa teskim zmijskim otrovom.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 18:03 

Pa rekoh ti već cilj i je cirkus i pokretanje vaših frustracija.Mada ruku na srce ja to nesvjesno radim.Sto se tice pracenja mene i postova, nisam ti ja kriva sto
si sporokontajuci.A sto se tice vremena utrosenog ovdje, nije zabadava.Zadovoljna sam ucinkom.I da kad sam na poslu tipkam.Sa dugotrajnog odmora vam se nisam javljala.
Takav je svabski nacin življenja, ubrzan i dinamican.

A ti Vladek, uopce nisi mjerodavan da mjeris moje vrijeme tu, ne plačeš mi net, a i sam si online Non stop.

Sova sinicu korila da joj je glava golema :)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 18:15 

Pa rekoh ti već cilj i je cirkus i pokretanje vaših frustracija.Mada ruku na srce ja to nesvjesno radim.Sto se tice pracenja mene i postova, nisam ti ja kriva sto
si sporokontajuci.A sto se tice vremena utrosenog ovdje, nije zabadava.Zadovoljna sam ucinkom.I da kad sam na poslu tipkam.Sa dugotrajnog odmora vam se nisam javljala.
Takav je svabski nacin življenja, ubrzan i dinamican.

A ti Vladek, uopce nisi mjerodavan da mjeris moje vrijeme tu, ne plačeš mi net, a i sam si online Non stop.

Sova sinicu korila da joj je glava golema :)

E moja SarajkaDjevojko, nije ni tebi lako. :D

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 18:17 

Jaganjac, nije cilj izbrisati nista, cilj je komunikacija.A ti ako mislis da vam je neko zaboravio Vukovar te da ćeš pozivom na neko ujedinjeno krcanstvo ovdje steći simpatije ili odabirom svinjskih jela koja ćeš hvaliti u gadnoj si zabludi.Kao sto već napisah u jednom od predhodnih postova, domacini su imali ljubimce, no ocigledno da su ti ljubimci previse iskoristavali svoj status ( kakili i piskili po skupocjenim sagovima, ups temama) pa zavrsise u dvorištu i to kod septicke jame.Neki dobrovoljno, oni pametniji, a neki jos nesvjesni ocigledno stanja :)

Sad skontaj u kojoj si skupini :D

Sto se tice moje psihe ,mislila sam da si povjesnicar, pa da malo prodiskutujemo na poguban uticaj Turaka, koji su kao dobri psiholozi uhakali generacije Srba unaprijed.Ti si takodje jedan od takvih.
Na kraju, ja nikom ne ostajem dužna.To sto ne postam na temi o Neumu znaci da me ne zanima.Isto tako pola politike.To nema veze ni sa kakvim uvlacenjem, nego mi je dosadno.
Zanimljivija mi je tema o pasteti bila, nego Neum.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 18:31 

Jaganjac, nije cilj izbrisati nista, cilj je komunikacija.A ti ako mislis da vam je neko zaboravio Vukovar te da ćeš pozivom na neko ujedinjeno krcanstvo ovdje steći simpatije ili odabirom svinjskih jela koja ćeš hvaliti u gadnoj si zabludi.

A misliš da su zaboravili Atifa i ekipu kako ciljaju hrvatske gradove? Ili ove iz Prijedora kako se provode po Slavoniji?

Kao sto već napisah u jednom od predhodnih postova, domacini su imali ljubimce, no ocigledno da su ti ljubimci previse iskoristavali svoj status ( kakili i piskili po skupocjenim sagovima, ups temama) pa zavrsise u dvorištu i to kod septicke jame.Neki dobrovoljno, oni pametniji, a neki jos nesvjesni ocigledno stanja :)

Pričaš o sebi ili? :neznam Zaista nisam ovde dovoljno dugo da znam istoriju zakulisnih igara, nit' me to zanima. Ne poznajem nikoga od vas i sve pišem javno.

Sto se tice moje psihe ,mislila sam da si povjesnicar, pa da malo prodiskutujemo na poguban uticaj Turaka, koji su kao dobri psiholozi uhakali generacije Srba unaprijed.Ti si takodje jedan od takvih.
Na kraju, ja nikom ne ostajem dužna.To sto ne postam na temi o Neumu znaci da me ne zanima.Isto tako pola politike.To nema veze ni sa kakvim uvlacenjem, nego mi je dosadno.
Zanimljivija mi je tema o pasteti bila, nego Neum.

O, poprilično sam stručan i za psihu mladih osoba. Nemaš problem. :zubati

Zanimljivo da te ne zanima ništa što ima veze sa glupostima koje ovi tvoji rade ili su radili. Umesto da širiš to razumevanje i bečku školu na svoje sunarodnike, ti pišeš o pašteti. A svinjče ni probala nisi... Svašta.

A za ovo drugo...

