|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 56 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Whiteone
|
Naslov: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 17:46 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
Da li pijete vodu sa česme ?
Pre svega me zanima kako je kod Purgera.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 18:03 |
|
|
Whiteone je napisao/la: Da li pijete vodu sa česme ?
Pre svega me zanima kako je kod Purgera. Pitaš je li pitka voda iz gradskog vodovoda?
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 18:08 |
|
|
Pijem vodu s Onofrijeve fontane, fontane na Pilama i tuša na kupalištu Danče.
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 18:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59911 Lokacija: DAZP HQ
|
pijem, meni voda ide iz Medvednice, a ne iz Save. u vecini grada je miksana savsko-medvednicka voda.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 18:42 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Whiteone je napisao/la: Da li pijete vodu sa česme ?
Pre svega me zanima kako je kod Purgera. Pitaš je li pitka voda iz gradskog vodovoda? Da da, nisam lepo formulisao pitanje. Ali zanimaju me ovi koji su na Savi, Purgeri itd slivom reke.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 18:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59911 Lokacija: DAZP HQ
|
Zagreb ima dobru vodu, napravljen je moderni sustav prociscivanja vode prije desetak godina.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 18:50 |
|
|
Pijem vodu sa česme s tim da je kod mene voda iz bunara.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 18:55 |
|
|
Whiteone je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Pitaš je li pitka voda iz gradskog vodovoda?
Da da, nisam lepo formulisao pitanje. Ali zanimaju me ovi koji su na Savi, Purgeri itd slivom reke. Pijem, brate.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 18:59 |
|
|
U Zagrebu skoro svi piju vodu iz vodovoda(to je valjda česma), kvalitetna je, iz podzemnih izvora, a uz to je i ukusna, otprilike kao ove jeftinije flaširane. Recimo u Splitu se puno više klor osjeti.
Dudu, u Zagrebu ne postoji voda iz Save u smislu da se vadi i onda pročišćuje, to imaš u Osijeku. A ovo što si stavio je za odvodne vode, mi sada u Savu puštamo gotovo pa pitku vodu i nemamo nikakvog utjecaja na zagađenje.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 19:09 |
|
|
Kako ne, imaš crpilišta na Žitnjaku, u Mlaki, nekad je čak bilo i na Bundeku (do uređenja).
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 19:15 |
|
|
volvoks je napisao/la: U Zagrebu skoro svi piju vodu iz vodovoda(to je valjda česma), kvalitetna je, iz podzemnih izvora, a uz to je i ukusna, otprilike kao ove jeftinije flaširane. Recimo u Splitu se puno više klor osjeti.
Dudu, u Zagrebu ne postoji voda iz Save u smislu da se vadi i onda pročišćuje, to imaš u Osijeku. A ovo što si stavio je za odvodne vode, mi sada u Savu puštamo gotovo pa pitku vodu i nemamo nikakvog utjecaja na zagađenje. Kako je moguće da milionski grad ne zagadjuje Savu ? Inače, kad smo već kod vode, poznato je da pojedini krajevi Hercegovine recimo Trebinje ima nedostatak fluora u vodi, tako da tamošnje stanovništvo ima dosta problema sa karijesom.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 19:21 |
|
|
Whiteone je napisao/la: volvoks je napisao/la: U Zagrebu skoro svi piju vodu iz vodovoda(to je valjda česma), kvalitetna je, iz podzemnih izvora, a uz to je i ukusna, otprilike kao ove jeftinije flaširane. Recimo u Splitu se puno više klor osjeti.
