HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 23:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 159 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Jeste li protivnik mješovitih brakova
Da 38%  38%  [ 15 ]
Da, sa Bošnjacima 15%  15%  [ 6 ]
Ne 46%  46%  [ 18 ]
Ukupno glasova : 39
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Djeca iz mješovitih brakova
PostPostano: 30 srp 2012, 01:39 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Pišem Manifest, uskoro...

Stvarno bi trebao napisat' nešto. Baš bih voleo da pročitam.

Usrali ste s Dačićem i Nikolićem, Josipović i Tadić su baš fino krenuli.

Jesmo mi krivi što ste vi držali Mesića, Jadranku i sl 100 godina? Molim lepo. :zubati

Kud ćeš lepše? Damo vam Ivicu i Tomislava, a vi se bunite. Jbg sad, Domagoja i Krunoslava baš i nemamo u izobilju.

E sad, je li pametno udružit Hrvate i Srbe i Ostale u borbi za drukčiji prostor, sekularan, europski ili nastavit kao dosad, a tendencije nisu baš obećavajuće.

Zato je jedina budućnost u sastavu Hrvatske i Srbije. Sekularan, evropski prostor. :palacgore1

Ima par brana tome, ja ih pokušavam neutralizirat, jedna od njih je velikosrpske ideje koje dolaze od nekih tvojih iz Srbije ovdje.

Pa valjda se i ja trudim da širim velikosrpske ideje. :zubati

I ima ih još. Više u Manifestu.

slika

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 01:39 

Šuti izdajico, upravo si u postu s điđimiđijem pokazao kako lako promijeniš stranu. :zubati

Takve lako iskoriste a da nisu ni svjesni, evo ti primjer:

Citat:
Društveno prihvatljivo nacional-građanstvo ima lijepu budućnost u ovoj zemlji, mada iskreno, ja više cijenim ljude koji priznaju da su ponosni na svoje nacionalističko bjesnilo i da ne vole npr. Maroko, jer mrze Arape, tu odmah znate koliko je sati i zato je lakše sa Filipčićem ili Šušnjarom, nego sa Mlinarević-Soptom.

http://poskok.info/wp/?p=13185

Unitarcima je lako s takvima poput tebe, ali nije s Martinom, a bogami ni Junuzom.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 01:42 

Laku noć i nemojte puno ljutiti VelikoSrb Neutralizator-a Junuza.

Toj njegovoj supruzi Hercegovki treba jebati muža, jer od njega ne zna čovjeka napraviti.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 01:50 

ZlatkoZG je napisao/la:

Stari Grci u svakom slučaju nisu bili plavokosi Nordijci kakvim ih se najčešće prikazuje na filmovima ali su bili etnički "čišći" od današnjih Grka u svakom pogledu ,dovoljno je pogledati Grka s Egejskih otoka i Grka s Kavkaza i obala Crnog Mora (Pontus) osim jezika ,tu sva sličnost prestaje.

Većina bizantske/romejske populacija je živjela u Maloj Aziji , mislim da je potpuno jasno da je gro modernih Turaka uz obalu Egeja i Mediterana grčkog porijekla , a i oni su toga svjesni ali nikad neće tako reć neg će pomirljivo kako su oni slični s Grcima.

Ne mogu ni da budu plavokosi nordijci kad su ziveli na Mediteranu gde sunce przi 300 dana u godini... al su se tu mesali sa raznim narodima jer su u to vreme bili centar poznatog sveta...

Skoro je bila emisija, kako je izgledao Isus(ako je postojao)... i njega prikazuju na freskama i filmovima kao plavusana... a takvih nije bilo u Judeji, pretpostavljaju da je imao tamniji ten i oci... takva je klima tamo.

Do skoro su dame belile svoju kozu i lice sminkom, to je bi izraz lepote i cistote... dok nisu dosli mas mediji koji su nam servirali cokoladne latine... danas rasne belkinje sluze za ismevanje, niko na plazi se ne zagleda u one koje su bele ko sir... tamniji pigment se dohvatio svojih 5 minuta :001_tongue

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 02:01 

DzoniBG je napisao/la:
Ne mogu ni da budu plavokosi nordijci kad su ziveli na Mediteranu gde sunce przi 300 dana u godini... al su se tu mesali sa raznim narodima jer su u to vreme bili centar poznatog sveta...

Skoro je bila emisija, kako je izgledao Isus(ako je postojao)... i njega prikazuju na freskama i filmovima kao plavusana... a takvih nije bilo u Judeji, pretpostavljaju da je imao tamniji ten i oci... takva je klima tamo.

Do skoro su dame belile svoju kozu i lice sminkom, to je bi izraz lepote i cistote... dok nisu dosli mas mediji koji su nam servirali cokoladne latine... danas rasne belkinje sluze za ismevanje, niko na plazi se ne zagleda u one koje su bele ko sir... tamniji pigment se dohvatio svojih 5 minuta :001_tongue

Pa barem u pravoslavnoj crkvi Isus nikad nije bio prikazivan kao Nordijac ,čak ni kod Rusa koji su svijetli....

Kod Arapa ,točnije Beduina bijela put kod žena još uvijek znači koju devu više :D Sjećam se kad je Rober Knjaz pokazao sliku Sanje Doležal u Egiptu ,svi su se Beduini narajcali i nudili brdo deva za sanju :zubati

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 02:08 

ZlatkoZG je napisao/la:

Pa barem u pravoslavnoj crkvi Isus nikad nije bio prikazivan kao Nordijac ,čak ni kod Rusa koji su svijetli....

Kod Arapa ,točnije Beduina bijela put kod žena još uvijek znači koju devu više :D Sjećam se kad je Rober Knjaz pokazao sliku Sanje Doležal u Egiptu ,svi su se Beduini narajcali i nudili brdo deva za sanju :zubati

...a ona ih je cekala na Trgu Cvijeca u 8 :zubati

Pogledaj ti danasnje Izraelce... cega tu nema, od onih svetlih doslih iz Rusije i Nemacke, do nekih garavih iz Afrike... svi jedna nacija i vera, a po izgledu imas ih svih dezena... e sad, da su oni svi potekli iz sterozavetnih prica i jedne prapostojbine, pa da su se ovi u Africi zagaravili, a ovi drugi posvetlili... cudna mi je ta genetika...

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 03:59 

DzoniBG je napisao/la:
ZlatkoZG je napisao/la:

...a ona ih je cekala na Trgu Cvijeca u 8 :zubati

Pogledaj ti danasnje Izraelce... cega tu nema, od onih svetlih doslih iz Rusije i Nemacke, do nekih garavih iz Afrike... svi jedna nacija i vera, a po izgledu imas ih svih dezena... e sad, da su oni svi potekli iz sterozavetnih prica i jedne prapostojbine, pa da su se ovi u Africi zagaravili, a ovi drugi posvetlili... cudna mi je ta genetika...

Taj sa tvog avatara je produkt "mjesanog braka". Mogu samo rec, onoliko koliko sam saznala, kakav umjetnik i talenat i mozak (ti mi i dalje ides na zivce).

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 04:01 

Cuj pitanja u anketi "s Bosnjacima" :zubati Molim dajte jos opcija, ovo je diskriminacija.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 08:23 

PCM je napisao/la:
ZlatkoZG je napisao/la:

Zato što se smrtno boje izolacije od Srba i Hrvata , pusti sve te priče koje čuješ od Bošnjaka na ovom forumu i drugdje gdje sve zamotaju u ideologiju ,pravdu ,povijest itd. Njih pogoni strah a kako i nebi zadnjih 200 godina ukupno gledajući najviše su nahebali muslimani svih etnikuma na Balkanu.

Postoji dobra mogućnost da će najebati i u budućnosti... Ovo ne govorim kao neku prijetnju nedaj Bože već kao potencijalnu realnost za njih. A svojim ponašanjem i pozivanjem na kakve Turske i ine pizdarije, samo sebe zavaravaju.

Inače se slažem, definitivno ih je strah da ostanu izolirani od strane Hrvata i Srba. Mislim da to pokazaje nedostatak vjere u sebe i svoje sposobnosti. Ja bi to usporedio sa 30-godišnjakom koji još živi sa roditeljima i ne želi ić solo živjet ... I uvijek će izmislit 100 razloga zašto ne samo da se nebi osamostalio ...

Pretpostavljam da to osamostaljivanje znači posvećivanje onim 24%, ne ?

Nije mi jasno zašto su mješanci neka politika Sarajeva i zašto idu samo na ruku BiH i Bošnjacima? Koji je razlog tome?

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 08:44 

DzoniBG je napisao/la:
ZlatkoZG je napisao/la:

Stari Grci u svakom slučaju nisu bili plavokosi Nordijci kakvim ih se najčešće prikazuje na filmovima ali su bili etnički "čišći" od današnjih Grka u svakom pogledu ,dovoljno je pogledati Grka s Egejskih otoka i Grka s Kavkaza i obala Crnog Mora (Pontus) osim jezika ,tu sva sličnost prestaje.

Većina bizantske/romejske populacija je živjela u Maloj Aziji , mislim da je potpuno jasno da je gro modernih Turaka uz obalu Egeja i Mediterana grčkog porijekla , a i oni su toga svjesni ali nikad neće tako reć neg će pomirljivo kako su oni slični s Grcima.

To je neka naopaka logika, americki poznati crnci, kao pokojni jackson, iliti najnovije beyonce i hrpa ostalih, glatka kosu, te blidi teint, dok je u Europljana fora biti dobrano nasuncan.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 08:51 

Lebowski je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Postoji dobra mogućnost da će najebati i u budućnosti... Ovo ne govorim kao neku prijetnju nedaj Bože već kao potencijalnu realnost za njih. A svojim ponašanjem i pozivanjem na kakve Turske i ine pizdarije, samo sebe zavaravaju.

Inače se slažem, definitivno ih je strah da ostanu izolirani od strane Hrvata i Srba. Mislim da to pokazaje nedostatak vjere u sebe i svoje sposobnosti. Ja bi to usporedio sa 30-godišnjakom koji još živi sa roditeljima i ne želi ić solo živjet ... I uvijek će izmislit 100 razloga zašto ne samo da se nebi osamostalio ...

Nije mi jasno zašto su mješanci neka politika Sarajeva i zašto idu samo na ruku BiH i Bošnjacima? Koji je razlog tome?
Pa ljudi su mislili da ce mjesanci ici na ruku sugoslaviji, pa opet nisu, vec su neki ispali najveci nacionalisti, a drugi a-nacionalni, koji su se ili utopili u vecinsko drustvo, ili, ako su izabrali drugu stranu, postali pomirljivi. Znaci pridpostavlja se, da ce mjesanac u bih postati zagrizeni unitarista, sto je po meni moguce, ali ne i nuzno. :zubati

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 09:30 

Lebowski je napisao/la:

Trenutno ne idu na ruku BiH, nego unitarističkom i hegemonističkom konceptu Bošnjaka, a razlog je što vodeće politike u Srba i Hrvata ne daju alternativu takvima jer se ograničavaju na točno određene dijelove BiH.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 09:41 

apsolutno nemam ništa protiv nacionalno/vjerski miješanih brakova, ali ne i u mojoj kući.
osobno smatram da imam odgovornost prema životu koji bi proistekao iz tog braka, tj. djeci, pa me samim time odbija bilo kakva pomisao križanja sa muškim pripadnicima drugih vjera.
svoju djecu učim isto. nadam se da će, poput mene, na pravoslavce i muslimane gledati kao na drugu vrstu, tj. da će im seksualno biti totalno neprivlačni poput slonova ili deva zdravom čovjeku.
nacija mi nije toliko bitna, ali rasa i vjera da.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 09:56 

Ilirk@ je napisao/la:
apsolutno nemam ništa protiv nacionalno/vjerski miješanih brakova, ali ne i u mojoj kući.
osobno smatram da imam odgovornost prema životu koji bi proistekao iz tog braka, tj. djeci, pa me samim time odbija bilo kakva pomisao križanja sa muškim pripadnicima drugih vjera.
svoju djecu učim isto. nadam se da će, poput mene, na pravoslavce i muslimane gledati kao na drugu vrstu, tj. da će im seksualno biti totalno neprivlačni poput slonova ili deva zdravom čovjeku.

