|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 76 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ernani
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 20:43 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
BBC je napisao/la: Ernani je napisao/la: Za ovo čujem prvi put, gledao sam njemački dokumentarac o tome, Berlin je trebao biti Germania ali je propala ideja zbog poraza u ratu.
On je mislio bogatu zemlju istočne Europe podijeliti Njemcima, a da je domaći obrađuju. I naseliti Njemce tamo zbog administracije. Samim tim je sve to Germania pa taj izbor ne bi bio čudan. Ne znam koliko istine u tome ima, davno sam čitao da je jedan povijesničar iskopao. Preko nekih dnevnika njegovih generala. Znam za politiku lebensraum tj. Drang nach Osten koja je predviđala ekspanziju i kolonizaciju istočne Europe i naseljenje Nijemcima, ali koliko vidim po wikipedia također piše da je Berlin trebao biti Germania, pomiješao si pojmove izgleda.

Broj forumaša na ignore : 5
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 20:47 |
|
|
Sto se tiče stila pisanja obzirom na staž u inostranstvu, ja sam odlična a komuniciram još na dva svjetska jezika. Čime se ti vladimire možeš pohvaliti?
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
 |
Ernani
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 20:49 |
|
|
Tko je otišao sa foruma, ni ne znam koliko me to sekira 

|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 20:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ne možeš se o tim stvarima informirati na Wiki. (niti u medijima čak) Previše je subjektivno nabijeno.
Kažem možda nije istina. Taj povijesničar je mogao biti prevaren i biti mu podvaljeni dokumenti.
U vezi te Wikipedie je korisno reći da nećeš na njoj pročitati istinu u vezi bombardiranja gradova i civila u WWII. A danas je to pouzdana činjenica, kako su povijesničari uspjeli izrovati u nedavno otvorenim britanskim tajnim drćžavnim arhivama.
Churchill je zapovijedio 7 puta bombardiranje njemačkih civila i gradova, prije nego je ijedna njemačka bomba pala na britanski grad. Njemci jesu bombardirali preko puta Francuske one vezove za britasnke ratne brodove i ulaze za podmornice. Ali to nije isto što i grad.
Dugo vremena je povijsničarima bila velika enigma, i masa teorija bilo, zašto je Hitler na onom poznatom govoru (ima na Youtube video) upozorio "bandita i kriminalca" Churchilla "da je 6 puta bombardirao njemačke gradove, i ako to uradi sedmi put on će britanske gradove izbrisati sa karte".
Naravno Churchill je to i čekao i uradio to sedmi put.
Wikipedia je loš izvor za WWII, vrlo loš.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Ernani
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 20:54 |
|
|
Ne znam, Albert Speer je bio glavni arhitekt trećeg reicha i živio je do 1981. godine valjda je on znao gdje će biti taj grad. Ne želim ići u širinu nego samo što se tiče imena Germania, odakle potiče i koju funkciju je trebalo imati.

|
|
Vrh |
|
 |
Ernani
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 20:55 |
|
|
Uostalom rekao mi je moderator da povećanje gostiju samo povećava troškove, svojim odlaskom su onda pomogli forum i njihov odlazak je njihov problem, ne naš.

