|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 49 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 13:23 |
|
Pridružen/a: 10 svi 2021, 23:26 Postovi: 2484 Lokacija: Sarajevo
|
|
Koje je forumsko misljenje o ovome? Narkotici su duboko prisutni u drustvu sirom svijeta Da li bi trebalo biti legalizirani da se suzbije kriminal koji prati taj svijet ili ste za metod kao Du Arte sto primjenjuje
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Harezm
|
Naslov: Re: Legalizacija Postano: 28 stu 2021, 13:25 |
|
|
|
Zabraniti sve. Degenerira mlade umove.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 13:35 |
|
|
|
Svakako, ali trenutno ogroman dio omladine i pored zabrane konzumira marihuanu. Zar ne bi bilo bolje da drzava zaradi kroz oporezivanje i sam uzgoj, samim time i turizam bi jacao
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Th1950
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 13:40 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 17:22 Postovi: 5651 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
ogroman broj "običnih ljudi" šmrče kokain .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Harezm
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 13:48 |
|
|
|
Zato što nema volje da se zabrana primjenjuje. Drogirano i pasivno stanovništvo je donekle interes države, poreze uključujući. Turizma imamo dosta i previše.
Evo i Amsterdam razmišlja o restrikcijama jer "turisti" uznemiravaju i uništavaju život građana:
Sad i legalizacija je opcija, ali mora se znati da će se mnogo više srednjoškolaca i studenata zatupiti za čitav život. Sad ne znam je li to vrijedno žrtvovati zarad još turista.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 13:57 |
|
|
https://www.nacional.hr/sakoman-konzuma ... -ne-brine/Polazište za praćenje trenda i kvantitativni izračun potrošnje droga u pojedinoj godini temelji se na mjerenju koncentracija metabolita droga u otpadnim vodama Zagreba, koju znanstvenom metodom provodi od 2009. Institut „Ruđer Bošković. Podaci za Zagreb pomnoženi s četiri daju sliku potrošnje u Hrvatskoj i iznosa novca koji se odlio u ruke kriminalne mreže na uličnoj razini. Za sada su dostupni podaci do 2019. godine tijekom koje je u Hrvatskoj prodano preko 50 tona marihuane i preko četiri tone kokaina, što je uz promet na crnom tržištu od oko sedam milijardi kuna Droga svakako cirkulise, pogotovo sto se tice srednjih skola i trave Skoro svaki razred ima barem jednog djecaka koji zna "covika" ili je i sam diler.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broc
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 13:59 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: https://www.nacional.hr/sakoman-konzumacija-droge-u-zagrebu-enormno-raste-a-vladu-to-ne-brine/
Polazište za praćenje trenda i kvantitativni izračun potrošnje droga u pojedinoj godini temelji se na mjerenju koncentracija metabolita droga u otpadnim vodama Zagreba, koju znanstvenom metodom provodi od 2009. Institut „Ruđer Bošković. Podaci za Zagreb pomnoženi s četiri daju sliku potrošnje u Hrvatskoj i iznosa novca koji se odlio u ruke kriminalne mreže na uličnoj razini. Za sada su dostupni podaci do 2019. godine tijekom koje je u Hrvatskoj prodano preko 50 tona marihuane i preko četiri tone kokaina, što je uz promet na crnom tržištu od oko sedam milijardi kuna
Droga svakako cirkulise, pogotovo sto se tice srednjih skola i trave Skoro svaki razred ima barem jednog djecaka koji zna "covika" ili je i sam diler. Drugim riječima, narkomani koji uriniraju po pločnicima su inteligentniji i teže ih je uhvatiti
_________________ Spusti jedan bili cvitak tamo iznad Kijeva
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Harezm
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 14:14 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: https://www.nacional.hr/sakoman-konzumacija-droge-u-zagrebu-enormno-raste-a-vladu-to-ne-brine/
Polazište za praćenje trenda i kvantitativni izračun potrošnje droga u pojedinoj godini temelji se na mjerenju koncentracija metabolita droga u otpadnim vodama Zagreba, koju znanstvenom metodom provodi od 2009. Institut „Ruđer Bošković. Podaci za Zagreb pomnoženi s četiri daju sliku potrošnje u Hrvatskoj i iznosa novca koji se odlio u ruke kriminalne mreže na uličnoj razini. Za sada su dostupni podaci do 2019. godine tijekom koje je u Hrvatskoj prodano preko 50 tona marihuane i preko četiri tone kokaina, što je uz promet na crnom tržištu od oko sedam milijardi kuna
Droga svakako cirkulise, pogotovo sto se tice srednjih skola i trave Skoro svaki razred ima barem jednog djecaka koji zna "covika" ili je i sam diler. Tu postoji opcija da netko u vlasti od ilegalne trgovine ima koristi, što je teško otkriti. Zatim može biti da su nemarni, ili da iz ideoloških razloga namjerno puštaju drogu. Ili im promiče. Ali u svakom slučaju malo pojačati teror. Možda cinkarenje za djecu u SŠ, uz anonimnost i simboličnu novčanu nadoknadu. Ovo ostalo nek pojačaju malo nadzor, pogotovo u Zg.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Legalizacija Postano: 28 stu 2021, 14:25 |
