HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 sij 2025, 22:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Junuz krenuo u prvu fazu biznisa prodaje pastrve
PostPostano: 19 kol 2012, 00:06 

Potrovao ribu kod Ilijaša i sad će ponuditi svoje pastrve.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dedic-za ... 20817119#1

Citat:
Dedić: Zaprepašten sam koliko je ribe potrovano u rijeci Bosni
Nakon jutrošnjeg frapantnog prizora u rijeci Bosni kod Ilijaša, gdje se desio masovni pomor ribe, u poslijepodnevnim satima voda je odnijela većinu zagađenja i mrtvih riba, a istraga na terenu je nastavljena.

Dugogodišnji ribolovac iz Visokog Mustafa Muste Dedić rekao nam je da zaprepašten štetom koja je nanesena ovom području.

"Nisam mogao vjerovati da ima toliko ribe. Ovo što se desilo je nevjerovatno. Šteta je ogromna. Potrovani su klenovi, mrene, škobalji i mnoge manje ribe. Ja sam mogao plakati", požalio nam se Dedić.

O ovom događaju su obaviješteni Federalna uprava za inspekcijske poslove te MUP Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona.

Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić rekao nam je da je njihova ekipa bila na mjestu događaja, potvrdila da je došlo do pomora ribe te da dalju istragu vrše Tužilaštvo i sanitarna inspekcija.

Zagađena voda i ribe poslane su na analizu kako bi se utvrdilo šta je uzrokovalo pomor.

slika

Vrh

Naslov: Re: Junuz krenuo u prvu fazu biznisa prodaje pastrve
PostPostano: 19 kol 2012, 00:24 

Pastrmke u Bosni nema, ta riba traži čistu i brzu vodu ili vodu s dovoljno kisika. Bosna je inače kanal a ne rijeka.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 00:25 

Neko je nešto gadno ispustio u rijeku.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 00:41 

U odnosu prema prirodi, nažalost, padaju najviše ljudi iz "patriJotskih" mjesta, graDŽani. To je moje iskustvo. Ponekad ne mogu vjerovat što su sve u stanju uradit. Vjerojatno su im puna usta BiH i sl. Neviđeno licemjerje. Općenito je ta eko kultura na jako niskoj razini. Radije će bacat smeće u šumu nego plaćat odvoz. Vidio u Busovači, u muslimanskim dijelovima.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 11:13 

Kad smo kod riba i ribolova, ne znam da li sam se ufurao u to ili ima u tome nešto, jer svi ostrašćeni ribari koje sam upoznao ili u životu vidio, nevjerovatno me podsjećaju na ribe :D

Prvi put sam to uočio kod jednog školskog, lik je imao običaj stiskati desni pa je to izgledalo kao da ima škrge, dalje, imao je nekakvo crvenilo na rubovima očnih kapaka i kao malo rijeđe trepavice od uobičajeni. A kad sam taj fenomen uočio poslije i još kod nekih od njih, imao sam osjećaj da gledam u ribu a ne čovjeka :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: