|
|
Stranica: 1064/1121.
|
[ 28012 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 12 tra 2021, 22:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24063 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
ZGabriel je napisao/la: tišina već pola sata... valjda se nisu poubijali. Rekao bi jedan moj poznanik - sta kapitalizam radi od ljudi. Malo koji brak moze opstati zbog sveopce utrke za novcem, koji je mjerilo svega u ovom sustavu.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 12 tra 2021, 22:30 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17471 Lokacija: יום טוב
|
ja ipak mislim da su psihički problemi u pitanju. njegovi imam još susjeda pa ih ne slušam svaki dan. nije sramota biti bolestan, ali sramota je zlostavljati i obitelj i susjede.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 12 tra 2021, 22:42 |
|
|
lider30 je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: tišina već pola sata... valjda se nisu poubijali. Rekao bi jedan moj poznanik - sta kapitalizam radi od ljudi. Malo koji brak moze opstati zbog sveopce utrke za novcem, koji je mjerilo svega u ovom sustavu. Ne žalim takve. Šteta samo što djeca ispaštaju.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 13 tra 2021, 10:22 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8444 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
ZGabriel je napisao/la: tišina već pola sata... valjda se nisu poubijali.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 14 tra 2021, 10:10 |
|
|
šta malo hebrejskog napravi. sad su mirni moram si zvučnike nabavit, za svaki slučaj
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 14 tra 2021, 19:37 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8444 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Ako hoces pravu stvar, kupi pojacalo.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
šukrija
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 14 tra 2021, 19:50 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2013, 22:35 Postovi: 1362 Lokacija: u prolazu
|
ZGabriel je napisao/la: šta malo hebrejskog napravi. sad su mirni moram si zvučnike nabavit, za svaki slučaj Baš kontam nešto, da nam ovaj forum bude na neku korist, mogla bi organizirati neki online tečaj hebrejskog. Mislim da bi bilo zainteresiranih.
_________________ When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace - Jimi Hendrix
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 15 tra 2021, 11:17 |
|
|
šukrija je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: šta malo hebrejskog napravi. sad su mirni moram si zvučnike nabavit, za svaki slučaj Baš kontam nešto, da nam ovaj forum bude na neku korist, mogla bi organizirati neki online tečaj hebrejskog. Mislim da bi bilo zainteresiranih. organizirali su drugi, ja ih mogu samo preporučiti. ne znam dovoljno da podučavam druge, a imam i nekih drugih projekata koji mi potroše slobodno vrijeme.
|
|
Vrh |
|
|
šukrija
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 16 tra 2021, 15:03 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: šukrija je napisao/la: Baš kontam nešto, da nam ovaj forum bude na neku korist, mogla bi organizirati neki online tečaj hebrejskog. Mislim da bi bilo zainteresiranih. organizirali su drugi, ja ih mogu samo preporučiti. ne znam dovoljno da podučavam druge, a imam i nekih drugih projekata koji mi potroše slobodno vrijeme. šta je lakše za naučit, hebrejski ili jidiš?
_________________ When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace - Jimi Hendrix
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 17 tra 2021, 20:27 |
|
|
šukrija je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: organizirali su drugi, ja ih mogu samo preporučiti. ne znam dovoljno da podučavam druge, a imam i nekih drugih projekata koji mi potroše slobodno vrijeme. šta je lakše za naučit, hebrejski ili jidiš? jidiš je miks hebrejskog i njemačkog, šta će to ikome tko nije Aškenazi? jaooo, otkrila sam MTV 80s kanal. začas sam popeglala hrpu veša. samo sam malkice pojačala ton, za ugođaj
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 17 tra 2021, 22:08 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: šukrija je napisao/la: šta je lakše za naučit, hebrejski ili jidiš?
jidiš je miks hebrejskog i njemačkog, šta će to ikome tko nije Aškenazi? jaooo, otkrila sam MTV 80s kanal. začas sam popeglala hrpu veša. samo sam malkice pojačala ton, za ugođaj Eh? Tek? Kod nas non stop mlati grejtst hits. Sad malo Hanka... https://youtu.be/x9Dhjof1-cA
|
|
Vrh |
|
|
šukrija
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 21 tra 2021, 13:59 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: šukrija je napisao/la: šta je lakše za naučit, hebrejski ili jidiš?
jidiš je miks hebrejskog i njemačkog, šta će to ikome tko nije Aškenazi? jaooo, otkrila sam MTV 80s kanal. začas sam popeglala hrpu veša. samo sam malkice pojačala ton, za ugođaj ja klinac bio kad se puštao taj MTV preko saleteltske, jedno vrijeme gledao i slušao cijeli dan znači jidiš nula bodova, šta misliš za ladino? Kontam nešto govorim španjolski pa bi mi to za početak bilo lakše nego hebrejski. jel znaš koji postotak izraeličana govori ladino?