I ovo je zanimljivo, ateista nema šansi? Teško ćeš zabraniti seksualnu privlačnost, jedino što možeš kod djece razviti da životne partnere(one za brak) biraju da to bude što jednostavnije.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 10:00 

Lebowski je napisao/la:
Ilirk@ je napisao/la:

I ovo je zanimljivo, ateista nema šansi? Teško ćeš zabraniti seksualnu privlačnost, jedino što možeš kod djece razviti da životne partnere(one za brak) biraju da to bude što jednostavnije.

može ateist, ali podrijetlo katoličko. roditelji, djedovi i bake... nebitno.
i pod uvjetom da je normalan ateist.
nekakav ateistički taliban o kakvim sam već prije pričala, ne bi mi smio prismrdit blizu kuće...
seksualna privlačnost se ne može spriječiti ni naučiti, ali se može usmjeriti kod ženske djece.
cure ionako biraju one partnere s kojima bi imale potomke, neovisno o duljini veze, taman za jednu noć.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 11:43 

Živeo srednji vek! :zubati

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 11:47 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

naravno. zamisli da mi jedan takav dođe u kuću i zabreče?
u dom kojeg gradim cijeli život? u obitelj koju volim više od sebe same i svega vidljivog i nevidljivog?
taman posla. :aleale

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 11:49 

Ilirk@ je napisao/la:

u dom kojeg gradim cijeli život? u obitelj koju volim više od sebe same i svega vidljivog i nevidljivog?

A šta ako je Hrvat-katolik iz Vojvodine koji govori ekavicom i tu i tamo brekne?

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 11:52 

Ilirk@ je napisao/la:

Samo da te ne iznenade... :zubati

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 11:53 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ilirk@ je napisao/la:

A šta ako je Hrvat-katolik iz Vojvodine koji govori ekavicom i tu i tamo brekne?

naučili bi ga hrvatski. polako, sve dođe na svoje. vidiš kako si i ti ko bosanac tečno propisao hrvatski...

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 11:56 

Ilirk@ je napisao/la:

naučili bi ga hrvatski. polako, sve dođe na svoje. vidiš kako si i ti ko bosanac tečno propisao hrvatski...

Bilo bi čudno da nisam, s obzirom da je moj stari predavao hrvatski jezik. :D

On-topic: Mješani brak sa ženama iz južne Amerike, Portugala i Poljske - odlična ideja, potvrdila se i u praksi, ako je suditi po rođacima i prijateljima.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 11:59 

Ilirk@ je napisao/la:

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 12:01 

Ilirk@ je napisao/la:

Bilo bi čudno da nisam, s obzirom da je moj stari predavao hrvatski jezik. :D

On-topic: Mješani brak sa ženama iz južne Amerike, Portugala i Poljske - odlična ideja, potvrdila se i u praksi, ako je suditi po rođacima i prijateljima.

If it' s catholic, it's good. :zubati

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 12:09 

Ma nek se raca izmiješa, zdravo je to..., ali one stvari koje dovode do ideoloških i vjerskih raskola kad-tad isplivaju na površinu pa ih treba izbjegavati bar u ovim našim krajevima, a takvi se rijetko i spoje jer te razlike ne pridonose nekoj žarkoj ljubavi da skončaju brakom ili djecom.

Obično se ove kombinacije i produkti kite kozmopolitizmom, širokim shvatanjima, otvorenošću,...pa eto kad su takvi zašto ne pojednostave sebi i drugima život i odaberu jednu od ponuđenih nacija, vjera i svoju otvorenost za kompromisima tako pokažu. Rijetko da bude tako..., u pravilu su hipernacionalisti i isključivi.

Takvi postaju najrigidniji mrzitelji nacija i osporovatelji prava drugih da se izjašnjavaju kako hoće nametajući "onu svoju naciju" kao ubernaciju. Kod nas je to nekad bilo Jugoslavenstvo, a danas Bosanstvo (i Hercegovinstvo;)..., plašt za ubernacionaliste.

Vrh

PostPostano: 30 srp 2012, 12:21 

Teško je sve to, ev sad razmišljam, nemam ništa protiv mješovitih brakova ali bi mi bilo puno draže i jednostavnije da djevojka/buduća žena dolazi iz kakve "ateističke" porodice, da nije previše posvećena vjeri. Neka normala, ispoštovati neke tradicije i običaje al da mi soli pamet s Bogom i knjigama NE.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 159 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: