|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 34 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 07:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89958 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
U ova hladna vremena.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 07:37 |
|
|
|
covjek koncentracijom se grije,lik otkrio metodu da neutralizira hladnocu sad poducava druge tome
ja ovako slicno mogu,kad uvati drhtavica moras se borit protiv toga i nakon minutu nije ti ni ladno
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 12:02 |
|
|
|
Nažalost imam staro centralno grejanje na ugalj , ali ne zato što ne može dobro da ugreje kad je jak minus , nego što me jako mrzi da čistim ujutro peć i idem po ugalj i drva za potpalu. Sva sreća pa mi je kuća u dobroj zavetrini pa se ne ohladi brzo , jer primera radi preksinoć je bilo -1 stepen a duvala je košava , a to znači da se unutar čoveka lome kosti kako prpbija čim ostaneš duže od 10 minuta napolje.
Ako čovek nema dobro izolaciju i ako ne zakrpi svaki milimentar oko prozora i vrata možeš se pozdraviti sa ugrejanom kućom kad duva košava zimi. Budiš se se glavoboljom jer ti doslovno čelo spiči hladan vazduh , ja sam znao nekada davno kad mi je crpkla pumpa na sistemu da spavam sa kapom.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 14:27 |
|
|
Obraz uz obraz, gospodine Joe. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 14:46 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8352 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
na klimu... ako ove temperature ostanu,nahebo sam...blago rečeno... 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 14:49 |
|
|
|
Centralno grijanje, a kupio sam sebi i grijalicu na struju za sitne sate kad se grijanje utrne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 15:21 |
|
|
škerac je napisao/la: Obraz uz obraz, gospodine Joe.  Ja nemam obraza , tj.bezobrazan sam. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 15:27 |
|
|
kiler je napisao/la: na klimu... ako ove temperature ostanu,nahebo sam...blago rečeno...  Najebo si , smrznuće ti guzica jer grejanje sa klime može samo da dogreva ili da malo ugreje kad je npr.10 stepeni napolje , kod na ovaj "spič" od -13 stepeni samo džabe trošiš struju. Preseli se u manju sobu , i vrati stari televizor i stari kompjuter sa velikim debelim ekranima , e to jednako greje kao i grejanje sa klime čak i bolje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 16:51 |
|
|
joe enter je napisao/la: škerac je napisao/la: Obraz uz obraz, gospodine Joe.  Ja nemam obraza , tj. bezobrazan sam.  Nego pitala bih otvoritelja teme što podrazumjeva pod luksuzni kamin? To je neki fetiš od 90-tih...ili? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 18:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89958 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
škerac je napisao/la: joe enter je napisao/la: Ja nemam obraza , tj. bezobrazan sam.  Nego pitala bih otvoritelja teme što podrazumjeva pod luksuzni kamin? To je neki fetiš od 90-tih...ili?  Ubacio sam malo humora. Ne trollaj opustenu temu zajedljivoscu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 18:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25211 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Klima sa inverterom.
Kad vani izađem višeslojno se obučem.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 18:39 |
|
|
To bi u anketi znacilo "na struju". Klima je u ekstremnim hladnocama malo efikasnija od fena za kosu.  Jos gore ako je ipak efikasna, to znaci da astronomski racun za struju dolazi...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 19:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: škerac je napisao/la: Nego pitala bih otvoritelja teme što podrazumjeva pod luksuzni kamin? To je neki fetiš od 90-tih...ili?  Ubacio sam malo humora. Ne trollaj opustenu temu zajedljivoscu. Jakog ti humora. Luksuz po meni je grijanje zemlja-kuća ili alternativa Postojnska jama. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 20:39 |
|
|
škerac je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ubacio sam malo humora. Ne trollaj opustenu temu zajedljivoscu.