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 21 tra 2021, 15:08 |
|
|
šukrija je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: jidiš je miks hebrejskog i njemačkog, šta će to ikome tko nije Aškenazi? jaooo, otkrila sam MTV 80s kanal. začas sam popeglala hrpu veša. samo sam malkice pojačala ton, za ugođaj ja klinac bio kad se puštao taj MTV preko saleteltske, jedno vrijeme gledao i slušao cijeli dan znači jidiš nula bodova, šta misliš za ladino? Kontam nešto govorim španjolski pa bi mi to za početak bilo lakše nego hebrejski. ako te baš zanima hebrejski, onda uči hebrejski, nemoj gubiti vrijeme na dijalekte. zamisli da si stranac koji dođe u Hrvatsku i skompa se sa Zagorcima pa će učiti njihov govor prije hrvatskog MTV 80s je zapravo VH Classic. baš sam se pitala kud su oni nestali, njih sam znala slušati. i onda čujem između spotova da su ovi preuzeli. svaki put kad prebacim na regularni MTV, neki reality show na programu. Citat: jel znaš koji postotak izraeličana govori ladino? vjerojatno neki potomci Sefarda. kad smo na toj temi - tko od vas je čuo za Isaka Samokovliju? bez guglanja
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 29 tra 2021, 12:09 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 29 tra 2021, 12:25 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: šukrija je napisao/la: ja klinac bio kad se puštao taj MTV preko saleteltske, jedno vrijeme gledao i slušao cijeli dan znači jidiš nula bodova, šta misliš za ladino? Kontam nešto govorim španjolski pa bi mi to za početak bilo lakše nego hebrejski. ako te baš zanima hebrejski, onda uči hebrejski, nemoj gubiti vrijeme na dijalekte. zamisli da si stranac koji dođe u Hrvatsku i skompa se sa Zagorcima pa će učiti njihov govor prije hrvatskog MTV 80s je zapravo VH Classic. baš sam se pitala kud su oni nestali, njih sam znala slušati. i onda čujem između spotova da su ovi preuzeli. svaki put kad prebacim na regularni MTV, neki reality show na programu. Citat: jel znaš koji postotak izraeličana govori ladino? vjerojatno neki potomci Sefarda. kad smo na toj temi - tko od vas je čuo za Isaka Samokovliju? bez guglanja Za Isaka Samokovliju je čuo svaki osnovac u BiH. Obavezna lektira ,,Nosač Samuel,, i analiza djela, najmanje tri školska časa. Promovirao bosanske Jevreje, sefardsku sirotinju i njihov mučan život, liječnik, pisac, humanista...
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 29 tra 2021, 12:28 |
|
|
A još je u lektiri? Lijepo.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 01 svi 2021, 15:58 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: - tko od vas je čuo za Isaka Samokovliju? bez guglanja Išli skupa u razred?
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 05 svi 2021, 10:20 |
|
|
nisam znala da si tako star
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 05 svi 2021, 11:44 |
|
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 05 svi 2021, 12:22 |
|
|
bumbi, "brži" si od mene, a to je stvarno postignuće. pa kaj ima? jesi otkrio neku superljekovitu travu? za destilirat u rakiji, narafski.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 05 svi 2021, 12:40 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: bumbi, "brži" si od mene, a to je stvarno postignuće. pa kaj ima? jesi otkrio neku superljekovitu travu? za destilirat u rakiji, narafski. mora se malo i slaviti, kaj ne za sad se mlatim mladom koprivom po leđima da okajem grijehe
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 05 svi 2021, 12:42 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: za sad se mlatim mladom koprivom po leđima da okajem grijehe bolje da je staviš u šampon.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 05 svi 2021, 12:53 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: za sad se mlatim mladom koprivom po leđima da okajem grijehe bolje da je staviš u šampon. prije bi zeljanicu razvuko, a vidiš moglo bi se u destileriju spravit Koprivnjaču ili kakav liker od nje umiksati.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 05 svi 2021, 12:56 |
|
|
kopriva pojačava rast kose, pa bolje da raste na glavi nego na leđima. samo velim zeljanica od koprive? ne zvuči privlačno. ajd špinat još može proći...
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Kava pa rakijica - Le club obscure Postano: 05 svi 2021, 13:05 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: kopriva pojačava rast kose, pa bolje da raste na glavi nego na leđima. samo velim zeljanica od koprive? ne zvuči privlačno. ajd špinat još može proći... to je odlična pita, probaj
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 37 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|