Dudu, u Zagrebu ne postoji voda iz Save u smislu da se vadi i onda pročišćuje, to imaš u Osijeku. A ovo što si stavio je za odvodne vode, mi sada u Savu puštamo gotovo pa pitku vodu i nemamo nikakvog utjecaja na zagađenje. Kako je moguće da milionski grad ne zagadjuje Savu ? Inače, kad smo već kod vode, poznato je da pojedini krajevi Hercegovine recimo Trebinje ima nedostatak fluora u vodi, tako da tamošnje stanovništvo ima dosta problema sa karijesom. Platili smo milijardu eura za to A šta onda ne peru zube
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 22:36 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7398 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Pijem iz česme (pipe),ali iz bokala sa filterom.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 22:49 |
|
|
volvoks je napisao/la: U Zagrebu skoro svi piju vodu iz vodovoda(to je valjda česma), kvalitetna je, iz podzemnih izvora, a uz to je i ukusna, otprilike kao ove jeftinije flaširane. Recimo u Splitu se puno više klor osjeti. Dudu, u Zagrebu ne postoji voda iz Save u smislu da se vadi i onda pročišćuje, to imaš u Osijeku. A ovo što si stavio je za odvodne vode, mi sada u Savu puštamo gotovo pa pitku vodu i nemamo nikakvog utjecaja na zagađenje. Kako voda može biti ukusna? Voda je hemijsko jedinjenje kiseonika i vodonika (H2O), bez ukusa, mirisa i boje. Ukoliko ima ukus i pitka je, onda govorimo o mineralnoj vodi. Pila sam splitsku vodu, nisam osetila hlor i zato važi za kvalitetnu, makar tako Splićani kažu a ja bih se složila. Inače ne pijem vodu sa česme već kupujem.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 21 srp 2014, 22:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Da, pijem. Tesko da cu ikad dati novac za vodu pored potpuno ispravne i kvalitetne vode iz cesme. Sigurno je bolja voda sa cesme nego voda iz plastike.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 22 srp 2014, 00:30 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Ja pijem vodu iz čaše. Eventualno ako sam puno žedan iz bokala a rjeđe iz česme, nije higijenski žvaljat česmu jelte.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 22 srp 2014, 00:37 |
|
|
Vodu pijem isključivo iz pupka djevice.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 22 srp 2014, 00:37 |
|
|
BGabriel je napisao/la: volvoks je napisao/la: U Zagrebu skoro svi piju vodu iz vodovoda(to je valjda česma), kvalitetna je, iz podzemnih izvora, a uz to je i ukusna, otprilike kao ove jeftinije flaširane. Recimo u Splitu se puno više klor osjeti. Dudu, u Zagrebu ne postoji voda iz Save u smislu da se vadi i onda pročišćuje, to imaš u Osijeku. A ovo što si stavio je za odvodne vode, mi sada u Savu puštamo gotovo pa pitku vodu i nemamo nikakvog utjecaja na zagađenje. Kako voda može biti ukusna? Voda je hemijsko jedinjenje kiseonika i vodonika (H2O), bez ukusa, mirisa i boje. Ukoliko ima ukus i pitka je, onda govorimo o mineralnoj vodi. Pila sam splitsku vodu, nisam osetila hlor i zato važi za kvalitetnu, makar tako Splićani kažu a ja bih se složila. Inače ne pijem vodu sa česme već kupujem. Ne postoji voda koja je čisti H2O, osim ako ista nije na neki način obrađena. Svaka voda koja se vadi iz zemlje ima u sebi različitu količinu i odnos minerala i zato se može reći da postoji razlika u okusu. Objasni zašto bi inda itko kupovao Evian ili Janu kada možeš kupiti pa i duplo jeftiniju vodu. Jednostavno su nekako ukusnije. Zagrebačka voda je dosta tvrda, puna minerala, pa je zato okusom sličnija ovim izvorskima nego vodovodnima iz gradova gdje se voda dobiva recimo iz rijeke ili desalinizacijom.
|
|
Vrh |
|
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 22 srp 2014, 00:53 |
|
|
Voda ne može biti ukusna ako je ispravna, ali može biti pitka što znači čista ne računajući prirodnu mineralnu vodu ili obogaćenu mineralima o kojoj pišeš.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 22 srp 2014, 00:53 |
|
|
Citat: Hrvati piju tvrdu vodu, bilo da je riječ o vodovodnoj ili flaširanoj vodi. Večernji list za svoje je čitatelje testirao tvrdoću deset najprodavanijih flaširanih izvorskih voda. Tvrda voda je puna minerala, no načelno nije štetna za zdravlje. Rezultati su pokazali da nema bitnije razlike između vode iz slavine i kupovne vode.