Jakog ti humora. Luksuz po meni je grijanje zemlja-kuća ili alternativa Postojnska jama.  Sto je zemlja-kuca nekakvo geotermalno grijanje? Spilje imaju konstantnu temperaturu ali ona je tipa 5-10 stupnjeva iznad nule. No dobro za pocetak, to se moze dogrijati. Podno grijanje je odlicno, ali je luksuz i na zapadu a kamoli nasim krajevima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 20:54 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: škerac je napisao/la: Jakog ti humora. Luksuz po meni je grijanje zemlja-kuća ili alternativa Postojnska jama.  Sto je zemlja-kuca nekakvo geotermalno grijanje? Spilje imaju konstantnu temperaturu ali ona je tipa 5-10 stupnjeva iznad nule. No dobro za pocetak, to se moze dogrijati. Podno grijanje je odlicno, ali je luksuz i na zapadu a kamoli nasim krajevima. Da, da...geotermalno grijanje je luksuz za nas mlade jer su vrlo visoki inicijalni troškovi, a starima se ne isplati. Gledajući minuse, učinila mi se konstantna temperatura Postojnske jame sasvim solidna. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 21:18 |
|
|
|
Na klimu. Jeftinije od plina i brže zagrije.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 22:47 |
|
|
|
Tamo na bukovinu vamo centralno grijanje. I odma da kažem.Bukovina je majka.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 07 sij 2017, 22:48 |
|
|
|
Grejanje na klimu je tako gej. :-)
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 08 sij 2017, 13:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43692 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
lider30 je napisao/la: Klima sa inverterom.
Kad vani izađem višeslojno se obučem. Teško mi je zamisliti kako bi klima radila na -10 ili -20 (dobro, znam da to u Ljubuškom to baš nije slučaj), npr u kući. Ja imam isto, pa ima problema i na +5. Vuče hladan vanjski zrak, pa se dobro namuči dok ga zagrije pa onda pumpa kroz krov i otvore. Element je naravno vani, pa ne vidim kako se neki dio ne bi smrznuo. Ima li ko one cijevi ispod poda kojima putuje zagrijana voda?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 08 sij 2017, 16:13 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46895 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
kiler je napisao/la: na klimu... ako ove temperature ostanu,nahebo sam...blago rečeno...  Također na klimu. U Mostaru sve kontaš nema kod nas zime ali ako se ponovi 2012. grad totalno zatečen i paraliziran. Nabavljam skoro peć na pelet i kod nas došle sibirske hladnoće, došlo takvo vrijeme da se i u Mostaru moraš grijati 
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 08 sij 2017, 19:50 |
|
|
Kačamak je napisao/la: Grejanje na klimu je tako gej. :-) "It takes one to know one" :)
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 08 sij 2017, 20:55 |
|
|
|
Ja sam kupio sporet u dudua, najmanji sto je imo, sa 2 tone briketa grijem stan od 8o kvadrata,samo drzim sva vrata otvorena, istina stan ima vrhunsku izolaciju, ali opet taj mali me grije u duvnu za 450 maraka godisnje , ja bih ga cak i zamjenio plinom kojeg imam, ali ga neda zena ni za sto. Evo sad non stop u kratkim rukavima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 09 sij 2017, 13:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25211 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
zaba1111 je napisao/la: Ja sam kupio sporet u dudua, najmanji sto je imo, sa 2 tone briketa grijem stan od 8o kvadrata,samo drzim sva vrata otvorena, istina stan ima vrhunsku izolaciju, ali opet taj mali me grije u duvnu za 450 maraka godisnje , ja bih ga cak i zamjenio plinom kojeg imam, ali ga neda zena ni za sto. Evo sad non stop u kratkim rukavima. Ima li iko u Duvnu da usmjeri pare u poduzetništvo, a ne u nekretnine i auta.  Znate li vi šta je poduzetništvo?
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 09 sij 2017, 13:26 |
|
|
|
Vau, nadasve respektabilan komentar uglednog forumskog ekonomista na temu grijanja. U duvnu ima poduzetnika, ali ako te bas zanima ta problematika , na odgovarajucoj temi postavi pitanje pa cu ti ja kao laik, tebi strucnjaku objasniti stanje, uzroke i probleme, dakle nesto siru sliku od one koju su ucio na skolama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Kako se grijete? Postano: 09 sij 2017, 14:35 |
|
|
lider30 je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Ja sam kupio sporet u dudua, najmanji sto je imo, sa 2 tone briketa grijem stan od 8o kvadrata,samo drzim sva vrata otvorena, istina stan ima vrhunsku izolaciju, ali opet taj mali me grije u duvnu za 450 maraka godisnje , ja bih ga cak i zamjenio plinom kojeg imam, ali ga neda zena ni za sto. Evo sad non stop u kratkim rukavima. Ima li iko u Duvnu da usmjeri pare u poduzetništvo, a ne u nekretnine i auta. Znate li vi šta je poduzetništvo? Znaš ti? 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|