Citat:
Za Muslimani Bosance kaže Kuripečić god. 1530. da ih drže "za najbolji i najvjerniji narod, koj rado hoće da se zove turski, pa se hvali time"...

Kad smo kod psihologije, primetio sam da voliš u svakom postu da naglašavaš svoju "superiornost". Od nekih bolje živiš, od nekih si videla više sveta, pa si obrazovana, kulturna, tolerantna, u sve se razumeš bolje, dobijaš sve rasprave, dominiraš, pobeđuješ itd.itd.

Kada imaš potrebu to sama o sebi da pišeš, zar ne misliš da tu postoji neki problem? Valjda bi to još neko uočio da je tako, hm?

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 18:42 

1.Zasto bi zaboravljali, uostalom ja nikad Nisam ni pokusala negirati neki bosnjacki zlocin, poput vas Srba, koji negirate i opravdavate svoje.

2.Dovoljno si ti dugo, te stvari o kojim sam se figurativno izrazila dio su ljetnih dogadjaja, a i Sam si ucestvovao u njima.No povlacenje si odbio:)
Kao sto rekoh ne bih ulazila u tvoje razloge.Patetican si ionako.

3.Pa ja sirim razumijevanje.To sto se tebi ne dopadaju gole cinjenice i iskrenost nije moj problem

4.Sto se tice Muslimani Muslimana bitno je da nismo ukaljali cast i sudbinu potomaka zadnjih 100 g.A od povijesti stare 500 stotinjak godina se ne zivi.Mozes ovo reci za Srbe ?:)
Niti je kome bitna, osim u dnevnopolitickim prepucavanjima.

Ispravljas postove dodajuci glupe pdiholoske profile, o cemu nemas pojma.Ako ista mrzim to je ispravljanje.Jer si poslije citata od Kupresica napisao bio nesto deseto od tog sto sad stoji.Imas mahanje zato.

Vrati se temi o BBC- u, ne zelim da mu uzimam slavu :)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 18:50 

Sto se tice Muslimani Muslimana bitno je da nismo ukaljali cast i sudbinu potomaka zadnjih 100 g.

:sega

Ok! :palacgore1

Ispravljas postove dodajuci glupe pdiholoske profile, o cemu nemas pojma.Ako ista mrzim to je ispravljanje.Jer si poslije citata od Kupresica napisao bio nesto deseto od tog sto sad stoji.Imas mahanje zato.

Vrati se temi o BBC- u, ne zelim da mu uzimam slavu :)

I ti ispravljaš postove. Ne volim da pišem zaredom postove, ovako štedim prostor. Uostalom, to sam uradio pre nego što si odgovorila.

Ali da, vratimo temu BBC-u.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 01:28 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Nismo na forumu jugoomladine iz Zagreba, već nečemu što se zove HercegBosna.org. Mestu gde imaš teme o vitezu ovom ili onom, mestu gde je na temi o precima onaj sa petokrakom retkost, gde je pola foruma učestvovalo u ratu protiv Srba. I sad se od svih njih, nađe devojčica iz dijaspore da im otvara oči o zlim četnicima. :zubati

Valjda je važniji sadržaj od forme? :001_smile

Ta zlatna, urbana jugoomladina (uglavnom štovatelji Mesića, fanovi krepalog Ferala, Lukovića, portala Buka i sl) su glavni mrzitelji bosanskohercegovačkih Hrvata i Srba, te najveći jurišnici na Republiku Srpsku. Možda ti na prvi pogled izgleda da su zbog te jugonostalgije više prijateljski orijentirani prema Srbima, ali to je neka nakaradna ljubav prema "urbanom" Beogradu, sa općenitim prezirom prema dinaroidima.

To što je netko imao djeda u oružanim snagama NDH ili u četnicima mi je važno koliko i lanjski snijeg, jer je samo interes vječan.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 01:40 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ta zlatna, urbana jugoomladina (uglavnom štovatelji Mesića, fanovi krepalog Ferala, Lukovića, portala Buka i sl) su glavni mrzitelji bosanskohercegovačkih Hrvata i Srba, te najveći jurišnici na Republiku Srpsku. Možda ti na prvi pogled izgleda da su zbog te jugonostalgije više prijateljski orijentirani prema Srbima, ali to je neka nakaradna ljubav prema "urbanom" Beogradu, sa općenitim prezirom prema dinaroidima.

To što je netko imao djeda u oružanim snagama NDH ili u Četnicima mi je važno koliko i lanjski snijeg, jer je samo interes vječan.

Ma kapiram, i kod nas postoje isti krugovi (inače izuzetno popularni u Sarajevu). Fuj crkva, fuj nacionalizam, fina Juga, fuj rat, volim EU, jadno Sarajevo, fuj četnici i ustaše po bosanskim brdima.

Samo sam hteo da naglasim da je ovo i pored svega desničarski forum malo nacionalnije grupe Hrvata (bez želje da vas predstavim kao SS panzer division HB :tank ).

Kao sad treba neko @bumbar, @osa ili nekom trećem da objašnjava četnike i čuda. I ne treba se baviti sadašnjom krizom, već krizom od pre 20 godina. Smešno i povremeno zna da ubije diskusiju. Ako se priča obrne, odmah "čopor", "(h)agresija", "nekultura", "srbijanci". I stalno u krug.

slika

Dal' ćutati i ignorisati ili se umešati. Večito pitanje. :zubati

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 02:00 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Ma kapiram, i kod nas postoje isti krugovi (inače izuzetno popularni u Sarajevu). Fuj crkva, fuj nacionalizam, fina Juga, fuj rat, volim EU, jadno Sarajevo, fuj četnici i ustaše po bosanskim brdima.

Samo sam hteo da naglasim da je ovo i pored svega desničarski forum malo nacionalnije grupe Hrvata (bez želje da vas predstavim kao SS panzer division HB :tank ).

Nije tako zamišljen, jer ja prezirem sve ideologije. Prvenstveno je zamišljeno kao okupljalište Hrvata BiH, gdje će u glavnom fokusu biti BiH (i gdje će se braniti sloboda govora i Hrvata i Srba i Bošnjaka, sve dok je u granicama uljudnosti), a ne ispravljanje nekih problema u RH što je klopka u koju često upadnu neki naši integralisti. Ako će podržati prava Hrvata u BiH, neka ustanu Staljin, Che i Lenjin, i dobit će mjesto moderatora. :D

Uvijek sam očekivao da će većina forumaša iz Hrvatske biti desničarske orijentacije, jer zaboga, teško je očekivati da će se na forum masovno regstrirati simpatizeri SDP-a i HNS-a (mada ih dostojno zastupaju pozitivac i osa).

Malo mi je čudno da jedan navodno desničarski forum većm dijelom promovira znanost, bori se protiv mitologije i krkanluka u svom narodu, zalaže se za EU, Židove i Izrael, Rusiju itd itd.

Ne bježim od desničarstva (iako mislim da su sve ideologije luđačke košulje), ako ljudi imaju tu percepciju, OK, ali se ja ne slažem sa takvom kvalifikacijom. Uostalom, to se može i dokazati ako se pregledaju stranački ili ideološki afiniteti moderatora.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 02:02 

Jebes ideologiju u ove sate . Mini imas prijedlog za savladavanje je*ene nesanice?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 02:08 

Zadar1993 je napisao/la:
Jebes ideologiju u ove sate . Mini imas prijedlog za savladavanje je*ene nesanice?

„Pogled na profil, ideologiju, politiku – Zlatka Lagumdžije”

Autor: Emir Suljagić

Evo pdf

http://www.sdp.ba/dokumenti/publikacije/Emir_Suljagic_-_Pogled_na_profil_ideologiju_politiku_-_Zlatko_Lagumdzija.pdf

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 02:10 

Ne za samoubojstvo nego za nesanicu :laugh . Svejedno hvala :).

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 02:15 

Ministry of Sound je napisao/la:
Uvijek sam očekivao da će većina forumaša iz Hrvatske biti desničarske orijentacije, jer zaboga, teško je očekivati da će se na forum masovno regstrirati simpatizeri SDP-a i HNS-a (mada ih dostojno zastupaju pozitivac i osa).

Malo mi je čudno da jedan navodno desničarski forum većm dijelom promovira znanost, bori se protiv mitologije i krkanluka u svom narodu, EU, Židove i Izrael, Rusiju itd itd.

Ne bježim od desničarstva (iako mislim da su sve ideologije luđačke košulje), ako ljudi imaju tu percepciju, OK, ali se ja ne slažem sa takvom kvalifikacijom. Uostalom, to se može i dokazati ako se pregledaju stranački ili ideološki afiniteti moderatora.

Pazi, stoji da je forum otvoren za sve... ali očigledno da najveći deo članstva naginje na desno. Ne u vulgarnom smislu, naravno.

Sve u svemu, kvalitetno i aktivno mesto. Drago mi je što sam naleteo na njega.

Dosta mi je pomogao da određene probleme sagledam iz drugog ugla. A trudim se da to znanje proširim u svojoj okolini, gde postoji interesovanje.

Zadar1993 je napisao/la:
Ne za samoubojstvo nego za nesanicu :laugh . Svejedno hvala :).

:sega

Di ćeš spavat' po ovoj vrućini?

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 02:23 

Jbg jagnje imam sutra 7 sati umnog rada . Ako bar tolko ne budem spavao arrivederci produktivnosti.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 02:27 

A nisi morao da spavaš kad su se okretali đenosajd (pa još i nezdravi) prasići, a? :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 204 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: