HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 sij 2025, 00:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kutak za lude Devedesete (90s)
PostPostano: 25 tra 2015, 20:37 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
DzoniBG je napisao/la:
doc je napisao/la:
Ma ajde bježi pa za nas su američke osamdesete devedesete. Kako su nam cijelo vrijeme puštali te starije filmove ja sam cijelo vrijeme mislio da su to devedesete. I onda šok kako su Ameri brzo napredovali u 2000-ima. :laugh

A Rambo 3 i afganistanske mudžahedine su zaboravio. Ono kad si čupa metak iz boka pa ulije barut i zapali. :zubati

Dobro, ti si malo mladji...

Gledalo se to krajem 80-ih po bioskopima regularno...nije bilo kasnjenja...

Kakvi zaboravio... tad sam prvi put cuo i video mudzahedine, mislio sam da su to neki dobri momci... filmovi su izmedju ostalog totalno sjebali SSSR... Vojo Govedarica igra u Rambo 2 Rusa, pomocnika onog generala sto muci Stalonea sa uzarenim nozem... Jashin se zove :zubati

Znas onu scenu kad dodje ruski helikopter i potamani Avgane u selu... dan danas kad vidim taj helikopter, frka mi :neznam

=)) =))

Vrh

PostPostano: 25 tra 2015, 22:37 

SDB je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Interesantno je kako se i gluma mijenja. Ta gluma devedesetih iz danasnje perspektive cesto izgleda kao "ne bas dobra gluma", ili "ja bih to puno bolje odglumio" gluma.

Dijelom je do skripti koje se pisu za glumce (danas glumci rafalaju recenice koje je nemoguce brzo smisliti u stvarnom zivotu), a dijelom do rezije (danasnji filmovi se snimaju iz bezbroj kuteva, kadrovi se rapidno mijenjaju, uz puno efekata). Sve je puno ubrzanije.

Filmovi su se jos vise udaljili od realnosti (to je konstatacija, ni dobro ni lose, meni ne smeta).
Isto tako, filmovi i serije su postali vise geekovski nego ikada (posvuda su ubaceni elementi SF-a, znanosti, futurizma, tehnologije, itd.), sto je direktna posljedica rasirenosti interneta i tehnologija koje danas svi upraznjavaju. Serije pretpostavljaju mnogo obrazovanije gledatelje nego prije.

Najbolji primjer za to je Justified. Najveća snaga te serije (fenomenalni dijalozi) je zapravo i najveća slabost, budući da nema šanse da bi white trash iz neke vukojebine u Kentuckyju govorio na taj način.

West Wing je po tom pitanju užasna serija (btw, i ona je iz 1990-ih... dijelom) . Nema uopće prekida između dijaloga... svaka epizoda kao da je jedna jedina rečenica... meni inače najgora serija ikada... proklete demokrate!

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 12:47 

Ovo je više za 80-te, ali imate aplikaciju za smartphoneove u kojima možete snimati klipove koji će djelovati ko da su sa VHS kazete (možete ubaciti i lažni datum).

http://rarevision.com/vhscam/

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 13:59 

ova se jebena pjesma vrtila oko mene skoro kao Tek je dvanaest sati od ET-a...

a nedavno sam pročitao da je zapravo subliminalno željela potaći LGBT slobode...

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 18:41 

slika

meni najdraža
slika

Vrh

PostPostano: 08 tra 2021, 07:54 

DzoniBG je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Jao samo nemoj o sapunicama.

Koja je ono prva bila u Hrvatskoj? Esmeralda?

Je te neke juznoamericke glumaljke su docekavane po istocnoj Europi ko da su Elvis Presli.

Ovde je prva bila neka Rosa Salvahe... posle je Esmeralda, neka 1998-1999... ona slepa zenska... sapunjare su neizostavni deo trasha 90-ih...

Na današnji dan 1999. godine je progledala Esmeralda. :crying

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.