|
|
Stranica: 5/6.
|
[ 148 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 13 svi 2022, 20:14 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 19:55 Postovi: 952 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
|
ne može se radit država ni iz čega. hrvati i srbi nisu imali nikakvu zajedničku povijest i zato je država od početka osuđena na propast. 1918. smo trebali napraviti Hrvatsku.
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 13 svi 2022, 21:36 |
|
|
gang_moslavina je napisao/la: ne može se radit država ni iz čega. hrvati i srbi nisu imali nikakvu zajedničku povijest i zato je država od početka osuđena na propast. 1918. smo trebali napraviti Hrvatsku. Jesmo, samo pogledaj kakve "elite" su nas vodile. Pa i prije ww2, pogledaj što je Maček napravio. A on je za Pusićkinog djeda nobelovac bio. Jedna Albanija je istjerala Talijane, a mi ne bi mogli. Međimurje smo oslobodili sami. Problem je bio što su Talijani htjeli Istru, Kvarner i sjevernu Dalmaciju. A Srbi Hercegbosnu, Srijem, Slavoniju i jug Dalmacije. Ono što nam se tada nudilo je bila linija Ilova, Una. Netko normalan bi postupio kao Ataturk, ali naši... Pusićkin djed je naredio pucanje na one vojnike na Jelačić placu. Nije naša UDBA od jučer.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 13 svi 2022, 23:33 |
|
|
|
Europljani mlađi od 40 godina (a to je pola populacije) nemaju nikakva osobna iskustva s Jugoslavijom, kad su oni krenuli putovati, više nije bilo te zemlje u turističkoj ponudi, oni s boljim sjećanjem pamte da je postojala takva zemlja na sportskim natjecanjima kad su bili djeca, možda se poneko sjeti da je krajem tog razdoblja bio i nekakav rat u kojem su se Česi odvojili od Slovaka ili nešto slično.
To je potrošen brend na putu prema zaboravu, nešto kao DR Njemačka, Južni Vijetnam ili Tannu Tuva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 02:55 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 12:46 Postovi: 1684 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
jednoumlje je napisao/la: Nego, pitam se, kako to patriJotski nastrojeni Hrvati, kojima je stalo do "bioloske ekspanzije", da ne primjete odliv iz Hrvatske (o Hrvatima iz Federacije da i ne govorimo, ili RS gdje su ih istrijebili bolje nego Svabe Zidove u poljskom gradu Lublinu)?
Za vase mozgove bi trebalo da fercera jednacina: narod se mnozi - super drzava, narod nestaje - sranje drzava. Po tome je danasnja Hrvatska kurac od drzave. A kad je Hrvatska vec kurcina, kurton, supljak, sta su onda tek njihovi juzni susjedi (BiH) i istocni susedi (Srb)..? Ovo je retoricko pitanje off course.
Lol pa za tebe bi bila idealna neka država iz 19. st. i prije. Tada su se ljudi najviše kotili, iako je stanovništvo sporo raslo jer još nisu ostvarena postignuća u medicini od 1880-tih nadalje. U svim se državama prije više razmnožavalo, ne znači da su sve bile bolje. Jednostavno su ljudi prije imali više djece. jednoumlje je napisao/la: I jos jedna nedoslijednost vas jugoskeptika, ublazeno receno, svi tvrdite kako je vasem plemenu bilo sranje u Jugi, dok su druga plemena prosperirala. Ali nekako ne ide ta teorija, ne pije vode, ko krepotina. Ne moze, geht sich nicht aus, ko sto bi se reklo u Austriji. Dakle ili je samo jedno pleme u pravu, a druga dva plemena ne, ili, kao sto ja tvrdim, svi zajedno jedete govna.
Odlucite se, tj. izaberite opciju:
A
ili
B Jer je nemoguće objektivno odrediti ove stvari. Npr već je 60tih počela debata o jugoslavenskom gospodarstvu gdje su se razvijenije republike žalile da im se kapital odljeva u manje razvijene, a ove tvrdile da su one razvijenije jer imaju pristup njihovim jeftinim resursima. I tko je sad tu bio u pravu??? No dovoljno govori da su svi bili (do neke mjere, ovisi koji narod/republika) nezadovoljni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 07:18 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 19:55 Postovi: 952 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
Ceha je napisao/la: gang_moslavina je napisao/la: ne može se radit država ni iz čega. hrvati i srbi nisu imali nikakvu zajedničku povijest i zato je država od početka osuđena na propast. 1918. smo trebali napraviti Hrvatsku. Jesmo, samo pogledaj kakve "elite" su nas vodile. Pa i prije ww2, pogledaj što je Maček napravio. A on je za Pusićkinog djeda nobelovac bio. Jedna Albanija je istjerala Talijane, a mi ne bi mogli. Međimurje smo oslobodili sami. Problem je bio što su Talijani htjeli Istru, Kvarner i sjevernu Dalmaciju. A Srbi Hercegbosnu, Srijem, Slavoniju i jug Dalmacije. Ono što nam se tada nudilo je bila linija Ilova, Una. Netko normalan bi postupio kao Ataturk, ali naši... Pusićkin djed je naredio pucanje na one vojnike na Jelačić placu. Nije naša UDBA od jučer. svi se ti izdajnici daju rješiti diktaturom i brutalnom represijom
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 12:50 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: jednoumlje je napisao/la: Nego, pitam se, kako to patriJotski nastrojeni Hrvati, kojima je stalo do "bioloske ekspanzije", da ne primjete odliv iz Hrvatske (o Hrvatima iz Federacije da i ne govorimo, ili RS gdje su ih istrijebili bolje nego Svabe Zidove u poljskom gradu Lublinu)?
Za vase mozgove bi trebalo da fercera jednacina: narod se mnozi - super drzava, narod nestaje - sranje drzava. Po tome je danasnja Hrvatska kurac od drzave. A kad je Hrvatska vec kurcina, kurton, supljak, sta su onda tek njihovi juzni susjedi (BiH) i istocni susedi (Srb)..? Ovo je retoricko pitanje off course.
Lol pa za tebe bi bila idealna neka država iz 19. st. i prije. Tada su se ljudi najviše kotili, iako je stanovništvo sporo raslo jer još nisu ostvarena postignuća u medicini od 1880-tih nadalje. U svim se državama prije više razmnožavalo, ne znači da su sve bile bolje. Jednostavno su ljudi prije imali više djece. jednoumlje je napisao/la: I jos jedna nedoslijednost vas jugoskeptika, ublazeno receno, svi tvrdite kako je vasem plemenu bilo sranje u Jugi, dok su druga plemena prosperirala. Ali nekako ne ide ta teorija, ne pije vode, ko krepotina. Ne moze, geht sich nicht aus, ko sto bi se reklo u Austriji. Dakle ili je samo jedno pleme u pravu, a druga dva plemena ne, ili, kao sto ja tvrdim, svi zajedno jedete govna.
Odlucite se, tj. izaberite opciju:
A
ili
B Jer je nemoguće objektivno odrediti ove stvari. Npr već je 60tih počela debata o jugoslavenskom gospodarstvu gdje su se razvijenije republike žalile da im se kapital odljeva u manje razvijene, a ove tvrdile da su one razvijenije jer imaju pristup njihovim jeftinim resursima. I tko je sad tu bio u pravu??? No dovoljno govori da su svi bili (do neke mjere, ovisi koji narod/republika) nezadovoljni. U kojoj su tebe skoli naucili citati? (U vezi ove primjedbe oko 19. vijeka)
_________________ Der Staat bin ich!
za vise savjeta zapratiteme
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 12:54 |
|
|
Harezm je napisao/la: jednoumlje je napisao/la: Hvala na komplimentu.
Seselj CArmello, mislim da je on to bio, je jednom napisao da mu je svaka humanisticka diktatura draza od ovog sadasnjeg sistema koji sam sebi tepa da je demokratija. Et vidis, ja Jugu, onakvu kakva je bila u drugoj polovini svoj postojanja, smatram humanistickom, ili humanom diktaturom.
Sta znaci demokratija? Pa srz demokratije je ucestvovanje u odlukama, u pravcima u kojima se krecu drustva, participacija, takoreci. U teoriji - dakle vladavina naroda. Ali kad izvedes racunicu i pogledas u kojoj mjeri jedan obican radnik danas ima mogucnosti, evo na Zapadu (ne moramo ici do Balkana), da ucestvuje, sudjeluje, da odlucuje, onda moras priznati da je to jedna velika demokratska nula.
U Firmi - nula, sef odlucuje na autokratski nacin. Sindikati, i to znam veoma dobro jer sam jedno vrijeme radio u "tim sferama", su samo floskula obicna, proforma postoje.
Politika - takodjer nula, iako malo manja nula od ove prve nule. Ima pravo da svakih 5 godina izadje na glasacko mjesto i izabere kandidata koji, kao sto si ti rekla, na kraju ionako ne ispuni obecanja. I tako iz godine u godinu.
Et, cak i doma ljudi vise nisu svoji na svome. Nisam za nasilje prema djeci. Svoje jedino nisam nikad taknuo niti cu jer ne zelim da pravim iste greske kao i preci mi. Ali brate kad imas drustvo u kojem ti mogu oduzeti dijete ako mu opalis samar a ono te prijavi, onda je tu u srzi nesto pokvareno i smrdi. To ne moze dobro biti. Roditelji dezurni krivci.
E sad, koje to jos sfere zivota imamo koje bi mogli da pogledamo u detalju pa da vidimo koliko demokratije sadrze..ali mislim da su ovo bile glavne tri, posao, dom, politika.
1) Ne postoje humane diktature. 2) Radnička klasa na Zapadu danas skoro da i ne postoji. 3) Zašto bi radnici odlučivali u firmi? Većina njih je za to u potpunosti nesposobna. 4) Politika ne ispunjava obećanja jer je prosječni IQ birača oko 100. Na takvima pale sendviči, malo keša i emocionalnog podražaja. 5) Za djecu se u principu slažem, s tim da mislim da bi strogoću odgoja trebalo prilagoditi karakteru djeteta. U jednom postu istovremeno se protivis i zagovaras diktaturu. Kazes ne postoji humana diktatura, cime se jasno izjasnjavas protiv, dok istovremeno zagovaras apsolutizam nad radnicima jer nisu „dovoljno inteligentni“ da upravljaju sami sobom. Meni je to sizofrenicno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 13:00 |
|
|
|
..humanistika diktatura boze moj zar takvi ima..mozda Singapur aj da budem objektivan je alibi nacijama koje su sklone tome..Srbija..Rusija…Turska..eto to mi pada na pamet mozda ima jos..ovako posto uvodničar sklon diktaturama političkim ja sam živio u jugi koja je imala kamilicu barem sedamdeseti osamdeseti prije vjerojatno ne u odnosu na Rusiju..a ibto je bilo grozno dakle humanistička i diktatura nikad zajedno ubjednoj rijeci nikad a ni tada..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 13:01 |
|
|
Niceboyzg Citat: Jer je nemoguće objektivno odrediti ove stvari. Npr već je 60tih počela debata o jugoslavenskom gospodarstvu gdje su se razvijenije republike žalile da im se kapital odljeva u manje razvijene, a ove tvrdile da su one razvijenije jer imaju pristup njihovim jeftinim resursima. I tko je sad tu bio u pravu???
No dovoljno govori da su svi bili (do neke mjere, ovisi koji narod/republika) nezadovoljni. Ti medjujugoslovenski egoizmi su doista i bili veliki problem jer se svako osjecao zakinutim. Razvijenije Rep zbog finansiranja slabije razvijenih, a slabije razvijene zbog ulaganja sredstava u one grane privrede koje se bave cisto eksploatacijom resursa, a ti resursi su bili potrebni industrijama razvijenijih. A niko da vidi car koji je imao od toga. Slicno se ponasaju i forumasi na temi. Zato i kazem, nije za takvog naroda napredna ideja poput jugoslovenske. Iliti zvaka za seljaka, mentalitet tipa nek komsiji crkne krava koji se prozima od mikro razine (komsija) do makro razine (gradovi, republike).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 13:09 |
|
|
|
..aj da zakljucimo temu nije jugoslavenstvo problem ko ideja nego je problem sto to nije islo demokracijom pa jebote veca demokracijanje bila u prvoj jugi nego u Titovoj..Tito je ima divnu priliku nakon sukoba s Staljinom triba je raspisat izbore koje bi vjerojatno dobio naravno neke sljedeće izgubio i to bi bila prica..al nije zato stonje bio komunjara ko sto je i Putin koji je sebi manevrom osigura doživotni mandat..uostalom ideju jugoslavenstva su plasirali Hrvati da sad ne alaboriramo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 13:12 |
|
|
laganini je napisao/la: ..aj da zakljucimo temu nije jugoslavenstvo problem ko ideja nego je problem sto to nije islo demokracijom pa jebote veca demokracijanje bila u prvoj jugi nego u Titovoj..Tito je ima divnu priliku nakon sukoba s Staljinom triba je raspisat izbore koje bi vjerojatno dobio naravno neke sljedeće izgubio i to bi bila prica..al nije zato stonje bio komunjara ko sto je i Putin koji je sebi manevrom osigura doživotni mandat..uostalom ideju jugoslavenstva su plasirali Hrvati da sad ne alaboriramo. Ne kazem dzaba da si ti ovde jedini eu demokrata 100 %. Ali ne slazem se. Zasto? Zato sto su komunisti preuzeli narode koji su velikim dijelom mentalno jos bili u Srednjem vijeku, nedorasli takoreci. Uostalom devedesete su rekle svoje.. Trebalo je to jos par decenija da sazre.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 13:13 |
|
|
|
Jos ni djedovi ustase i cetnici nisu ni shedili..
Dvije tri generacije na isti nacin skolovanih poput mene, i bilo bi dovoljno. Steta sto se CCCP nije odrzao jos pedesetak godina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 13:16 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: laganini je napisao/la: ..aj da zakljucimo temu nije jugoslavenstvo problem ko ideja nego je problem sto to nije islo demokracijom pa jebote veca demokracijanje bila u prvoj jugi nego u Titovoj..Tito je ima divnu priliku nakon sukoba s Staljinom triba je raspisat izbore koje bi vjerojatno dobio naravno neke sljedeće izgubio i to bi bila prica..al nije zato stonje bio komunjara ko sto je i Putin koji je sebi manevrom osigura doživotni mandat..uostalom ideju jugoslavenstva su plasirali Hrvati da sad ne alaboriramo. Ne kazem dzaba da si ti ovde jedini eu demokrata 100 %. Ali ne slazem se. Zasto? Zato sto su komunisti preuzeli narode koji su velikim dijelom mentalno jos bili u Srednjem vijeku, nedorasli takoreci. Uostalom devedesete su rekle svoje.. Trebalo je to jos par decenija da sazre. ..ja bi reka da su to izgubljene godine jer opet smo se klali nakon pedeset godina ..ako je vec tribalo bit klanje tribalo je odma al nebi bilo al to sto je bilo tada sedamdeset posto jenkrivnja pavelica..al to je druga tema..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 13:21 |
|
|
laganini je napisao/la: jednoumlje je napisao/la:
Ne kazem dzaba da si ti ovde jedini eu demokrata 100 %.
Ali ne slazem se. Zasto? Zato sto su komunisti preuzeli narode koji su velikim dijelom mentalno jos bili u Srednjem vijeku, nedorasli takoreci. Uostalom devedesete su rekle svoje..
Trebalo je to jos par decenija da sazre.