|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:00 |
|
|
emt je napisao/la: Ernani je napisao/la: Pa ovo jest chat sekcija u čemu je problem ? Fakat ni ja ne kontam sto sad nije ok, ako na chat sekciji chatam. Zato je i otvorena . Vladimire u čemu je problem ?Dobio Vladimir direktive da mora da se prikljuci klubu i osudi me, vjerovatno sa najvisih vrhova. Do danas smo imali normalnu komunikaciju od danas mora drugačije. Pa nije problem u tome sto se chata na dijelu foruma predvidjenom za chat, vec u tome sto citav forum izgleda kao chat sekcija. Kakav klub, nisam ja u nicijem klubu, kakve osude, jebes mi mater ako ista razumijem, ko koga osudjuje, ko kome, kako i zasto, hoce li ko sta objasniti o cemu se ovdje radi, posto nisam bas u toku sa najnovijim dogadjajima na forumu. P.S. Ako te bas interesuje, radim za FSB i od njih dobijam direktive da napakostim Bosnjacima. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:01 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ernani je napisao/la: Ne znam, Albert Speer je bio glavni arhitekt trećeg reicha i živio je do 1981. godine valjda je on znao gdje će biti taj grad. Ne želim ići u širinu nego samo što se tiče imena Germania, odakle potiče i koju funkciju je trebalo imati. On je bio zatvorenik. Povijesničari su našli da su ih tukli, iznuđivali da potpišu sve što ovi žele. Ili alternativa vješala. Propaganda je i danas prejaka i ostavila traga. Na primjer masa ljudi misli da Goebbels i njegovo ministarstvo nisu ništa drugo radili nego snimali filmove protiv Židova. Od te silne mase filmova samo 2 (ili 3) su o Židovima. Sve ostalo filmovi za dizanje morala vojnicima na bojišnici, hvaljenje Partije i slično.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:04 |
|
|
Neka Vladimira, ništa ja njemu ne uzimam za zlo, nek on chata s nama. Fin je on momak, kao sto rekoh on mora da napadne mene, jer to tako treba , rekli mu.Vladimire ako kontas na današnju temu sigurna sam da će ti potvrditi još desetak forumasa moje zalaganje. I duso nisi pozvan da ocjenjujes, relax, opusti se.Mogu ti reci da sam zadnjih desetak dana na podforumu politika napisala ukupno bez današnjeg dana pet postova. Tako da je tvoja podvala laž .Neutemeljena, klikni na moje postove pa po datumima.
|
|
Vrh |
|
 |
Ernani
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:06 |
|
|
Jbg Srbima je smiješno samo kad oni nekog zajebavaju, kad njih netko zajebava onda se šale sa visokim pećima, holokaustom, nosevima. Treba šalu znati i primiti kad se već šalje.

|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:17 |
|
|
emt je napisao/la: Sto se tiče stila pisanja obzirom na staž u inostranstvu, ja sam odlična a komuniciram još na dva svjetska jezika. Čime se ti vladimire možeš pohvaliti? Blaah, big deal i ja pricam tri jezika, pa se time ne hvalim, narocito ne pred strancima koji me uopste i ne poznaju, jer danas ti svako zna barem najmanje jedan strani jezik, tako da hvaliti se u 21-om vijeku poznavanjem stranih jezika, to ti je isto kao prije 20 godina da se hvalis time da imas najbolji traktor u selu, tako da, cijenjena gospodjo, vase godine staza provedenih u inostranstvu nisu vrijedne niti 1 godine staza provedenih ovdje u ovom paklu od zemlje gdje i vadjenje licne karte moze da bude jako komplikovan i dugotrajan proces i gdje za sve moras dobro da se pomucis da bi bio neko i nesto.
|
|
Vrh |
|
 |
Ernani
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:19 |
|
|
Pakao od zemlje, ne mogu vjerovati da je riječ o RS 

|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:21 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: emt je napisao/la: Sto se tiče stila pisanja obzirom na staž u inostranstvu, ja sam odlična a komuniciram još na dva svjetska jezika. Čime se ti vladimire možeš pohvaliti? Blaah, big deal i ja pricam tri jezika, pa se time ne hvalim, narocito ne pred strancima koji me uopste i ne poznaju, jer danas ti svako zna barem najmanje jedan strani jezik, tako da hvaliti se u 21-om vijeku poznavanjem stranih jezika, to ti je isto kao prije 20 godina da se hvalis time da imas najbolji traktor u selu, tako da, cijenjena gospodjo, vase godine staza provedenih u inostranstvu nisu vrijedne niti 1 godine staza provedenih ovdje u ovom paklu od zemlje gdje i vadjenje licne karte moze da bude jako komplikovan i dugotrajan proces i gdje za sve moras dobro da se pomucis da bi bio neko i nesto. Mir nema alternativu zajedničkim snagama do boljeg života.Logista emt na djelu. Sad oprosti idem pred tv, u tvoju nadarenost ka jezicima ne sumnjam.Vidim koliko ti vremena treba za kraći tekst na maternjem. Zar je rs pakao zaboga ja sam kontala vazda suncani i prosperitni entitet. Budi pozdravljen!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:29 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ernani je napisao/la: Ne znam, Albert Speer je bio glavni arhitekt trećeg reicha i živio je do 1981. godine valjda je on znao gdje će biti taj grad. Ne želim ići u širinu nego samo što se tiče imena Germania, odakle potiče i koju funkciju je trebalo imati. Što se tiče grada Germanie ili kako se trebala zvati "Glavni grad svijeta Germania" on se trebao nalaziti prvotno u centru Reicha na mjestu Berlina, problem je nastao onda kada su shvatili da su zgrade predviđene prevelike te da ih tlo kraj Berlina ne može podnijeti. Čak su napravili eksperiment , napravili su ogromni betonski stup koji je imao tonažu ekvivalentnu nosivim stupovima najveće zgrade u Germani, Volkshalle (dvorana naroda ili Dom naroda kako hoćete  ) te se pokazalo da prebrzo tone te da se ne može učvrstiti. Time su odustali od gradnje Germanie na mjestu Berlina. Zatim su krenuli tražiti novu lokaciju, jedna od predloženih je bila uz Crno More, to je točno , ali nisu nikad do kraja proveli taj plan pošto su izgubili rat. Što se tiče naseljavanja na istočne osvojene predjele, Rosenberg je smatrao kako tamo treba doseliti Nijemce i asimilirati Slavene i od njih napraviti nove Nijemce, a Himmler je imao ideju pobiti sve živo ne-njemačko i onda naseliti Nijemce. I da emt, dobila si me priznajem  , skidam kapu i častim kolačima i kavicom, nemogu se ja boriti s Antom protiv Jovana 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Ernani
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:31 |
|
|
Ispričavam se što nijesam bio tu, došao je mačak iz kurvanja i traži jesti, a smrdi po urinu i pizdurini fuck.