Najmekša Cetina Vrlo tvrdu vodu piju Zadrani i Vinkovčani, dok je voda tvrda, prema Večernjakovu testeru, u Vukovaru, Zagrebu i Splitu. Kad je riječ o kupovnim vodama, sve su tvrde ili jako tvrde. Od deset testiranih voda najmekša je Cetina, a najtvrđa Mercator izvorska voda. Razlike nema i što se tiče zdravstvene ispravnosti. Voditelj odjela za zdravstvenu kontrolu vode i vodoopskrbu Zavoda za javno zdravstvo dr. Slavko Šobot kazao je kako nema bitne razlike između flaširane i vode iz javnih vodovoda.
U Hrvatskoj čak 79 posto pučanstva pije zdravstveno ispravnu vodu iz vodovoda. Preostalih 21 posto pije vodu iz privatnih bunara i lokalnih vodovoda. Ta voda nije pod nadzorom, i to je najveći problem poentirao je dr. Šobot. Većina tih bunara nalazi se u sjevernoj Hrvatskoj.
Posebno je teška situacija s bunarima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Od ukupno 53 osnovne škole u kojima su sanitarni inspektori ispitali kvalitetu vode, čak za 24 škole lani su izdana rješenja o trajnoj zabrani uporabe vode za piće zbog visoke koncentracije nitrata i nitrita. U javnim je vodovodima voda u cijeloj zemlji ujednačene kvalitete, samo je u istočnoj Slavoniji zbog povećane koncentracije arsena voda nešto manje kvalitetna.
Nije riječ o zdravstveno neispravnoj vodi. Jednostavno, na tamošnjim vodocrpilištima ima više prirodnoga, geološkog arsena objasnio je Šobot.
Nema razlike Je li bolja kupovna ili voda iz javnog vodovoda, dr. Šobot nije želio komentirati, kazavši kako je to "stvar ukusa".
Netko voli graševinu, netko traminac. Tako je i s vodama: nekima je pitkija voda s više soli, koje vodi daju okus, a nekima to ne odgovara zaključio je dometnuvši da je jedina razlika između flaširanih voda i onih iz slavine u tome što se vodovodna voda klorira, a flaširana ne.
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 22 srp 2014, 01:05 |
|
|
Pijem, ali ne volim da razmišljam o tome šta pijem. Polazim od sebe, perem zube, kosu, tuširam se, kenjam, pišam... sva ta voda se kao prečisti i eto je ponovo u mojoj čaši. Da ne pričam koliko drugih ljudi takođe pere zube, kosu... Slično je i sa bazenima, na koje inače ne idem jer ne znam da plivam. A i da znam, kad pomislim koliko se čmareva u toj vodi marinira, no thanks...
|
|
Vrh |
|
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 22 srp 2014, 01:16 |
|
|
http://amibo.net/o%20vodi.pdfHunter je napisao/la: Pijem, ali ne volim da razmišljam o tome šta pijem. Polazim od sebe, perem zube, kosu, tuširam se, kenjam, pišam... sva ta voda se kao prečisti i eto je ponovo u mojoj čaši. Da ne pričam koliko drugih ljudi takođe pere zube, kosu... Slično je i sa bazenima, na koje inače ne idem jer ne znam da plivam. A i da znam, kad pomislim koliko se čmareva u toj vodi marinira, no thanks... S ovim bih se složila
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 22 srp 2014, 11:33 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Barem je perpetuum mobile
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 22 srp 2014, 11:44 |
|
|
Ono zbog čega često šetam planinama jeste mogućnost i prilika da pijem izvorsku vodu, onako rahat od pameti i pitanja šta pijem i jel uprljana, jer onako hladna, ispod kamena i orošene mahovine se u krv stvara..., tek onda skontaš onu definiciju vode da je ona bez okusa, mirisa i boje, što nije baš slučaj sa svima.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Da li pijete vodu sa česme ? Postano: 22 srp 2014, 12:04 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17411 Lokacija: יום טוב
|
Whiteone je napisao/la: Kako je moguće da milionski grad ne zagadjuje Savu ? ovaj uređaj koji je dudu stavio pročisti vodu tako da bude čišća nego Sava. (provjereno) pijem vodovodnu vodu, znam da mora biti ispravna. flaširanu kupim samo kad putujem, pa recikliram bočicu.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|