..ja bi reka da su to izgubljene godine jer opet smo se klali nakon pedeset godina ..ako je vec tribalo bit klanje tribalo je odma al nebi bilo al to sto je bilo tada sedamdeset posto jenkrivnja pavelica..al to je druga tema.. Klali smo se 41. zato sto je strani faktor rasturio poredak. Kakav god da bio, a bilo je frke dozlaboga, nije se ratovalo. Ratovalo se kad su Svabe dosle. A zla krv iz 41. jos nije presusila bila a 90. hoce izbore demokratske. A i tu se moralo zbog logike koju je nametnuo kraj Hladnog Rata. Dakle opet vanjski faktor. Stabilna Jugoslavija je mogla biti garant da nam se nikad vise strani faktor ne posere u hatar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 15:17 |
|
|
gang_moslavina je napisao/la: Ceha je napisao/la: Jesmo, samo pogledaj kakve "elite" su nas vodile.
Pa i prije ww2, pogledaj što je Maček napravio. A on je za Pusićkinog djeda nobelovac bio.
Jedna Albanija je istjerala Talijane, a mi ne bi mogli. Međimurje smo oslobodili sami.
Problem je bio što su Talijani htjeli Istru, Kvarner i sjevernu Dalmaciju. A Srbi Hercegbosnu, Srijem, Slavoniju i jug Dalmacije.
Ono što nam se tada nudilo je bila linija Ilova, Una. Netko normalan bi postupio kao Ataturk, ali naši... Pusićkin djed je naredio pucanje na one vojnike na Jelačić placu. Nije naša UDBA od jučer.
svi se ti izdajnici daju rješiti diktaturom i brutalnom represijom Problem je što je Hrvatska previše otvorena zapadu, ne možeš napraviti Albaniju iz nje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Harezm
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 16:27 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: Harezm je napisao/la: 1) Ne postoje humane diktature. 2) Radnička klasa na Zapadu danas skoro da i ne postoji. 3) Zašto bi radnici odlučivali u firmi? Većina njih je za to u potpunosti nesposobna. 4) Politika ne ispunjava obećanja jer je prosječni IQ birača oko 100. Na takvima pale sendviči, malo keša i emocionalnog podražaja. 5) Za djecu se u principu slažem, s tim da mislim da bi strogoću odgoja trebalo prilagoditi karakteru djeteta. U jednom postu istovremeno se protivis i zagovaras diktaturu. Kazes ne postoji humana diktatura, cime se jasno izjasnjavas protiv, dok istovremeno zagovaras apsolutizam nad radnicima jer nisu „dovoljno inteligentni“ da upravljaju sami sobom. Meni je to sizofrenicno. Nije to nikakav apsolutizam, nego logika prirodne hijerarhije. Poslodavac otvori firmu, preuzima sve rizike koji pri tom dolaze. Ako firma nije dobra, propast će s poslodavcem. Ako uspije, poslodavac ubire dobitak. Zaradio ga je njegov um, a ne živa sila radnika. Radnici dobiju plaće po zasluzi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 14 svi 2022, 23:02 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 12:46 Postovi: 1684 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
jednoumlje je napisao/la: U kojoj su tebe skoli naucili citati? (U vezi ove primjedbe oko 19. vijeka)
U osnovnoj. U kojoj tebe nisu? Jer ništa iz tvog posta ne indicira da se ne slažeš s tim oko populacije. Mogao si barem pristojno pojasniti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 15 svi 2022, 11:09 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: jednoumlje je napisao/la: U kojoj su tebe skoli naucili citati? (U vezi ove primjedbe oko 19. vijeka)
U osnovnoj. U kojoj tebe nisu? Jer ništa iz tvog posta ne indicira da se ne slažeš s tim oko populacije. Mogao si barem pristojno pojasniti. Ako nisi skuzio da ja kritikujem onakav pristup ocjenjivanju drzave dobrom ili losom, o cemu onda da pricamo? Ono sto kritikujem nije moj stav. Drug Rade Pilipović, učesnik NOR-a, bitke na Kozari! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 15 svi 2022, 11:11 |
|
|
Harezm je napisao/la: jednoumlje je napisao/la:
U jednom postu istovremeno se protivis i zagovaras diktaturu.
Kazes ne postoji humana diktatura, cime se jasno izjasnjavas protiv, dok istovremeno zagovaras apsolutizam nad radnicima jer nisu „dovoljno inteligentni“ da upravljaju sami sobom.
Meni je to sizofrenicno.
Nije to nikakav apsolutizam, nego logika prirodne hijerarhije. Poslodavac otvori firmu, preuzima sve rizike koji pri tom dolaze. Ako firma nije dobra, propast će s poslodavcem. Ako uspije, poslodavac ubire dobitak. Zaradio ga je njegov um, a ne živa sila radnika. Radnici dobiju plaće po zasluzi. Sama cinjenica da koristis rijec "poslodavac", jednu od pederskih EU izmisljotina devedesetih, mi sve govori. Sta da ti kazem, ti zagovaras autokratiju i diktaturu, ja demokratiju. Tako da cemo se tesko sloziti. Radnici dobiju obicno goli kurac po zasluzi. U Vecini slucajeva se taj "poslodavac" (radnik je poslodavac, a ne obrnuto, no to je na njemackom jos izrazenije, ta glupost oko poslodavac/posloprimac - samo ga primaj radnice, nema vise, izgubio si, pobijedila je druga ideologija) bogati na osnovu onog sto radnik zaradi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 15 svi 2022, 12:43 |
|
|
Slabo ima ovih slika direkt iz borbe..onoma se vise poziralo za kameru  Partizani napadaju odstupnicu Wehrmachta, negdje 44. godine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 15 svi 2022, 12:44 |
|
|
|
Sharoliko naoruzanje, britanski puskomitraljez, njemacki smajser..ono iza tamo ne mogu razaznati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 15 svi 2022, 12:47 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: Harezm je napisao/la: Nije to nikakav apsolutizam, nego logika prirodne hijerarhije. Poslodavac otvori firmu, preuzima sve rizike koji pri tom dolaze. Ako firma nije dobra, propast će s poslodavcem. Ako uspije, poslodavac ubire dobitak. Zaradio ga je njegov um, a ne živa sila radnika. Radnici dobiju plaće po zasluzi. Sama cinjenica da koristis rijec "poslodavac", jednu od pederskih EU izmisljotina devedesetih, mi sve govori. Sta da ti kazem, ti zagovaras autokratiju i diktaturu, ja demokratiju. Tako da cemo se tesko sloziti. Radnici dobiju obicno goli kurac po zasluzi. U Vecini slucajeva se taj "poslodavac" (radnik je poslodavac, a ne obrnuto, no to je na njemackom jos izrazenije, ta glupost oko poslodavac/posloprimac - samo ga primaj radnice, nema vise, izgubio si, pobijedila je druga ideologija) bogati na osnovu onog sto radnik zaradi. Demokratski se izražavam da ne želim Jugoslaviju. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1435 of 2558 - 56.1%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 15 svi 2022, 12:50 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: U osnovnoj. U kojoj tebe nisu? Jer ništa iz tvog posta ne indicira da se ne slažeš s tim oko populacije. Mogao si barem pristojno pojasniti.
Ako nisi skuzio da ja kritikujem onakav pristup ocjenjivanju drzave dobrom ili losom, o cemu onda da pricamo? Ono sto kritikujem nije moj stav. Drug Rade Pilipović, učesnik NOR-a, bitke na Kozari!  ..stara komunjara jos dere mirovinu nadam se srpsku.: 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 15 svi 2022, 14:31 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Hej Slaveni Postano: 15 svi 2022, 14:31 |
|
|
laganini je napisao/la: jednoumlje je napisao/la: Ako nisi skuzio da ja kritikujem onakav pristup ocjenjivanju drzave dobrom ili losom, o cemu onda da pricamo? Ono sto kritikujem nije moj stav. Drug Rade Pilipović, učesnik NOR-a, bitke na Kozari!  ..stara komunjara jos dere mirovinu nadam se srpsku.:  E druze da ti znas kakve su patnje prosli ti koji su se borili na Sutjesci... Treba mu dati predsjednicku penziju.,
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|