|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:32 |
|
|
emt je napisao/la: Neka Vladimira, ništa ja njemu ne uzimam za zlo, nek on chata s nama. Fin je on momak, kao sto rekoh on mora da napadne mene, jer to tako treba , rekli mu.Vladimire ako kontas na današnju temu sigurna sam da će ti potvrditi još desetak forumasa moje zalaganje. I duso nisi pozvan da ocjenjujes, relax, opusti se.Mogu ti reci da sam zadnjih desetak dana na podforumu politika napisala ukupno bez današnjeg dana pet postova. Tako da je tvoja podvala laž .Neutemeljena, klikni na moje postove pa po datumima. A zasto bi ja vas napadao kad vas uopste i ne poznajem. Recite vi meni, draga, cijenjena, visokouvazena i postovana gospodjo, dali je to kod vas prisutna neka forma paranoje, posto ne mogu nikako da se otrgnem utisku da vi imate neki strah od napadanja. Rekoh ja da sam tajni agent FSB-a u specijalnoj misiji da napakostim dobrijem Bosnjanima. 
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:37 |
|
|
Ernani je napisao/la: Pakao od zemlje, ne mogu vjerovati da je riječ o RS  Pa i nije RS vec Distrikt Brcko, kad vec moram odavati svoju tajnu lokaciju. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ernani
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 21:45 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Ernani je napisao/la: Pakao od zemlje, ne mogu vjerovati da je riječ o RS  Pa i nije RS vec Distrikt Brcko. Da vas nauči striček Ernani nešto, mislim na sve od Vardara pa do Triglava, sve dok budete dozvolili da vas vode emocije, da vas manipuliraju najveći nacionalisti koji su ujedno i najveći uništavači država u kojima živite, koji su ujedno i najviše krivi što mladi nemaju posla i najčešće ih ponese struja u razne bande i podzemne organizacije, dok dozvolite da se izmanipulirate od medija i ne učite se nešto novo svaki dan nema vam boljeg sutra ni preksutra. Morate shvatiti da vam je ključ znanje i vi sami, koliko ste spremni uložiti i dati sebe za neki viši cilj koji uključuje razvoj zajednice i vašeg kraja, ne smijete si dopustiti da vas netko povodi i govori vam što morate, samo umrijeti se mora. Oslobodite se utega ekstremizma, ne zaboravite svoje ali nedajte da vas netko druka da ste ugroženi i da morate ići ratovati (opet) za nečije ideale dok ti isti svoje sinove neće poslati pred cijev, dok vam istovremeno uništava ekonomiju, ostavlja vas bez posla, od vas čini nesposobnjakovića i samo gleda da vas zadrži na dnu.

|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 22:02 |
|
|
emt je napisao/la: Mir nema alternativu zajedničkim snagama do boljeg života.Logista emt na djelu. Sad oprosti idem pred tv, u tvoju nadarenost ka jezicima ne sumnjam. Vidim koliko ti vremena treba za kraći tekst na maternjem. Zar je rs pakao zaboga ja sam kontala vazda suncani i prosperitni entitet. Budi pozdravljen! Izvinite, ali ne mogu svi kao i vi citav dan pred kompjuterom visiti, neki moraju i u WC otici. Ma sva ta prica o prosperitetnom entitetu i jeste tacna, ali donekle, posto je zaista i postojao jedan odredjeni vremenski period kada je RS napredovala velikim koracima ka boljoj buducnosti, e onda je dosla kriza i sve je stalo do te mjere da se sve vraca unazad, kao i, izmedju ostalog, ekonomija citave BiH koja stagnira zbog krize koja je ocigledno pogodila citav svijet. P.S. Hvala na pozdravima. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ernani
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 22:11 |
|
|
Kriza u čitavom svijetu je zgodan alibi za sve probleme zemalja jugoistočne Europe kojima ne ide dobro od 1991. godine, ova kriza je nastavak od 2008 samo žešća i imati će puno veće efekte čak i od one iz 1929. koja je pogodila najviše Ameriku, danas je sve vezano i najmanji problemi u jednoj državi dovode do oboljenja cijelog svijeta financijski. Hoću reći da se pljačka koja se desila nakon ratova od političke elite koja je (ponovo) izronila i postavila sebe za apsolutnog gospodara stoke sitnog zuba nastoji sakriti sa problemima u svijetu, presitan smo mi igrač za svijet i nemamo kod sebe velikih ulaganja ni protoka novca, uglavnom lažu da je za ovo kriva kriza u svijetu.

|
|
Vrh |
|
 |
Ernani
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 22:20 |
|
|
Svakodnevne distrakcije u našim životima nas udaljavaju od stvari koje rade naši vođe, potpisuju ugovore koje nikad nećemo vidjeti, imaju ušteđevine milijune eura dok su prije rata vozili bicikl, uništavaju zadnje pogone domaće proizvodnje, ispiru mozak masama sa svojim petogodišnjim (n-godišnjim) planovima, nemamo nadzor što se događa i dogovara za nas i u naše ime. Banalan primjer, ovo sa rukometnim prvenstvom, to je nevjerovatno da policija jedne i druge strane ovo dopušta, pojedincu koji nema svijesti tako djeluje ali to ima više implikacija, čovjekove misli se spušta na najniži nivo i vibracije mržnje, animalnih reakcija, strpavanje u jednoumni tor, plus debelo ide u korist političarima koji će ovo rastegnuti na neki vremenski period i nastaviti zatupljivati ljude koji se uhvate na ljepak. Koja je budućnost ovih prostora ne mogu reći, nisam prorok ali ako se ovako nastavi, tu neće ništa raditi nego će biti sistem džungle, čopora, tko će prvi koga zatući i ubiti (opet), neprestani krug najnižeg ponašanja ljudskog bića.

|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 22:44 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
BBC je napisao/la: Ernani je napisao/la: Ne znam, Albert Speer je bio glavni arhitekt trećeg reicha i živio je do 1981. godine valjda je on znao gdje će biti taj grad. Ne želim ići u širinu nego samo što se tiče imena Germania, odakle potiče i koju funkciju je trebalo imati. On je bio zatvorenik. Povijesničari su našli da su ih tukli, iznuđivali da potpišu sve što ovi žele. Ili alternativa vješala. Propaganda je i danas prejaka i ostavila traga. Na primjer masa ljudi misli da Goebbels i njegovo ministarstvo nisu ništa drugo radili nego snimali filmove protiv Židova. Od te silne mase filmova samo 2 (ili 3) su o Židovima. Sve ostalo filmovi za dizanje morala vojnicima na bojišnici, hvaljenje Partije i slično. Meni je interesantniji Rudolf Hess.Uhićen 1941 kad je otišao sam pregovarat sa Britancima.Pustili su teške zločince nakon 10-ak odležanih godina nakon rata,a ovaj "počinio samoubojstvo" ... Definitivno je znao stvari koje nije smio znat.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
seherzada
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 25 sij 2012, 22:59 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Pavlović ipak ne djeluje ozbiljno, ovaj hladan ko tuš kad ovo govori  Što se tiče obojice...  
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
 |
ponizni
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 26 sij 2012, 13:45 |
|
|
Budući da sve i svašta srpsko ,nedavno po Tadiću i R.Bošković bilo bi ineresantno vidjeti i čuti šta nije.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Jovan Deretić: Ime Germania je srpsko i znači - seoski naseljeni deo! Grm i vrb! Postano: 31 sij 2012, 19:13 |
|
|
Odlicna tema 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|