HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2026, 03:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Blaćenje nacionalizma
PostPostano: 29 stu 2014, 17:08 

korrisnik je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:
Odlican stav. Znaci, ti si za razbijanje drzave BiH, jer drugacije se neces rijesiti ''hrvatskog jarma''.

Opet se izvlači iz konteksta, ja sam za to da se jedni drugima ne nameću jezicima Hrvatstvom Bošnjaštvom Srpstvom.
Hrvatski jaram je bio NDH nekima a možda su se neki tako i osjećali.
Nema tu nikakve ljubavi nit je bilo samo je istina interes.

Ne izvlacin nista iz konteksta, kritziras na drugon mistu sto se kao Hrvatska petlja u BiH, a Hrvati u biH kao sluge politici Zagreba. Sve je to jedna slika, budi musko i priznaj da smatras da je bih vasa prcija.

A brate nije, to cete zapantit, na fin ili na ruzan nacin.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 17:08 

joe enter je napisao/la:

Vrlo je interesantno da si Kosovo,gej-paradu i Principa stavio u isti koš , i to dovoljno govori da zaista si ogorčen i da te lupa kompleks inferiornosti s'obizorom da ovako nešto spajaš i daješ kao argumente.

Nisam ja stavio u isti kosh...nego oni...posebno ova prva dva uslova su kljucna u "evropskim integracijama"...to je jedino sto se spominje u izvestajima...

Ove druge teme koje spominjes... nemam sad vremena da analiziram dublje, moram da nestajem... drugi put...

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 17:24 

DzoniBG je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Vrlo je interesantno da si Kosovo,gej-paradu i Principa stavio u isti koš , i to dovoljno govori da zaista si ogorčen i da te lupa kompleks inferiornosti s'obizorom da ovako nešto spajaš i daješ kao argumente.

Nisam ja stavio u isti kosh...nego oni...posebno ova prva dva uslova su kljucna u "evropskim integracijama"...to je jedino sto se spominje u izvestajima...

Ove druge teme koje spominjes... nemam sad vremena da analiziram dublje, moram da nestajem... drugi put...

Ne znam odakle ti Princip , ali ajd nek' ti bude.

Ako hoćemo živeti kao ljudi moramo prihvatiti realnost , a to je da Kosovo postoji kao država i da su ga svi priznali u našem okruženju,EU i širom planete , i zbog našeg ponosa i ljubavi spram nacionalizma neće niko povući to isto priznanje jer se takvo šta nije nikad desilo u istoriji , ali ako misliš da hoće onda mi daj takav scenario na uvid molim te.

Gej parada je kako sam rekao civilizacijski ispit , i ja prvi ne bi dao Srbiji ući u EU ako neka skupina ljudi ne može šetati ulicom i biti ono što po prirodi jeste kako hoće i kad hoće.

Za mene svi ljudi moraju biti slobodni zbog onoga što jesu , a biti gej nije ni politički odabir niti ideologija već prosto čista prirodna stvar koju niko ne bira.
A ako se tebi gade njihove guzice koje šetaju zajedno sa balonima i cvetićima , e to je već tvoj problem i niko ti ne brani da se tako osećaš , ali kao čovek koji drži do slobode svih ljudi moraš dati slobodu i njima ma koliko ti to išlo na ganglije.

Ja mrzim nacionaliste ali kad bi im neko branio npr.država slobodu govora , prvi bi se pobunio jer ako bilo kome braniš nešto pa čak i nacionalistima onda si na putu da posteneš upravo ono što sloboda nije.

Sloboda uvek ima svoju cenu jer čovek sam po sebi nije savršen , ali je svaka takva cena bolja nego sprečavati slobodu izražaja ljudi.

p.s
Pozivanje na mržnju nije sloboda govora niti ljudsko pravo , čisto da se razumemo.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2014, 20:15 

joe enter je napisao/la:
Hunter je napisao/la:

Šta je tačno gadljivo u zdravom nacionalizmu i kako se zdrav nacionalizam razlikuje od ljubavi prema nasleđu i kulturi koji se PODRAZUMEVAJU?

Rekao sam već i neću da se ponavljam bez obzira što ti očigledno nećeš da shvatiš , ali eto evo ponovo ću reći.

Ljubav prema naciji je kao da voliš svoju majku , i ako počneš da urlaš okolo kako voliš svoju majku znači da si ili lud ili hoćeš da svi ostali vole tvoju majku na način kako si ti to zamislio.

Šta znači ljubav prema nasleđu?? , pa trebalo bi da znači da je to osnovica izvlačenja pouke iz nasleđa tako što gajiš kritičku misao u sebi i samim time i prema nasleđu.
Nacionalno nasleđe nije sveta krava jer su je gradili ljudi i dobri i loši sa svim svojim manama i vrlinama , a mi smo tu da na osnovu toga gradimo našu budućnost u smislu neke vodilje uz uslov da imamo kvalitetno nasleđe , a mi Srbi ga ruku na srce nemamo baš puno pa mam je tako bolje raditi na svojoj budućnosti ne okrećući se previše na nasleđe.

