|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 60 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
K:M
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 23 lis 2020, 15:26 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Nbgd88 je napisao/la: Ja vas čekam sa svojom vascijelom crnogorskom familijom ispred kuće u Kotor. Da nas pripojite sviju.  Sa cjela 2 zdruga Skaljaraca i Kavcana, sa tjeskim naoruzanjem i "stingerima". Vanjska ugroza bi ujedinila tu "razjedinjenu obitelj".
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 23 lis 2020, 15:27 |
|
|
|
Jos bolji prijedlog, sve istocno od Distrikta Brcko ide u Srbiju, a zapadno + HB u Hrvatsku.
Posteno, ionako zapadni dio RS povijesno pripada Hrvatskoj, gravitiraju Zagrebu, ne sumnjam da ce kod Pupovca i Porfirija imati svu zastitu.
Da se Banski dvor vrati materi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 23 lis 2020, 15:31 |
|
|
|
Tutlek, Banski dvor je kod matere od 92.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 23 lis 2020, 15:32 |
|
|
|
Bili bi priznati kao nacionalna manjina sa svojom autonomnom oblasti, mozda dobiju i Drvar, Srb, Lapac, ako vrate Derventu i Brod.
Sve se da dogovoriti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 23 lis 2020, 15:47 |
|
|
|
Kažu da je na sastanku Dodik-Plenković oko deala Pelješki most-APHB, Plenković ljubopitljivo pogledao prema Pupovcu koji mu je kratko klimnuo glavom. I tako je nastala aut. pokrajina HB u sastavu Republike Srpske.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 23 lis 2020, 15:50 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 23 lis 2020, 18:09 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
Agathonikos je napisao/la: Plenković ljubopitljivo pogledao prema Pupovcu koji mu je kratko klimnuo glavom. I tako je nastala aut. pokrajina HB u sastavu Republike Srpske. Hmm... ja sam, pak, čuo da je Pupy značajno pogledao Plenckyja a ovaj odmah zaklimao, shvatajući poruku... Jebiga, Hrvati, da ste sačuvali Republiku - pristali bismo da budete ravnopravan partner u zajedničkoj "Republici Srpsko-Hrvatskoj"  ... ovako, bićete Pokrajina ali ništa vam neće faliti. Uostalom, bolje pokrajina u RS nego pogranična manjina u Pederaciji... Nakon ovoga prisajedinjenja možemo nekad u budućnosti otvoriti i pitanje stalne i zagarantovane zastupljenosti Hrvata u parlamentu i Vladi drugih srpskih država... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 23 lis 2020, 18:32 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Plenković ljubopitljivo pogledao prema Pupovcu koji mu je kratko klimnuo glavom. I tako je nastala aut. pokrajina HB u sastavu Republike Srpske. Hmm... ja sam, pak, čuo da je Pupy značajno pogledao Plenckyja a ovaj odmah zaklimao, shvatajući poruku... Vrlo vjerojatno s obzirom da je Pupy i dirigent i prva violina na političkoj sceni Hrvatske. Što se Čovića tiče, kažu da se nakon dogovorenog paketa od sreće naroljo ko krava i tri se dana nije trijeznio. Poslije toliko ponižavanja od strane Bošnjaka, majorizacije i preglasavanja u FBiH, te trostruke uzurpacije mjesta hrvatskog predsjednika u Predsjedništvu BiH, pripajanje demokratskoj Srpskoj je kao dar s Neba, nešto čemu se teži i moli se Bogu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 23 lis 2020, 18:36 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10453 Lokacija: Banja Luka
|
Evo i himna
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 23 lis 2020, 18:48 |
|
|
To što Hrvati drže je u suštini - Hercegovina. Možda spojiti sa našom Hercegovinom i proglasiti AP Hercegovinu kao celinu unutar RS... ili autonomnu republiku Hercegovinu... ili promeniti ime u "Republika Srpska i Hercegovina"... Oduvek mi je želja da Hercegovina bude neka Celina, Faktor, jedinstven prostor - kad već ne može biti jedna od srpskih Država... toliko je Država pomogla da nastanu i postoje, naselila i napunila - red bi bio da i ona ima neku svoju samobitnost... Sad ne znam koliko bi moji sunarodnici dali podršku tako nečemu i da li bi im zaparalo uši... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 14:51 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: 6. zamišljaju kako su "gutanjem HB osvetili RSK"
To, to. Samo "gutajte", osvetnički 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 14:53 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: To što Hrvati drže je u suštini - Hercegovina. Možda spojiti sa našom Hercegovinom i proglasiti AP Hercegovinu kao celinu unutar RS... ili autonomnu republiku Hercegovinu... ili promeniti ime u "Republika Srpska i Hercegovina"... Oduvek mi je želja da Hercegovina bude neka Celina, Faktor, jedinstven prostor - kad već ne može biti jedna od srpskih Država... toliko je Država pomogla da nastanu i postoje, naselila i napunila - red bi bio da i ona ima neku svoju samobitnost... Sad ne znam koliko bi moji sunarodnici dali podršku tako nečemu i da li bi im zaparalo uši...  I mi bi ujedinili Hercegovinu također samo na drugačiji način nego ti zamišljaš. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 16:02 |
|
|
weasel je napisao/la: I mi bi ujedinili Hercegovinu također samo na drugačiji način nego ti zamišljaš.  Vidi, Hercegovina se delom nalazi u Srpskoj, delom u CG, i delom u Herceg Bosni. Mi držimo 2 od 3. Još tu jednu - pa da ujedinimo. A pošto vi Kiflati mrškate i nogom gurate Hercegbosance od sebe - nije isključeno da ih njima drag Mile Dodik pozove u Srpsku a oni prihvate... Setio sam se još jednog razloga "ZA" : nestaje pitanje DGG kao i pitanje Posavine jer one su automaCki naše (zajedničke)! Nepravda je što mi Modovi izbrisaše divnu Temu "Himna Srpske AP Herceg Bosne"... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 16:27 |
|
|
|
Tema ti je imala prequele na ženevskim pregovorima. Više puta je ponuđeno da se određene hr enklave tipa Žepče (s Ovim Šeerom) ili Kiseljak (s Kreševom, a u nekim kombinacijama i s Fojnicom), gdje su međusobni odnosi bili ok pripoje RS, a da se to onda riješi davanjem međusobne autonomije, po unaprijed dogovorenim principima. Kiseljački Hrvati su pokušali i zaštititi Ilidžanske Srbe 95, pokušalo se osigurati kršćanski komad u bliskoistočnom Sarajevu, ali izalud.