|
|
Harezm je napisao/la: Zabraniti sve. Degenerira mlade umove. Tako je, tko želi degenerluk neka seli u Ameriku ili zapad Europe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 14:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Vi bi uništili Hrvatsku. 3 jointa za Pfizer cjepivo. Dobar političar svaku situaciju iskoristi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 16:51 |
|
|
Th1950 je napisao/la: ogroman broj "običnih ljudi" šmrče kokain . Ja se isto iznenadio koliko ih vuče belo, džukica se više i ne broji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 21:14 |
|
|
|
Alkohol i kocka razaraju drustva i omladinu pa su olako dostupni svima. Mlada dama sumjivog morala vikendima uz vodku red bull flertuje sa par njih dok je jedan vodi doma i tako u krug. Kocka po meni je jedno od najvecih pocasti jednog drustva i mnogo je opasnija od legalnog cvijeta
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 21:17 |
|
|
Th1950 je napisao/la: ogroman broj "običnih ljudi" šmrče kokain . I ja bih da nije 100 eura gram
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 21:58 |
|
|
|
Ne bi se slozio bas da mogu cetvorica na jedan Sve ovisi o kapacitetu Mada istina alkohol postane ko voda
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 28 stu 2021, 23:50 |
|
|
|
Da li je neko probao LSD?
_________________ Britanski dnevni list “Manchester Guardian” od 03. kolovoza 1914. donio je: “Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 29 stu 2021, 11:21 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: Da li je neko probao LSD? Jedno od najboljih, ako ne i najbolje iskustvo koje sam imao. Samo mislim da ga i nema baš nešto da se nabavi danas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 29 stu 2021, 11:26 |
|
|
|
U Austriji je i dalje ilegalno ali, ALI vise se UOPSTE ne kaznjava konzumiranje.
Ko shale prizno 2016. povodom nekon sranja koje je napravio jedan BH Hrvat da sam proslijedio 5 grama kokaina za vlastitu upotrebu, tj. njemu i sebi (zajednno vukli), i nista. Dakle a p s o l u t n o NISTA. Posto ih je interesovalo sranje koje je on napravio a ovo im bilo sporedno.
Drugo je prodaja, to se i dalje kaznjava.
Tako da, konzumiram sta hocu i kad mi se da.
JEBAO TE LSD. Samo da ti kazem.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 29 stu 2021, 11:27 |
|
|
|
Ovdje isti omjer onih koji su protiv legalizacije droga i onih koji su protiv vakcinisanja.
To je ta grupacija dakle.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 29 stu 2021, 11:31 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: Da li je neko probao LSD? Zadnji put s 22 - ne tad tj. tog zadnjeg puta LSD ali gljive, sto ti dodje pa maltene na isto. I NIKAD vise. Zalutali ja i jara tj. izgubili se u nekoj sumi jer je u medjuvremenu pao mrak a mi ne znamo ni ko smo vise ni dje smo ni kud idemo ni sta hocemo. Poceo sam u tom tami da sumnjam u sve, u postojanje svega, pa tako i sebe samog, njega, svijeta.. Lijepi straHU. Nikad zaboraviti necu. E kad smo izasli na neku cestu i vidjeli osvjetljenje ulicno...kamen sa srca ali znas kako.. neopisivo. Djeco cuvajte se psihodelika i ne slusajte sta vam Seselj prica on nije normalan. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 29 stu 2021, 11:36 |
|
|
|
Ja analno uvijek jebem aktivno. Nebi dao da mi gurne mali prst u supak a kamoli karinu.
Cisto da razjasnimo to jednom za svagda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 29 stu 2021, 11:37 |
|
|
|
Ok to s prstom sam sad malo slago.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 29 stu 2021, 11:46 |
|
|
|
Svaku temu useres i istrolash a bas si sinoc srao na protestu protiv moderacije kako to drugi rade.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 29 stu 2021, 12:49 |
|
|
|
Duhanski proizvodi su zajebani kad ih ostavis. Apetit poraste nekontrolisano, a i potreba za slatkim je u granicama bolesti. Psihodelici tacnije gljive se dosta primjenjuju u svrhu lijecenja ovisnosti sa dobrin procentom uspjesnosti. Lsd je drugi svijet i ne moze se porediti sa gljivama. Ludi ameri su testirali lsd na svojim vojnicima pa ima i smijesnih klipova kako je to proslo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 29 stu 2021, 12:50 |
|
|
|
Za sad se da primjetiti da su Hrvati vecinom protiv bilo kakve legalizacije, dok mi i komsije preko Drine imamo malo drugaciji pogled na to
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Legalizacija narkotika? Postano: 29 stu 2021, 12:53 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6194 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
|
Glasovao sam protiv ikakve legalizacije droge.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|