Za početak čitaj Dositeja Obradovića , on je čovek živeo pre srpske nacionalne države(pre jebenih 220 godina) i govorio svoje misli u vreme stvaranja nacija gde jasno govori o svim posledicama koje mogu zahvatiti čoveka ako uđe u dogmatiku tj. u on vreme živi neuko i dogmatski , a današnja dogmatika je nacionalizam.

Nijedan srpski nacionalista i niti ijedan srpski pop nikad nije citirao Dositija , a ti se priupitaj zašto je to tako?? , pa zato što sve oni što mlate i pričaju Dostij u svojim msilima pobija , a i okreno bi se u grobu.

Zato ponavljam da je flosukula "zdravi nacionalizam" jer naciju odavno imamo i državu odavno imamo.

Zdravi nacionalizam jep ostajao u vreme Dositeja koji je hteo da konačno Srbi posranu ljudi a ne kmetovi i robovi tako što će biti prosvećeni o brazovani sa pravom da se politički udružuju na vravnopranvim osnovama , i tu svo "nacionalističko zdravlje" prestaje , a sve posle toga je obično kenjanje majmuna i priprema za neko klanje neistomišljenika i drugih naroda.

Dao si prilično lošu definiciju nacionalizma ali jednostavno nemam volju da menjam tvoje stavove po tvom pitanju. Ako sam dobro razumeo majmun i potencijalni koljač je svako ko nije spreman da potpiše šta si ti ovde napisao? Zaista skromno sa tvoje strane, ne znam od kad si postao takav autoritet da ljudima ostavljaš opciju da se sa tobom slože ili budu proglašeni pritajenim zločincima. Mada je sa tobom i inače teško komunicirati a da sagovornika za nešto ne otpužiš.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2014, 12:06 

Hunter je napisao/la:

Dao si prilično lošu definiciju nacionalizma ali jednostavno nemam volju da menjam tvoje stavove po tvom pitanju. Ako sam dobro razumeo majmun i potencijalni koljač je svako ko nije spreman da potpiše šta si ti ovde napisao? Zaista skromno sa tvoje strane, ne znam od kad si postao takav autoritet da ljudima ostavljaš opciju da se sa tobom slože ili budu proglašeni pritajenim zločincima. Mada je sa tobom i inače teško komunicirati a da sagovornika za nešto ne otpužiš.

Ti si ubica, koljač, pedofil i prekopavač grobnica... :kava

Vrh

PostPostano: 30 stu 2014, 12:48 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Hunter je napisao/la:

slika

Vrh

PostPostano: 30 stu 2014, 12:54 

Hunter je napisao/la:

slika

Not sure if razumeo (you, not ja)....

Vrh

PostPostano: 30 stu 2014, 13:01 

Hunter je napisao/la:

slika

Not sure if razumeo (you, not ja)....

Either way, I'm done with this thread.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2014, 14:04 

Hunter je napisao/la:

Kažeš da mi je loš opis nacionalizma a ne navodiš zašto je loš opis sa argumetnima koji će pobiti moje.

Jel ti hoćeš argumentovanu raspravu gde jedni druge čitamo i jedni druge argumetnima opovrgavamo ili podržavamo ,ili si kao tipični nacionalista koje na zanima rečeno već samo kažu "Loše je" ili "Ti si izdajnik koji hoće da svi mi potpišemo to što misliš".

Ovih igara možeš da se igraš sa nekim drugim , ali sa mnom nećeš , jer ako neko ne odgovara na moje stavove niti ijednom se referiše na njih , šta onda dalje sa tavkima raditi nego reći "Aj doviđenja".

Vrh

PostPostano: 01 pro 2014, 14:15 

joe enter je napisao/la:
Hunter je napisao/la:

Kažeš da mi je loš opis nacionalizma a ne navodiš zašto je loš opis sa argumetnima koji će pobiti moje.

Jel ti hoćeš argumentovanu raspravu gde jedni druge čitamo i jedni druge argumetnima opovrgavamo ili podržavamo ,ili si kao tipični nacionalista koje na zanima rečeno već samo kažu "Loše je" ili "Ti si izdajnik koji hoće da svi mi potpišemo to što misliš".

Ovih igara možeš da se igraš sa nekim drugim , ali sa mnom nećeš , jer ako neko ne odgovara na moje stavove niti ijednom se referiše na njih , šta onda dalje sa tavkima raditi nego reći "Aj doviđenja".

Zajeban si ti igrač, jolence. Zajeban...

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 20:39 

Nemam nikakvog razloga vjerovati da sam nekome drag zato što sam mu sunarodnjak, ili da mi netko ne može nanijeti zlo zato što smo iste narodnosti. Hrvat mi može nauditi isto kao i tuđinac. U Drugom svjetskom ratu Hrvat partizan ubijao je svog brata Hrvata ustašu i obrnuto. Međutim, da bi mi sunarodnjak naudio za to mora imati poseban razlog. Sunarodnjaku nisam drag samim time što sam Hrvat, ali s druge strane tuđincu sam mrzak samo zato što sam Hrvat. Nepoznati tuđinac može me mrzjeti i željeti mi nauditi samo zato što sam Hrvat, a sunarodnjak ne može (mora imati poseban razlog). Stoga domoljublje, rodoljublje i nacionalizam imaju smisla.

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.