Mi smo se načelno razgraničili i te odnose ne treba dirati. Svi znamo za Salvetu i da nama ide BL, a vama Tuzla. Možda vam uvalimo još Sarajevo za Trebinje, pa da bude cijela Hercegovina. Posavina ionako ide s BL....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 16:29 |
|
|
|
Ps. BiH se raspada, tu nema priče o entitetima, više. Netko će u EU, a netko pod Srbiju. I to je ok.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
elit star
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 17:05 |
|
|
|
Neka njih sa turcima još malo.Još nije voda došla do usta.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 17:14 |
|
|
|
O geografi i zemljopisci, da li se Neum racuna u Hercegovinu ili u Dalmaciju?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 17:17 |
|
|
Ceha je napisao/la: Svi znamo za Salvetu i da nama ide BL, a vama Tuzla. Možda vam uvalimo još Sarajevo za Trebinje, pa da bude cijela Hercegovina. Posavina ionako ide s BL.... Pored živog Dejtonskog sporazuma, potpisanog, overenog i sa velikim silama kao garantorima, ovaj optimistični veseljak i specijalac mrtav hladan spominje neku salvetu iz hotela kao neki jako relevantan dokument. Nije nepravedno da pitam, jel si ti pri sebi? Salveta...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 17:20 |
|
|
Ceha je napisao/la: Možda vam uvalimo još Sarajevo za Trebinje Treba iskoristiti ovoliko vaše potcenjivanje naše inteligencije... Ceha je napisao/la: Ps. BiH se raspada, tu nema priče o entitetima, više. Netko će u EU, a netko pod Srbiju. I to je ok. Hercegbosanci su vispreni ljudi, imaju "kliker"... samim tim znaju da im u Junuzovanoj Kiflatskoj sledi trećerazredni status ispod "novih Hrvata" (ovi šarenih koje ćete uvesti na naređenje Zapada a i da popunite PusCROš) uz permanentno omalovažavanje ("Kamenjarci", "Primirivci" itd). A vide da mi sas "Malečki Šengen" i ostalom našom ekspanzijom možda posle CG uzmemo i BiH ("Srpska republika Bosna i Hercegovina" - već držimo pola BiH a populaciono skoro 70 %...). Tu ako nam pomognu, mogli bi dobiti i tu svoju HB, što da ne? Imaće svoju Vladu, zastavu, predsednika, Reprezentaciju... sve! A pošto su umešni biznismeni, vodiće Finansije i Ekonomiju na nivou cele države. Svoji na svome, bez da im neki Purger po nalogu Zapada određuje šta će i kako će! Uz njihov smisao za biznis i naše potncijale - nebo je granica! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
elit star
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 17:22 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ps. BiH se raspada, tu nema priče o entitetima, više. Netko će u EU, a netko pod Srbiju. I to je ok. Pored živog Dejtonskog sporazuma, potpisanog, overenog i sa velikim silama kao garantorima, ovaj optimistični veseljak i specijalac mrtav hladan spominje neku salvetu iz hotela kao neki jako relevantan dokument. Nije nepravedno da pitam, jel si ti pri sebi? Salveta... Pa šta je ostalo od tog famoznog DSa originalno?Skoro ništa. Biće da je dogovor na salveti pisan mnogo jači.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
elit star
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 18:04 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Ceha je napisao/la: Možda vam uvalimo još Sarajevo za Trebinje Treba iskoristiti ovoliko vaše potcenjivanje naše inteligencije... Ceha je napisao/la: Ps. BiH se raspada, tu nema priče o entitetima, više. Netko će u EU, a netko pod Srbiju. I to je ok. Hercegbosanci su vispreni ljudi, imaju "kliker"... samim tim znaju da im u Junuzovanoj Kiflatskoj sledi trećerazredni status ispod "novih Hrvata" (ovi šarenih koje ćete uvesti na naređenje Zapada a i da popunite PusCROš) uz permanentno omalovažavanje ("Kamenjarci", "Primirivci" itd). A vide da mi sas "Malečki Šengen" i ostalom našom ekspanzijom možda posle CG uzmemo i BiH ("Srpska republika Bosna i Hercegovina" - već držimo pola BiH a populaciono skoro 70 %...). Tu ako nam pomognu, mogli bi dobiti i tu svoju HB, što da ne? Imaće svoju Vladu, zastavu, predsednika, Reprezentaciju... sve! A pošto su umešni biznismeni, vodiće Finansije i Ekonomiju na nivou cele države. Svoji na svome, bez da im neki Purger po nalogu Zapada određuje šta će i kako će! Uz njihov smisao za biznis i naše potncijale - nebo je granica!  Zaostaju u razvoju samosvesti.Nisu kao Srbi iz Republike Srpske.Još uvek gledaju ZG i po pamet idu tamo.Kad im glavni grad bude Mostar a ne Zagreb možda i bude nešto od njih ali u suštini nema od toga ništa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 18:13 |
|
|
elit star je napisao/la: ikmandvaradtist je napisao/la: Treba iskoristiti ovoliko vaše potcenjivanje naše inteligencije... Hercegbosanci su vispreni ljudi, imaju "kliker"... samim tim znaju da im u Junuzovanoj Kiflatskoj sledi trećerazredni status ispod "novih Hrvata" (ovi šarenih koje ćete uvesti na naređenje Zapada a i da popunite PusCROš) uz permanentno omalovažavanje ("Kamenjarci", "Primirivci" itd). A vide da mi sas "Malečki Šengen" i ostalom našom ekspanzijom možda posle CG uzmemo i BiH ("Srpska republika Bosna i Hercegovina" - već držimo pola BiH a populaciono skoro 70 %...). Tu ako nam pomognu, mogli bi dobiti i tu svoju HB, što da ne? Imaće svoju Vladu, zastavu, predsednika, Reprezentaciju... sve! A pošto su umešni biznismeni, vodiće Finansije i Ekonomiju na nivou cele države. Svoji na svome, bez da im neki Purger po nalogu Zapada određuje šta će i kako će! Uz njihov smisao za biznis i naše potncijale - nebo je granica!  Zaostaju u razvoju samosvesti.Nisu kao Srbi iz Republike Srpske.Još uvek gledaju ZG i po pamet idu tamo.Kad im glavni grad bude Mostar a ne Zagreb možda i bude nešto od njih ali u suštini nema od toga ništa. Došlo prije par dana na forum i ono pametuje...čudi me da nemate bar 50 nobelovaca, ako ste svi tako samosvesni i pametni. De malo pripazi na rečnik.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 18:18 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ceha je napisao/la: Svi znamo za Salvetu i da nama ide BL, a vama Tuzla. Možda vam uvalimo još Sarajevo za Trebinje, pa da bude cijela Hercegovina. Posavina ionako ide s BL.... Pored živog Dejtonskog sporazuma, potpisanog, overenog i sa velikim silama kao garantorima, ovaj optimistični veseljak i specijalac mrtav hladan spominje neku salvetu iz hotela kao neki jako relevantan dokument. Nije nepravedno da pitam, jel si ti pri sebi? Salveta... Budi sretan ako iz svega na kraju izvučeš salvetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 18:40 |
|
|
RS Hercegovina je u ekspanziji (populaciono, izgradnja, privreda,...)... kad pomislim na aktivaciju svih mogućnosti povezivanja i razvoja Ujedinjene Hercegovine... Pa staviti Hercegbosance na čelo Ministarstava Privrede, Ekonomije, Trgovine, Finanasija i reći im: "Srpska sa svojim resursima, veze sa Srbijom (indirektno i njeni kapaciteti), veze sa CG (indirektno i njeni kapaciteti), potpisani ugovori sa Evroazijskom Unijom, posebne veze sa Kinom... izvolite, gospodo, vi ste vrhunski biznismeni, evo vam poluge - pokažite šta možete!" "Svet je lep kada Haramo... kada Haramo... hajde zajedno da Haramo... da Haramo!!!" https://www.youtube.com/watch?v=WbLwEyf ... =elementor
|
|
| Vrh |
|
 |
|
elit star
|
Naslov: Re: Herceg Bosna kao AP unutar Republike Srpske Postano: 24 lis 2020, 18:46 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: elit star je napisao/la: Zaostaju u razvoju samosvesti.Nisu kao Srbi iz Republike Srpske.Još uvek gledaju ZG i po pamet idu tamo.Kad im glavni grad bude Mostar a ne Zagreb možda i bude nešto od njih ali u suštini nema od toga ništa.
Došlo prije par dana na forum i ono pametuje...čudi me da nemate bar 50 nobelovaca, ako ste svi tako samosvesni i pametni. De malo pripazi na rečnik. I to što kažeš.Da znaš da si upravu.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|